skiela1 14.08.06, 01:11 Wielka wygrana, dobrze zainwestowane pieniądze, spadek - nie ważne skąd, ważne, że być dostał milion złotych. Co zrobić z taką sumą? Pomarzmy sobie wspólnie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 06:11 Podroze! Latwo przyszlo, latwo pojdzie. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 07:25 Małe mieszkanko na Mariensztacie i podróże)) Odpowiedz Link
sonrie Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 08:34 Dom w lesie i podróże. Plus trochę przyjemności dla najbliższych. Odpowiedz Link
beer_forever Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 08:49 Pierwszy milion to trzeba ukrasc. Pytanie powinno byc skierowane do politykow. Odpowiedz Link
simpson.50 wynajabym rosjan 14.08.06, 09:58 i spuscil lomot paru zakapiorom z pierwszych stron gazet m.in. bandziorom, ktorzy dostaja 25 lat za zabojstwa (nazwiska sa znane, wiec co za problem wejsc do aresztu majac pieniadze?!) paru cwaniaczkom z pierwszych stron gazet (tu wystawilbym rachunki za straty, ktore spowodowali swoim dzialaniem i naslal na nich komornika) leperowi (co znaczy tredowatemu) za wlazidupstwo giertychowi za nietolerancje i "polepszenie" szkolnictwa olowi za bezrobocie i biopaliwa (rzucilbym mu na pysk wyliczenia, ile stracili kierowcy placac za paliwo pochodzace z rosji) obecnemu za porzadki w warszawie, nieustanny bur.el na ulicach, walace sie domy...stadion 10lecia powiesil kamery nad przejsciami dla pieszych i dawal mandaty za wymuszanie na przejsciu, chamstwo, w stylu wymijanie na skrzyzowaniu i jazda pod prad (doslownie, nawet zwaniaki kierunkowskazu nie wlacza) wyslal paru cwaniaczkow z radiostacji do sadu, za opublikowanie listy radarow i wymusil takie odszkodowania dla policji, zeby nikomu nie chcialo sie w to bawic (w koncu radary maja oganiczac predkosc, a predkosc jest przyczyna wypadkow) a wszystko to filmowalbym i puszczal w dzienniku, zeby inni zaczeli myslec co robia ********************* a dopiero na koncu pomyslalbym o sobie sprobowalbym tez zalatwic prawo umozliwaiajace kasacje majatkow mafiozom, cwaniaczkom z lpr, samoobrony, lsd, czy tam innej masy i przekazywanie ich na cele spoleczne - najpierw dac dzieciom jesc, potem wyremontowac drogi a, i sprobowal przeforsowac ustawy o cwaniakach od gospodarki, za utrudnianie przetargow, niezglaszanie sie oskarzonych do sadu, dowalibym kare i puszczal komornika, porzadek musi byc Odpowiedz Link
karen_walker Re: wynajabym rosjan 19.08.06, 22:09 simpson.50 napisał: > wyslal paru cwaniaczkow z radiostacji do sadu, za opublikowanie listy radarow i > wymusil takie odszkodowania dla policji, zeby nikomu nie chcialo sie w to bawic > (w koncu radary maja oganiczac predkosc, a predkosc jest przyczyna wypadkow) > Wszystko cacy tylko wiesz co? Listy radarow nie trzeba publikowac. Wystarczy kupic odpowiedznie urzadzenie. Po drugie, ja mam liste radarow i kamer wgrana w SatNavie w samochodzie. Te rzeczy mozna sobie sciagnac z Internetu jak kto wie, gdzie szukac. A przede wszystki, to nie radary maja ograniczac predkosc, tylko przepisy. Radary sa po to, zeby udowodnic, ze sie przepisow nie przestrzegalo. Jak policjant bedzie przekupny, to i radar ci o kant dupy potluc. Niech se radar bedzie (i slusznie) tyle ze jak jak kazdy taki nowobogacki milioner bedzie mogl przekupic i gline i sedziego, to chocby i to byl nie wiem jaki radar to na nic sie nie zda. Po trzecie (czy po ktore tam) - nie predkosc jest przyczyna wypadkow tylko glupota kierowcow. Wypadek mozna spowodowac jadac 30 km na godzine. Odpowiedz Link
tooo-tiki Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 10:30 wyprowadzka na Nową Zelandię, studia młodej, 200 tyś rozdałabym rodzince i znajomym Odpowiedz Link
beer_forever Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 10:57 tooo-tiki napisała: > wyprowadzka na Nową Zelandię, studia młodej, 200 tyś rozdałabym rodzince i znaj > omym Minus 200tys na rodzinke z miliona to zostajesz z 800tys zl, minus studia dziecka, pare innych wydatkow na "do widzenia" z ojczyzna to wychodzi okolo 300tysiaczkow kiwi dolarow po wymianie. Cienizna na NZ. Chyba nawet na dobra schede by nie starczylo. No ale pomarzyc mozna. Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 10:43 a jeden gościu w ostatnim grasz czy nie grasz jakiego farta miał ja, to bym od razu studia dokończyła, potem dała cześć rodzince, a sama jeszcze na pewno gdzieś pojechała do egiptu, albo tu w europie do francji czy portugali hihihi i w nasze góry piękne i wyżynne okolice echhhhh i jeszcze niech pomarzę.......)))))) cosik tez i dałabym na pewno na jakieś charytatywne sprawy Odpowiedz Link
very_famous Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 10:53 Mieszkanie, podróże i laserowa korekta wady wzroku. Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 10:54 fakt, tą laserkę też bym se strzeliła. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 20:36 To ta laserka aż tyle kosztuje? Odpowiedz Link
dociek Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 11:28 Za mało i miałbym problem z dokonaniem wyboru, na co? Odpowiedz Link
braineater Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 12:47 To akurat za duża suma nie jest, nie gwarantuje rentierstwa na przyzwoitym poziomie, czyli kasa poszłaby na kompletny rozpirz - chlałbym, cpał i hulał aż do wyczerpania forsy do sumy, która wystarczyłaby na detox i czyszczenie organizmu, poczem, po tych 3 tygodniach spokojnie wróciłbym do pracy za smieszna sume brutto P Odpowiedz Link
andziaos Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 13:54 ok 10 % na sprawdzoną organizację charytatywną ok 20 % pomoc dla rodziny (dla wybranych jednostek of course) ok 50 % - jakaś inwestycja (dom/działka/fundusz inwestycyjny etc) ok 20 % - na sprawienie sobie radości że taką kaskę dostałam (podróże, kilka fajnych kursów etc.) Odpowiedz Link
zo_h Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 18:23 Daj mi ten milion a na pewno znajdę dla niego "dobre" zastosowanie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 20:22 A ja sobie tak mysle... ze ten milion to tylko klopot Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 20:24 Egoistycznie na dom z ogródkiem i wyposażeniem w Warszawie. Reszta na prezenty. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 20:35 kriss67 napisał: > Na rower Trek zapewne. Przypuszczam,ze otworzylbys sklep z rowerami))) Odpowiedz Link
sloggi Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 20:37 skiela1 napisała: > kriss67 napisał: > > > Na rower Trek zapewne. > > Przypuszczam,ze otworzylbys sklep z rowerami))) On jeżdziłby każdym po trochu Odpowiedz Link
kriss67 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 20:38 Yes. Jak mnie z roboty wywalą, otwieram serwis rowerowy..... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 21:58 kriss67 napisał: > Yes. > Jak mnie z roboty wywalą, otwieram serwis rowerowy..... Sklep z serwisem) z samego serwisu nie wyzyjesz. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Na co wydałbyś milion złotych? 14.08.06, 22:08 Po 250 dla dzieci(sztuk trzy), 100 dla rodziców, 50 dla mojego ulubionego przytuliska dla źwierza, z pozostałej setki, 50 dla przyjaciół, 50 dla nas na roztrwonienie. Jakiś mebel, laptop, kilka ciuchów. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Na co wydałbyś milion złotych? 15.08.06, 13:03 wyjechałabym ponurkowac na rafe, pojechała w Alpy na narty, pojechała w Himalaje by zobaczyc (na takie ekstremalne chodzenie kondycji nie mam), kupiłabym pewnie jakas nieruchomosc bo na tym sie nie traci, wsiadła na nowy rower i pojechała na Słowacje z ktorej wrociłam (tylko z karta płatncza w kieszeni). I tam spedziłabym polowe zycia. Zakochałam sie w gorach po raz kolejny Odpowiedz Link
candycandy Re: Na co wydałbyś milion złotych? 15.08.06, 14:40 na nieruchomosci 350tys. na domek dla rodzicieli, drugie tyle na mieszkanie dla mnie (najlepiej z widokiem na wawe ale w spokojnej okolicy - jakis maly apartament? kasy nie starczy no reszte znowu w mieszkanie by miec z niego dodatkowa kase na zycie. i co? - i okazuje sie, ze milion - jak sie ma potrzeby mieszkaniowe - to wcale nie jest duzo.... Odpowiedz Link
tulcymea Re: Na co wydałbyś milion złotych? 19.08.06, 09:11 Jezu, a ile to jest??? Moment, policze...Łee tylko 10 kawalerek. No dobra to mieszkanie,ale nówka czyli jakieś 300 000 z umeblowaniem etc., samochodu nie potrzebuję, kozaczki na zimę 500, płaszcz 1000, podróż do Japonii (nie mam pojęcia ile - liczmy 10 000), no to zostaje 688 500. Zatem 600 000 jakaś lokata, 500 przechulam z przyjaciółmi w knajpie, 5 000 jakaś akcja charytatywna, 3 000 zrobię zakupy w STARYM BROWARZE (perfumy, wino, bielizna, sery, czekoladki). Zostało jeszcze 80 000. No to dam rodzicom, auto sobie kupią albo cóś. Przyziemne mam marzenia, nie ma co Odpowiedz Link
dimanche Re: Na co wydałbyś milion złotych? 19.08.06, 11:54 domek na wsi z ogrodem i stadniną koni...a jak coś zostanie, to na podróż po Europie... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Na co wydałbyś milion złotych? 21.08.06, 01:39 łał to ja jeszcze dopisze, że fundłabym sobie jakoś ekstra wypasioną urnę Odpowiedz Link