sloggi 08.10.06, 00:08 Najlepiej czerwone i półwytrawne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.kas Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:10 czerwone wytrawne, ale do ryb, owocow morza, serów podaje białe. Musi byc wytrawne, Słodkich alkoholi nie trawie. Wino kocham. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:12 I bardzo lubie martini dry z oliwkami, cytryną, lodem, ewentualnie wisienką z nalewki ktora moja przyjaciołka robi dokonała..własnie degustuje i swiat robi sie coraz piekniejszy Odpowiedz Link
kipuros Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:17 niema regól jakie wino do jakich potraw , tak jak kompozycja kolorów nie jest kanonem....ale wytrawne przede wszystkim......... Odpowiedz Link
sloggi Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:23 Czasami mam fazę na takie maksymalnie cierpkie. Odpowiedz Link
stukam_kopytkami Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 11:48 Tylko i wyłącznie martini bianco - tylko po nim nie zdycham. Mój organizm innych nie trawi. Odpowiedz Link
kipuros Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 19:10 martini bianco tonbie wino to błeee.... Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:30 Kolor jest mi właściwie obojętny (chociaż, jak wydaję pieniądze na czerwone, to mam wymówkę że na "krewkę" ale zawsze wyłącznie słodkie. Ja muszę być słodziutka, co zrobić. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:47 Latem lubie rozowe. Czerwone tylko do makaronow. Odpowiedz Link
frida2 Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 00:50 sloggi napisał: > Najlepiej czerwone i półwytrawne. Dokładnie tak. Odpowiedz Link
dimanche Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 09:19 Nie przepadam za winem, więc pijam rzadko... Odpowiedz Link
f.l.y preferuję... 09.10.06, 12:54 białe...pólwytrawne i wytrawne..ale i czerwone pijam...słodkich jednak nie.. do różowego miałam nieuregulowany stosunek do czasu wina ze słonikiem tzn. wpadłam w to południowoafrykanckie teraz pora spróbować różowego Egri Bikaver, bo ponoć wypuścili na rynek... Odpowiedz Link
dociek Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 11:18 Ostatnio tylko takie. Odpowiedz Link
dimanche Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 11:19 dociek napisał: > Ostatnio tylko takie. Do śledzika? Odpowiedz Link
hultaj78 Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 11:25 Różowe, z Kalifornii. Półsłodkie, półwytrawne, wsio rawno, byle bez skrajności. Oranżadka taka Odpowiedz Link
adhamah Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 11:49 byle nie rozowe i slodkie marytini do dzis pamietam jak prawie rok temu po nim sie.... meczylem ze tak powiem/napisze Odpowiedz Link
ruda.farbowana Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 12:36 Czerwone, półwytrawne, ewentualnie martini bianco. Odpowiedz Link
woodpecker_from_mars Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 17:43 roznie bywa... chodzą za mna rieslingi (wczoraj boskie spatlese)... no i lodowe))))))))))))))))) a co do komponowania z potrawami... najwazniejsze, zeby dobrze smakowało... Odpowiedz Link
ju.bi Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 18:10 wytrawne a kolor? jeszcze rok temu tylko czerwone, teraz ktoś mnie nauczył że i białe może być bardzo interesujące natomiast zdarza się, że rózowe prosto odproducenta...mniam...ale to zupełnie inna bajka Odpowiedz Link
rene8 Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 19:05 Najlepiej czerwone wytrawne, ew.półwytrawne. Ale kazde winko ma swój smaczek w odpowiednim momencie Odpowiedz Link
towita Re: Wino, czerwone czy białe, słodkie czy wytrawn 08.10.06, 19:08 Ponieważ czerwone, wytrawne wino i czekolada nasilają bóle głowy, pijam różowe półwytrawne, najczęściej z RPA. Odpowiedz Link