Dodaj do ulubionych

Diabeł ubiera się u Prady

10.10.06, 00:54
Kto oglądał film?
Wybieram się drugi raz, ale chciałbym przeczytać książkę, może ktoś ma?
Streep jest po prostu boska.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Diabeł ubiera się u Prady 10.10.06, 01:01
      W zakręconym światku nowojorskiej mody, gdzie rozmiar 0 jest nową 2, zaś 6 jest
      nową ósemką, a zła fryzura może doprowadzić do końca kariery, wyrocznią jest
      magazyn "Runway". Prowadzony nieskazitelnie wypielęgnowaną dłonią Mirandy
      Priestly - najpotężniejszej kobiety w branży - "Runway" jest postrachem dla
      każdego, kto chce cokolwiek znaczyć w tej dziedzinie. Miranda chce uczynić
      "Runway" biblią mody dla Nowego Jorku i reszty świata i nic jest w tym nie
      przeszkodzi, nawet niekończący się korowód asystentek. W tej pracy przetrwa
      tylko osoba pozbawiona szacunku dla samej siebie, tym nie mniej milion młodych
      kobiet w Nowym Jorku dałoby się za nią pokroić.

Posada asystentki Mirandy byłaby świetnym początkiem kariery dla Andy Sachs,
      która niedawno ukończyła college. Bardziej szara myszka niż modelka stoi
      samotnie pomiędzy małą armią "klakierek" z personelu "Runway" - niezwykle
      szczupłych dziewoj stukających swoimi szpilkami na korytarzach kwatery głównej
      pisma na Manhattanie. Ale kiedy Andy poprosi o pracę, przekona się, że aby być
      kimś w tej branży trzeba czegoś więcej niż zdecydowania i determinacji.

Oto czeka na ostateczną decyzję swej potencjalnej szefowej, od stóp do głów
      ubranej u Prady.

Miranda może zakręcić światem mody jak piłką do kosza, ale teraz na gwałt musi
      zatrudnić dobrą asystentkę. Na pierwszy rzut oka Andy nie nadaje się do tej
      roboty. Ale ma coś, czego brakuje innym: nie poddaje się.

Aby zostać asystentką doskonałą, Andy będzie musiała upodobnić się do Mirandy.
      Wkrótce, ku niezadowoleniu swego chłopaka, Andy będzie musiała nauczyć się
      prowadzić rozmowę zamiast rozmawiać, kroczyć zamiast chodzić i już nigdy nie
      pomylić Dolce z Gabbaną. Ale im bardziej patrzy na świat oczami Mirandy, tym
      lepiej dostrzega, że świat, w którym obraca się jej szefowa, jest tyleż
      bajeczny, co pusty. Czasami wielki sukces wymaga wielkiego poświęcenia - ale za
      taką cenę?
      /gery.pl/
    • candycandy Re: Diabeł ubiera się u Prady 10.10.06, 01:13
      Meryl jest faktycznie niezla.
      ale wnerwia mnie w filmie to, ze ta mloda panna dostaje firmowe ciuchy+dodatki
      (wszystkie te calviny, diory i dolce gabbany) za free! - piekne przeinaczenie;P
      ale niestety prawdziwe jest stwierdzenie jakie tam pada:
      jesli twoje zycie osobiste legnie w gruzach to znak, ze czas juz na awans;PPP
    • woodpecker_from_mars Re: Diabeł ubiera się u Prady 10.10.06, 08:20
      książkę mam i czytałam a filmu nie widziałam... z Twojego postu wnoszę, że
      wartosmile z pewnością się wybiorę
    • very_famous Re: Diabeł ubiera się u Prady 10.10.06, 09:40
      Film z kategorii "może być". Ogląda się łatwo, przyjemnie, nie nudzi. Ale do
      zachwytu mi daleko.
      • stukam_kopytkami Re: Diabeł ubiera się u Prady 10.10.06, 10:32
        Idę jutro . Knigi nie czytałam.
        • rene8 Re: Diabeł ubiera się u Prady 10.10.06, 13:14
          Czytałam książkę. Podobała mi się.A na film się wybieram.
          Jak narazie to widzę,że da się obejrzeć.Polecam książkę.
    • drzazga1 Re: Diabeł ubiera się u Prady 11.10.06, 00:01
      Ksiazke czytalam, na film pojde.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka