czarnaandzia 10.10.06, 23:22 Siedzę opatulona jak w styczniu;/ Nie lubie,nosz normalnię nie lubię. No to czekam na propozycję rozgrzewaczy ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dimanche Re: Jest zimno;/ 10.10.06, 23:24 myślisz o jakimś alkoholu? a czemu sama nie przyniosłaś, oj Andzia Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Jest zimno;/ 10.10.06, 23:27 No, ja nie wytrzymałam. Na chwilkę włączyłam grzanko i góralskie kapcie na nóżki(dobrze, że zawczasu się zaopatrzyłam). Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Jest zimno;/ 10.10.06, 23:31 goraca kąpiel w wannie z swieczkami i innymi bajerami tez nie lubie ochłodzenia, czuż oddech zimy na karku;P Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 00:18 Kaloryfery jeszcze "milczą", więc śpię pod kołdrą i kocem. Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 07:07 skiela1 napisała: > Dzis do spania flanela...niestety Taka w kratę Odpowiedz Link
mrouh Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 07:03 hm... a u mnie całkiem ciepło, może rano troszkę mniej... a w nocy mi gorąco Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 07:08 mrouh napisała: >... a w nocy mi gorąco Fajnie masz Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 07:17 Spędziłam bardzo gorącą noc... Polar,dresy i skarpetki Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 07:26 a u nas cieplo,grzeja od wczoraj, okrywam wirtualnym welnianym pledem marznacych Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 07:27 Tak sobie pomyślałam..moze i u mnie grzeją a ja ciemna masa nic o tym nie wiem ? Odpowiedz Link
koorka Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:09 Zimno to dopiero będzie. Jestem ciepłolubna,więc skarpety i wełniany golf to podstawa. Wieczorem lubię sobie zrobić herbaty z krupnikiem. Doskonale usypia. Odpowiedz Link
stukam_kopytkami Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:17 W domu ciepło od kilku dni, palę w piecu. Za oknem dziś chłodniej, wczoraj było pięknie. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:22 Jak ja bym chciała sobie sama palić w piecu! Kaloryfery nie działają,własnie sprawdziłam. Odpowiedz Link
stukam_kopytkami Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:24 No właśnie, miałam założyć kilka dni temu wątek o grzaniu. Czy palicie w piecu kominkach i innych, jeśli macie taką możliwość. Bo wiem, ze Ci którzy mieszkają w bloku czekają, aż włączą kaloryfery. Do tego czasu chyba byłabym chora z 10 razy. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:27 No to ku;turalnie odpowiadam,że ja nie palę bo nie mam gdzie Ale mam koleżankę,która ma dom z piecem kaflowym!!! I tam dopiero lubię byc.Cudowne uczucie ciepła i światła. Odpowiedz Link
koorka Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:31 Ja mam na działce piec kaflowy. I kominek. Ale wolę siedziec w kuchni oparta o te gorące kafle ,jak mi sie tam rosół pyrkoce,a w radiu np. lista trójkowa leci.A ja z knigą w łapie czytam po raz kolejny Musierowicz. Odpowiedz Link
stukam_kopytkami Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:32 Tak, piece kaflowe mają coś w sobie. Swego czasu mieszkając w starym budownictwie w bloku w każdym pokoju był piec kaflowy. Trzy pokoje, trzy piece. Jak było zimno to już nawet we wrześniu się paliło. I tak powinno być. A nie czekać łaskawie jak ktoś włączy ogrzewanie. Albo wyjściem są jeszcze "koziołki", takie małe piece. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:37 My te z bliku to zazwyczaj z ogrzewaniem mamy przerąbane.No ale odśnieżać przynajmniej nie musimy)) Odpowiedz Link
koorka Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:41 Z tym odśnieżaniem to nie końca tak jest. W tym roku u moich rodziców w bloku sąsiedzi po kolei chodzili odśnieżac. Sami z siebie i z sympatii do pani dozorczyni.Kobieta prawie już umierała ,więc zaczął jeden sąsiad, drugi zobaczył i zmienił za chwile. i nastepny. Ale ile radości przy tym mieli! Odpowiedz Link
stukam_kopytkami Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:42 Ech, odśnieżanie mnie zabija. Można się zarobić a jak pada śnieg to za godzinę znowu jest to samo... Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:46 U mnie jest trzech pracowników do odśnieżania i jest ok.Co prawda w tamtą zimę nie wyrabiali przy tych sniegach,ale ja nie narzekałam. A co do wspólnego odśnieżania to skojarzyło mi się z czynem społecznym,ale to w lecie było i grabie rozdawali.Ale dawnoooo. Odpowiedz Link
koorka Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:53 To było spontaniczne. Moze dlatego takie entuzjastyczne? Odpowiedz Link
balkan Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 10:49 zdecydowanie w nocy jest zimno.... wczoraj w nocy przewiało mi bark i pół nocy nie przespałam z bólu.... chyba musimy kołdrę z letniej na zimową zmienić..... ale za to w dzień piękne słoneczko i jeszcze ciepło..... Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:14 jest zimno, będzie zimno i wszystko jest zimne,nawet herbata... Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:19 dociek napisał: > Jest mi gorąco. Nawet za bardzo. Fajnie ci... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:22 Grzeję jak piecyk... ja sam. Tak mam. Że stan podgorączkowy stale mam. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:27 dociek napisał: > Grzeję jak piecyk... ja sam. > Tak mam. > Że stan podgorączkowy stale mam. Mam nadzieję, że nie ma w tym nic dwuznacznego... Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:20 Godzina 7 rano, przystanek autobusowy, wszyscy ludzie opatuleni, w kurtkach bo chłód niesamowity, mgła, a pewna panna na nogach klapki, nery na wierzchu, kusy żakiecik ze sztruksu z ogromnym dekoltem stoi i się trzęsie. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:21 Ja dziś widziałam dwie artychy z brzuchami na wierzchu... Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:25 A jak jej szczęka latała... Ale co tam, myślała że jest najfajniejsza na calym przystanku Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:26 frida2 napisała: > A jak jej szczęka latała... > Ale co tam, myślała że jest najfajniejsza na calym przystanku No bo to o to chodzi, a ja juz chodzę w czapce, a w robocie mam zimno na razie... Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:27 dimanche napisała: > No bo to o to chodzi, a ja juz chodzę w czapce, a w robocie mam zimno na razie... Kupiłam sobie dziś bezrękawnik. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:28 dociek napisał: > To teraz będa Ci rękawy marzły. Dokupi rękawy osobno albo se doszyje... Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:29 dociek napisał: > To teraz będa Ci rękawy marzły. Na mróz założę coś z rękawami Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:31 Ja bym tego nie zakładał na mróz, tylko na własne ramiona. Ale co moda, to obyczaj. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:33 dociek napisał: > Ja bym tego nie zakładał na mróz, tylko na własne ramiona. Ale co moda, to > obyczaj. obyczaje, Doćku drogi to nie są mody wymogi wiążą się z naszą wygodą a nie jakąś głupią modą... Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:34 dociek napisał: > Ja bym tego nie zakładał na mróz, tylko na własne ramiona. No tak, mróz mógłby potrzebować większego rozmiaru niż mój. Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:37 Na mroza to lepiej założyć poncho... też bez rekawów. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:28 frida2 napisała: > > Kupiłam sobie dziś bezrękawnik. i będzie Cię grzał? Odpowiedz Link
frida2 Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:30 dimanche napisała: > i będzie Cię grzał? Cieplej mi będzie, absolutnie. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:31 frida2 napisała: > > Cieplej mi będzie, absolutnie. Nie ma absolutu... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:26 Tylko szczęka? Pewno nie użyła supermocnego kleju do protez "Klejomord". Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:34 dociek napisał: > Ani chybi malaria! A może epilepsja? Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:35 Przy malarii się bardzo szybko dryga, przy epilepsji (grand mal) to po najpierw rzuca o glebę. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:36 dociek napisał: > Przy malarii się bardzo szybko dryga, przy epilepsji (grand mal) to po najpierw > > rzuca o glebę. Przyobserwuję, co też się będzie działó... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:39 Sorry, ale przy epilepsji to nawet nie zauważysz tego rzucania. Dopiero po, jak Cie będą zgarniali z gleby. Przy malarii atak możesz zauważyć, bo szczęściem możesz być przytomna. Tak piszę wstępem, do tej Twojej obserwacji. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:40 Na razie zachowuję przytomność, choć umysłową niekoniecznie Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:42 dociek napisał: > To może jest to zatrucie alkoholowe? Nie, ja alkoholu nie miałam okazji pić ostatnio... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:44 To w takim razie dreszczami objawia się u Ciebie jego niedobór. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:45 dociek napisał: > To w takim razie dreszczami objawia się u Ciebie jego niedobór. Sugerujesz mnie białą gorączke...no wiesz... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:47 Jakiś powód być musi: biała gorączka, białe myszki, białe małżeństwo... Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:48 dociek napisał: > Jakiś powód być musi: biała gorączka, białe myszki, białe małżeństwo... żaden z wymienionych... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:51 No to się poddaję, diagnoza przez internet jest dopiero w powijakach. Widać nie opanowałem jej dostatecznie. Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:52 dociek napisał: > No to się poddaję, diagnoza przez internet jest dopiero w powijakach. Widać nie > > opanowałem jej dostatecznie. nie zrażaj się tak łatwo...tak sie starałeś... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 11.10.06, 23:53 Dobra. To chyba początek jesiennego przeziebienia? Odpowiedz Link
dimanche Re: Jest zimno;/ 13.10.06, 17:29 skiela1 napisała: > dzis rano skrobalam lod. Macie racje, Skielo, ja właśnie zmarzłam na spacerze z psem... Odpowiedz Link
dociek Re: Jest zimno;/ 13.10.06, 18:02 Grzeją już w kaloryferach. Ale będzie rachunek! Odpowiedz Link