sibeliuss 19.05.07, 13:16 Co to jest według Was honor? Macie honor? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Honor 19.05.07, 19:20 wadera3 napisała: > ja mam, niezależnie od cudzych definicji > A dumę też masz? Odpowiedz Link
wadera3 Re: Honor 20.05.07, 00:00 sibeliuss napisał: > A dumę też masz? > i nawet uprzedzenie Odpowiedz Link
wadera3 Re: Honor 20.05.07, 22:16 sibeliuss napisał: > Honoru zazdroszczę, dumy współczuję. chyba inną dumę mamy na myśli Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Honor 20.05.07, 23:35 wadera3 napisała: > mam odmienne zdanie Ja też jestem za,a nawet przeciw Odpowiedz Link
weekenda Honor wg mnie to: 20.05.07, 00:05 poczucie własnej wartości umiejętność ochrony siebie, moich potrzeb, przekonań, uczuć, emocji Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Honor wg mnie to: 20.05.07, 21:29 weekenda napisała: > poczucie własnej wartości > > umiejętność ochrony siebie, moich potrzeb, przekonań, uczuć, emocji Ładnie ujęte,jeżeli mogę,a robię to jednak bez pozwolenia,dokładam,próba zrozumienia (przynajmnej) poczucia watości swego "przeciwsiebie",jak nazwę,jego potrzeb,przekonań,uczuć,itd. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Honor wg mnie to: 20.05.07, 23:01 sibeliuss napisał: > Czy nie jesteś egocentryczką? Z punktu widzenia praw moralnych i nie tylko,honoru sprawą jest,uznanie sprawiedliwości,nawet w niekorzystnej sytuacji. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Honor wg mnie to: 20.05.07, 23:09 Wyświchtany slogan,przez polityków i innych kacyków Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Honor wg mnie to: 20.05.07, 23:13 Niby wyświechtany, ale nikt go nie stosuje. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Honor wg mnie to: 20.05.07, 23:18 Wyświechtany znaczy,a jednak go stosują - dla mnie - przynajmniej. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Honor 20.05.07, 04:20 Interpretacja moze byc tak zmienna i dla kazdego znaczy co innego. Dla mnie jest to trzymanie sie swoich pogladow,swojego zdania a przede wszystkim przestrzeganie moich zasad. Sa sytuacje /sporadyczne/,ze potrafie byc honorowa do bolu. A tak poza tym to chyba honorowa nie jestem Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Honor i chamstwo. 20.05.07, 05:32 "Chamstwu należy przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom." O, cytat z kabaretu "Dudek" fajnie pasuje do tematu honor. Godnosc osobista czyli nie dac sobie pluc w twarz. Czlowiek bez honoru tylko sie obize a honorowy odda z godnoscia. Zeby zabolalo. Zeby cham poczul respekt. Zeby poczul honor. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Honor i chamstwo. 20.05.07, 20:33 tjbazuka napisał: Czlowiek bez honoru tylko > sie obize a honorowy odda z godnoscia. Zeby zabolalo. No widzisz,zalezy jak kto rozumie Kiedy unosze sie honorem-nie oddaje i nie mszcze sie. Odpowiedz Link
zuzia381 Re: Honor 24.05.07, 17:11 Czasami jestem honorowa do upadlego. Ostatnio doszlam do wniosku,ze sa sytuacje w ktorych nie warto byc honorowym. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Honor 24.05.07, 19:44 zuzia381 napisała: > Czasami jestem honorowa do upadlego. > Ostatnio doszlam do wniosku,ze sa sytuacje w ktorych nie warto byc honorowym. Był aż tak ciekawy? Odpowiedz Link