sibeliuss 04.06.07, 00:42 Do czego można dodawać? Dostałem sporą flaszkę i wypadałoby użyć do czegoś. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Ocet winny 04.06.07, 00:58 Nawet o takie rady na forum otwartym nie pytaj. jakas mucha moze to wykorzystac i zarzucic Ci zgryzliwosc spowodowana zakwaszonym organizmem Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ocet winny 04.06.07, 01:05 Że niby o bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzdety pytam? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ocet winny 04.06.07, 01:08 skiela1 napisała: > ))))))))) > ja to z doswiadczenia wiem Towitaj w klubie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ocet winny 04.06.07, 03:03 Oczywiscie do sosu: 3 czesci oliwy 1 czesc octu ziola. Oraz: "Stary przepis w nowym wydaniu - pielęgnacja skóry octem jabłkowym Skóra szyi i dekoltu jest szczególnie cienka, wrażliwa i ma skłonności do powstawania zmarszczek. Właśnie pielęgnacja tych miejsc jest bardzo ważna. Nacieranie skóry mieszanką octu z wodą w proporcji 1:1 odżywia i pielęgnuje wrażliwą skórę. Tak przygotowana mieszanka nadaje się również jako tonik do twarzy. Ocet ten w naturalny sposób przywraca skórze płaszcz ochronny i utrzymać zdrowy i piękny wygląd. Ocet jabłkowy w pielęgnacji włosów i skóry głowy** Wymieszać litr letniej wody z 1/4 filiżanki octu i w takiej mieszance płukać włosy. Taka płukanka oczyszcza, witalizuje włosy i skórę głowy, nadaje połysk i objętość." Odpowiedz Link
dociek Re: Ocet winny 04.06.07, 09:16 Dawniej jako środek antykoncepcyjny do sporządzania rozworu do płukania pań po odbytym spotkaniu z panami. Buduary paryskich kokot przepełniał aromat perfum pomieszany z kwaśnym zapachem octu. Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Ocet winny 04.06.07, 11:40 Dawniej jako środek antykoncepcyjny do sporządzania rozworu do płukania pań po > odbytym spotkaniu z panami. Buduary paryskich kokot przepełniał aromat perfum > pomieszany z kwaśnym zapachem octu. he,he. Dobrze ze wynalezli gumke!. Sos do salatki zielonej: Dodaj okolo 50 ml octu, lyzke cukru, slodka musztarde, szczypte vegety, wycisnieta jedna polowke cytryny(nie limona bo mamy juz cukier),szczypte zmielonej soli morskiej i odrobine czarnego pierzu.Ja dodaje rowniez wycisniety zabek czosnku. Trzepaczka do sosow potrzepac okolo 20 sekund i zalac liscie salaty. Mozna posypac salatke rowniez serem sypanym (mozarella jest interesujaca w smaku w polaczeniu z moim przepisem).Salatka z malutkimi pomidorkami "cherry tomatoes" z cienko pokrojona biala cebulka tez moze byc wykorzystana z doswiadczeniami z octem winnym. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Ocet winny 04.06.07, 16:42 Wspaniała rzecz,posiada aromat oraz smak,o czy nie można powiedzieć o occie tradycyjnym,który jest tylko kwaśny,polecam do sosów z pieczeni,nawet śmietankowych,jednak nie podczas pieczenia tylko na sam koniec i oczywiście nie całą butelkę,są też octy winne z oliwą,te nadają się najbardziej. Odpowiedz Link