kriss67 Re: Persona non grata 03.08.07, 18:48 Persona non grata - zawsze kojarzy mi sie z osobą bez grata Odpowiedz Link
kriss67 Re: Persona non grata 03.08.07, 19:55 Wielebny tak mnie nazywa czasemKiedys uzywał równiez słowa herbatnik. I o dziwo był to herbatnik przez samo H Odpowiedz Link
e._ Re: Persona non grata 03.08.07, 19:59 No nie wiem czy to taki komplement bo najrówniejsze herbatniki jakie znam to, jak je nazywa pani z pobliskiego sklepiku, "bure petity"... Sama nie wiem, co gorsze: że bure, czy że - z przeproszeniem - petity...? Odpowiedz Link
e._ Re: Persona non grata 03.08.07, 19:27 Zatem żona bliźniego swego to też persona non grata bo, jak uczą przykazania, "nie pożądaj żony bilźniego swego". To taka żona niepożądana. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Persona non grata 04.08.07, 07:29 e._ napisała: > Zatem żona bliźniego swego to też persona non grata bo, jak uczą > przykazania, "nie pożądaj żony bilźniego swego". To taka żona niepożądana. Dlatego też Mojżesz na górze Synaj przekreślił siódemkę),a że lubiał grać w lotka,to obrał X jako pewny trafny) Odpowiedz Link