sloggi 02.10.03, 14:24 Czy w Waszych domach jest jeszcze zwyczaj robienia przetworów na zimę? Mamęcja kilka słoików czegoś tam zrobi, ale to już tylko dla podtrzymania tradycji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 14:26 Ja jestem młodą gospodynią i jak to młoda gospodyni napalona faktem, że mieszka sama, ma wszystko na swojej głowie i jest taka dorosła zrobiłam grzybki marynowane. I na tym mój polot w kwestii przetworów się skończył. Aha, no i wino i nalewka, o ile to można nazwać przetworem Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 14:30 To się okaże...to nasz debiut Wczoraj latałam za cholerną rurką do balona, strasznie dużo nerwów mnie to wino kosztuje, G. dzwoni po 3 razy i przypomina, żebym koniecznie zamieszała jak wrócę do domu, siedzi strapiony i wpatruje się czy dobrze się pieni, wstaje w nocy, żeby zobaczyć czy nic mu się nie dzieje...cyrk na kółkach Odpowiedz Link
sloggi Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 14:33 Jak on to wino kocha, Ciebie przy okazji też (za to mieszanie). Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 14:35 Farciara ze mnie...nie wiem co by było gdyby nie to wino. Aż strach pomyśleć co się dzieje jak są sami w domu... Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 15:50 Rozognionym wzrokiem, w oczekiwaniu na przyjemność... Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 14:36 Aha, i jeszcze zrobiłam taką pulpę jabłkową, z cynamonem i goździkami, którą potem można władować do naleśników albo szarlotki. A dzisiaj jadę na działkę, pogrzebać trochę w matce ziemi, to pewnie znowu masę owoców przywiozę i juz nie wiem co z nich zrobić Odpowiedz Link
pan_pndzelek Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 15:30 frunze napisała: > Aha, i jeszcze zrobiłam taką pulpę jabłkową, z cynamonem i goździkami, którą > potem można władować do naleśników albo szarlotki. Oj, takie coś jest pyszniusie... Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 15:39 Oj dobre, dobre, nawet łychą ze słoika Mam nadmiar, mogę za uśmiech odstąpić Odpowiedz Link
sloggi Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 15:41 Kusicielka, jeśli Pndzel jest łasuch to się skusi. Słoik pyszności od pięknej dziewczyny, to jest coś!!! Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 15:50 Dla Ciebie też się znajdzie, jeśliś łasuch Odpowiedz Link
frunze Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 15:59 To jest frunzbank, czytany z niemiecka fruncbank Odpowiedz Link
pan_pndzelek Re: Przetwory na zimę 02.10.03, 16:01 Ja też chętny... w razie czego to nawet uśmiechnąć się mogę... Odpowiedz Link