very_famous 04.10.03, 15:30 A raczej leje! Szaro, buro, zimno. Nie lubię takiej aury. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vika411 Re: Pada!!! 04.10.03, 15:35 A grzyby rosna!muchomory tez.Oj, jaka bedzie pyszna zupa dla niektorych! Jesli ktos z Was sie do mnie wybiera, to prosze czestowac sie rosolem albo pomidrowka i klamac, ze nie lubicie grzybow.Pamietajcie, ze ja Wam grzybow nie zaluje ale dla Was grzyby bede gotowac jak nakarmie tych co zasluzyli na grzybowy objad specjalny w rodzinnym gronie.I przysiegam, ze to nie jest zadna dyskryminacja tylko o Was troska... Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 04.10.03, 15:37 Ty niebezpieczna jesteś! Zupkę z muchomorków dla tych co zasłużą... Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 04.10.03, 15:39 very_famous napisała: > Ty niebezpieczna jesteś! Zupkę z muchomorków dla tych co zasłużą... Niezasluzonych nie bede honorowac obiadem specjalnym! Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 04.10.03, 15:41 Ech, to co przewidziałaś dla niezasłużonych? Obieranie kopy ziemniaków dla zasłużonych ?? Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 04.10.03, 15:46 very_famous napisała: > Ech, to co przewidziałaś dla niezasłużonych? Obieranie kopy ziemniaków dla > zasłużonych ?? Juz pisalam, ze rosol albo pomidorowke.kartofle do grzybow obiore i ugotuje osobiscie i przyprawie trutka na myszy.nawet niezle toto pachnie... Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 04.10.03, 15:49 A gdzie ukryjesz zwłoki? Tych co zupkę z trutką nieświadomie zjedzą? Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 04.10.03, 15:53 very_famous napisała: > A gdzie ukryjesz zwłoki? Tych co zupkę z trutką nieświadomie zjedzą? Ci co maja jesc normalna zupke juz wiedza ktora.A zwloki do rowu, dwa diadra niegaszonego wapna, wody, i po klopocie. Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 04.10.03, 15:59 very_famous napisała: > Czyli totalna utylizacja. Natura dokona reszty.Rodzona mamusia ich w niebie nie pozna!uhahahaaaaa!!! Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 04.10.03, 16:08 very_famous napisała: > Złowieszczy był ten śmiech. I dobrze im tak! Odpowiedz Link
altu Re: Pada!!! 04.10.03, 15:42 U mnie nie pada... Słonce niesmialo wyglada zza chmur... Tesknie za ... Warszawa... nie wiedzialam, ze kiedykolwiek to powiem, ale chcialabym byc teraz w Lazienkach, Wilanowie, Powsinie lub Saskiej Kepie, na Starowce... W Wisle grzebac patykiem... oj, romantyzm mi sie uruchamia... jutro wieczorem wracam... Pozdrawiam wszystkich Salonowiczow... Odpowiedz Link
ceper_pepper Re: Pada!!! 04.10.03, 17:24 U mnie też zaczyna kropić. To mówicie, że będzie lało?? Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 04.10.03, 17:37 U mnie już nie leje.Nawet kolor nieba przypomina jakiś odcień niebieskiego. Odpowiedz Link
altu Re: Pada!!! 04.10.03, 18:50 teraz juz ciemno... ale wrocilam ze spaceru... przed zachodem, slonce ladnie swiecilo... tak w odcieniach czerwonosci... hmmm... jesien juz... Odpowiedz Link
zo_h Re: Pada!!! 04.10.03, 20:28 Oj!! Pada!! Pada!! Deszcz gra na parapecie niczym na blaszanym bębenku . Odpowiedz Link
altu Re: Pada!!! 04.10.03, 20:56 wybija zabojcze rytmy na parapecie. a woda z rynny leci niczym z wodospadu. super muzyka do sluchania... Odpowiedz Link
zo_h Re: Pada!!! 04.10.03, 23:00 Niniejszym u mnie główna część koncertu chyba już się zakończyła ... obecnie jedynie plusk i szum opon samochodowych daje znać o tym że jest mokro na dworze. Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 09:02 zo_h napisał: > Niniejszym u mnie główna część koncertu chyba już się zakończyła ... obecnie > jedynie plusk i szum opon samochodowych daje znać o tym że jest mokro na dworze > . masz racje! Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 10:40 ma_ta napisała: > A u mnie pada, cichutko, równiutko, uspokajająco... No to siuuuup na te nerwy! Winko mam. Chcesz? Odpowiedz Link
ma_ta Re: Pada!!! 05.10.03, 10:51 vika411 napisała: > > No to siuuuup na te nerwy! > Winko mam. Chcesz? Mam wspaniała nalewkę, wyjadam z niej wiśnie) Jestem coraz bardziej spokojna) Stare, dobre, mocne wiśnie...częstuję Ciebie albo nalewka albo wiśniami, albo tym i tym...A na dworze dalej pada...jest zimno...a mi w duszy gra...) Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 10:55 ma_ta napisała: > vika411 napisała: > > > > No to siuuuup na te nerwy! > > Winko mam. Chcesz? > Mam wspaniała nalewkę, wyjadam z niej wiśnie) Jestem coraz bardziej > spokojna) Stare, dobre, mocne wiśnie...częstuję Ciebie albo nalewka albo > wiśniami, albo tym i tym...A na dworze dalej pada...jest zimno...a mi w duszy > gra...) Mnie tez gra...ale w piersiach...przeziebilam sie, cholerka! Dawaj te wisnie...no nie badz wisnia...z nalewka, prosze...do tej wiekszej szklanki... A czy ona , psia krew, na spirytusie...chociaz?.-) Odpowiedz Link
ma_ta Re: Pada!!! 05.10.03, 11:04 vika411 napisała: > ma_ta napisała: > > > vika411 napisała: > Mnie tez gra...ale w piersiach...przeziebilam sie, cholerka! Dawaj te > wisnie...no nie badz wisnia...z nalewka, prosze...do tej wiekszej szklanki... > A czy ona , psia krew, na spirytusie...chociaz?.-) > Na spirytusie, prawdziwym, dobrym i mocnym....tą nalewke sama robiłam, więc jest PRAWDZIWA) Ta najwieksza szklanica jestTwoja) Posyłam , tak na wszelki wypadek , cały słoik ( mam ich kilka)) Zdrowiej Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 11:31 ma_ta napisała: > vika411 napisała: > > > ma_ta napisała: > > > > > vika411 napisała: > > Mnie tez gra...ale w piersiach...przeziebilam sie, cholerka! Dawaj te > > wisnie...no nie badz wisnia...z nalewka, prosze...do tej wiekszej szklanki > ... > > A czy ona , psia krew, na spirytusie...chociaz?.-) > > > Na spirytusie, prawdziwym, dobrym i mocnym....tą nalewke sama robiłam, więc > jest PRAWDZIWA) Ta najwieksza szklanica jestTwoja) Posyłam , tak na > wszelki wypadek , cały słoik ( mam ich kilka)) Zdrowiej No i prosze! od dobej nalewki czlowiek wstaje na nogi az milo Odpowiedz Link
very_famous Jeszcze nie, ale kto wie.. 05.10.03, 16:03 Wstrętnie dziś wygląda świat. Jakby zaraz miało padać. Odpowiedz Link
vika411 Re: Już leje :(( 05.10.03, 17:29 very_famous napisała: > Ja jeszcze nie... Ale mam chec!po tym pifffku co to nim leczylam kaca.Polac Ci winka czy wolisz piffko... Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 05.10.03, 17:53 leje i to nieźle jednakże nic nie pobije wczorajszej nawałnicy,która przeszła nad Łodzią widzieliście kiedyś tramwaj jadący po wodzie? a ja nawet takim jechałem:> zapchane liśmi studzienki tworzyły zalewy na jezdniach, nawet do połowy wysokości koła samochodowego (te piękne łódzkie krzywe ulice Dzisiaj znowu pada, jednakże już spokojniej...zaliczyłem już spacer-zarówno wczoraj, jak i dzisiaj-uwiel;b iam taką pogodę, uwielbiam! a spacery...przepadam...no i te dźwięki parapetowe..ach Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 18:09 geograf napisał: > leje i to nieźle > jednakże nic nie pobije wczorajszej nawałnicy,która przeszła nad Łodzią > widzieliście kiedyś tramwaj jadący po wodzie? > a ja nawet takim jechałem:> > zapchane liśmi studzienki tworzyły zalewy na jezdniach, nawet do połowy > wysokości koła samochodowego (te piękne łódzkie krzywe ulice > > Dzisiaj znowu pada, jednakże już spokojniej...zaliczyłem już spacer-zarówno > wczoraj, jak i dzisiaj-uwiel;b iam taką pogodę, uwielbiam! a > spacery...przepadam...no i te dźwięki parapetowe..ach > CZY TY PRZYPADKIEM NIE NAMAWIASZ MNIE PO CICHU DO POWROTU NA OJCZYZNY LONO?! Widziales kiedy Geosiu ciotke na patriotycvznymkacu?!NIE?!To sie strzez! Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 05.10.03, 20:14 przypominam, że kiedyś mówiliśmy o spotkaniu w Koluszkach tudzież w Łodzi,gdy miałąś przyjechać do macierzy Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 05.10.03, 19:58 Ja kilka razy przeżyłam oberwanie chmury, wracanie do domu na bosaka, szczęście, że lato było. - Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 20:06 very_famous napisała: > Ja kilka razy przeżyłam oberwanie chmury, wracanie do domu na bosaka, > szczęście, że lato było. > - Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 20:22 very_famous napisała: > Edi żyje do dzisiaj? jeszcze jak!Stwierdzil, ze woda to nie trocizna! Nawet wyglada jakby higieniczniej... Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 05.10.03, 20:18 jeżeli chodzi o wracanie na bosaka to ja ze Sloggim możemy co nieco powiedzieć na ten temat. Złapało nas OBERWANIE chmury w Nowosolnej (poniemiecka, gwiaździście zbudowana osada włączona w 1989 roku do Łodzi, domki jednorodzinne), w związku z czym ja szedłem boso i mokro do autobusu, Sloggi był cały obklejony ubraniem (byliśmy w T-shirtach, krótkich spodenkach i sandałach oj to było coś... jednakowoż preferuję spacery z parasolem w ręku. Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 05.10.03, 20:23 2 lata temu było takie oberwanie, że autobus 3 razy odjeżdżał od przystanku po kawałeczku bo na wykrzywionych ulicach i chodnikach woda do kolan sięgała. Co kierowca otworzył drzwi ludziska wyglądały i oceniały głębokość wody. W końcu trafił na jakiąś mieliznę i kilka osób odpłynęło w siną dal. Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 05.10.03, 20:32 dobre! My jak doszliśmy do przystanku (wiata) deszcz zelżał,a gdy autobus przejechał może kilometr w stronę zachodu-pokazała się sucha ziemia... to się nazywa mieć szczęście. dobrze, ze w hipermarkecie sa darmowe papiery toaletowe... Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 05.10.03, 20:36 > dobrze, ze w hipermarkecie sa darmowe papiery toaletowe... $$$ Robiliście za mumie!?? Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 05.10.03, 20:50 nie-wycieraliśmy się, a do tego wyciskaliśmy ubrania i buty taką przygodę będzie się pamiętało... Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 20:24 geograf napisał: > jeżeli chodzi o wracanie na bosaka to ja ze Sloggim możemy co nieco powiedzieć > na ten temat. > Złapało nas OBERWANIE chmury w Nowosolnej (poniemiecka, gwiaździście zbudowana > osada włączona w 1989 roku do Łodzi, domki jednorodzinne), w związku z czym ja > szedłem boso i mokro do autobusu, Sloggi był cały obklejony ubraniem (byliśmy w > T-shirtach, krótkich spodenkach i sandałach > > oj to było coś... > > jednakowoż preferuję spacery z parasolem w ręku. > > Bos gupi!Chcialabym Was zobaczyc...Jessssssuuuuu...ja mam dzisiaj jakies dziwne marzenia!!!!! Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 05.10.03, 20:35 Sloggi wyglądał ciekawie ja sam siebie nie widziałem, ale zmokłe kury to mało! Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 05.10.03, 20:41 geograf napisał: > Sloggi wyglądał ciekawie > ja sam siebie nie widziałem, ale zmokłe kury to mało! > Kury kurami ale juz sobie wyobrazam te koguty mokre... Lepiej daj mi po lapach to sie odczepie od brzydkich marzen na klawiaturze! Odpowiedz Link
thomasch Re: Pada!!! 08.10.03, 00:14 geograf napisał: > leje i to nieźle > jednakże nic nie pobije wczorajszej nawałnicy,która przeszła nad Łodzią > widzieliście kiedyś tramwaj jadący po wodzie? > a ja nawet takim jechałem:> > zapchane liśmi studzienki tworzyły zalewy na jezdniach, nawet do połowy > wysokości koła samochodowego (te piękne łódzkie krzywe ulice > > Dzisiaj znowu pada, jednakże już spokojniej...zaliczyłem już spacer-zarówno > wczoraj, jak i dzisiaj-uwiel;b iam taką pogodę, uwielbiam! a > spacery...przepadam...no i te dźwięki parapetowe..ach > Ja też uwielbiam, chociaż dużo czasu minie, zanim przekonam się do wyjścia na zewnątrz. Podchodzę do okna, oceniam sytuację, zastanawiam się, czy wyjść, czy nie, co na siebie założyć... A czas leci niczym deszcz pluszczący, zmieniający się w wartki potok, płynący ulicami. Odpowiedz Link
altu Re: Pada!!! 06.10.03, 09:34 Hejka, teraz nie pada, tylko słonce świeci... A swoja droga... to musialo niezle wygladac. Sloggi i Geograf w obklejonych ciuchach na ciele... hm... ponetny widok Odpowiedz Link
kolczatka Re: Pada!!! 06.10.03, 09:47 Aż poszłam do okna sprawdzić! Co prawda nie pada, ale szarość za oknami okropna i wilgoć wdziera się wszędzie, a u mnie nie grzeją i łapki mi odmawiają posłuszeństwa, brrr... jak ja nie lubię tej pory roku, a perspektywy pogodowe też nie są zachęcające ( Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 06.10.03, 10:08 kolczatka napisała: > Aż poszłam do okna sprawdzić! Co prawda nie pada, ale szarość za oknami okropna > > i wilgoć wdziera się wszędzie, a u mnie nie grzeją i łapki mi odmawiają > posłuszeństwa, brrr... jak ja nie lubię tej pory roku, a perspektywy pogodowe > też nie są zachęcające ( jak ja bym chciala zobaczyc tych dwoch takich mokrych!Az mnie skreca na sama mysl...Szkoda, ze mam do nich daleko bo jakbym miala blizej to bym latala za nimi i nic tylko sie gapila Odpowiedz Link
kolczatka Re: Pada!!! 06.10.03, 10:14 O, Wy erotomanki jedne!! Chociaż przyznaję widok mógłby być nader interesujący . A swoją drogą wyobraźnia to strasznie zdradliwe ustrojstwo . Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 06.10.03, 10:16 kolczatka napisała: > O, Wy erotomanki jedne!! Chociaż przyznaję widok mógłby być nader > interesujący . A swoją drogą wyobraźnia to strasznie zdradliwe ustrojstwo . Wtej chwili jestem juz w swoich wyobrazeniach smiertelnie zakochana... Cholera!trzeba bedzie chyba odiedzic Wawke i Lodz.-))))) Odpowiedz Link
kolczatka Re: Pada!!! 06.10.03, 10:20 Koniecznie nas odwiedź, będzie okazja do organizacji forumowego spotkania . I wyobraźnia straci pożywkę . Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada!!! 06.10.03, 10:29 kolczatka napisała: > Koniecznie nas odwiedź, będzie okazja do organizacji forumowego spotkania . I > > wyobraźnia straci pożywkę . Oj!Uwazaj to dla tych dwoch chyba nie jestt komplement!.-) Odpowiedz Link
kolczatka Re: Pada!!! 06.10.03, 10:47 Ależ dlaczego? Teraz będziesz wiedziała jak wyglądają, więc wyobraźnia przeniesie się w inne rejony Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 06.10.03, 18:06 Jaka pożywka? jaka utrata pożywki? po wieczorze spotkaniowym z dwiema GWIAZDAMI to wyobraźnia dopiero zaczełaby pracowac pozdrawiam Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 06.10.03, 18:09 Najlepsze było zanim doszliśmy do przystanku. Ponieważ zaczeło naprawdę lać (przed momentem jeszcze siąpiło) schowaliśmy się w krzakach przy drodze,myśloeliśmy,że niedługo skończy padać. Lało coraz mocniej,liśnie nie wytrzytmywały,ściaśniliśmy się,przykryliśmy kurtką i staliśmy.. Nagle szła grupka młodzieży (dziewczyna i dwóch chłopaków), po czym słyszymy: "łeeeeee...to dwóch facetów" i dokonali w tył zwrot ))))))))))) Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 06.10.03, 18:44 Ha ha ha Ale was podsumowali!!! A już liczyli na jakieś ekscesy)))) Odpowiedz Link
geograf Re: Pada!!! 06.10.03, 19:28 ekscesy to były! niech niew wie, kto nie wie, co to za uczucie gdy stoisz,a każdy ruch to zimny dotyk mokrej koszulki, albo jeszcze coś lepszego-stoisz a z każda chwi.a czujesz, ze kropla wody porusza się coraz niżej,niżej,niżej... nie bedę opisywał barwniej-niech każdy wyobrazi sobie to,co chce w pewnym razie powiedzieliśmy pal licho, wyszliśmy i doszliśmy Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 06.10.03, 22:39 Ale jak to było lato to może być i zimna mokra koszulka Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada!!! 07.10.03, 19:49 Przed chwilą była 5dniowa prognoza pogody. Wątek będzie na topie cały czas. Zimno i mokro. Kogo dzisiaj złapał grad? Odpowiedz Link
thomasch Re: Pada!!! 08.10.03, 00:19 very_famous napisała: > Przed chwilą była 5dniowa prognoza pogody. Wątek będzie na topie cały czas. > Zimno i mokro. > Kogo dzisiaj złapał grad? Moją mamę. Schroniła się na przystanku, przeciekającym co prawda, więc przed deszczem nie ochronił, ale przed gradem tak Odpowiedz Link
very_famous Nie pada?? 09.10.03, 12:05 Czy u kogoś dzisiaj pada??? U mnie tylko niebo zachmurzone ale deszczu brak! Odpowiedz Link
kolczatka Re: Nie pada?? 09.10.03, 12:13 Padało rano, jak szłam do pracy, teraz nie mam odwagi sprawdzić, bo nie mam parasolki . Odpowiedz Link
altu Re: Nie pada?? 09.10.03, 12:14 U mnie z przerwami... Pogoda niemalże w kratkę. Pada, by za chwilę przestać. Przestaje, by za chwilę rozpadać się od nowa... Odpowiedz Link
frunze Re: Nie pada?? 09.10.03, 12:17 Padało, teraz niebo jest zachmurzone, zaraz znowu zacznie. Muszę jakoś wycyrkulować, żeby wyjść w czasie, kiedy akurat nie będzie padało Odpowiedz Link
altu Nie pada... 09.10.03, 15:32 I nawet słońce nieśmiało wygląda zza chmur... Lecę do domu... Odpowiedz Link
very_famous ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 12:33 Burza o tej porze roku jest jeszcze normalna??? I leci z chmur takie byle co... Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 16:42 kolejny dzień nad Łodzią sączą się krople deszczu, niekeidy te krople sa w ogromnych ilościach...ale ja i tak lubię taką pogodę..uwielbiam i patrze na nią póki mogę Co rpawda brak parasolu nieco zmienia zdanie w tym temacie, ale...raz się żyje, a na coś trzeba umrzeć No i jeszcze jedno-tutaj nie grzmi... Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 16:44 w wawie też pada, raczej siąpi pogoda dobra na łóżko, herbatę z cytryną i miodem oraz książkę dobry powód do leniuchowania Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 16:50 oj tak, tak! albo jeszcze lepiej: usiąść sobie tak w jakimś ogrodzie zimowym, herbata pod ręką, owinąć kocem, popatrzec na świat, poodpoczywać, poczytać... Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 16:52 "ogród zimowy" będę miała już za tydzień, tylko widoki kiepskie tak to jest jak w miejsce lasu ulicę budują co tam. i tak będę tam siedziec i sobie marzyć Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 16:56 zawsze bedziesz mogła mieć przyjemność innego typu: "ja siedze tu, w cieple, z herbatą, a oni MARZNĄ i mokną:>" Własnie za to lubię siedzenie w oknie...dowartościowuję sie i od razu mi cieplej Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:00 a ja uciekam daleko z moimi myślami, jestem tam, gdzie chcę być czy marzenia się spełniają? Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:03 Kiedyś czytałem taki ładny cytat.... Marzenia zawsze się spełniają-ale nie zawsze wtedy i w formie,w jakiej my się spodziewamy. trzymaj się...i uciekaj na łąki zielone,badx hale ośnieżone Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:11 > trzymaj się...i uciekaj na łąki zielone,badx hale ośnieżone > na piasek gorący... ech, jeszcze tylko 211 dni > Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:16 wbrew pozorom- to naprawdę szybko zleci...niby tak długo się czeka,ale gdy przyjdzie co do czego i patrzy się na zeszłe kartki kalendarza zadaje się sobie pytanie: to tak szybko? (proszę zrozumieć i docenić, ze silę się jak mogę aby pocieszyć Odpowiedz Link
jeremy27 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:19 ja nie czakalbym na Twoim miejscu tak bardzo...bedziesz starsza o 211 dni - a wiesz ile jeszcze super rzeczy w miedzyczasie sie pojawi))) Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:21 jak będzie się tylko i wyłącznie czekało-to czas wydłuży sie w nieskończoność. Trzeba czekać, ale aktywnie Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:19 geograf napisał: > wbrew pozorom- to naprawdę szybko zleci...niby tak długo się czeka,ale gdy > przyjdzie co do czego i patrzy się na zeszłe kartki kalendarza zadaje się sobie > pytanie: to tak szybko? > > (proszę zrozumieć i docenić, ze silę się jak mogę aby pocieszyć rozumiem i doceniam, dziękuję ) choć tęsknię bardzo, chyba mnie ta pogoda dobija, bo tam tak ciepło i pomarańcze z drzewa... Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:22 o jezu..ja tez tak cchę..ale pomyśl-z czasem by Ci się znudziło..niedługo będzie wiosna i okres radości:> Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:27 geograf napisał: > o jezu..ja tez tak cchę..ale pomyśl-z czasem by Ci się znudziło..niedługo będzi > e > wiosna i okres radości:> > masz rację, perspektywa fajnego łyk_endu załagodziła tęsknotę przeciez tam nawet zimy nie ma i śniegu, bez sensu Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:28 i to się nazywa pozytywne myślenie my lepiej docenimy to gorąco i słońce, jak rpzezyjemy zimę zwłąszcza, ze zima już niedługo, a zapowiadają ją na porzadną nie mogę się doczekać-przynajmniej ja, nie wiem czy inni lubię ektsremum zimowe Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:31 geograf napisał: nie wiem czy inni lubię ektsremum zimowe pewnie, że tak lubie popatrzeć, bo ja tylko na sankach potrafię Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:36 nie no...o zimowym ekstremum mówiąc (coś mnie się przestawiło i mówię dziwną polszczyzną...) miałem na myśli temperatury.,..szusować na dwóch długich deskach też nie potrafię..sanki-ewentualnie niskie temperatury-i śnieg,który spadł wczesniej..to jest to Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:42 śnieg plus mróz i słońce to jest to co lubię najbardziej, jeszcze jak orła wywine to już rewelacja a przytrafia mi się to dosyć często ) Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:48 w takim razie widze, ze odnalazłem bratnią dusze w tym względzie czy Tobie poprzednia zima- w jej fragmentach- tez tak podobała się? Mróz -20, resztki śniegu i bezchmurne niebo... coś pięknego. Szczeólnie czerwone nosy mijanych osób, gdy Ty jestes cały/-a za szalikeim i pod czapką Odpowiedz Link
dorota.28 Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:51 baaardzo mi się podobała, nie nawidzę chlapy, brudnego błocka, takiej "zimy w mieście" rok temu w kwietniu w krakowie było pięknie, śnieg na kwitnących magnoliach Odpowiedz Link
geograf pa pa 10.10.03, 17:58 papa miło było rozmawiać Miłego łyk_endu! Do przeczytania! Odpowiedz Link
geograf Re: ZAGRZMIAŁO!!! 10.10.03, 17:57 właśnie, właśnie-nie ma nic gorszego niż taka plucha i liczne roztopy w mieście. Tragedia, nie ma jak żyć, wszystko spowalnia i ślizzzzzga się.. i tyle. ech....zapowiadają mroźną zimę..trzeba przeczekac deszcze i słoty, chmurne niebo i inne takie...choć to też ma swój urok... Odpowiedz Link
jeremy27 do GEOGRAFA 10.10.03, 16:46 noo ijak z Twoim przyjazdem do Warsaw?...rozwiązane problemy? Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 16:52 chciałem zauważyć, ze moja skromna osoba dopiero jutro wysiądzie z pociągu relacji Łódź Fabryczna-Warszawa Wchodnia na Centralnym o 10:27 i popędzi w celu rozwiązania problemów, a w pewnym razie próby zapoczatkowania ich zażegnania... aha- JUTRO MA NIE PADAĆ! Zawsze gdy KTOŚ był w Łodzi pogoda była świetna, gdy jechałem do Wawy-padało. Może czas na wyrównanie stawek? Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 16:56 będzie ładnie...nawet jak pada to Warszawa jest przeciez piekna))...i taka kolorowa)... ja Ci w każdym razie zyczę rozwiązania problemów w sposób, który sobie najbardziej życzysz...potrzymam kciuki, bo i tak będe na nudnych wykładach)) Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:00 hmm..Warszawa w takie dni jest tak samo piękna jak Łódź ech..miasta tak różne, ale i tak podobne. Co jutrzejszy dzień przyniesie-tego nie wie nikt. Prosze aby dodatkowo życzono mi nie zgubienia się w Wawie. Sam dojeżdzamn z Centralnego i nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:01 z Centralnego wszędzie dojedziesz...do wyboru do koloru...nie powinienieś się zgubic...dzielny chłopak jesteś zreszta! Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:05 wiem,że wszedzie dojadęnawet znam na pamięć trzy możliwe trasy dojazdu, a może jedną więcej... Spokojnie, bedę twardki Odpowiedz Link
dorota.28 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:07 na pocieszenie mogę napisać, że z maista portowego Łodzi znana jest mi tylko ulica Piotrowska i to słabo Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:09 no to przeciez geograf zapraszał do sibie...możemy pojechac i poznac lepiej to miasto...obieca oprowadzic. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:12 słyszałam z opowieści, że w łodzi fajne kluby są niestety, jak dla mnie w stolycy nędza, nędza czowiek musi do takiego krakoffa jechac by się zabawić a to tak daleko Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:25 do Krakowa? do Krakowa to rpzede wszystkim drogi dojazd, o długości nie wspominając, jest! a do Łodzi- niecałe 2 godziny pociągiem, 2 godziny autem przy dobrej pogodzie, do tego 34 złote za weekendowy bilet do Łodzi z Warszawy, a klubów.. Klubów, pubów i miejsc rozrywki jest sporo. Oczywiście najwięcej klubów z muzyką Drum'n'Bass (wszak Łódź to stolica tego typu muzyki, tak samo jak warszawa-muzyki house)-ale jest sporo miejsc gdzie i inna muzyka gości. A co najwazniejsze-duże piwo już od 4 złotych (i to nie żaden sikacz) w dobrych pubach jest Naprawde, jest w czym wybierać. ZAPRASZAM! bliżej, taniej i równie miło Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:34 właśnie..zwłaszcza przy tych waszych 15 złotych za piwo na Rynku... a najbardziej dziwi mnie szok jaki mnie i znajomym udaje się dostrzec na Waszych twarzach gdy ujrzycie łódzkie ceny a to tylko 2 godziny drogi Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:38 a w Łodzi jest taki pub...Peron 6, reklamujący się jako "Dom Piwa". I naprawde..piwo z całego świata wypić można..choć akurat to japońskie nie za bardzo mi smakowało ale te ceny...4.5 za 0,5 Żywca, 4 za Warkę? I inne ceny, w zależności do pubu..może w Bibliotece? jak ja uwielbiam kusić.... <sssss....> Odpowiedz Link
dorota.28 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:40 geograf napisał: > a w Łodzi jest taki pub...Peron 6, reklamujący się jako "Dom Piwa". > I naprawde..piwo z całego świata wypić można..choć akurat to japońskie nie za > bardzo mi smakowało > > ale te ceny...4.5 za 0,5 Żywca, 4 za Warkę? > I inne ceny, w zależności do pubu..może w Bibliotece? > > jak ja uwielbiam kusić.... > <sssss....> > nie no nie, nie wytrzymam! Odpowiedz Link
geograf no ba! 10.10.03, 17:20 obiecuje? Jak bedziecie w Łodzi to nie macie wyjścia-zostaniecie orpowadzeni (ja tez musze mieć od czasu do czasu jakieś przyjemności Przyjeżdzajcie koniecznie! Przypominam o zakupach- wykorzystajcie pustki w Rzgowie i okres zanim zaczną się zamykac sklepy nim kolejnego powrotu Rosjan region uświadczy. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: no ba! 10.10.03, 17:25 OK, jak przyjadę to dam znać Jeremy, jedziesz??? zakupimy sobie po ciuszku i przyszalejemy w klubie no tak, Ty wiecznie zapracowany i zauczony... Odpowiedz Link
geograf to kiedy w końcu... 10.10.03, 17:18 będzie ta wycieczka po Łodzi? przyjedź chociaż sama-poznasz o wiele więcej niż Pietrynę.. Odpowiedz Link
jeremy27 Re: to kiedy w końcu... 10.10.03, 17:20 hej..hej...ładnie mnie spławiasz kolego)))Wielkie dzięki)) > będzie ta wycieczka po Łodzi? > przyjedź chociaż sama-poznasz o wiele więcej niż Pietrynę.. > Odpowiedz Link
geograf Re: to kiedy w końcu... 10.10.03, 17:27 jak to spławiam? chociażbyście pojecynczo co tydzień przyjeżdzxali to czas znajdę Każdego mile zobaczę Tylko wpierw zapowiedzcie się Odpowiedz Link
dorota.28 Re: to kiedy w końcu... 10.10.03, 17:21 przyjechać zawsze można trzeba przecież polskę zwiedzać Odpowiedz Link
geograf Re: to kiedy w końcu... 10.10.03, 17:29 szczególnie, że Łódź blisko, a całkowicie zapomniana, nieznana, znielubiona (przez koncern ITI szczególnie) Odpowiedz Link
thomasch Re: do GEOGRAFA 12.10.03, 21:19 dorota.28 napisała: > na pocieszenie mogę napisać, że z maista portowego Łodzi znana jest mi tylko > ulica Piotrowska i to słabo Toż to wstyd i hańba. Jak pojedziesz, to zobaczysz secesyjno-eklektyczne Śródmieście, po którym w Warszawie nie zostało śladu (jego miejsce zajęła zabudowa socrealistyczna i współczesna). Nawiasem mówiąc przedwojenna Marszałkowska i inne ulice warszawskiego centrum co do szerokości i architektury bardzo przypominają zabudowę Łodzi, która się na szczęście zachowała i po latach zaniebań (PRL) od nowa odzyskuje świetność. Pozdrawiam i życzę miłego zwiedzania i popijania )) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:07 no właśnie bo w życiu trzeba byc twardkim))) pamietaj też o tym w czasie spotkania. Odpowiedz Link
geograf Re: do GEOGRAFA 10.10.03, 17:30 będę się starał..twardkim być muszę, bo to ja będe się tłumaczył , a ja tego tak nie lubię..ale musze...musze się postarać. tak myślę. Odpowiedz Link
thomasch Re: do GEOGRAFA 12.10.03, 21:12 geograf napisał: > chciałem zauważyć, ze moja skromna osoba dopiero jutro wysiądzie z pociągu > relacji Łódź Fabryczna-Warszawa Wchodnia na Centralnym o 10:27 i popędzi w celu > rozwiązania problemów, a w pewnym razie próby zapoczatkowania ich zażegnania... > > aha- JUTRO MA NIE PADAĆ! > Zawsze gdy KTOŚ był w Łodzi pogoda była świetna, gdy jechałem do Wawy-padało. > Może czas na wyrównanie stawek? > Ja też ilekroć wybieram się do Łodzi lub w niej przebywam pogoda jest bardzo ładna, albo względnie znośna. Jak jadę do Warszawy pogoda się psuje, a w Warszawie leje. Czyżby to jakiś omen? Odpowiedz Link