frunze 15.10.03, 14:48 Nie lubię jogurtu, chyba że jest pitny, a właśnie pożarłam pół litra jogobelli (tej, do której owoce same z chęcią wskakują), czym sama siebie zadziwiłam...Zmieniają Wam się smaki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeremy27 Re: Smaki... 15.10.03, 14:50 Ostatnio jem ryby w ilosciach hutrowych (szprotki w oleju) też nie wiem czym jest to spowodowane...w ciązy z pewnoscia nie jestem. Odpowiedz Link
frunze Re: Smaki... 15.10.03, 14:52 Ooo, rybki, wiesz, że po odbiorze G. zmusiłam go, prawie przemocą żeby pojechał do sklepu, bo ja musiałam zjeść śledzie w śmietanie?? W ciązy też nie jestem Odpowiedz Link
balkan Re: Smaki... 15.10.03, 14:54 Ja też kupiłam wczoraj śledzie w zalewie... chodziły za mną od tygodnia - w ciąży tez nie jestem.... ze zgrozą natomiast rano stwierdziłam, że kawa nie smakuje mi już tak, jak parę dni temu... i w zasadzie nie chodzi o sam smak kawy, tylo o smaka na nią.... Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Smaki... 15.10.03, 14:55 KIEDYŚ ZŻERAŁEM WSZYSTKO W OCCIE...ALE Z OBAWY O MARSKOŚC WĄTROBY Przestałem..teraz olej...nie wiem o co chodzi...organizm zyje własnym zyciem Odpowiedz Link
kolczatka Re: Smaki... 15.10.03, 14:53 Zmieniają się nieprzyzwoicie. Ostatnio na ten przykład nie mogę patrzeć na słodkie. Odrzuca mnie na kilometr. Poza tym w dziecieństwie nie znosiłam papryki, teraz bardzo lubię. Takie przykłady mogłabym mnożyć, ale nie będę zanudzać, to to generalnie są etapy mojego rozwoju kulinarnego ;P Odpowiedz Link
kreskator Re: Smaki... 15.10.03, 14:58 w sumie mam stały gust kulinarny ale czasem grzesze koncesjami na rzecz nowych / starych smaków których nieznosiłem(wiecznie żywa wątroba... ) ale najczęściej zmienia mi sie smak na czekolade i papierosy np wczoraj zakupiłem paczkę george sand'ów----kiedyś je popalałem a dziś smakują wprost wyśmienicie Odpowiedz Link
sharlotka Re: Smaki... 15.10.03, 15:07 nie wiem z czego to wynika... ale od jakiegos czasu nie moge jesc miesa (nie jem od czerwca), jajek, ciasteczek, cukierkow (wyjatek dla lizakow ChupaChups o smaku karmelowym - niebo w ustach!), nie pijam czarnej herbaty, kawy, nie jem ziemniakow ani chleba.... zgroza opycham sie warzywami, makaronem i serem bialym... i tak codziennie i nawet mnie to nie nudzi. chyba sie zestarzalam.... a ja tak lubie rozne smaki i nie wiem co mi sie porobilo.... natomiast nigdy nie lubilam podrobow, malzy, slimakow... i nie polubie, bo pobowalam i nie moge sie przekonac. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Smaki... 15.10.03, 17:35 pochłaniam oliwki w ilościach hurtowych, nie lubiłam ich do września mam wstęt do "bajkowych" kebabów od soboty, a mogłam ich zjeśc całkiem sporo śledzia też bym zjadła i w occie i w śmietanie a może ja jako jedyna spodziewam się dziecka? Odpowiedz Link
brookie Re: Smaki... 16.10.03, 10:14 Ostatnio odrzucilo mnie od owocow i slodyczy. Zawsze lubilam czekolade i lody a teraz ich nie tkne. W ciazy nie jestem. Odpowiedz Link
frunze Re: Smaki... 16.10.03, 10:39 O, właśnie, kiedyś ubóstwiałam lody, teraz jem sporadycznie, sama sobie nie kupię. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Smaki... 16.10.03, 11:10 wieczorem, w ramach "diety" (bo ja wiecznie się odchudzam, ale idzie mi bardziej na plus niż minus) zjadłam: śledzie w occie na tureckiej pizzy z majonezem z ogromną ilością soli, popiłam winem deserowym i zagryzłam jajkiem na twardo teraz wypiłabym kefir... Odpowiedz Link
frunze Re: Smaki... 16.10.03, 11:57 Ooo, ja wczoraj po imprezie dokończyłam śledzie w śmietanie. Mniam. Dołożyłam do tego dwa pierogi babci G. A dzisiaj znowu mnie na jogurt napadło, nie wiem co się dzieje. Tym razem papaja z limetką (smakowało jak ludwik). Odpowiedz Link
malidar Re: Smaki... 16.10.03, 10:37 Wywaliło mi z jadłospisu banany, pomarańcze, mandarynki, kiedyś mogłam na tony, teraz nawet na nie nie patrzę na straganie. To samo z lepkimi napojami, Coca-cola to mój wróg Odpowiedz Link
brookie Re: Smaki... 16.10.03, 11:55 Pamietam, ze bedac w ciazy jadlam sledzie tonami. Bylam tez uzalezniona od mandarynek i coli. Odpowiedz Link