helaa1 13.07.09, 14:13 Zwracam sie do Pan z prosbą ,jeżeli macie zbędne okularki zdrowotne to z chęcią przyjme moja wada to (-7,0) Z racji ,że moja renta +alimenty dziecka = opłatom Recepte mam nie zrealizowaną 4 rok .Pozdrawiam moje gg 8940263 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulaszek Re: Do okularników 14.07.09, 06:42 mogę poszperać, może mam jakieś sprzed wielu lat ale w sumie to nie jest dobry pomysł bo popsujesz sobie wzrok jeszcze bardziej-rozstaw, astygmatyzm i te sprawy a może weź jakąś niskooprocentowaną pożyczkę albo popytaj się o raty u optyka, może te większe sieci dają Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Do okularników 14.07.09, 08:49 Agulaszek ma rację, zrobisz sobie więcej krzywdy niż pożytku. Odpowiedz Link
marcin_rz Re: Do okularników 14.07.09, 16:05 Zgadza sie, rozstaw ogniskowych szkieł w okularach większy niż 2mm w stosunku do rozstawu twoich źrenic spowoduje, że sobie zaszkodzisz. Dodatkowo sprawa matowienia szkieł w wyniku użytkowania. Acha, ja jestem obrzydliwy i nie ubrałbym okularów po kimś. Idź do lekarza, do przychodni, wystawi ci receptę, dostaniesz refundację, coś koło 27 zł. Okulary jak dobrze poszukasz (unikaj galerii) znajdziesz za 70 do 80 zł -refundacja NFZ, czyli coś za 50 do 60 zł możesz mieć nowe okulary. Jak widzę na ich wyglądzie ci nie zależy, bo chcesz jakiekolwiek. Dodatkowo możesz postarać się w centrum pomocy rodzinie o dodatkowe dofinansowanie. Odpowiedz Link
helaa1 Re: Do okularników 14.07.09, 18:17 Dziękuje za porady recepte nosze od 4 roku i niestety nic sytuacja ku lepszemu tylko gorzeju mnie sie dzieje.z ta receptą byłam u okulisty i tak wada ta sama rostaw 58 czyli b/z .Byłam zszokowana bo moje jedno szkło to 75zl fakt jest tansze45zl ale te szkła sa bardzo grube i cięzkie oprawki około 70 zl zwykłe i robocizna 30 zl...sorki że głowe zawracam ,siedze w domu bo musze więc po co mi ładne okularki.pozdrawiam Odpowiedz Link
dede43 Re: Do okularników 14.07.09, 18:53 U Feldmana we Wrocławiu całość 40 zł. Nic rewelacyjnego poza ceną, ale nosić się dają. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Do okularników 14.07.09, 21:29 na Stadionie kupisz za 10 zł,ale wybór należy do ciebie. Co to są za okulary za 40zł???? Oprawka drożej kosztuje, a gdzie dobrze dopasowane szkła??? Większa krzywda niż pożytek Odpowiedz Link
dede43 Re: Filarku - to Fielmann 15.07.09, 11:23 Okulary normalne, robione z recepty i doskonale dopasowane. Maja kilka dosłownie kilka modeli oprawek po 19,50 zł i do tego szkła - zwykłe, nieutwardzone i bez bajerów za drugie 20 zł. Autentyczne. Zrobiłam sobie jako zapasowe u Fielmanna w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu i wożę w samochodzie "na wszelki pożarny słuczaj". Jako krótkowidz w chodzeniu do czytania, czasem w kuchni itp okulary zdejmuję, więc często kładę byle gdzie i może się zdarzyć nieszczęście. A reklamę tego wyrobu nadal spotykam, więc sądzę, że sprawa aktualna. Odpowiedz Link