ania_conssei 09.02.10, 11:14 Polecam nowa metodę treningu umysłu dla dzieciaków, młodzieży, osób dorosłych którzy mają problemy ze skupieniem się. Jest to EEG Biofeedback. Więcej informacji można znależc na stronach wikipedii oraz www.conssei.eu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soraya1967 biofeedback 17.05.10, 14:24 Mój syn miał trzy sense z biofeedbacku, ma mieć ich 10. Kosztuje to 70 zł za seans. Podoba mu się to, a może i poprawi koncentrację. Jest on bardzo wolny, trudno się koncentruje, zarówno w szkole, jak i w trakcie odrabianie lekcji w domu. Bez przerwy trzeba go motywować, upominać, robić przerwy. Ciekawi mnie czy ta metoda będzie miała u niego jakiś efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
coolista80 Re: Dla poprawienia koncentracji i lepszej motywa 21.06.10, 11:16 Takie metody koncentracji są bardzo dobre, ale myślę, że będą nieco trudne dla gimnazjalistów, może dla starszej młodzieży już nie, ale w zasadzie, to i tak stosują je osoby kształcące się już na wyższych szczeblach edukacji - młode dzieciaki jeszcze nie za bardzo o czymś takim myślą. Odpowiedz Link Zgłoś