Dodaj do ulubionych

wymagane dokumenty

30.06.13, 14:47
Zaczynam już się gubić w tych zasadach rekrutacji. Napiszcie mi proszę czy dobrze wszystko rozumiem.
W chwili obecnej czyli do 1 lipca interesują mnie tylko wymagania szkoły pierwszego wyboru i tylko tam zanoszę kopie dokumentów.
Zaczełam się zastanawiać bo w Kochanowskim nie chcą dyplomów, zaświadczeń o wolontariacie
bo jak twierdzą bazują na tym co jest wpisane na świadectwie.
W Koperniku z dokumentami składa się zdjęcie ( brak tego wymogu w Kochanowskim)
W Dąbrowskim składa się oryginały dyplomów itp...
Syn zawiózł w piątek ok 11 poświadczone kopie świadectwa i zaświadczenia innych dokumentów nie chcieli ( sama się jeszcze upewniałam telefonicznie)
Ale w systemie nie wyświetlają się punkty przy liście preferencji za wyjątkiem punktów z egzaminu do dwujęzycznej i pojawia się komunikat ( czerwone litery) , że osiągnięcia nie potwierdzone przez szkołę pierwszego wyboru. Syn już wczoraj wyjechał, luzik a matka się mota...
Obserwuj wątek
    • Gość: lu Re: wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 15:07
      ja mam to samo, czyli nie widze punktow, wyglada na to, ze szkola I wyboru ich jeszcze nie potwierdzila. Jesli nie pojawia sie jutro, to bede dzwonila do szkoly.
      Od nas przy skladaniu papierow (swiadectwo + zasw o wynikach) nic nie chceli, Pani przyjmujaca powiedziala, ze osiagniecia sa dobrze opisane na swiadectwie i nie maja problemu z identyfikacja konkursow. ( niektore szkoly wpisywaly po prostu konkurs z matematyki i LO nie wie, co to za konkurs, wiec wtedy prosza o okazanie dyplomow). Tez mnie irytuje ten balagan, jutro jest ostatni dzien na reakcje, a ja nie mam pojecia ile punktow mu zalicza.
      • airebea Re: wymagane dokumenty 30.06.13, 15:11
        a też wyświetla ci się taki komunikat?
        Jak rozumiem kierujesz się wymogami szkoły pierwszego wyboru i w innych nic nie składasz ani nie uzupełniasz wedle ich wymogów?
        • Gość: lu Re: wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 15:22
          Napisalam wczoraj do pomocy technicznej systemu, ze nie wiem czy szkola nie potwierdzila dokumentow, czy system sie zwalil i nie wyswietla, ze powinna byc informacja tak jak bylo to w przypadku skladania podania, po powrocie do domu okazalo sie, ze dorobili informacje :-). To jest ten wlasnie komunikat. Tyle tylko, ze czesc osob ma podobno komunikat o nie potwierdzeniu i wyswietlaja im sie punkty (ktore podobno wyswietlaja sie po potwierdzeniu przez szkole) wiec tak czy owak cos tu jest nie tak.

Tak, kieruje sie wytycznymi szkoly pierwszego kontaktu i zlozylam dokumenty wg ich wymogow.
          Do szkoly II i III wyboru nic nie skladalam.
          • Gość: el Re: wymagane dokumenty IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.06.13, 16:49
            w instrukcji na stronie systemu rekrutacji jest od dwóch dni informacja o potwierdzaniu osiągnięć, która nic nie wnosi, a tylko straszy, że brak potwierdzenia osiągnięć skutkuje brakiem udziału w dalszej rekrutacji - piszę z pamięci, więc może niedokładnie oddaję sens, w każdym razie po przeczytaniu tego dalej nie wiadomo o co chodzi.
            • Gość: lu Re: wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 17:01
              dobrze, ze jest info w przeciwnym razie nie wiadomo bylo, czy szkola nie potwierdzila, czy system nawalil.

Tak samo przeciez bylo w przypadku podan. Najpierw byl vczerwony komunikat, ze szkola nie potwierdzila, a potem zielony, ze podanie jest potwierdzone.
          • jakw Re: wymagane dokumenty 30.06.13, 23:19
            Nam się punkty wyświetlają (chyba że powinny wyświetlać się w innym miejscu?) a napis na czerwono o niepotwierdzeniu jest (przedtem go nie było). Przy czym u nas jest tylko potwierdzenie tego co na świadectwach.
            • Gość: lu Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 10:27
              u mnie nadal punktow nie widac, do szkoly sie nie moge dodzwonic, a na perspektywach "mi wchodzi ale długo się ładuję, dzwoniłam do liceum spytac o co chodzi z tym komunikatem :'' nie potwierdzone osiągnięcia...'' i pani powiedziała że w piątek system leżał i nie mogli wpisac tego uczniom którzy złożyli i że dziś też jest tak samo jak w piątek czyli SYSTEM NAWALA..."

bez komentarza.

Ciekawe tylko jak zle punkty nam wylicza (bo na fb pisano o takich przypadkach) to zdaze zareklamowac czy nie?

• Gość: el Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 10:30
                "nasze" liceum potwierdziło dzisiaj, że system nawala i dlatego nie wpisano osiągnięć.
                • Gość: lu Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 11:22
                  u nas w koncu pojawily sie punkty, uff :-)
                  • Gość: el Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 14:24
                    to masz szczęście :). U nas nic się nie zmieniło..
                    System ewidentnie "padł":

2013-07-01 13:35 Opublikował: admin_be
                    Ostatnia aktualizacja: 2013-07-01 14:03:4
                    edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=5855
                    Rodzice i kandydaci,
                    Szanowni Państwo,
                    przepraszam za występujące utrudnienia związane z wdrażaniem w tegorocznej rekrutacji do gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych nowych elektronicznych systemów rekrutacyjnych. Biuro Edukacji monitoruje sytuację i jest w stałym kontakcie z wykonawcą systemu - firmą OTAGO. Zbyt wolne działanie systemu utrudniające sprawne wprowadzenie i weryfikację osiągnięć powoduje konieczność zmiany w harmnogramie rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych. Kandydaci spoza Warszawy i z gimnazjów niepublicznych, którzy dzisiaj, 1 lipca, do godziny 13.00 nie zdążyli wprowadzić swoich osiągnięć do systemu, powinni zgłosić się z dokumentami do szkoły pierwszego wyboru do godziny 16.00. Szkoła wprowadzi osiągnięcia kandydata do systemu.

Kandydaci do gimnajzów mogą wprowadzać osiągnięcia zgodnie z harmnonogramem, to jest do środy 3 lipca do godz. 12.00.

Joanna Gospodarczyk

dyrektor Biura Edukacji

• Gość: lu Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 14:46
                      ale nie ma ni slowa o tym, co zrobic jak do 16 nie pojawia sie punkty. A z tego co czytam na perspektywach, mnostwo dzieciakow nie ma potwierdzonych osiagniec. Do 16 mozna zglaszac niezgodnosci. Jak reklamowac nie majac podstawowej informacji?
                      • Gość: el Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 14:55
                        jeśli u nas nie pojawią się punkty zadzwonię przed szesnastą do szkoły, co robić w takim przypadku (rano był tam mąż z córką, powiedzieli, że trzeba czekać...) i może na wszelki wypadek napiszę jakiś mail...
                      • Gość: szkoła Re: wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 15:27
                        Szkoły otrzymały informacje, że od godz. 16.oo system będzie niedostępny dla kandydatów (rodziców) i szkoły będą mogły weryfikować oceny i osiągnięcia
                        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka