dorek3 08.10.14, 09:12 Zaobserwowałyście? U nas zdecydowanie widać różnicę w podejściu między 4 i 5 klasą. Przede wszystkim wyższe wymagania i ostrzejsze ocenianie. A moi synowie jakby z większym "dystansem" do nauki więc i oceny niższe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: V klasa - dokręcanie śruby 08.10.14, 10:01 Nie zauważyłam dokręcania śruby, ale cos mi sie córka pogubiła z matematyką, zaczęła robić błędy, potrzebna jest praca w domu. Z polskiego za to oceny lepsze niz w zeszłym roku. Inne przedmioty - nie zgłasza problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: V klasa - dokręcanie śruby 08.10.14, 10:09 I ja nie zauważyłam. Cisnęli u nas w IV klasie mocno, cisną i w V. Też mamy z matematyką trochę problemów :/. Niby rozumie, ćwiczy zadania ze zbioru zadań, a jak przychodzi co do czego to na drobiazgach się wykłada i małe błędy rachunkowe psują całe zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: V klasa - dokręcanie śruby 08.10.14, 14:10 Dokręcenia śruby nie ma , natomiast zwiększony dystans i mniejsza staranność tak. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: V klasa - dokręcanie śruby 08.10.14, 18:55 W 4 wydawało mi się, że cisną, ale teraz cisną bardziej. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ulkar Re: V klasa - dokręcanie śruby 21.10.14, 22:20 Mojej córce, jak na razie, idzie lepiej niż w 4 klasie. Materiał jakiś przystępniejszy. Z matematyki cały czas, może oprócz NWD i NWW, powtórka tego co było w 4-tej. Może z angielskiego trochę powazniejsze rzeczy, ale młoda radzi sobie bdb. Konkludując, w ubiegłym roku było trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś