Dodaj do ulubionych

dieta Dukana w starszym wieku

13.10.10, 22:09
Witam: Chciałam sie przedstawić mam 59 lat. Nie za pużno zacząć dietę dr. Dukana?
ważę a raczej ważyłam 92 kg. wzrost 164. od 4.10.2010r zaczęłam dietę proteinową 6 dni na niej byłam ubyło 3.80.kg od 10. 10. jestem na P+W i tak jakby zastój tylko 20dk.jak jest białkowa to leci w duł nawet 05.kg warzywna idzie do góry nie wiem czym to tłumaczyć,
może ktoś jest na tym forum tez w starszym wieku i odezwał się do mnie będzie mi rażniej i można doświadczeniami dzielić się. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych Krystyna.
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: dieta Dukana w starszym wieku 13.10.10, 23:40
      W starszym wieku też można :) Pod warunkiem, że wcześniej poszło się do lekarza, zrobiło badania i upewniło, że wolno danej osobie tę dietę stosować - to dotyczy zresztą każego, bez względu na wiek, choć rzeczywistość jest taka, że wiele osób tego nie robi.

Co do braku spadków czy nawet lekkiego wzrostu wagi na PW - jest to normalne: po pierwsze zatrzymujemy wtedy nieco więcej wody - przecież fizycznie nie ma od czego "utyć" :)
      • voxave Re: dieta Dukana w starszym wieku 14.10.10, 07:11
        Mam 63 lata,na imie Teresa----od 15 września jestem na diecie Dukana----moja waga na początku wynosiła 103 kg----po niecałym m-cu 94,5----schudłam 8,5 kg-----jak mam problem to pytam na tym forum i dziewczyny troskliwie odpowiadają----czytam też inne posty aby dużo wiedziec na wszelki wypadek-----parę dni temu robiłam nowe badanie krwi i jest ok-----powiadomiłam z radościa to forum-----waga czasem sie zatrzymuje---wtedy piję wiecej wody i ograniczam porcje----jak coś idzie nie tak,mogę zawsze skorzystać z porad innych dukających-----powodzenia
        • mtop51 Re: dieta Dukana w starszym wieku 15.10.10, 20:41
          Dziekuję Ci Teresko za słowa otuchy nie bedę się już martwić dniami bez spadku wagi, tylko cierpliwie dążyć do celu mój cel to 75 kg. pozdrawiam i życzę dalszej wytrwałości Krystyna
    • malosia06 Re: dieta Dukana w starszym wieku 14.10.10, 08:52
      Jestem trochę od Ciebie młodsza, mam lat 56. Stosowałam Dukana, jestem teraz w końcówce 3 fazy. Efekty mojej diety możesz obejrzeć w wątku
      forum.gazeta.pl/forum/w,95274,116958077,,Dieta_zgodna_z_grupa_krwi.html?v=2
      Poczytaj na forum, wszyscy tak mają, ze na dniach P waga spada, a na P+W lekko wzrasta. Ważna jest stała tendencja do spadku. Ze względu na to, że w naszym wieku metabolizm jest znacznie wolniejszy, niż u młodych osób,prawdopodobnie będziesz chudła wolniej i dłużej, ale schudniesz, tylko bądź cierpliwa i nie odchodź od zasad diety.
      Powodzenia!
      • dorcia1234 Re: dieta Dukana w starszym wieku 14.10.10, 09:48
        ja co prawda nie w starszym wieku ale moja teściowa jak najbardziej. Ma 67 lat i startowała z 100kg z plusem. W tej chwili schudła już 22kg i czuje się rewelacyjnie. Poza tym że psychicznie - bo odkrywa na nowo swoją garderobę, to na dodatek wreszcie śpi w nocy, przestała kaszleć i nie ma zadyszki przy wchodzeniu na schody.
        Tak więc można
    • wadera3 O matko bosko!!!! 14.10.10, 09:51
      Ja mam 56 lat, i nie wpadłam na to, że już w starszym wieku jestem, no, ale mi smutno się zrobiło:(
      Na dukanie od 20 kwietnia, powoli, ale do przodu(znaczy do tyłu).
      Dziś z satysfakcją zobaczyłam na wadze 79 z ogonkiem, a zaczynałam od 96 kilogramów przy wzroście 163 - ale mam radochę.
      Tym bardziej, że moje zdrowotne sprawy w ogóle wykluczały chudnięcie, znaczy się chcieć to móc.
      • voxave Re: O matko Polko 14.10.10, 13:24
        słuszny okrzyk---ja też nie uważam się za osobę starszą --------noszę zadbane długie włosy ubieram sie modnie----występuję na scenie(śpiewam)--wygrałam konkurs na najfajniejsza babcię------trzeba by mnie oddać do czubków bo nie przyjmuje do wiadomości pojecia ,podeszły wiek-----
        • madzioreck Re: O matko Polko 14.10.10, 13:55
          O matko, dziewczyny... przecież nikt tu o "podeszłym" wieku nie pisał, no bez jaj ;)
    • coraz.mniej Re: dieta Dukana w starszym wieku 15.10.10, 20:57
      Moja mama ma 69 lat i zaczełyśmy dietę razem.
      Wyobraźcie sobie , że przed rozpoczęciem diety byłam grubsza niż mama i to Ona pożyczała mi ciuchy bo ja do moich nie wchodziłam.Płakałam po nocach ,że doprowadziłam się do takiego stanu.
      A teraz moja mamuśka oddała większość swoich ciuchów a przejeła moje w , których chodziłam przed przytyciem.Teraz jak kupuję coś dla siebie to wiem ,że obchodzimy to obydwie.Mama dietę przechodzi bardzo dobrze , jest zadowolona bo wchodzi bez zadyszki po schodach i czuje się lepiej fizycznie - zero dolegliwości.
      Startowała od wagi 85 a obecnie ma 75.
      Jakoś dziwnie chudniemy (choć jemy to samo) ja mam przestój,mama chudnie i na odwrót.
      Najważniejsze , że mama czuje się dobrze, jest zachwycona kiedy znajome przystają i są pod ogromnym wrażeniem tej zmiany na duży + .
      Dlatego gorąco polecam.
      [url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=36784cac6aef85b66.png[/img][/url]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka