Dodaj do ulubionych

Krokomierz

14.03.11, 14:49
Nie wiem jakim cudem, ale dieta Dukana jakoś zmobilizowała mnie do zwiększenia ruchliwości. I posiadając psa, stwierdziłam, że 5minut spaceru z psem rano, to mało i już od kilku dni, pies zadowolony bo ma spacery po 30minut(tak jak guru przykazuje przy IIfazie ;-) .

I do tego właśnie zamówiłam sobie krokomierz, co by mnie mobilizował, w tej kwestii przynajmniej będą mnie cieszyć wyższe cyferki, a jeszcze czytałam o program "10 000 kroków dziennie" i mi się spodobało, zobaczymy czy dam radę :-)
Obserwuj wątek
    • bryanowa-1 Re: Krokomierz 15.03.11, 01:21
      hmm no niby dobra rzecz ale wiesz ,ze krokomierz jest czuły na ruch?w sensie mozesz nie srobic kroku a ci go naliczy:/ ja tak mam:/
      • lucjola Re: Krokomierz 15.03.11, 05:07
        Ja kupiłam krokomierz tacie na gwiazdkę - myślałam, że rzuci w kąt ale wyobraźcie sobie, że używa :)
        Mój ojciec jest cukrzykiem i od wielu lat walczy z tą chorobą spacerując. Codziennie robi 17 tys kroków pokonując ok 12 km w ok 2 godziny. Sama myślę o spacerach - patrząc na mojego tatę to najfajniejsza forma odchudzania się.
        Życzę powodzenia.
        PS. Krokomierz ustawia się do indywidualnych potrzeb osoby i ten najtańszy, który kupiłam mierzy liczbę kroków, spalone kalorie i liczbę kilometrów. I naprawdę działa.
      • wanilia_26 Re: Krokomierz 19.03.11, 10:09
        Dziękuję :-)
        Krokomierza nie stosuje się np w domu, bo to nie ma sensu; nadaje się najlepiej na w miarę równy teren i stosunkowo miarowe tępo marszu(bo to chociaż by kwestia długości kroku).
        Ja skalibrowałam swój z gps i jest w miarę dokładny, zresztą tu nie chodzi o dokładność(skala błędu może sięgać nawet 20%), ale dla mnie to jednak jakaś mobilizacja i informacja zwrotna, że moja "robota" nie idzie na marne ;-)
    • rene1231 Re: Krokomierz 20.03.11, 08:33
      Kurcze sama bym chciała,tylko jak Grekowi w sklepie wytłumaczyć co chce???Musze koleżanek sie popytać.....
      • lucjola Re: Krokomierz 20.03.11, 10:29
        Macie pewnie w Grecji sklepy Decathlonu :)
        www.decathlon.com.pl/PL/dista-t300-11271522/
        • rene1231 Re: Krokomierz 20.03.11, 12:03
          lucjola napisała:

> Macie pewnie w Grecji sklepy Decathlonu :)
          Patrzyłam ale nie znalazłam tego sklepu.
          Znalazłam takiekrokomierze tylko który dobry?

otenet.shopping.bestprice.gr/?cat=2229
          • anucha89 Re: Krokomierz 15.03.12, 16:46
            ja uzywam krokomierza firmy forecaster

www.hihawa.pl/produkty/Krokomierze/Forecaster%20zegarek%20krokomierz%20V6%20-1050.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka