Dodaj do ulubionych

nie mogę schudnac

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.11, 11:09
mam napady obżarstwa za każdym razem gdy widze ze ktos ze znajomych rodziny schudl, a ja ciagle tyje, bylam na dukanie, waga wrocila... nie wiem co ze soba robic nie mam na nic ochoty, przechodze zalamanie. jak pojde do psychiatry to wmowi mi ze dobrze wygladam i ze nie powinnam sie odchudzac a ja wiem ze musze. za rok mam slub i chce dobrze wygladac i nie wiem jak to zrobic.... jestem zalamana nie mam juz nawet sily zeby wziac sie za jakies cwiczenia czy cos
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: nie mogę schudnac IP: 83.218.113.* 31.08.11, 11:49
      Od lat zmagałam się z moimi kg! Próbowałam różnych sposobów na pozbycie się nadwagi, ale waga wracała. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) Chcesz się dowiedzieć więcej? zajrzyj
      idealna-figura.eu
    • emilia.gnybek-ciosek Re: nie mogę schudnac 31.08.11, 15:25
      Pisze Pani, że ma napady obżarstwa po spostrzeżeniu, że ktoś schudł. Ewidentnie więc Pani problemy z jedzeniem leżą w głowie. Zanim zatem zacznie się Pani odchudzać warto się uporać ze swoim podejściem do jedzenia i przywrócić mu należyte zadanie - odżywianie ustroju. Dla wielu osób jedzenie jest również sposobem na rozładowanie napięcia, na poprawę humoru, na nudę. Stąd już prosta droga do nadwagi. Proszę więc spróbować znaleźć inne sposoby na relaks. Może to być aromatyczna kąpiel czy spacer.
      Ważne także jest aby nie traktować diety jako serię wyrzeczeń i "zło konieczne". Z takim podejściem bowiem prędzej czy później przyjdzie rezygnacja. Zachęcam do wprowadzenia metody małych kroczków i stopniowej zmiany swoich dotychczasowych nawyków na lepsze. Zachęcam, aby zacząć zastępować białe pieczywo pełnoziarnistym, tłuste mięsa chudymi i rybami, słodycze owocami. Zamiast jechać widną proszę wybrać schody, a samochód zastąpić rowerem. Dzięki temu organizm będzie lepiej odżywiony, poprawi się Pani samopoczucie oraz nastrój, a sylwetka będzie stawała się coraz szczuplejsza. Jednym słowem schudnie Pani przy okazji zdrowego odżywiania :). Poniższe artykuły będą Pani pomocne.

Małe modyfikacje - duże zmiany
      Nasycić emocje
    • krzysztofsf Re: nie mogę schudnac 31.08.11, 17:19
      Nie bylas na Dukanie :)
      Oni pisza, ze 4 faza trwa dozywotnio - a wiec..........cos tam ponasladowalas i tyle.
    • monikaborowska3 Re: nie mogę schudnac 03.09.11, 17:00
      Jestem dietetykiem i mogę pomóc . Napisz do mnie monikaborowska3@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka