novalijka39 21.01.16, 14:39 Dokopałam się do informacji na temat stevii, również tu na forum, ale wszystkie są z przed kilku lat. Wtedy jeszcze nie była dopuszczona do użytku w wielu krajach. Jak jest teraz? Czy kobiety na forum jej używają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialeem Re: Stevia 21.01.16, 17:21 A czemu tu nie ufać? Kolejny słodzik naturalny. Jest obecnie w każdej coli, fancie i sprajcie. Niestety jest też obrzydliwy (zostawia gorycz na języku) więc dzięki temu przestawiłam się na napoje niesłodzone. Dzięki ci stevio! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Stevia 28.01.16, 00:56 stevia jest paskudna. zdecydowanie lepszy smakowo ksylitol, ale i tak kawa i herbata najlepiej mi wchodzi z tagatozą (w proszku, nie w tabletkach, bo tabletki mają dodatkowo obniżoną kaloryczność i pewnie z tego względu trochę jakby inny smak w porównaniu do wersji sypanej), w każdym razie w gorących napojach nie czuję nie wyczuwam obcego, słodzikowego posmaku. dodatkowo tagatozy można mniej: 1 łyżeczka = 2 zwykłego cukru. Odpowiedz Link Zgłoś