irma.x 09.05.02, 08:47 Mam pytanie, czy kawka z mlekiem 0,5 i lyczeczka cukru ma duzo kalorii? a bez cukru? aha, jaki wplyw maja tabletki hormonalne na wage ciala? dziekuje, pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
yarpen11 Re: kawusia... 09.05.02, 10:21 Kawa z melkiem O,5 , to w zasadzie tylko kalorie zawarte w tym mleko, gdyz sama kawa, bez niczego nie ma wogole kalorii. Mleko )0,5 z tego co pamitam , ma w 100g okolo 30 kcl.Co do cukru,to nie wiem , gdyz nie pije kawy z cukrem, musisz sprawdzic ile kalorii ma jenda lyzeczka! Pozdrawiam! Link Zgłoś
aleksandra.cichocka Re: kawusia... 09.05.02, 17:11 100ml mleka 0,5% dostarcza 40kcal, 1 łyżeczka cukru (5g) 20 kcal. Kawusia z 2 łyżkami mleka (30g) i 1 łyżeczką cukru to 32kcal, a z dwiema łyżeczkami cukru 52kcal. Odnośnie wpływu tabletek hormonalnych najlepiej, żeby wypowiedział się Pani lekarz. Pozdrawiam. Link Zgłoś
lyche1 Re: kawusia... 10.05.02, 08:15 Nawiązując do kawusi - którą piłam namiętnie i skończyło się to bólem wątroby. Zastąpiłam ją kawą zbożową - popularną "Inką" i w tej chwili jestem bardzo do niej przyzwyczajona. Czy kawa zbożowa jest bardziej kaloryczna od kawy rozpuszczlnej? Link Zgłoś
basia_kwiat Re: kawusia... 10.05.02, 17:18 Jeśli kawa Inka nie ma dodatku cukru w swym składzie to na mojej pisało zero kalorii. Bardzo dobra jest kawa zbożowa Anatol w saszetkach do parzenia, ona na pewno nie ma żadnych dodatków. Link Zgłoś