Dodaj do ulubionych

Cetaphil ???

16.04.11, 11:08
Pani Dr,
mój syn (prawie 8 m-cy) ma bardzo podrażnione pośladki. Trwa to już jakiś m-c. Czasem jest lepiej, czasem gorzej. Po kąpieli zaczerwienia się. Po nocy jest blade, liszajowate.
Próbowaliśmy linomagu, bephantenu, maści z wit. a, nawet hydrokortyzonu. Pytaliśmy pediatrę. Stwierdził, że synek jest bardzo aktywny i poci się pod pieluszką, stąd to ciągłe podrażnienie i że to minie. Nie chcę czekac bezczynnie, chcę to jakoś zlikwidowac, bo boję się, że może się powiększyc. Poszliśmy do dermatologa, licząc na to, że przepisze może coś na receptę, np. jakąś robioną maśc, ale on zlecił smarowac dziecku 4 razy dziennie pupę Cetaphilem :( Jeszcze nie próbowaliśmy, ale zastanawiam się czy jest sens, bo poczytalam troszkę o tym produkcie i nie jestem przekonana. Dla mnie to preparat typu emolium do pielęgnacji bardzo wrażliwej i suchej skóry.
Może jest coś co mogłaby mi Pani polecic?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: Cetaphil ??? 17.04.11, 22:24
      najchętniej zleciłabym masc robioną: woda+Euceryna+Vaselina. Potrzebna jest recepta. Masc posladkowa (robiona);
      odnosnie Cetaphilu- nie wiem czy pomoze na taki charakter zmian, jaki pani opoisuje
      • czapucha Re: Cetaphil ??? 18.04.11, 08:34
        w jakich proporcjach te składniki?
        • k.plata-nazar Re: Cetaphil ??? 18.04.11, 08:40
          równych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka