Dodaj do ulubionych

węzeł chłonny?

17.04.11, 22:59
Witam.
Moja roczna córka od poniedziałku do środy miała temp 38.5. Od środy dostała na klatce piersiowej,brzuszku i troszkę na ramionkach i karku plamki czerwone. W sobotę już plamki zaniknęły.Mała zbytnio nie chciała jeść i była marudna.Od wczoraj zauważyłam tuż za lewym usikiem w dotyku ma sporą okrągłą (górkę - kulkę ) a ze dwa cm dalej malutką kuleczkę.
Pani dr. czy to była trzydniówka? I czy to mogą być powiększone węzły chłonne po tej trzydniówce i czy takie coś się leczy czy samo przejdzie?
Martwię się.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: węzeł chłonny? 17.04.11, 23:06
      to mogła byc goraczka trzydniowa; moze byc wyczuwalny wezel po infekcji
      • madziulali Re: węzeł chłonny? 17.04.11, 23:22
        Pani dr. chciałam sie jeszcze zapytać czy węzeł za usikiem może wskazywać na chorobę ucha - zapalenie ucha ? I czy muszę poczekać aż samo zginie czy to się leczy?
        Z góry dziękuję za odpowiedz.
        • k.plata-nazar Re: węzeł chłonny? 18.04.11, 08:43
          zapalenie ucha daje duzo innych dolegliwosci; mysle ze trzeba poczekac; czy badał dziecko lekarz?
          • madziulali Re: węzeł chłonny? 18.04.11, 20:10
            Jeszcze nie byłam u lekarza poczekam jeszcze z tydzień - dwa ponieważ u nas w przychodni jest dużo dzieci chorych i boję się aby się czymś nie zaraziła.
            Córka nie ma żadnych innych dolegliwości oprócz tego że w niektórych momentach drapie się po główce i ciągnie za włoski ale z drugiej strony usika tam gdzie nie ma powiększonego węzła (myślę że to drapanie i ciągnięcie za włoski jest spowodowane spiętymi włoskami).
            Pani Dr mam jeszcze jedno pytanie:
            - czy zwłókniony węzeł wygląda jakoś inaczej od tego który ma się wchłonąć czy wyglądają tak samo?
            -jeżeli się różni to po czym i jak go można rozpoznać?
            Z góry dziękuję za odpowiedź.
            Pozdrawiam i dziękuję ślicznie za wcześniejsze bardzo szybkie odpowiedzi.
            • k.plata-nazar Re: węzeł chłonny? 28.04.11, 10:13
              zwlóknialy- widac w usg i hist-pat; fizykalnie nikt nie powie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka