Gość: justyna IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 22:36 witam mam takie pytanie ostatnio zauważyłam ze moja 2 miesieczna córeczka obficie sie slini i wkłada wszystko do buzi i stad to pytanie czy moga to byc oznaki wyrzymania sie zebów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiki1981 Re: justyna 12.05.11, 22:47 to normale, że wkłada rączki do buzi w ten sposób poznaje świat. Co do zębów to chyba zbyt wcześnie ale może to wyjątek. Ja mojej pozwalałam na takie zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusina_mama Re: justyna 12.05.11, 22:53 Niekoniecznie. Moja już z miesiąc ładuje rączki do buzi, a ślina zalewa podłogę. Chociaż muszę przyznać, że ostatnio rzadziej pożera rączki, częściej grzechotki i wszystko co ma w zasięgu ręki. Zębów nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: justyna 13.05.11, 12:25 Normalny odruch u tak małego dziecka. Na zęby raczej jeszcze za wcześnie choć różnie bywa.... W każdym razie im ząbkowanie później tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
k.plata-nazar Re: justyna 16.05.11, 11:59 tak, kilka miesiecy ewczesniej dzieci sie slinia Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: justyna 13.07.11, 21:29 moje dziecko również w tym wieku śliniło się tak niemiłosiernie, pchało ręce do buzi zawzięcie i w wieku 4 miesięcy wyrżnął się pierwszy ząbek :) Odpowiedz Link Zgłoś