anula_123 05.11.11, 13:38 witam chciałam zapytać, ponieważ dziecko połknęło kawałek plastiku troszkę ostrego na koncach (wielkości małego paznokcia) nie ma gorączki. czy interweniować u lekarza? NIe wiem co robić Prosze o pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1mzeta No jak to co 05.11.11, 18:11 Zamiast iść do lekarza czy na IP do szpitala czekaj na cud na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkowa Re: No jak to co IP: *.metrolink.pl 05.11.11, 19:57 Kiedys pisalas o zdrowym rozsadku u siebie, zachowaniu zimnej krwi....a jak zwykle panikujesz albo przemadrzasz sie Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: No jak to co 05.11.11, 20:52 No tak- i na pewno pisałam to w przypadku połknięcia przez dziecko małego ostrego kawałku plastiku. Kotkowa puknij się co.... Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: połknięcie przedmiotu 05.11.11, 18:29 Na razie czekać na kupy i każdą przecierać przez sitko. Takie rzeczy zwykle wychodzą drugą stroną. U nas wyszło w pierwszej przy regularności kup raz na dobę. Od połknięcia minęła równo doba. Panikować dopiero wtedy, gdy nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maggy30 Re: połknięcie przedmiotu 05.11.11, 22:46 Bez paniki. Obserwuj kupki dziecka na razie. Jeśli nic się nie dzieje plastik powinien sam wyjść. Jeśli nie wyjdzie udaj się do pediatry dopiero. Ale bez paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_123 Re: połknięcie przedmiotu 06.11.11, 10:34 dziękuje za odpowiedzi, będę czekać i mam nadzieje że wyjdzie z kupką. A jeżeli nie to co w takiej sytuacji robić? Bo na prześwietleniu na pewno plastik nie wyjdzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś