Dodaj do ulubionych

Tylko J. Kaczyński miliczy

15.04.10, 12:18
Dookoła już wrzawa, szukanie winnych pogrzebu na Wawelu, dziennikarskie
śledztwa w tej sprawie i wysyłanie ludzi na ulicę. Jedyny, który milczy to J.
Kaczyński i ja jakoś wierzę, że śmierć bliźniaka - jego własnej genetycznej
drugiej połowy, śmierć prawie wszystkich przyjaciół i czuwanie przy łożu
śmierci matki, której nijak nie można powiedzieć prawdy, musi go przytłaczać.
Jego cierpienie i ból są na pewno niekłamane i niekonjunkturalne.
I jak nigdy nie przepadałam za Kaczorami - tak mu szczerze i po ludzku współczuję.
Obserwuj wątek
    • jaktojest2010 Re: Tylko J. Kaczyński miliczy 15.04.10, 12:24
      i po co ten dodatek, nie przepadam... wyrażasz opinię, ale czy musisz podać
      swoje relacje? Mnie one nie obchodzą, chcę znać opinię na temat, jednak to
      chamstwo jest tak ostro zakodowane, że tego nie wypleni. Jak u Orwella, a może
      oko widzi kogo ja żałuję? Nie jesteś wyjątkiem taki poziom chamskiego zachowania
      prezentują wybitni, znani, ważni, a to oznacza, że od stalinizmu nie
      odskoczyliśmy daleko, a o braku manier nie wspomnę.
      • eva15 Re: Tylko J. Kaczyński milczy 15.04.10, 12:31
        Po co dodatek to chyba oczywiste, ale jak widać nie dla tych, którzy od razu
        rzucają mięsem.

Szczere współczucie przyjaciół i popleczników Kaczyńskich jest chyba oczywiste.
        Ja chciałam podkreślić, że nawet nie zgadzając się w większości przypadków (też
        nie zawsze) z polityką PiS , głęboko J. Kaczyńskiemu współczuję - dokładnie
        ponad wszelkimi podziałami.
        On przeżywa na naszych oczach tragedię o wymiarze tragedii antycznej, a dookoła
        już wysłano na niego psy gończe.
    • jaktojest2010 Re: Tylko J. Kaczyński miliczy 15.04.10, 12:27
      jeszcze jedno, sępy czekają na każdy jego gest, słowo, byle mieć pretekst ataku
      i mało kto, alb nikt z tych, którzy nie polecieli...ani go rozumie, ani mu
      współczuje,
      teatr pozorów w imię udanych wyborów - to stan na dziś
      • forelle15 Re: Tylko J. Kaczyński miliczy 15.04.10, 12:41
        Sądzę,że wybór Wawelu jest świadomą zemstą Jarka Kaczyńskiego na tych
        wszystkich, którzy wcześniej pluli na jego brata,, a po wypadku płakali na pokaz
        z M.Olejnik na czele, ukrócił ten spektakl i z powrotem każdy jest sobą. To
        majstersztyk! Jeszcze trochę, a Kiszczak z Jaruzelem wyznawaliby przed kamerami
        miłość do Lecha
        • anka1 Re: Tylko J. Kaczyński miliczy 15.04.10, 12:44
          wspolczuje J. Kaczynskiemu, nie dosc ze dotknela Go tragedia
          rodzinna to jeszcze tym bardziej, ze dotad nienawisc niektorych
          rozkładala sie na Nich Dwoch, teraz jej ciezar dzwiga sam
        • jurek7 Re: Tylko J. Kaczyński miliczy 15.04.10, 12:48
          forelle15 napisał:

> Sądzę,że wybór Wawelu jest świadomą zemstą Jarka Kaczyńskiego na tych
          > wszystkich, którzy wcześniej pluli na jego brata,, a po wypadku płakali na poka
          > z
          > z M.Olejnik na czele, ukrócił ten spektakl i z powrotem każdy jest sobą. To
          > majstersztyk! Jeszcze trochę, a Kiszczak z Jaruzelem wyznawaliby przed kamerami
          > miłość do Lecha

I właśnie dlatego tyle osób zabiera głos w tej sprawie, uważając to za zagrywkę
          polityczną. Moim zdaniem zresztą bardzo szybko może się to zwrócić przeciwko
          niemu, szczególnie jeśli będzie próbował w przyszłości grać kartą śmierci brata.
        • eva15 Antyczna tragedia , antyczna zemsta 15.04.10, 12:49
          Nie wiem, czy J. Kaczyński był incjatorem tego pomysłu, czy też raczej był to
          wynik jakiegoś wspólnego brain storming, raczej to drugie. Ale tak czy owak - to
          faktycznie był majstersztyk zemsty. Każdy kij ma dwa końce. Bez niepohamowanego
          atakowania i poniżania L. Kaczyńskiego, pewno by tego końca na Wawelu nie było.
          PiS zemścił się niejako na wieki - to autentyczny majstersztyk.

Tak jak ta cała tragedia ma wymiar tragedii antycznej, tak i ta zemsta ma taki
          wymiar.
          • donald_poklepany nie bezrozumna kacapska itd.Otoz Wawelu nie byloby 15.04.10, 13:40
            gdyby Lech Kaczynski np. zyl jak Walesa i nazywal sie Walesa.

eva15 napisała:

> Bez niepohamowanego
            > atakowania i poniżania L. Kaczyńskiego, pewno by tego końca
            > na Wawelu nie było.

> PiS zemścił się niejako na wieki - to autentyczny majstersztyk.

Co ty wiesz o zemscie
    • preminger Re: Tylko 15.04.10, 12:44
      eva15 napisała:

> czuwanie przy łożu
      > śmierci matki, której nijak nie można powiedzieć prawdy, musi go przytłaczać.

Dalej szukacie sposobu żeby i ją i jego dobić ?
      • eva15 Nie rozumiesz, tego, co piszę 15.04.10, 12:51
        • donald_poklepany ja rozumiem ze niezle was tam szkola w manipulacji 15.04.10, 13:30
          ludzkimi uczuciami.
          Napisz lepiej jak to sie stalo ze Jarek nie wsiadl.
          Oj nie bedzie chyba premii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka