q3000 20.04.10, 10:59 Tylko ostanie 30 minut i badają to od tygodnia bez podania terminu zakończenia.Jak mają zamiar odróżnić poszczególne głosy jak nie mają wzorów glosu załogi ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madameblanka Re: Czarna skrzynka na taśmie magnetycznej? ZK-12 20.04.10, 11:05 no przecie mówili że sprowadza ludzi którzy znali pilotów, moga pomóc rozpoznac głosy. mnie zastanawia co to są "treści intymne"??? Jakie warunki musi spełniać treść żeby być intymną. Mówimy oczywiscie o sytuacji w kokpicie. Odpowiedz Link Zgłoś
stv5h Re: Czarna skrzynka na taśmie magnetycznej? ZK-12 20.04.10, 11:09 madameblanka napisała: > mnie zastanawia co to są "treści intymne"??? Jakie warunki musi spełniać treść > żeby być intymną. Mówimy oczywiscie o sytuacji w kokpicie. > A co chciałabyś usłyszeć? "Kurwa! O Jezu! Ja pierdolę! Nieeeee!!! AAAA!!!!"? Bo mniej więcej taki jest ostatni zapis. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Czarna skrzynka na taśmie magnetycznej? ZK-12 20.04.10, 11:31 domyślam sie że taki jest zapis, bo nic innego raczej nie zdążyli krzyknąć, rzecz w tym że nie jest to treść intymna. Więc co to jest ta "treść intymna" tak skrzętnie trzymana w tajemnicy? Czyżby z rozmów pilotów wynika czyjś błąd który ma nie wypłynąć, więc dla publiki nazwane są "treściami intymnymi"? Odpowiedz Link Zgłoś
plind Re: Czarna skrzynka na taśmie magnetycznej? ZK-12 20.04.10, 11:56 moze to slowa pozegnania z rodzina? jakis ekspert zaraz po katastrofie wyjasnil, ze beda tylko glosy z kokpitu... jesli nawet byly naciski, to nie zostaly zarejestrowane, bo pilot slyszal poprzez sluchawki... chyba ze ktos wszedl do kokpitu, ale to malo prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 a może te treści intymne 20.04.10, 12:45 to np. "no to masz", "tegoś chciał?", "ześ wylądował" lub coś w tym stylu. choć - niezależnie od wszystkiego - prawdopodobniejsze (ale nie bardziej intymne !) wydawałyby się rzeczywiście prostsze przekazy, typowe dla dramatycznych sytuacji, jakich przykłady wspomniano wyżej ("o k..wa", "Matko" itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
laura_fairlie Re: Czarna skrzynka na taśmie magnetycznej? ZK-12 20.04.10, 12:53 Standardem w czarnych skrzynkach jest ostatnie 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś