Dodaj do ulubionych

Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentów?

28.05.10, 12:24
Przyznam się szczerze, że rzadko kupuję Gazetę Wyborczą, więc nie jestem pewien, czy ten list się ukazał na łamach tego szacownego pisma. List został podobno wysłany do trzech redkacji: "Obawiamy się więc, że śledztwo nie jest prowadzone we właściwy sposób i dlatego napisaliśmy list otwarty, który wysłaliśmy do "Rzeczpospolitej", "Gazety Wyborczej" i dziennika "Polska The Times".

www.rp.pl/artykul/486145.html

Mam więc prośbę do stałych czytelników GW: moglibyście mi powiedzieć, w którym numerze ukazał się ten list?
Obserwuj wątek
    • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 13:19
      Nikt nie czyta GW????
    • ziemski_mlynarz Haalooo!! 28.05.10, 15:35
      Fox- coś tam i inni. Co z tą publikacją he he he he :)))))))))
      • ae911truthorg Re: Haalooo!! 28.05.10, 16:25
        ziemski_mlynarz napisał:

> Fox- coś tam i inni. Co z tą publikacją he he he he :)))))))))

Czemu się drzesz ? Przecież tu nikt nie czyta GW ;))
        Fox np wie, że w ND, Bibule - same kłamstwa, to chyba to czyta, nie GW -
        źródełko prawdy walczące z zalewającym rynek rydzykowym vel pisowskim koncernem
        medialnym .
        No bo skąd by wiedziała ? Z centrali ?
        Może list nie dotarł ? Bo przecież nie może chodzić o niezgodność z lynią
        polityczną, najbardziej bezstronnego dziennika w Polszy.
        • fox1984 Re: Haalooo!! 28.05.10, 17:33
          O patrz wiesz lepiej niż ja co czytam. Miło mi że mam własnego anioła stróża ale
          jesteś już którymś tam w kolejce :]
          Wyborczą w wersji papierowej czytuję od przypadku do przypadku, podobnie jak
          Rzeczpospolitą. Wymienionych przez Ciebie dyrdymałów które są źródłem jedynej i
          oświeconej prawdy nie czytuję w ogóle.
          Na stronie wyborcza.pl też jest wyszukiwarka, która nie gryzie i nie drapie.
          Wystarczy wpisać hasło i kliknąć "enter".
          Wtedy znajdziesz odpowiedź na dręczące Cię pytania mlynarzu.
          • ziemski_mlynarz Re: Haalooo!! 28.05.10, 17:42
            > Wyborczą w wersji papierowej czytuję od przypadku do przypadku, podobnie jak
            > Rzeczpospolitą.

Wcześniej napisałaś, że Rzeczpospolita nie jest dla ciebie wiarygodna, więc rozumiem, że to taka forma masochizmu...

> Na stronie wyborcza.pl też jest wyszukiwarka, która nie gryzie i nie drapie.

Strona wyborczej nie ma własnej wyszukiwarki, to jest ta sama wyszukiwarka co na gazeta.pl :)
            Poza tym po wpisaniu tam "list dysydentów" wyświetlają się strony o dysydentach z Kuby i Chin, o żadnej publikacji listu nie ma ani słowa.

• fox1984 Re: Haalooo!! 28.05.10, 17:51
              A czy ja napisałam że czytam całą Rzeczpospolitą?
              Dwa skąd bym wiedziała czy jest wiarygodna czy nie jeśli bym do niej nie zajrzała?
              Ma przeglądarkę :] wystarczy wpisać nazwisko rzeczonego dysydenta i na pewno
              wyrzuci.
              • ziemski_mlynarz Re: Haalooo!! 28.05.10, 17:59
                > Ma przeglądarkę :]
                Nie ma własnej przeglądarki :)

> wystarczy wpisać nazwisko rzeczonego dysydenta i na pewno
                > wyrzuci.

A można wiedzieć, którego? Bo było kilku.
                • fox1984 Re: Haalooo!! 28.05.10, 18:00
                  Tego z którym RP przeprowadziło wywiad.
                  • ziemski_mlynarz Re: Haalooo!! 28.05.10, 18:15
                    Po wpisaniu "Andriej Iłłarionow" wyświetla się to
                    Poza tym jeszcze do niedawna ten Iłłarionow był dla Gazety autoryetetm nie tylko w sprawach ekonomicznych: wyborcza.pl/dziennikarze/1,84010,6771028,Rosjanie_manewruja_w_poblizu_Gruzji.html

Aż tu nagle wiatr historii zawiał w druga stronę i listów podpisanych przez Andrieja Iłłarionowa nie publikujemy :)
    • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:22
      Ja rozumiem, że Twoja przygoda z Internetem dopiero się zaczęła i nie
      za bardzo sobie radzisz.
      A więc zrób tak: wpisz w przeglądarce (man nadzieję, że wiesz co to
      jest) adres www.gazeta.pl pokaże ci się tytułowa strona Gazety.
      Następnie w górnej części ekranu zobaczysz prostokącik mający po
      prawej stronie strzałeczkę i napis szukaj. Następnie wpisz hasło list
      dysydentów i wciśnij szukaj. I już będziesz wiedział wszystko.
      A to, że nikt dotychczas na Twój post nie odpowiedział, oznacza, że
      jest to wyłącznie Twój problem, a inni mają go gdzieś.
      • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:31
        > Ja rozumiem, że Twoja przygoda z Internetem dopiero się zaczęła i nie
        > za bardzo sobie radzisz.

Odnoszę wrażenie, że to raczej ty sobie za bardzo nie radzisz i najwyraźniej nie zdajesz sobie sprawy, że Gazeta Wyborcza oraz portal gazeta.pl to dwie różne rzeczy. A więc zrób tak: wpisz w przeglądarce (man nadzieję, że wiesz co to jest) adres www.gazeta.pl oraz www.wyborcza.pl. I już będziesz wiedział wszystko. He he :))
      • ae911truthorg Re: Wujek dobra rada 28.05.10, 16:34
        zgred-zisko napisał:

I już będziesz wiedział wszystko.
        > A to, że nikt dotychczas na Twój post nie odpowiedział, oznacza, że
        > jest to wyłącznie Twój problem, a inni mają go gdzieś.

Dzięki Twojej instrukcji poznałem prawdę.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7931208,Rosyjscy_dysydenci__Dla_polskiego_rzadu_zblizenie.html
        "Całość listu dostępna na stronie rp.pl"

Czyli nie dostali listu, bo dysydenci wysłali też do redakcji GW.
        Za to w artykule wyjaśnienie dla ciemniaków:

"Zdaniem piątki opozycjonistów, władze rosyjskie zachowują się tak, jakby
        nie były zainteresowane wyjaśnieniem wszystkich przyczyn katastrofy z 10
        kwietnia, "zaś władze polskie powtarzają zapewnienia o "pełnej otwartości"
        strony rosyjskiej, niczego się od niej faktycznie nie domagając i tylko
        cierpliwie oczekują, aż z Moskwy nadejdą dawno obiecane im materiały" -
        czytamy.

To ja rozumiem to oburzenie po emisji Solidarnych 2010, gdzie gw
        mówiła, że taki materiał "powinien być opatrzony komentarzem".
        Czyli powycinać z cytatów co się chce i wyjaśnić jak należy to rozumieć.
      • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:34
        A poza tym, chodząca inteligencjo, to jest przecież pytanie retoryczne, bo wszyscy oprócz ciebie wiedzą, że ani GW, ani Polska the Times nie opublikowały tego listu. Ciekawe, dlaczego...
        • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:41
          Ciekawe, dlaczego...

Bo nie zajmują się dyrdymałami?
          • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:44
            > Bo nie zajmują się dyrdymałami?

Może i masz rację, gazeta zajmuje się teraz głównie promowaniem Bronka :)
            • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:51
              A uważasz że powinna się zajmować promowaniem zabawnych "dysydentów",
              którym nagle legła na sercu sprawa Polski?
      • madameblanka Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:42

zgrdzisko, myślę że twoja instrukcja jest niełatwa.... chłopaki mogą sie
        poplątać w tym gąszczu wskazówek:)
        • ae911truthorg Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:48
          madameblanka napisała:

>
          >
          > zgrdzisko, myślę że twoja instrukcja jest niełatwa.... chłopaki mogą sie
          > poplątać w tym gąszczu wskazówek:)

Ty się nie poplątałaś, to wytłumacz chłopakom jak to było.
          Zajrzyj do swoich wskazówek i odczytaj.
        • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:52
          Ja wiem, że powinienem to jakoś tak bardziej obrazkowo, ale niestety
          technika forum tego nie przewiduje :(
          • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 16:56
            Mam nadzieję, że pojąłeś już różnicę między Gazetą Wyborczą a portalem gazeta.pl i będziesz już teraz wiedział :)

• zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:07
              Nie nie będę wiedział. Pytałeś, czy Gazeta to wydrukowała. Pokazałem
              Ci, że owszem, wydrukowała. Cóż Ci pozostało? Udawać pierwszego
              naiwnego. "owszem wydrukowała ale nie w tym wydaniu w którym ja bym
              chciał".
              A ja dodam, że dziwię się, że wydrukowała to w jakimkolwiek. Bo i co to
              kogo obchodzi?
              • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:10
                > Pytałeś, czy Gazeta to wydrukowała. Pokazałem
                > Ci, że owszem, wydrukowała.

Ale przecież nie wydrukowała!
                • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:15
                  Ależ dobrze. Nie wydrukowała, tylko napisała. Nie wiem tylko po co?
                • ae911truthorg Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:16
                  ziemski_mlynarz napisał:

> > Pytałeś, czy Gazeta to wydrukowała. Pokazałem
                  > > Ci, że owszem, wydrukowała.
                  >
                  > Ale przecież nie wydrukowała!

Podziwiam Twój zapał w tłumaczeniu zgredowi, jemu się wszystko pieprzy.
                  Spadły mu kartki z odpowiedziami i teraz odpowiada "z głowy" ;))
                  • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:28
                    Vision Express proponuje duże ulgi przy zakupie okularów. Spojrzyj na
                    tytuł wątku i powiedz co rozumiesz pod hasłem "czy GW opublikowała
                    list"
                    Jeśli masz trudności ze zrozumieniem słowa "opublikować" to polecam
                    encyklopedię. W razie czego służę instrukcją, jak z niej skorzystać.
                    • ziemski_mlynarz Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:33
                      Myślę, że jesteś trollem, który udaje, że nie wie o co chodzi.
                      • zgred-zisko Re: Czy GW opublikowała list rosyjskich dysydentó 28.05.10, 17:38
                        To ja Cię jeszcze raz zapytał po chłopsku: opublikowała czy nie
                        opublikowała?
    • imponeross tu 28.05.10, 18:35
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7931208,Rosyjscy_dysydenci__Dla_polskiego_rzadu_zblizenie.html
      • ziemski_mlynarz Re: tu 28.05.10, 18:38
        "Pięciu rosyjskich dysydentów w liście otwartym, opublikowanym dziś w "Rzeczpospolitej"...

To jest relacja o tym, co opublikowała Rzeczpospolita. Rozumiesz różnicę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka