Dodaj do ulubionych

Na nagraniu "jest problem techniczny" ;)

10.06.10, 16:13
Minister Miller wrócił z Moskwy i przywiózł nową kopię nagrań
rozmów w kabinie. Czemu ? Polscy specjaliści stwierdzili "problem
techniczny". W Moskwie okazało się, że jest to samo na nagraniu oryginalnym.
Aha, no to w porządku.
A jaki to jest problem, że samolot był na wysokości 420 m nad dalszą NDB,
zamiast na 300 m, co wynika ze stenogramów ?
Dla MAK żaden, dla polskiej prokuratury też ?
To po co to dochodzenie ?
Obserwuj wątek
    • ziemski_mlynarz Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 16:32
      > To po co to dochodzenie ?

Po to samo, co i wszystkie inne "dochodzenia" w Rosji w sprawach morderstw politycznych :)
    • jot-es49 Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 16:41
      Ae - bądź człowiek i daj link do tej informacji - bo z polskiej nic takiego nie
      wynika a Ruskim nie wiara!
      Wyczytałem tylko, że problem techniczny polega na nieczytelności końcówki taśmy.
      Wiem coś o tym, bo ze starej, wysłużonej Melodii (taki ruski magnetofon - na
      licencji ukradzionej bodaj Philipsowi - produkowany w warszawskim Kasprzaku),
      próbowałem przegrywać taśmy 60 min BASF z koncertami Wysockiego na kaseciak.
      Końcówka zawsze "bruździła" i trzeba było doklejać tzw startówkę około 1 mb,
      ażeby można było zapisać wszystko do ostatniego dźwięku.
      Jeśli zaś jest jak napisałeś - to międzynarodowy skandal - zamach i td.
      Daj link - nie bądź samolubem!
      • madameblanka Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 16:49

Za Onet.pl

"...wystąpiła tam drobna usterka techniczna. - Ten rejestrator to stara
        technologia, taśma magnetofonu szpulowego. Gdy zapis doszedł do końca szpuli i
        miał nastąpić revers, przez moment taśma zaczęła biec w nieco innym tempie i nie
        byliśmy pewni, czy nagranie jest dokładne - powiedział Miller"
        • max-17 Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 16:58
          madameblanka napisała:

>
          > Za Onet.pl
          >
          > "...wystąpiła tam drobna usterka techniczna. - Ten rejestrator to stara
          > technologia, taśma magnetofonu szpulowego. Gdy zapis doszedł do końca szpuli i
          > miał nastąpić revers, przez moment taśma zaczęła biec w nieco innym tempie i ni
          > e
          > byliśmy pewni, czy nagranie jest dokładne - powiedział Miller"

A wierzysz w "duchy" ? (co mial powiedziec)

Dlaczego nie ujawniono orginalnych nagran? (Do odsluchania, a nie do odczytania?)
          • ae911truthorg Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 17:13
            max-17 napisał:

> A wierzysz w "duchy" ? (co mial powiedziec)
            > Dlaczego nie ujawniono orginalnych nagran? (Do odsluchania, a nie do
            odczytania?)

Bo internetowi fachowcy odczytali by wszystkie wypowiedzi, tak jak "niemożliwy
            do odczytania" film Mendrieja.
            A tak jest ciekawiej, pilot milczy, Błasik gada nie wiadomo dokładnie co,
            Kazana-nie Kazana też.
            Wybierze się coś z tego, zsynchronizuje i poda wersję nr J23,do posłuchania.
            Puszczą to w szkle kontaktowym.
          • jot-es49 Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 17:38
            max-17 - dla ciebie wszystko! Zgodnie z życzeniem ujawniam ostatnie 2 sekundy
            nagrania:
            "szszszszszszpszszsssrrrrrrrrruuuuuuuuKurwa
            maćszzzzzzzzssssssssrutpierdutttttttttttttKurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa."
            Zapis potwierdzony własnoręcznie przeze mnie! Kopia wierna!
        • ae911truthorg Winne są auta. 10.06.10, 17:06
          madameblanka napisała:

>
          > Za Onet.pl
          >
          > "...wystąpiła tam drobna usterka techniczna. - Ten rejestrator to stara
          > technologia, taśma magnetofonu szpulowego. Gdy zapis doszedł do końca szpuli i
          > miał nastąpić revers, przez moment taśma zaczęła biec w nieco innym tempie i ni
          > e
          > byliśmy pewni, czy nagranie jest dokładne - powiedział Miller"

Tak myślałem ;))))))
          Tak z grubsza, to taśma musiała się strasznie wiercić.
          Nawet sąsiadujące wypowiedzi nie pasują do siebie, kontroler swoje nawigator
          swoje,a taśma swoje ;)))
          To już 3 winny :autopilot,autokontroler(hipoteza z forum;) i autorewers.
          Jak dojdzie do tego automat(nie do gry, a do strzelania), to ja się poddaję.
          • madameblanka Re: Winne są auta. 10.06.10, 17:19

> To już 3 winny :autopilot,autokontroler(hipoteza z forum;) i autorewers.
            > Jak dojdzie do tego automat(nie do gry, a do strzelania), to ja się poddaję.

:D

co do tych wypowiedzi, co to tak ci nie pasują. Nie wszystkie wypowiedzi, to
            wypowiedzi z tupolewa, chyba bierzesz to pod uwagę?
            • ae911truthorg Re: Winne są auta. 10.06.10, 17:40
              madameblanka napisała:

>
              > > To już 3 winny :autopilot,autokontroler(hipoteza z forum;) i autorewers.
              > > Jak dojdzie do tego automat(nie do gry, a do strzelania), to ja się podda
              > ję.
              >
              > :D
              >
              > co do tych wypowiedzi, co to tak ci nie pasują. Nie wszystkie wypowiedzi, to
              wypowiedzi z tupolewa, chyba bierzesz to pod uwagę?

Masz na myśli drugiego Tupolewa ?
              Tego o nr 1-2-0-1 (w stenogramie) ?
              Chyba, że tak. Wtedy wszystko się zgadza ;)
    • max-17 Re: Na nagraniu "jest problem techniczny" ;) 10.06.10, 16:55
      Moze pojechal tam w zupelnie innym celu tylko nic nie osiagna.
      Bo po co robil tajemnice przed wyjazedem? Kazdy by zapytal po co tam jedzie? No i?
      A teraz po przyjezdzie z pustymi rekami nie ma tego problemu aby znow powiedziec ze wszystko jest w najlkepszym porzadku.

Dlatego tez w przaszloscie nie powie on nam wczesniej po co tam jedzie.
      Bo glopio jest potem tlumaczyc, ze sie z pustymi rekami wraca, a wspolpraca z Rosja nie ma granic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka