Dodaj do ulubionych

Gazeta Polska - tytuły z ostatnich miesięcy

28.07.10, 12:38
-Co zabiło polską delegację?
Samolot nie mógł rozpaść się na kawałki

-To mogła być eksplozja

-To był zamach – mówią eksperci polski i niemiecki

-Zawiniła wieża?

-Stenogramy uprawdopodobniły zamach

-Oficer CIA:
To nie był wypadek

-Kontroler z Okęcia:
Wieża naprowadzała Tu-154 do zderzenia z ziemią

-To był wyrok śmierci dla Tu-154

-Montowano zapis czarnych skrzynek?

-Ostatnia faza dezinformacji
W trosce o odpowiednie wnioski

-Czy ktoś przeżył moment katastrofy?

Oczywiście o innych możliwych przyczynach katastrofy ani słowa.
Kiedyś moim ulubionym forum było forum-humorum. Teraz to bezwględnie
smolensk, i chyba GP ma w tym swój spory udział.
Obserwuj wątek
    • ideefiks Re: Gazeta Polska - tytuły z ostatnich miesięcy 28.07.10, 13:32
      A ja nie wiem czy to jest śmieszne. Ludzie być może wymagający
      leczenia kierujący całkiem sporą gazetą... :)
      • tojabogdan to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane 28.07.10, 22:20
        to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane granie na emocjach maluczkich,
        bezkrytycznych, nienawidzących. A pisemko nie jest ani gazetą, ani polską. Ale
        chce zarobić na siebie.
        • state.of.independence Re: to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane 28.07.10, 22:33
          tojabogdan napisał:

> A pisemko nie jest ani gazetą, ani polską. Ale
          > chce zarobić na siebie.

Ot, i oto w tym wszystkim chodzi: pisze się cokolwiek o czym wiadomo, że się
          sprzeda, bo tylko wtedy interes się kręci.
          • arceli Re: to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane 28.07.10, 22:43
            nie cokolwiek, od cokolwiek to są "SE" i "F", GP prezentuje tylko pewne wybrane
            i dość wyuzdane teorie, zabawę przy ich artykułach można porównać tylko do
            oglądania aktorów i starannie wybranych "przypadkowych" przechodniów w
            "Solidarni 2010".
            • state.of.independence Re: to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane 28.07.10, 22:53
              Ja to "cokolwiek" rozumiem od nieco innej strony. Dla mnie to "cokolwiek" to
              rzecz, która może nie mieć wartości merytorycznej, może nie zawierać żadnej
              prawdy, ale wzbudzi emocje. Ot, taki jakiś śmieć podniesiony do wyższej rangi.

Trochę się hobbystycznie (i sporadycznie) param publicystyką (na szczęście nie
              ta tematyka) i z punktu widzenia mojego doświadczenia wszystkie te "chwytliwe"
              tematy to jednak jest takie "cokolwiek", o którym mnie by się dwóch zdań nie
              chciało napisać.
          • igor_uk Re: to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane 28.07.10, 22:44
            Bogdan,niestety ,ta Gazete jest polska i co najwazniejsze,redakcja dobrze wie,co
            duza czesc Polakow chce "wiedziec" o katastrofie.I to jest w tym wszystkim smutne.
            • iminie Re: to nie jest przypadkowe, ale wyrafinowane 28.07.10, 22:48
              Igor, ale GP to nie tylko o tej katasrofie przecież pisze w takim
              samym klimacie: knucie/złozeczenie/nienawiść do ludzi/podejrzewanie
              o najgorsze :/

Mnie tylko zastanawia, skąd w Polsce tyle ludzi bojących się używać
              rozumu?!? Tylko jak barany wolą pędzić za objawioną prawdą... I czy
              to tylko w Polsce jest takie zjawisko (rydzykowo-PiSowsko-
              oszołomskie)????
    • fc-inter Re: Gazeta Polska - tytuły z ostatnich miesięcy 28.07.10, 22:58
      GP to jedyna polska gazeta, która nie kupuje ruskich kitów , tylko sama stara
      się dociec prawdy.

"Zajrzeliśmy do amerykańskich i brytyjskich gazet z lat 1988–1989 i początku
      lat 90. Wynika z nich, że od dnia tragedii nad Lockerbie własne śledztwa
      prowadziło dziesiątki dziennikarzy z Europy Zachodniej i USA, m.in. z „Time”,
      „Die Zeit” czy „Washington Post”. „Mroczne pasje” i „obsesje” zachodnich
      żurnalistów przejawiały się w starannym dokumentowaniu okoliczności katastrofy,
      przepytywaniu setek informatorów ze służb specjalnych i naocznych świadków
      zdarzenia, krytyce prowadzonego śledztwa oraz stawianiu najrozmaitszych, często
      zupełnie nieprawdopodobnych hipotez."

www.niezalezna.pl/article/show/id/37085
      • tojabogdan wydawca 28.07.10, 23:10
        niezależne wydawnictwo polskie sp z o.o. nie jest wcale takie polskie, jakby
        wynikało z nazwy, a niezależne to już na pewno nie;
        bałamutna jest też nazwa-tutuł dziennika "rzeczpospolita", który ma niewiele z
        Rzeczpospolitą.
        Ale taki jest świat i nie ma się co na to obruszać. Ale trzeba wiedzieć,czyje
        pieniądze za tym stoją i kogo interesy to reprezentuje. A tzw. niezależnego
        dziennikarstwa jest już jak na lekarstwo. Bo na tym się za mało zarabia.
        • state.of.independence Re: wydawca 28.07.10, 23:15
          tojabogdan napisał:

> Bo na tym się za mało zarabia.

Albo się i nic nie zarabia, he he :-)
          Popełniłam kiedyś kilka fajnych artykułów ze swojej branży, ale że wyszło w
          czynie społecznym, to przestałam być taka nadgorliwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka