Dodaj do ulubionych

Raport MAK nie do przyjęcia

17.12.10, 11:32
No i pojechał donald

- Raport MAK w pierwotnej wersji przesłanej nam przez Rosjan jest absolutnie nie do przyjęcia - powiedział w Brukseli Donald Tusk. Jak stwierdził premier, w rosyjskim dokumencie jest zbyt wiele niezgodności z konwencją chicagowską.

I jest mi znowu wstyd, bo ten gamoń reprezentuje też mnie.
O takiej jakości dochodzenia "było wiadomo" od dawna, teraz i płemieł zauważył.
Co z tego ? Nic, powiedział i tyle, kozak. A może jakiś wniosek, jakieś działanie typu otarcie się o "zdradę ".
A czemu gamoń ? Wczoraj gdzieś widziałem zdjęcie idola w samochodzie.
I tak mnie tknęło, czemu prezydent USA i mafiosi Pruszkowa i innych wiedzą, że szyby w samochodzie powinny być zaciemnione,a nasz BOR nie wie ?
I jest mi wstyd, że idioci zajmują się poważnymi sprawami.
Obserwuj wątek
    • ae911truthorg Co powiedział ????? 17.12.10, 11:53
      Poezja to dziennikarstwo salonowe.
      A to porównanie stron :
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8832549,Tusk__raport_MAK_w_pierwotnej_wersji_od_Rosjan_absolutnie.html?v=1&obxx=8832549&t=1292580162039
      - Raport MAK w pierwotnej wersji przesłanej nam przez Rosjan jest absolutnie nie do przyjęcia - powiedział w Brukseli Donald Tusk.

a tutaj już łagodniej/:
      wyborcza.pl/1,75478,8832619,Tusk__raport_MAK_bez_poprawek_jest_nie_do_przyjecia.html

Tusk: raport MAK bez poprawek jest nie do przyjęcia

- Uwag jest o wiele za dużo, by uznać że ten projekt raportu Rosjan jest do przyjęcia - mówił dziś premier Donald Tusk.
    • zaplutykarzelupa Co knuje tusk? 17.12.10, 22:28
      Chyba niezle jaja musza byc w tym raporcie maku. Towarzysze rosyjscy pewnie liczyli ze tusk klepnie wszystko, ale phemiel widocznie chce sie targowac, wyglada na to, ze chce glow bidnych ruskich kontrolerow, bo w jego prawdziwa dociekliwosc nie wierze.
      • zuzkazuzka111 Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 22:49
        donaldowy PR podpowiedział, że dla wizerunku warto postawić się ruskim...
        Wot i bohatyr...
        Wiadomo, że to tylko takie gadki szmatki, bo wszystko dawno umówione.
        Polacy trochę pomarudzą, a ruskie się w końcu zgodzą, że kontrolerzy troche zawinili w ostatniej fazie lotu, który częściowo był wojskowy (w ostatnich 2 sekundach) :->
        Kontrolerzy za karę wyjadą do jakiegoś sanatorium I tyle.

albo ... ilość zer w tajnym aneksie do umowy gazowej jest niewystarczająca i to są po prostu negocjacje.
        • zaplutykarzelupa Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 23:03
          Pijar pewnie tez, moze tusk trzesie porami, ze pjn troche uszczknie prawicowego elektoratu platformy, to i kowboja struga.
          Marzy mi sie tylko, zeby politycy wreszcie zrozumieli, ze nie handluje sie wszystkim (chyba niezla glupote tu palnalem)
          • zuzkazuzka111 Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 23:13
            "...zeby politycy wreszcie zrozumieli"

:) nie wiem jaki % tego politycznego, polskiego barachła stanowią uczciwi ludzie, ale pewnie niewielki.
            Moja teoria jest taka - jak ktoś nie ma sukcesów, talentu, pracy, wiedzy pcha się do polityki.
            Potem prędzej wszystkim w koło poprzegryza tchawice niż da się z polityki usunąć. Jedyne co rozumieją, to nie dać się odepchnąć od koryta.
            No i mamy to, co mamy...

Więc... Tusk musi wygrać wybory. I zrobi wszystko by ten cell osiągnąć.

Nie wierzę w prawdziwość jakiegokolwiek gestu Tuska & co.
            Ktoś mu podpowiedział, że lepiej będzie odbierane, jak będzie ostrzejszy w stosunku do MAK. No i gada, co mu napisali.

A ludziki już piszą... wreszcie, szkoda, że tak długo czekał... Wreszcie otworzył oczy...
            No i PR Tuska znów miał rację.
            • kzet69 Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 23:24
              > Ktoś mu podpowiedział, że lepiej będzie odbierane, jak będzie ostrzejszy w stos
              > unku do MAK. No i gada, co mu napisali.

Jak zwykle teoryjka spiskowa.... biedny moherek....
              • zuzkazuzka111 Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 23:27
                Z twojego dyżurnego wpisu wnioskuję, że ani teoryjka, ani spiskowa...
                Szczyra to prawda po prostu.
            • zaplutykarzelupa Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 23:29
              Moze jednak z czasem konkurencja na rynku politykow spowoduje selekcje szujow i kompletnych egoistow, choc kurka cos to juz dlugo trwa, stary elektorat co sie nie da wiecej nabrac w sposob naturalny odchodzi, mlody leming znowu lyknie wszystko i tak to sie u nas kreci.
              • zuzkazuzka111 Re: Co knuje tusk? 17.12.10, 23:59
                Nie wiem, może.
                Wiem, że apatia Polaków wynikająca ze zniewolenia finansowego jest tak wielkie, że zmiana może nie być możliwa.
                Dokonało się. Lemingi biorą kredyty na 50 lat i myślą jedynie o ich spłacie ze swoich głodowych pensyjek. Nie mają czasu na nic.
                Polska nie jest przyjaznym miejscem do życia.
                Co może poderwać niewolników do powstania?

=
                • monia.i Re: Co knuje tusk? 18.12.10, 02:02
                  Zuzka - ty się walnij w łeb, jeśli ci powstania trzeba.
                  • niegracz Re: Co knuje tusk? 18.12.10, 08:35
                    monia.i napisała:

> Zuzka - ty się walnij w łeb, jeśli ci powstania trzeba.
                    .
                    Monia - ty się walnij w leb; - jakiego powstania ?
                    ..
                    chociaz powstanie Tuska z kolan to jednak jest jakis krok w dobrym kierunku.
                    • ae911truthorg Re: Co knuje tusk? Wiadomo. 18.12.10, 13:18
                      Dostał pozwolenie od Merkel, żeby trochę pofikać.
                      Polecam poczytanie sekwencji wiadomości.
                      - Odwrócenie przesyłu ropy w rurociągu Odessa-Brody - ropa od Chaveza dla Białorusi
                      - Rosja proponuje Białorusi ropę i gaz bez cła wywozowego
                      - Białoruś zwleka z decyzja o udziale w budowie gazoportu na Litwie
                      - Pierwsza dostawa "gazu łupkowego" (skroplonego) z USA do GB
                      - Odwrócenie przepływu gazu w rurociągu Niemcy - Dania

To wszystko wiadomości z ostatnich dni, wiele na wyborcza.biz .
                      Warto też wpisać w google rurociąg Nabucco i poczytać choćby tylko tytuły linków.
                      Coś tam wiedziałem, ale że irańska ropa miała płynąć tym rurociągiem to mnie zaskoczyło, tak samo jak udział niemieckiego RWE w inwestycji.
                • hal9000 Re: Co knuje tusk? 18.12.10, 17:13
                  Co może poderwać niewolników do powstania?

Co ty masz do zaoferowania? Wojnę domową? Mając do wyboru wariata i normalnego zawsze zagłosuję na normalnego.
                  • zuzkazuzka111 Re: Co knuje tusk? 18.12.10, 18:44
                    Nie wojnę...

Powstanie z klęczek i wywalenie nierobów od koryta.

Ilu Polaków bierze udział w wyborach?
                    Dlaczego ich to nie interesuje?
                    Dlaczego oddają decyzję o swoim życiu w inne ręce?

Już to do kogoś tu pisałam. Co to jest norma?
                    Jeżeli miro, rycho, grześ i donaldinio to jest norma, to ja wolę być w 200% nienormalna.

A dla nich normą powinno być więzienie. Na wiele lat. Możesz do nich dołączyć, nikt ci nie broni.
                    • hal9000 Re: Co knuje tusk? 18.12.10, 23:08
                      A dla nich normą powinno być więzienie. Na wiele lat.

Może najpierw powiesz za co, pokażesz że to karalne i udowodnisz winę? A może wolisz tak po stalinowsku, uznaniowo?

Możesz do nich dołączyć, nikt ci nie broni.

Na pewno nie dołączę do wariatów i destruktorów.
                      • zuzkazuzka111 Re: Co knuje tusk? 19.12.10, 14:16
                        Sąd w cywilizowanym kraju powinien udowadniać przestępstwa. Ale w PRL sądy nie działają.
                        A ty na pewno już dołączyłeś do wariatów i destruktorów. Tylko nie masz rozumu, by to pojąć.
                        • kzet69 Re: Co knuje tusk? 19.12.10, 15:18
                          W jakim PRL? Zuzka aby napewno wzięłaś poranne pigułki? Bo cosik ci się pogarsza...
                        • hal9000 Re: Co knuje tusk? 19.12.10, 15:38
                          Sąd w cywilizowanym kraju powinien udowadniać przestępstwa. Ale w PRL sądy nie działają.

Czy ty przypadkiem nie jesteś z przeszłości? ;)
    • zaplutykarzelupa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 17.12.10, 22:37
      Jest jeszcze taka mozliwosc, ze makowa panienka anodinka przegiela z doszukiwaniem sie winy po stronie organizacji lotu, szczegolnie tej za ktora odpowiadal rzad phemiela. Oj nieladnie towarzyszko makowa panienko, nieladnie
      • vobo7 Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 10:48
        > makowa panienka anodinka przegiela z doszukiwaniem sie winy po stronie organizacji lotu,
        > szczegolnie tej za ktora odpowiadal rzad phemiela

Z. K. Lupa,

Zachowujesz się Pan jakbyś se Pan właśnie wylał wodę z wanny ;)

Pomijając kwestię nacisków, arogancji i łączenia początku kampanii z uroczystościami katyńskimi, za cała resztę problemów - bądź to w całości, bądź w większości - odpowiada rząd. Nawet nie dlatego, że bezpośrednio do tych błędów doprowadził (zaniedbania w lotnictwie to tak już ok. 20 lat); po prostu dlatego, że jest rządem, czyli rządzi. Rząd ma jednak masę czasu, (oraz sporo umiejętności) aby się do obrony przed oczywistością przygotować, przy wydatnej zresztą pomocy JarKacza.

Można się było spodziewać, że Rosjanie będą się chcieli całkowicie wybielić (no bo czemu nie?), zaś Polsce nie może to odpowiadać - muszą pozostać jakieś kawałki winy Rosji, żeby się do nich dało przyczepić, wyolbrzymić je, nagłośnić, itd. Ponieważ bądź to całość, bądź absolutna większość przyczyn katastrofy leży po stronie polskiej, znacznie lepiej wyjdziemy (społeczeństwo) na tym, że się "nie udało przejąć śledztwa". Gdyby się udało, efekty byłyby takie jak w przypadku CASY.

No ale teraz, to my już tego kawałka ruskiej winy nie odpuścimy. Wyżej kostki się ugryźć nie da, no to trzeba będzie tym głośniej poszczekać. Rząd musi o Rosji dostać "coś". Inaczej może mieć lekki problem (chyba, że z TVN spłynie na nas satelitarny głos JarKacza, w co raczej ciężko uwierzyć). I rząd będzie o rzeczone "coś" walczył - na dodatek, całkiem głośno. I dobrze; jeśli "coś" jest po stronie Rosji, to wyjdzie.

Na żadną komisję międzynarodową nie było w ogóle szans. Nie ma bowiem nawet cienia śladu dowodu na jakiś zamach. A forum międzynarodowe, to nie forum GW ani polski polityczny grajdołek. Jeśli jednak Rosja się teraz usztywni i uprze, do owszem, istnieje szansa wyciągnięcia sprawy na rzeczone międzynarodowe forum w postaci skargi do ICAO. Tego z pewnością Rosja nie chce. Toteż się ugnie i major Wiktor Ryżenko zostanie nam dostarczony na talerzu. Z tym, że nie jakimś wielkim; takim raczej deserowym. Wielkości talerza nie ponegocjujemy, ale dressing - czemu nie.
        • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 12:02

> Można się było spodziewać, że Rosjanie będą się chcieli całkowicie wybielić

nie muszą, raczej winy po ich stronie nie dostrzegam, chociaż wiem że chętnie się z nimi podzielimy odpowiedzialnością.

>Nie ma bowiem nawet cienia śladu dowodu na jakiś zamach.

tak?? A ciała były? A skąd mieli od razu tyle trumien przygotowanych? Nie mówiąc o jawnym złym naprowadzaniu kontrolera! I wszystko przypieczętowane uściskiem zamachowców Tusk&Putin. No:)

Toteż się ugnie i major
          > Wiktor Ryżenko zostanie nam dostarczony na talerzu.

zostawcie chłopa w spokoju, on był miedzy młotem a kowadłem. Za twardo by wylądowali na płycie, byliby ranni - źle bo wydał zgodę. Nie wylądowaliby - źle bo nie wydał zgody.

• ae911truthorg Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 12:55
            madameblanka napisała:

> Toteż się ugnie i major
            > > Wiktor Ryżenko zostanie nam dostarczony na talerzu.
            >
            > zostawcie chłopa w spokoju, on był miedzy młotem a kowadłem. Za twardo by wyląd
            > owali na płycie, byliby ranni - źle bo wydał zgodę. Nie wylądowaliby - źle bo
            > nie wydał zgody.

Wzruszyłem się, bidulek kontrolerek. Stalinek też był bidulek i Hitlerek i reszta co wykonywali tylko rozkazy.
            • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 13:08

ciekawe co ty byś zrobił będąc wtedy w tej wieży.
              Jedyne co mogli, to puścić im wiązankę, zasób przekleństw w języku rosyjskim jest na pewno duży. Ale czy załoga by ich posłuchała??

• ae911truthorg Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 13:23
                madameblanka napisała:

> ciekawe co ty byś zrobił będąc wtedy w tej wieży.
                > Jedyne co mogli, to puścić im wiązankę, zasób przekleństw w języku rosyjskim je
                > st na pewno duży. Ale czy załoga by ich posłuchała??

Byłaś w wojsku ?
                Nie zezwolił bym na zejście na 50 m , bądź pewna.
                • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 13:34

> Nie zezwolił bym na zejście na 50 m , bądź pewna.

nie trzeba być w wojsku; ja też bym krzykneła wcześniej "horyzont", ale co by to dało. Fizycznie dam rady ani ja, ani ty, zatrzymać samolotu.
                  On krzyknął wtedy kiedy zobaczył że są prawie na wysokości elewacji a rzeczywiście byli 50m nad ziemią (nad dnem jaru) i wiedzieli o tym. I co zrobili? Zareagowali? Nie.

• ae911truthorg Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 14:06
                    madameblanka napisała:

> nie trzeba być w wojsku; ja też bym krzykneła wcześniej "horyzont", ale co by t
                    > o dało. Fizycznie dam rady ani ja, ani ty, zatrzymać samolotu.
                    > On krzyknął wtedy kiedy zobaczył że są prawie na wysokości elewacji a rzeczywiś
                    > cie byli 50m nad ziemią (nad dnem jaru) i wiedzieli o tym. I co zrobili? Zareag
                    > owali? Nie.

I dlatego jest niewinny jak napisałaś, chociaż decyzję dał do 100 m(rzekomo), a może też RW używał bo był idiotą ?
                    Lepiej obiad ugotuj, a może raczej zdecyduj się na take-away .
                    • ciemiega Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 14:10
                      Słowo grzeczność jest ci znane?
                      • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 14:23

ohoho, to mój kolejny post też jest przyozdobiony, eeeh wkurzają mnie takie wybiegi.
                        • ciemiega Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 14:28
                          Grunt żeby obiad był smaczny:)
                    • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 14:13

> Lepiej obiad ugotuj,

a co swoją juz odesłałeś do garów żebyś mógł siedzieć na dupie i pisać?

Przecież napisałam że mógł wcześniej krzyknąć, choć moim zdaniem i tak by to nic nie dało, na krzyczeniu do mikrofonu by się skończyło a kapitan i tak zrobiłby i zrobił, to co zamierzał.

• vobo7 Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 13:22
            madameblanka napisała:

> zostawcie chłopa w spokoju, on był miedzy młotem a kowadłem.

Madame,

Jemu się ostatecznie nic nie stanie. W przyszłym roku wybory. Nasza prokuratura, nawet gdyby się wykazała najintensywniejszą z intensywności, to może go zdąży raz albo dwa przesłuchać. A podczas kolejnej kadencji sejmu rzecz już się wszystkim znudzi na tyle, żeby wpływu politycznego nie miała.

Jeśli zaś chodzi o młot i kowadło - to jedno i drugie było polityczne. I takież teraz pozostaje. Po obu stronach. O majora Ryżenkę i jego dobre samopoczucie zadbać musi nie Polska, a Rosja. Byle lepiej nie przesadziła. Bo może się okazać, że wojskowa tajemnica instrukcji operacyjnej nieczynnego, byłego wojskowego lotniska, obróci się przeciw tym, którzy tak naprawdę niewiele mają tajemniczości do ukrycia. I ktoś będzie musiał podjąć decyzję: albo chcemy być członkiem międzynarodowej społeczności, albo wojskowo-tajemniczym, byłym mocarstwem. Gaz-rurką się tu już wszystkich nie wystraszy. Nie te okoliczności.

I nie powiem, żebym się tym szczególnie martwił :)
        • vobo7 Re: Raport MAK nie do przyjęcia (dodatek) 28.12.10, 02:26
          vobo7 napisał:

> Tego z pewnością Rosja nie chce. Toteż się ugnie

vobo7 zapomniał o jednym z istotnych czynników, to jest, czynniku czasu.

Rosji się nie śpieszy. Konwencja nie narzuca jej terminów. Panu prof. Żyliczowi już się marzą negocjacje, jak to prawnikom przy zawieraniu umów. Tyle, że to nie umowa oraz czasu jest jeszcze mniej niż w wypadku umowy. A dlaczego? Ano dlatego, że u nas polityczny (czyli wyborczy) zegar sobie tyka. Coraz głośniej, bo taka już natura zegarów. Tusk musiał pokazać, że może poszarżować. Inaczej nikt by mu nie uwierzył w potencjalną groźbę wniesienia skargi do ICAO, co też byłoby niezłą szarżą. Tyle, że nawet gdyby coś wnieść, to rzeczone wniesienie wiele by nie wniosło. Nic by się nie stało do czasu przyszłorocznych wyborów. Nic, z czego PO mogłaby skorzystać. (zrobienie przez nas oddzielnego raportu jest z pewnością mniej dotkliwe dla Rosji więc tego, dla uproszczenia, nie rozpatruję).

Innymi słowy, głowa majora Ryżenki na razie nieźle się jednak trzyma. Albo nastąpią negocjacje (niezbędne Tuskowi, aby uzyskać jakiś efekt przed wyborami), albo będzie usztywnienie stanowiska ze strony polskiej wraz ze wzmocnieniem propagandy. To ostatnie może się okazać ciekawe: różnych rzeczy dowiemy się z mediów - np. o rosyjskim prawie, o lotnisku w Smoleńsku, jego statusie, przyszłości, przeszłości, o Plusninie, Ryżence, Krasnokutskim, o certyfikatach i całej reszcie.
    • ws21 IV władza = władza idiotów. 18.12.10, 09:02
      Odd dłuższego czasu (a w zasadzie od 1989 roku) jestem przerażony tym co ta "władza" wyprawia. Zawsze mi się wydawało że kanonem ich pracy jest rzetelne przekazywanie prawdy. Moim zdaniem już interpretacja rzewczywistosci to nie ich rola. tu nagle pojawili się "dziennikarze śledczy". Czyżby czekały nas czasy "dziennikarzy sądowych"?
      A to wszystko wyprawiala ludzie, którzy co do zasady znają się na wszystkim czyli na niczym.
      Bo czy dziennikarz piszący o ekonomii, ma za teoretyczne przygotowanie? A pisżacy o katastrofie lotniczej pilotował kiedykolwiek duży samolot?
      Ale wracając do tematu. Niesety dla pismaków jest to plugawa manipulacja. Premier nie tak powiedział. Wycięto kilka wyrazów i niestety sens wypowiedzi się zmienił. Ale co tam, ciemny lud wszystko kupi.
      • ae911truthorg Re: IV władza = władza idiotów. 18.12.10, 13:59
        No cóż władza idiotów dla idiotów.
        Wczoraj słyszałem wypowiedź płemieła ( w holu Sejmowym).
        Cytat z :
        fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/tusk-w-rosji-sa-ludzie-ktorzy-nie-chca-calej-prawdy-o,1573061,6911
        "W Rosji są ludzie, którzy nie chcą całej prawdy o Smoleńsku".

Zapomnieli o słówku też.
        Brzmiało to dokładnie tak:

"W Rosji też są ludzie, którzy nie chcą całej prawdy o Smoleńsku"

Czasami wyrwie się człowiekowi prawda, ale od czego sterowane media, pomogą.
        • madameblanka Re: IV władza = władza idiotów. 18.12.10, 14:09

> "W Rosji też są ludzie, którzy nie chcą całej prawdy o Smoleńsku"
          >
          > Czasami wyrwie się człowiekowi prawda, ale od czego sterowane media, pomogą

no no, u nas też jest taki jeden co prawdy nie może przełknąć, mowa oczywiście o jarosławie.
    • zaplutykarzelupa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 19:32
      Radosc, nie slysze merytorium od ykw, jotesa, igorka
      moskalofile chwilowo zglupli
      Slawa Slawa Slawa
      Wielkiej Serbjii
      Na Bialogrod!
      • igor_uk Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 20:39
        karzelek,jak juz wspomiales o mnie,to odezwie sie.
        O tym ,ze reakcja polskiej stronu na raport MAK bedzie taka,a nie inna,pisalem duzo wczesniej (niestety ,okazal sie zlym prorokiem). Tio wszystko,to tylko sztuczna mgla.Nie wiem,czy zauwazyles,ale nikt nie czego konkretnie nie mowi,tylko,ze taki raport jest nam nie potrzebny.I napewno tak to jest.Taki raport zbyt wiele polskich problemow obnazy,pokaze swiatu.
        jest w tym wszystkim smiesznosc,ktora Polace nie zauwazaja.
        Przeciw stawia sie,organizacja wyprawy Prezydenta,systema szkolenia,oglnego porzadku w wojsku,z porzuconym przez wojsko lotniskiem,na ktore,na trzy dni,wyslali kilka osob,zeby przyjeli delegacji.To jest naprawde zenujaco.A co najgorzej,ze Polace tego nie dostrzegaja. Podzielic sie wina za balagan organizacyjny,za wlasne swary,za brak pienjedzy,za jeszce wiele innnych spraw,kompromitujacych Polske,z kontrolerem zapomnianego przez ludzi i Boga lotniska,to jest dopiero cyrk i to powinno byc nie do przyjecia.
        • ws21 Nie widzę zmartwiienia. 18.12.10, 21:16
          Stanowisko polskie jest inne niż przedstawiają to pismaki. Otóż raport MAK jest nie do przyjęcia bez poprawek. Nie wiadomo ile tych poprawek zadowoli stornę polską ani jaka jest ich waga. Może trzeba np. zapsać, że w oblocie samolotem nad lotniskiem nie uczestniczyła strona polska itp. pierdoły.
          • madameblanka Re: Nie widzę zmartwiienia. 18.12.10, 21:21

>Otóż raport MAK jest nie do przyjęcia bez poprawek.

Dokładnie. To i nic więcej miał na myśli Tusk.

• madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 20:43

zapluty, święta idą...Igor pewnie pcha wózek pełen zakupów i szlag go trafia bo pewnie chciałby posiedzieć na forum, Jotes ubiera choinke albo zwalili mu sie goście (dzieci z wnukami) i głupio siedzieć na kompie, Y-K-H odezwie sie po północy bo teraz prowadzi wykład....aha sobota, to dla zaocznych, haha

A z tym gazem to...myśle że jesteśmy poprostu uzależnieni od Rosji, jest głównym dostawcą gazu, co nie przeszkadza w dywersyfikacji dostaw. Eeeh, co robić.

• zaplutykarzelupa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 21:04
          No zapomnialem ze wy wszyscy haj lajf a tu mroz dooope sciska i do lasa trza za chrustom, detyny zas holodne wyja
          nie tlumaczta sie, zgluplista od tuska i tyla!
          Moze i donald zaczal kury szczac wyprowadzac?
          Od czegos trzeba przeciez zaczac.
          • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 21:13

>zgluplista od tuska i tyla!

No własnie nie. Tusk jako porządny:) człowiek powiedział że w takim "kształcie" raport nie może być przyjęty, bo nie może. A o co może chodzić? O jakieś głupstwa, parę zastrzeżeń nie mających wpływu na nic. Ale faktycznie należy to zmienić, więc na razie raport jest nie przyjęcia.

• zaplutykarzelupa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 21:18
              No kurka niestety znowu musze sie zgodzic (przeciez nie bede zawracal Wisly kijem)
              Co nie zmienia mojego zdania, ze:
              Platforma musi byc zniszczona
              a tusk skonczy przed Trybunalem Stanu
            • vobo7 Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 22:10
              madameblanka napisała:

> No własnie nie. Tusk jako porządny:) człowiek powiedział że w takim "kształcie"
              > raport nie może być przyjęty, bo nie może. A o co może chodzić? O jakieś głupstwa,
              > parę zastrzeżeń nie mających wpływu na nic. Ale faktycznie należy to zmienić,
              > więc na razie raport jest nie przyjęcia.

Madame,

Ciężko chyba mówić o "głupstwach" w sytuacji, w której do raportu liczącego 210 stron przekazuje się 150 stron uwag. Uważam, że komentarz Tuska, o ile spokojny, to był jednak bardzo mocny. Podobnie uważa Edmund Klich. Podobnie uważa Kommiersant - nawet, jeśli opiniotwórczość tegoż medium do nas nie przemawia.

Jeśli ze strony polskiej zastrzeżenia byłyby drobne, to mam nadzieję, że premier polskiego rządu nie robiłby z siebie idioty tak mocnym komentarzem. Jak również, w sprawach drobnych nikt by nie przygotowywał 150 stron zastrzeżeń. Więc albo to jest tak, jak pisze Igor i ktoś tu robi niezłą zasłonę dymną - przy czym ten "ktoś" nie jest wyłącznie z jednej politycznej paczki (bo Tusk, Klich i Kommiersant do jednej nie należą), albo - te zastrzeżenia dotyczą jednak czegoś więcej niż drobiazgów.

Moim zdaniem, którego od miesięcy nie zmieniam, rzetelne zbadanie działań kontroli lotów powinno w tym wypadku mieć miejsce na dokładnie takich samych zasadach na jakich się to odbywa w wypadku każdej innej katastrofy. A Rosja się zgodziła na badanie zgodnie z konwencją chicagowską.

Oczywiście, że nie należy popadać w przesadę i spodziewać się cudów (w tym np. prowadzenia badań od początku, o czym pisze ten Kommiersant).
              • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 22:22

>Jeśli ze strony polskiej zastrzeżenia byłyby drobne, to mam nadzieję, że premier polskiego rządu nie robiłby z siebie idioty tak mocnym komentarzem.

Komentarz był normalny, a to my go za mocno odebraliśmy. Równie dobrze tam mogą być błędy interpunkcyjne - więc tak czy siak jest nie do przyjęcia.

> Moim zdaniem, którego od miesięcy nie zmieniam, rzetelne zbadanie działań kontr
                > oli lotów powinno w tym wypadku mieć miejsce

Vobo, pada "2 km na kursie i ścieżce", co oznacza 2 kilosy do lotniska po czym nasi dają nura. Dalej uważasz że to wina gościa z wieży?
                Równie dobrze można się przyczepić o długość i nawierzchnię pasa (do którego nie dotarli ale ma to niesamowite znaczenie, no nie?)

• vobo7 Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 00:30
                  madameblanka napisała:

> Dalej uważasz że to wina gościa z wieży?

Nie wiem, co ma oznaczać, to "dalej". Nigdy niczego takiego nie uważałem.

To, co dalej uważam, to dokładnie tyle, ile napisałem: zbadane winny być wszystkie okoliczności. Niezależnie od tego, co nam się obecnie wydaje o winach. Celem działania takich komisji jak MAK czy KBWLLP nie jest ustalanie win, ale przyczyn oraz okoliczności (w tym tych tzw. sprzyjających). Celem jest także wydanie rekomendacji na przyszłość. Te ostatnie mogą potencjalnie dotyczyć również działań bądź zaniechań służb ATC.
                  • igor_uk Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 01:57
                    vobo,pozwole wtracic sie.My nie mamy pojecia o czym dyskutujemy.Wiemy tylko tyle,ze Tusk powiedzial,ze raport bez poprawek jest nie do przyjecia.
                    Nie wyobrazam sobie tego,zeby w raporcie MAK nie bylo a nie slowa o kontrole lotu.Jak rowniez nie uwierze,ze nic nie wspomina sie tam o sprawach zwiazanych z zakresa praw kontroli. Co innego,czy to co w raporcie MAK (wstepnym) w tym temacie napisano,zadowola strone polska.Nie wiemy,jakie uwagi sa.Dla tego trzeba wstrzymac sie z ocenami.I to rowniez powinien byl zrobic Tusk o ile nie podaje konkretnie o co mu chodzi.Wlasnie dla tego napisalem o sztucznej mgle,poniewaz od dnia w ktorym padli te slowa z ust Premiera,liczba tych kto wierzy w uczciwosc prowadzenia sledztwa,spadla drastycznie.Tuisk posluzyl sie ta sama metoda,co i Kaczynski.A szkoda,byla szansa na to ze ta sprawa bedzie rozstrzugnieta.Ale,jak ja to widze,Polace uwielbiaja sprawy nie dokonczone,jak nawet nic nie mozno juz dodac.tak jest z katastrofa nad Gibraltarom ,nu nie mogl samolot zgeneralem tak po prostu spasc,inni moga,ale z Generalem-nigdy.Tak samo sprawa z Katynia.W sumie juz od dawno wszystko jest wiadomo,z grubsza to nawet wiekszosc nazwisk bezposrednich wykonawcow jest znana.ZSRR,pozniej Rosja,przyznali ze to wina panstwa radzieckiego,ze to sluzby specialne tego dokonali,Jelcyn przeprosil w imieniu rosyjskiego narodu,alr Polakam malo,trzeba grzebac sie w tym dalej i zatruwac stosunki miedzy narodami.A kogo to tak naprawda obchodzi?A nie wieli,ale na tym robia kariery i dostatnio zyja (oczewiscie nie mam na uwadze rodziny poleglych). Tak bedzie i z ta katastrofa.Nie zdziwie sie,ze po ilus tam lat,bedzie otwarty sarkofag na Wawelu i beda zbadane szczatki pary prezydenckiej,zeby stwierdzic,ze w trumnach leza szczatki mezczyzny i kobiety .A szkoda slow.
                    • zaplutykarzelupa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 02:22
                      Igorek, nie nerwujsjia, u was gienieraly toze upaly, gienieral Lebied i mnogo gienieralow 1936-40
                      PS
                      Jestes Spoko
                    • niegracz igor i jego podłe manipulacje 19.12.10, 10:00
                      Ale,jak ja to widze,Polace uwielbiaja sprawy nie dokonczone,jak nawet nic nie mozno juz dodac.tak jest z katastrofa nad Gibraltarom ,nu nie mogl samolot zgeneralem tak po prostu spasc,inni moga,ale z Generalem-nigdy.Tak samo sprawa z Katynia.W sumie juz od dawno wszystko jest wiadomo,z grubsza to nawet wiekszosc nazwisk bezposrednich wykonawcow jest znana.ZSRR,pozniej Rosja,przyznali ze to wina panstwa radzieckiego,ze to sluzby specialne tego dokonali,Jelcyn przeprosil w imieniu rosyjskiego narodu,alr Polakam malo,trzeba grzebac sie w tym dalej i zatruwac stosunki miedzy narodami

nadajesz tu jak rasowy sowiecki zaklamywacz historii:

to sowieci ukrywali przez dziesiatki lat prawdę o Katyniu
                      w Polsce za mowienie prawdy o zbrodni sowieckiej mozna było iśc do wiezenia

to sowieci narzucili pOlsce nieludzki system i wytresowali ludzi o podobnym pokroju

dopiero po upadku komuny Polacy mogli zacząc poznawac prawde o tamtych okrutnych czasach

m.in to ZSRR w czasach stalinowskich zmusił Polskę
                      by rękami soieckimi i poslkich sprzedawczyków mordowac bohaterów wojny
                      np. w 1948 UB aresztoweał i zamordowała legendę AK
                      Jana Rodowicza ps. Anoda
                      ktory zasłynał odbiciem z rak gestapo innego bohatera: Rudego

to wierzchołek góry lodowej

nie bedzie zrozumienia( historycznego) miedzy Polakami i Rosjanami

póki Rosjanie nie odkłamią swej historii

czy wiesz np że ZSRR uwazał w 1939 roku jeszcze przed 1 wrzesnia 1939 roku
                      ze II wojna światowa zaczeła sie ..1 maja 1939 roku ?
                      ( przemowienie Woroszylowa) - wg propagandy sowieckiej ZSRR był pokojowo nastawiony a do wojny został zdradziecko wciagnięty 22 czerwca 1941 roku

przez lata ZSRR ukrywał podły pakt Hitler-Stalin w wyniku którego ZSRR dokonał agresji na Polskę

ale co tu mówic jeżeli w Rosji nadal spory procent spoełczeństwa ceni Stalina jako przywódce narodu

Fizyka osłów i baranów z forum Gazeta.pl:
                      )
                      • kzet69 Re: igor i jego podłe manipulacje 19.12.10, 10:44
                        Jest rok 2010 niegraczu, ZSRR nie istnieje, równie dobrze dopominaj się o odkłamanie historii potopu szwedzkiego albo powstania Chmielnickiego, historie zostaw historykom, nie da sie budować przyszłości zajmując się jedynie koszmarami z przeszłości, i właśnie tego "genetyczni' tacy jak ty, nie potrafia zrozumieć, sami zamykają sie w swoim skansenie...
                        • niegracz Re: igor i jego podłe manipulacje 20.12.10, 18:02
                          kzet69 napisał:

> Jest rok 2010 niegraczu, ZSRR nie istnieje, ...., historie zosta
                          > w historykom, nie da sie budować przyszłości zajmując się jedynie koszmarami z
                          > przeszłości, i właśnie tego "genetyczni' tacy jak ty, nie potrafia zrozumieć, s
                          > ami zamykają sie w swoim skansenie...
                          ..
                          nie daj soba tak manipulować kzet 569:)))

igor stosuje tu socjtechnikę: łapaj złodzieja

gdyz to wspołczesne społeczeństwo Rosji jest nadwrazliwe na swoja historiografię przejęta po ZSRR prawie bez zmian

mamy rok 2010 wiec np. powinni hstorie z czasów wojny i po niej ( czasy stalinowskie)
                          rozważąc bez nadmiernych emocji , rzeczowo

a tymczasem nie tylko że oficjalna historia tych czasów jest zakłamana na maksa to próby jej odbroązawania dzialają na Rosjan jak płachta na byka

i tak np. do dziś większośc Rosjan uważa że w 1939 roku to Finlandia chciała napasc na ZSRR
                          i dlatego - w obronie swych granic ZSRR musiał uderzyc na agresorów fińskich
                          ( dla nie orientujących się w tematyce:
                          w 1939 roku Finlandia nie miala ani jednego sprawnego czołgu i 200 przestarzałych samolotów)
                          ZSRR miał z 11 tys czołgów+ 10 tys starych czołgów z karabinami maszynowymi + parę tysiecy samnochodów pancernych + kilkanascie tysiećy samolotów bojowych)
                      • igor_uk Re: igor i jego podłe manipulacje 19.12.10, 11:43
                        niegracz,ja rozumiem ,ze glupota ludzka jest wielka,ale w twoim wypadku nie ma zadnych granic.Przeczytaj chociaz by raz moj post ze zrozumieniem i wtedy do ciebie dotrze,jak ze ty jestes glupi.
                        Czy ja zanegowal zbropdnie radziecka na oficerach w Katyniu?
                      • niegracz Re: igor i jego podłe manipulacje 20.12.10, 18:51
                        niegracz napisał:

> Ale,jak ja to widze,Polace uwielbiaja sprawy nie dokonczone,...
                        > i zatruwac stosunki miedzy narodami

>
                        ..
                        niestety to Rosjanie..

a Rosja przejela metody mataczenia prosto z komunistycznej Prawdy

kłamstwa Prawdy : rezolucje ; Armia Czerwona niesie pokój Finlandii
                        oldgazette.ru/siskusstvo/05121939/05121939-2.djvu
                        tak jak przedtem niosła pokój uciskanym narodom Ukrainy i BIałorusi o oraz polskiemu proletariatowi

w co większośc Rosjan do dziś wierzy
                    • ae911truthorg Sowiecka swołocz i spisek. 19.12.10, 11:17
                      igor_uk napisał:

I to rowniez powinien byl zrobic Tusk o ile nie podaje
                      > konkretnie o co mu chodzi.Wlasnie dla tego napisalem o sztucznej mgle,poniewaz
                      > od dnia w ktorym padli te slowa z ust Premiera,liczba tych kto wierzy w uczciwo
                      > sc prowadzenia sledztwa,spadla drastycznie.Tuisk posluzyl sie ta sama metoda,co
                      > i Kaczynski.A szkoda,byla szansa na to ze ta sprawa bedzie rozstrzugnieta.Ale,
                      > jak ja to widze,Polace uwielbiaja sprawy nie dokonczone,jak nawet nic nie mozno
                      > juz dodac.tak jest z katastrofa nad Gibraltarom ,nu nie mogl samolot zgenerale
                      > m tak po prostu spasc,inni moga,ale z Generalem-nigdy.Tak samo sprawa z Katynia
                      > .W sumie juz od dawno wszystko jest wiadomo,z grubsza to nawet wiekszosc nazwis
                      > k bezposrednich wykonawcow jest znana.ZSRR,pozniej Rosja,przyznali ze to wina p
                      > anstwa radzieckiego,ze to sluzby specialne tego dokonali,Jelcyn przeprosil w im
                      > ieniu rosyjskiego narodu,alr Polakam malo
                      ,trzeba grzebac sie w tym dalej i zatr
                      > uwac stosunki miedzy narodami.A kogo to tak naprawda obchodzi?.....A szkoda slow.

Sowiecka to słowo umowne, bo nie rosyjska.
                      Igorek zaniemówił na jakiś czas, bo w rozpisce nie było takiego wariantu, Miedwediew w W-wie dał wytyczne jak ma być - nie może być różnic w stanowisku Rosji i Polski.
                      A tu klops.
                      Pozostaje jak w 1941 "czerwona koperta",a tam scenariusz znany od lat,podany przez Kommiersanta. Główny agent forumowy poszedł dalej,poucza polskiego premiera co powinien zrobić i informuje o decyzjach z Kremla "A szkoda,byla szansa na to ze ta sprawa bedzie rozstrzugnieta" - czytaj zgodnie z teorią spiskowców. Przynajmniej jest to jakieś przyznanie się, sprawa nie będzie rozstrzygnięta i spisek nie zostanie ujawniony.
                      To, że spisek był staje się coraz bardziej oczywiste, nawet dla ciężko myślących.
                      Co jest w raporcie MAK ? Wiadomo czego nie ma, wie to każdy kto czyta doniesienia oficjalne. Co będzie ?
                      Kommiersant grozi - "zaczniemy dochodzenie od nowa"... i tak w kółko, aż się zgodzimy z absurdallnymi wersjami o łamanych ścieżkach i 100 g ?
                      Warto przypomnieć w tym miejscu Kennedyego.

Komisja ta pracowała w latach 1976 - 1978 i w oparciu o dostępne sobie dane doszła do wniosku, że zabójstwo prezydenta Kennedy'ego było wynikiem spisku. Kto jednak brał w tym spisku udział, nie ustalono.

Z pozdrowieniami dla tych co wyśmiewają teorie spiskowe.
                      • igor_uk Re: Sowiecka swołocz i spisek. 19.12.10, 11:49
                        ae911truthorg ,glupcze,ja nie zaniemowil,tylko byl zajety czym innym,a mianowicie na innym forum bawil sie.Ale co jakijs czas wpadalem i tu.
                        Co dotyczy "swoloczy".To swolocza jest ten,ktory wbrew logiki,wbrew wszystkiemu,stara sie oczernic innych ludzi i to tylko dla tego,zeby uspokic swoi paranoidalne zamachujskie ambicji. Taki jak ty,to nawet jak zesre sie,to bedzie szukac spisku na swoi portki,ale o tym ze zagapil sie i przez to nalozyl sobie w miajtki,nie pomyslisz.U ciebie wszestkiemu jest winien spisek .
                        • ae911truthorg Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 12:41
                          Nie denerwuj się.
                          Podałeś dobrą definicję.

To swolocza jest ten,ktory wbrew logiki,wbrew wszystkie
                          > mu,stara sie oczernic innych ludzi i to tylko dla tego,zeby uspokic swoi parano
                          > idalne zamachujskie ambicji.

Tak sowieci obwiniali Niemców za Katyń,a w Polsce mordowali tych którzy mówili prawdę.
                          Teraz próbują obwinić Polaków za: błędna karty podejścia,za ruchome i zepsute latarnie, nie działające oświetlenie,brak naprowadzania, zakłócanie GPS,fałszowanie stenogramów i zeznań,fałszywych świadków itd itp.
                          To jest ta różnica między kulturami,to dlatego nikt ci tu nie powiedział "Paszoł won".
                          • igor_uk Re: Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 12:53
                            ae911truthorg,jestes naprawda nie zbyt rozgarnietym czlowiekiem.
                            Po pierwsze mowili mnie wiele razy poszol won i wysylali do budy jako agenta (To tak o kulturze).
                            A po drugie,reszta ,co ty napisales,jest tak samo bez sensu,co ty piszesz na codzien. jedno cie moge tylko przyznac,ty,jako zamachujek z krwi i kosci,nie jestes szowinistem.Dla ciebia swiat nie dzieli sie na narodowosci,a tylko na tych co robia zamachi i tych co zamachowcow sciga.Prawda macie jeszcze podgruppe "swoloczy",ktore nie rozumieja waszych dobrych intencji.
                            • ae911truthorg Re: Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 13:28
                              Na temat mojej inteligencji wypowiadali się pozytywnie ludzi do tego uprawnieni.
                              To co piszesz jest w większości głupie,a reszta to agenturalne kłamstwa.
                              Dlatego wysyłałem cię do budy, bo łgałeś jak pies.
                              Potem wyglądało , że "wszystko jest dogadane" na szczeblu państwowym to spuściłeś z tonu.
                              Teraz pouczasz premiera RP (nawet jak ja go nie lubię) to ci powiem, paszoł won.
                              Pouczaj skorumpowany MAK, służalczych rosyjskich prokuratorów i sprawujących rządy w Rosji morderców narodu rosyjskiego i innych dawniej sowieckich.
                              • madameblanka Re: Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 13:49

Co za prostacka wypowiedź.
                                Zarzucasz komuś kłamstwa a te twoje jeżdżące zepsute latarnie, brak naprowadzania, zakłócanie gps, fałszywi świadkowie - kwalifikują cie do "Top Ten idiotyzmów" - i gwarantuje ci że uplasujesz się wysoko, pewnie pierwsza trójka.

pokaż to co piszesz (nie mając na nic dowodów) tym swoim "uprawnionym" do wydawania opinii o twojej inteligencji. Kaftan jak nic.

• igor_uk Re: Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 13:53
                                  madame,to tylko ae911costam.On nie zmadrzal,w to raczej trudno uwierzyc.Predziej uwierze,ze TU-154M byl zestrzelony,niz w nomalnosc zamachujka z krwi i kosci.
                                • niegracz Re: Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 14:08
                                  madameblanka napisała:

>
                                  > Co za prostacka wypowiedź.
                                  > Zarzucasz komuś kłamstwa a te twoje jeżdżące zepsute latarnie, brak naprowadzan
                                  > ia, zakłócanie gps, fałszywi świadkowie - kwalifikują cie do "Top Ten idiotyzmó
                                  > w" - i gwarantuje ci że uplasujesz się wysoko, pewnie pierwsza trójka.
                                  >
                                  > pokaż to co piszesz (nie mając na nic dowodów) tym swoim "uprawnionym" do wydaw
                                  > ania opinii o twojej inteligencji. Kaftan jak nic.
                                  > .
                                  tym samym wydajesz opinie o swojej inteligencji ale i o poziomie kultury

co do inteligencji , twojej:

- twoja oszołomska hipoteza szczura z nad chmur

to kandydat Najgłupszej Hipotezy do Ksiegi Guinessa

-oto pilot rzekomo leci jak najdlużej nad poziomem chmur( az do 4 km przed pasem)
                                  aby ... no własnie po co

nie ma to żadnego sensu

podziwianie widoków aby za chwile popasc w tarapaty przez zwiekszanie kąta schodzenia i to we mgle ! totalne absurdello
                                  • madameblanka Re: Towariszcz ,cмирнo. 19.12.10, 15:08

A co według ciebie to było jak nie szczur? Myślisz że po co zeszli tak nisko i tak wcześnie (przed bliższą NDB)? Co ty masz ich za idiotów że nie wiedzą w jakiej odległości są od pasa?? Im żaden RSL nie był potrzebny, sto razy lepszy sprzęt mieli na pokładzie. I nim sie wspomagali.

> nie ma to żadnego sensu

I oczywiście że schodzenie poniżej minimum było bez sensu, czy to dla szczura czy to dla pokazu; powinni odlecieć i tyle.

• ae911truthorg Tabula blanka. 19.12.10, 15:32
                                  Ludzie myślący od początku wiedzieli, że nie była to zwykła katastrofa.
                                  Przewidziano i pokazano wiele sposobów, które mogły być wykorzystane dla dokonania zamachu.
                                  Te , które wymieniłem dzisiaj, to tylko te udowodnione zeznaniami lub doniesieniami oficjalnymi.
                                  Agent igor ma na tyle wstydu, że nie pisze już o szczegółach, a tylko sieje propagandę.
                                  Ty razem z absurdem i innymi wypisujesz bzdury o szczurach,łamanych ścieżkach, 100 g, obracającym się w powietrzu samolocie.
                                  Przeczą temu oficjalne dane, nawet te podane przez MAK.
                                  Mam nadzieję, że ktoś ci płaci za pisanie tych bzdur, bo takich głupich ludzi nie ma na tej planecie.
                                  Nawet nasz premier ma dosyć wciskanie tej ciemnoty, chamstwa i ignorancji strony rosyjskiej i łamania konwencji chicagowskiej.
                                  Owszem on tez jest winien ( czego, jak na razie nie wiemy do końca) , ale widać ma krztynę wstydu.
                                  • madameblanka Re: Tabula blanka. 19.12.10, 15:53

>ignorancji strony rosyjskiej i łamania konwencji chicagowskiej.

taaa, a czy my nie pierwsi ją złamaliśmy upubliczniając stenogramy przed zakończeniem śledztwa, hę?

> Ty razem z absurdem i innymi wypisujesz bzdury o szczurach,łamanych ścieżkach,
                                    > 100 g, obracającym się w powietrzu samolocie.

równie dobrze można kij odwrócić i powiedzieć o waszych tekstach o zestrzeleniach, meaconingu, zderzeniu z IŁem, o wrogach kontrolerach itd.

Teorie o zamachu można obalić: co by było gdyby odeszli? I co? Całe przygotowania do zamachu szlag trafił, następna okazja za rok na następne obchody katyńskie i to może!!

• ae911truthorg Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 16:32
                                      Broń, broń swoich rosyjskich braci.
                                      To nie w Rosji doszło do katastrofy, to nie rosyjski samolot,nie w Rosji remontowany i psujący się wiele razy zaraz po remoncie,to nie nowe "radiostacje" zamontowane w czasie remontu zakłócały pracę GPS już przed katastrofą,to nie w Smoleńsku ogłoszono alarm po 10 min od katastrofy,to nie tam pozostawiono na rozkradzenie istotne elementy samolotu, nie tam niszczał wrak,nie tam pominięto sekcję części ofiar,nie tam zaginęły telefony satelitarne,nie tam skradziono broń BOR (bo jak inaczej nazwać jej przetrzymywanie), nie tam okradziono ofiary, nie tam kłamali kontrolerzy już od pierwszych chwil po katastrofie - "samolot odleciał,odradzaliśmy lądowanie,słabo po rosyjsku mówili".
                                      To nie tam wycięto drzewa ze "śladami", nie tam zaorano i wywieziono ziemię,nie tam zaczęło buczeć na taśmach, nie tam zaginęło 16 sekund nagrania,nie tam przybyło 8 min taśmy,nie tam zmieniono zeznanie kontrolerów na zupełnie inne,nie tam ukrywa się nagrania video z wieży itd itp.
                                      Zamilcz bezczelna kobieto i przekonuj kaczora donalda, bo on już też ma dosyć zalewu tego kłamliwego szamba.
                                      • kzet69 Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 17:31
                                        ae911truthorg napisał:

> Broń, broń swoich rosyjskich braci.
                                        > To nie w Rosji doszło do katastrofy, to nie rosyjski samolot,nie w Rosji remont
                                        > owany i psujący się wiele razy zaraz po remoncie,to nie nowe "radiostacje" zamo
                                        > ntowane w czasie remontu zakłócały pracę GPS już przed katastrofą,to nie w Smol
                                        > eńsku ogłoszono alarm po 10 min od katastrofy,to nie tam pozostawiono na rozkra
                                        > dzenie istotne elementy samolotu, nie tam niszczał wrak,nie tam pominięto sekcj
                                        > ę części ofiar,nie tam zaginęły telefony satelitarne,nie tam skradziono broń BO
                                        > R (bo jak inaczej nazwać jej przetrzymywanie), nie tam okradziono ofiary, nie t
                                        > am kłamali kontrolerzy już od pierwszych chwil po katastrofie - "samolot odleci
                                        > ał,odradzaliśmy lądowanie,słabo po rosyjsku mówili".
                                        > To nie tam wycięto drzewa ze "śladami", nie tam zaorano i wywieziono ziemię,nie
                                        > tam zaczęło buczeć na taśmach, nie tam zaginęło 16 sekund nagrania,nie tam prz
                                        > ybyło 8 min taśmy,nie tam zmieniono zeznanie kontrolerów na zupełnie inne,nie t
                                        > am ukrywa się nagrania video z wieży itd itp.
                                        > Zamilcz bezczelna kobieto

Dziwne, masz identyczne objawy zaostrzenia dręczącej cię choroby jak Zuzka... czy wy nie jesteście jedna i ta samą osobą...?
                                        • madameblanka Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 17:53

ta choroba to ICD-10.

a objawia się m.in:
                                          Interakcjami społecznymi-
                                          U chorego mogą się pojawiać myśli dotyczące chęci nienormalnego zachowania się wobec ludzi, np. głośnego wypowiedzenia słów lub zwrotów o charakterze koprolalnym lub obraźliwym, czasem także samoośmieszającym.

• ae911truthorg Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 20:46
                                            madameblanka napisała:

> ta choroba to ICD-10.
                                            > a objawia się m.in:
                                            > Interakcjami społecznymi-
                                            > U chorego mogą się pojawiać myśli dotyczące chęci nienormalnego zachowania się
                                            > wobec ludzi, np. głośnego wypowiedzenia słów lub zwrotów o charakterze koprolal
                                            > nym lub obraźliwym, czasem także samoośmieszającym.
                                            >
                                            >

Mam nadzieję, że pomogło ci to publiczne przyznanie się do choroby, współczuję ci.
                                            Mam nadzieję, że będziesz się leczyć.
                                        • ae911truthorg Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 20:48
                                          Klozet to jest forum o katastrofie, swoje wyznania znachora prezentuj na medycznym.
                                          • igor_uk Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 20:52
                                            ae911truthorg ,ale twoje zachowanie prowokuje ludzi,zeby pomoc cie.A ty tego nie doceniasz.
                                            A tak na serio.Czy ty potrafisz wstrzymac sie od oskarzenia wszystkich?
                                            • ae911truthorg Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 21:08
                                              Wszyscy, to dla ciebie koledzy agenci ?
                                              Jak zwykle personalnie , zero na temat.
                                              Ty po tej swojej rzekomej nauce wytrzymałości też uważasz, że schodzili po linii łamanej
                                              jak absurd ? Zajmij stanowisko w sprawach merytorycznych, twoje dowcipy na temat
                                              zuzki czy niegracza ośmieszają tylko ciebie, a nazywanie kogoś spisochujkiem czy jakoś tam
                                              świadczy o twojej bezsilności intelektualnej . Jesteś tu gościem.
                                              Piszesz na polskim forum a oskarżasz głównie polską stronę.
                                              U nas jest wiele osób które to robią, ja sam od początku pisałem, że główną winę ponosi polski rząd, ale to nie znaczy że sprawcą nie jest rząd-służby rosyjskie.
                                              Czytałem rosyjskie fora i tam ludzie są bardziej rozsądni i ostrożni w sądach.
                                              Inaczej mówiąc zachowujesz się jak cham i dalej twierdzę, że nie jesteś Rosjaninem.
                                              • madameblanka Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 21:20

>Jesteś tu gościem.
                                                Piszesz na polskim forum a oskarżasz głównie polską stronę.

jak tak można mówić? to czy ktoś z nas jest z Polski, Grecji czy Hiszpanii to nie ma prawa do swoich poglądów?? Do dzielenia się nimi? Bo co, boli że kardynalne błędy są po naszej stronie?
                                                Mówiłam już, wystarczy ze odlecieli by na zapasowe i nici z zamachu. Gdyby chociaż zachęcali do lądowania ale przecież mówili że "warunków do lądowania nie ma".

• igor_uk Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 21:36
                                                ae911idalej,wszystko sa sadze o przebiegu katastrofy,pisalem kilka razy i do tego dawno temu.Jak na razie nie mam zadnych nowych informacji,ktore by mnie zmusily do zmiany stanowiska.Dla tego nie wypowiadam sie na temat przebiegu koncowki lotu-po co bic piane?
                                                Ale wysmiewam absurdalne teorii zamachujkow,rowniez sprzeczam sie teoriam ktore uwazam za niesluszne,chociaz by to co mowi absurdello.Poniewaz on uwaza ze do katastrofy doprawadzila chec Protasika komus cos dowiesc,ja ze ze swojej strony,nadal uwazam ,ze Protasiuk chcial wykonac zwyczajnego szczura,co bylo bardzo logicznie,chociaz nie zgodnie z prawom lotniczym,ale dobrze wiemy,ze to nie bylo w pierwszy raz i przed tym to zawsze im udawalo sie.
                                                Lamana sciezka podejscia> Chyba nie za bardzo rozumiesz co absurdello ma na mysli,uzywajac tego "terminu",jak masz trudnosci ze zrozumieniem zglos sie do autora,ja ze ze swojej strony moge coe powiedziec,ze termin nie jest prawidlowy,ale uzycie go w teorii absurdello,jest jak najbardziej zasadny.
                                                Jestem gosciem. otoz nie,poniewaz uwazam siebie za pewnoprawnego obywatela Polski ,do tego ojcem dwojki dzieci,ktore uwazaja sie za Polakow,oprocz tego jestem mezem Polki z krwi i kosci,a to wszystko razem nie pozwola przyjac twoje stwierdzenia za prawde.
                                                Oskarzam glownie polska strone.
                                                ae911costam,jak by czytales moi wypowiedzi bez uprzedzenia,to by zauwazyl w moich slowach wiele tego,co innym i do gloy nie przychodzilo. Masz pierwszy z brzegu przyklad:

"Przeciez pisalem cos o kwitancjach,na ktore czekal kontroler.Czemu tylko czekal? Czemu a nie razu my nie slyszeli pytania od kontrolera do zalogi-Jaka wasza wysokosc?Czemu nie podajecie? On wlasnie w tym momencie "spal",on wlasnie wtedy powinien byl zareagowc w pierwszy raz.A on ,jak baran, siedzial przed ekranem monitora i patrzel ,jak kropeczka zsuwa sie wblizi wirtualnej sciezki ku ziemi i wierzyl w to,ze zaloga wie co robi. "

Zachowuje sie ,jako cham. Raczej nie jak cham,ale jako szyderca.A to dla tego,ze tylko smiechiem mozno walczyc z tak glupimi teoriami,jak przygnietanie tutki,czy cos podobnego do tego.Rowniez bardziej wierze wlasnym oczam,widzac jak w wiezowcy WTC wala samoloty i posiadajac wiedze,moge sobie ,nawet,obliczyc po ilu minutach te wierzy powinny sie zawalic.Ale dla tego potrzebowal by sporo dannych.Ktorych nie mam,ale wiem z,ze wiezy musieli padnac.Chociaz cala moja kacapsko-agenturalna natura ,az krzyczy,do cholery,niech to bedzie sprawka CIA!
                                                Nie jestem Rosjaninem.Otoz jestem ,jak z pochodzenia,tak i z poczucia,poniewaz wielu prawdziwych polakow-katolikow nigdy mnie tego nie pozwolali zapomniec (za co im jestem wdzieczny ,w pewnym sensie)
                                                • ae911truthorg Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 23:06
                                                  Jesteś w błędzie, zachowujesz się jak cham.
                                                  Pisząc Polak z małej litery i używając słowa zamach...ek, które jest słowem wulgarnym.
                                                  Co do kontrolerów jesteś w błędzie .
                                                  Nie jest problemem, że oni nie pytali się o kwitancje, oni kłamali !!
                                                  Mówili "na ścieżce i na kursie" w rejonie dalszej NDB - w stenogramach jest co innego.
                                                  Komendę "gorizont" podali kiedy samolot uderzył w ziemię (na radarze) a przecież decyzja
                                                  była wydana na 100 m, rzekomo.
                                                  Wystarczy założyć, że czytane wysokości były z w. barometrycznego i wtedy komenda "gorizont" padająca na 50 m dziwnym trafem pasuje do zeznań pilota JAK-a, że Tu dostał zgodę na 50 m , tak jak i oni.
                                                  I jakie wtedy wnioski ?
                                                  Nie da się wyjaśnić sprawy , bo Tusk się wkurzył ?
                                                  Podaj forum na jakim piszesz po rosyjsku.
                                                  Co do WTC to twoje pojęcie o fizyce i konstrukcjach inżynierskich jest żałosne.
                                                  Dziwnym trafem ludzie, którzy zajmują się tym na co dzień myślą co innego.
                                                  Do tego gdybyś poczytał trochę, to kilka lat wcześniej doszło do "przypadkowego" wybuchu
                                                  ładunków podłożonych w WTC z udziałem amerykańskich służb specjalnych przy wykorzystaniu "arabskich terrorystów".
                                                  • igor_uk Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 23:30
                                                    ae911costam,to ty zachowujesz sie chamsko,obrzucajac obelgami wszystkich.To ze uznales wymyslone przeze mnie slowo ,za slowo wulgarne to twoj problem. Jak trafia sie mnie nie raz ,napisac slowo Polak,z malej literki,to to nie dla tego ze ja nie szanuje Polakow,a tylko dla tego,ze nie jestem przyzwyczajony pisac takich slow z duzej litery.W jezyku rosyjskim,jak i w wielu innych narodowosci piusza sie z litery malej.
                                                    Co dotyczy reszty,to wybacz odnosic sie ie bede,poniewaz -ile razy to mozno robic?
                                                    n Odpisze cie tylko jedno-jestes komplektnym laikiem,ktory w swoim zycju nigdy nie widzial monitora radara.Ktory ma znikoma wiedze o dzialaniach przyrzadow nawigacyjnych.
                                                    Ja ze,z kolei,piszac o RSP-6 ,wiem co pisze,poniewaz prace takiego urzadzenia widzialem na wlasne oczy.Wlasnie dla tego uwazam za blad kontrolera nie to,ze on cos mowil,a tylko top czego nie powiedzial.Ale tego ja cie nie mam zamieru tlumaczyc,poniewaz wiedza konkretna dla ciebia jest obca.Tym wlasnie chrakterezuja sie zamachujki (wybacz,ale to slowo tak mi sie podoba,a nie jest powszechnie uznano za wulgarne,dla tego tak bede na takich ,jak ty pisac),ze nie posiadajac zadnej wiedzy,doszukuja sie spiskow.
                                                    Pamjetam,jak ty mnie wysmiales,ze posiadam wiedze o wytrzymalosci materilow.Wtedy zrozumialem,ze ty nic nie wiesz konkretnego.
                                                    Pa,zama....jek.
                                                  • ae911truthorg Re: Kłamstwa sługusów. 20.12.10, 08:35
                                                    Pytam kolejny raz , gdzie piszesz na rosyjskojęzycznym forum.
                                                    Daj poczytać, niech poznam jak posługujesz się językiem rosyjskim.
                                                    Co do chamstwa , twoje ulubione słowo zamachujek wykropkował mi moderator i to jest kolejny przykład, że tak jak w sprawie WTC tak w sprawach kultury masz mizerne pojęcie.Ani jeden mój post nie był usunięty,a na zalew bydlęcych niekiedy postów reaguję wyjątkowo łagodnie.
                                                    Używaj sobie tego słowa na zdrowie i jak najczęściej, stanie się wizytówką twojego intelektu.
                                                    Widziałeś ekran radaru radaru ? Wow ! gratuluję.
                                                    To był taki radar co ma dokładność 33 % jak ten w Smoleńsku?
                                                  • ciemiega Re: Kłamstwa sługusów. 20.12.10, 16:31
                                                    Panie prawdomówny ładnie to tak kłamać? "Wystarczy założyć, że czytane wysokości były z w. barometrycznego i wtedy komenda "gorizont" padająca na 50 m dziwnym trafem pasuje do zeznań pilota JAK-a, że Tu dostał zgodę na 50 m , tak jak i oni."
                                                    Typowe radio Erewań-otóż nie pilot a technik pokładowy..... po drugie w tym samym wywiadzie pokazał, że słabo zna język rosyjski(mówi, że słuchał korespondencji po rosyjsku i nie rozumiał połowy, co pewnie i tak było "podrasowane") To tak dla maleńkiego przykładu "rzetelności"
                                              • kzet69 Re: Kłamstwa sługusów. 19.12.10, 21:59
                                                ae911truthorg z lodówki ci przypadkiem agenci nie wychodzą?
                                                Człowieku przecież ty jesteś PARANOIKIEM
                          • maccard ae911truthorg idż się bawić modelami 19.12.10, 12:57

• zaplutykarzelupa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 18.12.10, 22:44
                general Szeptycki
                • deoand Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 10:26
                  No i co to ma dac , że kontroler powiedział za szybko czy za późno ... to będzie ruskich wina - Putina czy Miedwiediewa .

Polski pilot NIE POTRAFIŁ WYLĄDOWAĆ na lotnisku , które widział trzy dni wcześniej !!!!!
                  Wysłał do P.B więcej generałow polskich niz Stalin za komunizmu tzn chyba 10 a Stalin tylko dwóch .Jedynym usprawiedliwieniem pilota jest to że gen Błasik , który był w kabinie trzymał mu lufe pistoletu na karku .

A madrzy filozofowie lotniczy - dlaczego spadła Cassa no kto zawinił - nie sprzątacz przecie ...
                  generał Andrzejewski czy ten tam dowódca bazy w Mierosławcu przejeli stery czy nie jak tamci dwa razy nie potrafili wyladowac .
                  Śledztwo prowadziła polska prokuratura a nie ruska i dlaczego spadła Cassa ?
                  • ws21 Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 11:10
                    Ponieważ za miesiąc obchodzić będziemy 3 rocznicę katastrofy Cassy, a wiemy ile wiemy wniosek jest jeden. Nawołujący do polskiego śledztwa smoleńskiej katastrofy mają jeden cel - nigdy nie dojść do prawdy.
                    Bo co przeszadzało w śledztwie "Cassy". Ktoś za granicą przetrzymywał dowody? Niszczył złom po samolocie? Ukrywał czarne skrzynki?
                    A tak, po 7 miesiącach mamy wyniki, co prawda kwestionowane ale to bez znaczenia.
                    • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 11:39

No ruskie są szybkie; jest już końcowy raport z wypadku AN-25 w Rosji (który wydarzył się w sierpniu). Przyczyny niemalże jak w tutce: próba podejścia w warunkach poniżej minimów, spóźniona decyzja o go around, zejście poniżej MDA przy braku widoczności. Aha, dowódca miał ponad pięciokrotnie większy nalot niż Protasiuk.

przeżyła tylko załoga która:
                      "The crew explained that they were looking for the ground and did not monitor the instruments which caused the airplane to veer off course."

Normalnie nasza CASA.

• deoand Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 13:06
                        No to drodzy eksperci - ja jestem laikiem dla wyjasnienia i opieram sie na tym co eksperci mowia i publikuja .
                        Jak to sie dzieje , że majac ponoc najnowocześniejszy sprzęt amerykański pilot czy załoga korzysta z wysokosciomierza nie takiego jak powinna / baryczny czy inny /Wysokośc decyzyjna 100 m schodza niżej , samolot opada z predkoscia 2 x większa niz normalnie kontaktu z wieża nie utrzymuja pasa nie widzą a się zniżaja

PILOT BYŁ TRZY dni temu na tym samym lotnisku i widział wieże i teren i jar !!!!!!

i rozbił samolot !!!!

jak to możliwe , że nie poleciał tam gdzie by widział pas !!!

Polak potrafi i potem ogólny płacz a potem skomlenie - Ruski winien

Nadal nie rozumiem dlaczego Al Kaida nie przyznała sie do zamachu - wszystko by załatwiła i Polacy byliby zadowoleni i Ruscy i oni 10 generałow okupacyjnego mocarstwa Polski padło !!!!!
                        • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 13:27

> Jak to sie dzieje , że majac ponoc najnowocześniejszy sprzęt amerykański

co z tego jak obsługuje go człowiek, istota omylna.

>Wysokośc decyzyjna 100 m schodza niżej

minimalna jak już, na decyzyjnej już musza odejść a na minimalnej teoretycznie moga wyrównać lot i w razie zobaczenia ziemi kontynuować zniżanie.
                          Chodzi o to że zniżyli się celowo. Ja wiem że nie powinni i było to nie potrzebne ryzyko.

> PILOT BYŁ TRZY dni temu na tym samym lotnisku i widział wieże i teren i jar !!!

Nie wiadomo czy widział jar. Zresztą nie musiał. Wtedy pogoda była doskonała i pas widzieli z odległości kilku kilometrów. Na mapach podejścia nie ma jarów i innych zagłębień terenu.
                          Dlatego są minima których nie wolno przekroczyć, żeby właśnie nie myśleć o tym czy pod nimi jest jar czy inna przeszkoda.

> jak to możliwe , że nie poleciał tam gdzie by widział pas !!!

:)
                          bo to byli debeściaki, co tam pas co tam widoczność!

• deoand Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 13:45
                            Znowu laickie pytanie - Czy za lądowanie samolotu na lotnisku odpowiada pilot czy kontroler
                            jak wchodzi pilot portowy na statek to on go wprowadza do portu i chyba odpowiada za to co robi ??? tak wynika przynajmniej z filmow ??
                            a w lotnictwie - jakos ta odpowiedzialnosc się dzieli czy jak to jest .

Ja latam dwa razy w roku i jak zapala swiatła zapiąc pasy to siedze jak trusia i z lekkim biciem serca patrzyłemw tym roku we wrześniu jak arabski samolot linii Memphis Air leciał i leciał wśród chmur prawie jak we mgle ale szczęśliwie wyladował na Okęciu i nie ma sie czemu dziwic , że na czarterach wszyscy klaszczą ... niezaleznie od uznania dla pilota czego ponoc piloci nie lubia / nie wiem czemu ?? / to po prostu odreagowuja swój stres i ciesza się , że są bezpiecznie na Ziemii co ja widac po Smoleńsku jest naprawdę zasadne !!!!!!!
                            • madameblanka Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 13:52

Za decyzje o lądowaniu i innych "manewrach" odpowiada zawsze dowódca statku. Zawsze.
                              Kontroler może naprowadzać, może informować, monitorować - ale to dowódca podejmuje ostateczną decyzję, nie zawsze zgodnie z przepisami (Ale za to są konsekwencje, oczywiście).

• deoand Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 14:06
                                Na koniec jeszcze jedno laickie pytanie ale ja zawsze lubię słuchac ludzi co sie na czyms znają

Czy kontroler odpowiada karnie za to , że za późno kazał odlecieć na drugi krąg / tak to jakos nazywali eksperci /i czy kontroler może odpowiadac za to , że nie zakazał lądowania / tak w ogóle można ? /... a jakby zakazał to załoga mogłaby próbować lądowania czy nie ?

Oczywiście kazdego można wsadzić do więzienia za cokolwiek ale jak to jest w praktyce w lotnictwie .

Pomijam wyrzuty sumienia bo pewno każdy kontroler je ma jeśli rozbije się samolot , który on naprowadza nawet jak nie jest winien ani na jotę ..

pzdr ... Zawsze w zyciu trzeba mieć szczęście i trafiac na takich ludzi w tym wypadku pilotów co tez maja szczęscie i lądują bez problemów !!!!
    • pszb Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 17:02
      Z tego co można wyczytać, to polska strona nie kwestionuje ustaleń MAK w sprawie błędów naszej załogi i nie kwestionuje ustaleń w sprawie nacisków na załogę.
      Problemem jest ocena kontrolerów. No, ale od początku wiadomo jak ich olewali nasi piloci i przełożeni w Moskwie.
      Ja uważam, że próba przerzucenia odpowiedzialności na drugą stronę poprzez mało asertywną postawę kontrolerów jest wielce żałosna. Przecież my się dopominamy, aby przyznać prawo kontrolerowi do powiedzenia polskiej załodze z prezydentem na pokładzie "spieprzaj dziadu".
      Jeśli taką modyfikację w raporcie przeforsujemy, to obawiam się, że jednak wyjdziemy w świecie na idiotów. Ale, to tylko moja opinia.
      • ws21 Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 17:58
        Ależ, jesli przecieki są prawdziwe to oni tak mówili. Szkoda ze nie do mikrofonu.
      • ae911truthorg Żałosna opinia. 19.12.10, 20:55
        Zorganizuj swoje prywatne wojsko i tam kontrolerzy będą mówić:
        Panie pilocie może będzie pan łaskawy ze względu na długoletnią przyjaźń polsko-radziecką
        rozważyć ewentualność przejścia do lotu nieco mniej stromego, najlepiej poziomego z ewentualnym dalszym oczywiście zależnym tylko od pana woli przejściem do lotu wznoszącego i odejściem na drugi krąg. Gdyby jednak Pan nie podjął takiej decyzji to uprzejmie informuję, że rozpiz...cie się o naszą gościnną ziemię w drebiezgi.
        • tojabogdan przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 21:40
          przestań wypełniać niejasności, bo tych jest bez liku, (wiele nigdy do końca się nie wyjaśni) spisokwymi teoriami, bo do tego nie ma (według obecnego stanu wiedzy,) żadnych podstaw.
          Gdyby był nawet cień podejrzenia, że katastrofa ta była sprowokowana (przez kogo, dlaczego, w jakim celu?), z pewnością zajmowanoby się nią w świecie odpowiednio do rangi. Jeśli podejrzewanobyo to Rosję, to w sercach i umysłach wielu służb specjalnych tego świata, skakaliby do góry, że można Rosjanom dołożyć, po raz pierwszy od 1983 roku.
          • ae911truthorg Re: przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 21:57
            tojabogdan napisał:

> przestań wypełniać niejasności, bo tych jest bez liku, (wiele nigdy do końca si
            > ę nie wyjaśni) spisokwymi teoriami, bo do tego nie ma (według obecnego stanu wi
            > edzy,) żadnych podstaw.
            > Gdyby był nawet cień podejrzenia, że katastrofa ta była sprowokowana (przez kog
            > o, dlaczego, w jakim celu?), z pewnością zajmowanoby się nią w świecie odpowied
            > nio do rangi. Jeśli podejrzewanobyo to Rosję, to w sercach i umysłach wielu słu
            > żb specjalnych tego świata, skakaliby do góry, że można Rosjanom dołożyć, po ra
            > z pierwszy od 1983 roku.

To co napisałeś jest kompletnie bez sensu.
            Są nie tylko cienie , ale dowody nie wprost.
            Odpowiedz sobie na pytanie - jak zareagował by świat, gdyby okazało się , że Rosja dokonała zamachu.
            Myślisz, że umierali by za Gdańsk ? Powiedzieli "A ty niedobry Putin" ?
            Przecież nawet rura blokująca dostęp do Świnoujścia nikogo nie obchodzi.
            Taka jest pozycja Polski pod obecnymi rządami.
            Dlatego Donek wyrasta od piątku na herosa, bo gdyby tam zginęli Amerykanie , Anglicy a nie daj Boże Żydzi, to już dawno cały świat by huczał.
            • kzet69 Re: przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 22:09
              ae911truthorg napisał:
              > Przecież nawet rura blokująca dostęp do Świnoujścia nikogo nie obchodzi.

Kretyn, zwykły kretyn i niedouk...

• ae911truthorg Re: przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 22:45
                kzet69 napisał:

> ae911truthorg napisał:
                > > Przecież nawet rura blokująca dostęp do Świnoujścia nikogo nie obchodzi.
                >
                > Kretyn, zwykły kretyn i niedouk...

Klozet,niezwykły klozet 6x9.
                Co się klozetowi nie podoba ?
                Świnoujścia nie ma, nie ma tam portu , rura projektowana zbyt płytko nie uniemożliwi
                wpływanie większych gazowców, czy też masz problem z tym, że rura jak to rura nie może obchodzić, bo nie ma nóg ?
                • kzet69 Re: przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 22:51
                  Doczytaj sobie: o zanurzeniu statków wpływających do Szczecina, o głębokości toru wodnego, o głebokości na jakiej znajdzie się rura, aa... i jeszcze o głębokości toru wodnego w cieśninach duńskich i nie powtarzaj tych "mundrości" po Gazecie Polskiej....
                  • ae911truthorg Re: przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 23:14
                    kzet69 napisał:

> Doczytaj sobie: o zanurzeniu statków wpływających do Szczecina, o głębokości to
                    > ru wodnego, o głebokości na jakiej znajdzie się rura, aa... i jeszcze o głęboko
                    > ści toru wodnego w cieśninach duńskich i nie powtarzaj tych "mundrości" po Gaze
                    > cie Polskiej....

Klozet, masz tu z gazeta co pisze tylko prawdę i jest mundra jak klozet:

wyborcza.biz/biznes/1,100896,8777981,Rzad_nie_obronil_Swinoujscia_przed_Gazociagiem_Polnocnym.html
                    Nasi eksperci oceniają, że to ograniczy ruch do portu. Bo już przepłynięcie statku o zanurzeniu 13,5 m nad tak ułożoną rurą będzie się wiązać z ryzykiem uszkodzenia rury lub statku. Nie pozwoli to na rozbudowę portu w Świnoujściu, który chce przyjmować statki o zanurzeniu 14,5 m.
                    Taką ofertę kwestionowało Ministerstwo Infrastruktury, uważając, że zakopywanie ułożonego już gazociągu jest mało realne. Wczoraj nie udało nam się dowiedzieć w Ministerstwie Infrastruktury, jakie kroki w tej sytuacji podejmie resort.

Wszyscy głupi, klozet mundry.
                • igor_uk Re: przestań wypełniać niejasności, bo tych jest 19.12.10, 22:59
                  ae911costam,potrafisz tylko chamic i rzucac sie obelgami,w miedzy czasie prezentujac swoi spiskowe teorii.Zadnej merytorycznej dyskusji prowadzic nie potrafisz.Odpisalem tobie na twoj post,postaralem sie to zrobic w bardzo powazny sposob,bez zadnej pyskowki,tak,bo nie uwarzalem cie za skonczonego idioty i co?Na taki post ty nie potrafisz odpisac,poniewaz brakuje cie jaj .
                  Pluj sie jadem nadal,na lewo i prawo.Szukaj spiskow wszedzie na siebie,a kto szuka to znajdzi.
        • pszb Re: Żałosna opinia. 19.12.10, 23:10
          :)
          Co się tak denerwujesz, to tylko moja opinia, nie musisz się nią przejmować, żyjemy w wolnym kraju.
          Podchodzę do sprawy honorowo, oszczaliśmy sugestie kontrolera by nie lądować, to teraz nie miejmy do niego pretensji.
          Ty wolisz światopogląd inny, chyba podobnie gadał Żyrinowski następnego dnia po kraksie, masz do tego prawo, ja się nie czepiam, żyjemy w wolnym kraju, każdy ma takich idoli jakich chce.
          Powiem więcej, tam gdzie Rosjanie czują, że mają 100% racji nie powinni ustąpić nawet na przecinek, a nasze uwagi dodać jako zdanie odrębne.
          Czas pokaże kto miał rację, świat oceni.
          • ae911truthorg Re: Żałosna opinia. 19.12.10, 23:21
            A czym się niby zdenerwowałem ?
            Tym , że piszesz jak ruski agent ?
            Jest tu takich kilku, żadna nowość.
            Wersja rosyjska, że oni mają 100 % racji jest znana od pierwszych minut.
            Nawet godzina katastrofy była na 100 % wiadoma, należało jej bronić, coś nie wyszło,szkoda
            taka fajna godzina była.
    • gintrowa Re: Raport MAK nie do przyjęcia 19.12.10, 23:57
      ale będziemy musieli połknąć tę żabę. Nic tutaj nie zwojujemy, aczkolwiek jak po dobrym posiłku bąki możemy puszczać. Trochę smrodu narobimy i nic poza tym.
    • ae911truthorg Tusk zna zapis polskiej cz.s.. 20.12.10, 11:07
      Jak się okazuje jedynym, który wyjaśnia ewentualne powody riposty Tuska jest Antoni.
      W/g niego Tusk od maja zna zapis cz.s.

Chcę podkreślić, że pan Tusk zna prawdę, zna rzeczywisty przebieg wydarzeń już od przełomu kwietnia i maja. On wie, co naprawdę się wydarzyło. Dysponował raportem zrobionym w oparciu między innymi o skrzynkę parametrów lotu. A taka skrzynka notuje, odzwierciedla każdy najdrobniejszy ruch każdej części mechanizmu TU 154 M. Daje pełen obraz wydarzeń. Na tej podstawie zrobiono analizę, którą pan Tusk otrzymał. I wiem, że ją zna.

wpolityce.pl/view/5124/Nasz_wywiad__Macierewicz_o_wolcie_premiera_ws__Smolenska___Tusk_zdaje_sobie_sprawe__ze_ta_zabawa_sie_konczy___Rysuje_Krauze.html
      • madameblanka Re: Tusk zna zapis polskiej cz.s.. 20.12.10, 11:34

nie no Antoś...zapomniałeś dodac jeszcze "łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam....."

Jak to rzeczywisty przebieg wydarzeń? Oczywiście po paru godzinach można nakreślić z odczytanych kanałów czy była awaria czy nie (fdr), tudzież ile zrobili okrążeń czy zapisy z innych samolotów. I o tym wie premier rządu. Dostaje wstępny raport po paru dniach. Potem dopiero jest mozolne wielomiesięczne odtworzenie przebiegu lotu i odtworzenie rozmów pilotów.
        Jeżeli coś by wskazywało na awarię to do wraku nikt by się nie zbliżył, a i on przeniesiony by został do hangaru celem dalszych badań. I tu znowu by było że hangarze ruscy usuwają ślady zamachu....

• ae911truthorg Re: Tusk zna zapis polskiej cz.s.. 20.12.10, 12:04
          Rzeczywisty to znaczy taki, że można go przyjąć w raporcie, tzn w raporcie jest nieprawdziwy,tzn że różni się od stwierdzeń:
          madameblanka napisała:

Jeżeli coś by wskazywało na awarię to do wraku nikt by się nie zbliżył, a i on
          > przeniesiony by został do hangaru celem dalszych badań. I tu znowu by było że h
          > angarze ruscy usuwają ślady zamachu....

Ach ci ruscy, no po prostu szkoda ich.
          • ciemiega Re: Tusk zna zapis polskiej cz.s.. 20.12.10, 16:38
            Hm, ciekawe czy skrzynka monitoruje spust wody w toalecie? Toż to też mechanizm... A przecież Antoni (nie)wie co mówi:-)
            • vandermerwe Re: Tusk zna zapis polskiej cz.s.. 20.12.10, 16:58
              Nie ma sie czym emocjonowac. Jesli strona polska nie zechce zaakceptowac raportu MAK z przyczyn innych niz merytoryczne nic tego nie zmieni - w Polsce Rosja jest bardzo wygodnym "chlopcem do bicia". Podobnym przypadkiem byla katastrofa samoloty, w ktorej zginal prezydent Mozambiku Somora Machel. Tam chlopcem do bicia" byla Poludniowa Afryka. Nie pomogl raport komisji. Mimo stwierdzonych w wyniku dochodzenia bledow zalogi samolotu wiele lat po wypadku probowano odgrzewac i badac teorie spiskowe ( kolejne "komisje" skladaly sie z coraz bardziej niekompetentnych ludzi) - bez zadnego rezulatu.
              Tak wiec nic nowego pod sloncem.

Pozdrawiam
    • niegracz Re: Raport MAK nie do przyjęcia 04.05.11, 20:11
      raportu MAK, który nazywa "antypolskim". - Ten dokument sugeruje, że polski generał pod wpływem alkoholu przyczynił się do katastrofy. Tymczasem istnieją wątpliwości, co do rzetelności sekcji zwłok przeprowadzanych przez Rosjan: dokumentacja jest niepełna, polscy eksperci nie zostali do nich dopuszczeni. Ten raport to jeden wielki skandal! - oburza się gen. Petelicki.

opinia jak najbardziej uzasadniona
      • qwakacz Re: Raport MAK nie do przyjęcia 04.05.11, 21:06
        Generalowi Petelickiemu zaszkodziła zbyt wczesna i dobrze płatna emerytura. Miele ozorem na kązdy temat czy sie na nim zna czy nie . 2-maja w TVP info po 15 - ej wypaplał tajemnice wojskową NATO o tym że samolot który nie doleciał do Waszyngtonu ZOSTAŁ ZESTZRELONY !
        Generał który nie potrafii dochować tajemnic swojego sojuszu do d... nie generał. A to że opowiada na prawo i lewo o takich rzeczach świadczy o tym że jest nawet gotów bawić się w g.... o ile gawiedź dookoła będziemu klaskała . A zawsze się znajdzie kilku idiotów takich jak ty co zacznie klaskać gdy opowiadane brednie są miłe dla ucha .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka