Dodaj do ulubionych

czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii

15.04.11, 11:50
to nie nalezaloby radka, ktory od razu wiedzial co sie stalo wypjerdolic raz na zawsze z zycia publicznego?
uwaga:nie stawiam wyrokow, hipotezuje.pytanm sie po prostu
Obserwuj wątek
    • volupte01 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:52
      A jak mógł on wiedziec od razu? Nie bylo go na pokładzie tutki.
      • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:53
        tvp.info/informacje/polska/w-prezydenckim-tu154-nie-dzialal-autopilot/4328292
        • tw_wielgus Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:57
          " wystąpiła w czasie lotu transatlantyckiego z Haiti, na dwa miesiące przed 10 kwietnia 2010 r."

No i co z tego wynika?
          • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:59
            Te pytanie to wszystkie twoje cenne przemyślenia w związku z tym info, wielgus?
            • tw_wielgus Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:06
              Inaczej, co chcesz (zamieszczając w tym kontekście link) udowodnić? To że samoloty się czasami psują czy pragniesz zasugerować, że skoro zepsuł się wtedy to jest podstawa uważać, iż podobna awaria miała miejsce w dn. 10 kwietnia?
              • tw_wielgus Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:08
                Jeszcze inaczej, geniuszu. Użyję Twoich artystycznych środków wyrazu:

www.eksplorer.eu/pl/tematy-rozne/174-nowa-rosyjska-bomba-prozniowa
                • indeed4 Aha - a to co. 15.04.11, 12:12
                  Środek, za pomocą którego chcesz likwidować "terrorystów z PiS", czy też autorów książek o UFO, swoimi spiskowymi teoriami siejących spustoszenie w umysłach społeczeństwa :-)
                  • tw_wielgus Re: Aha - a to co. 15.04.11, 12:19
                    Nie indeed to środek techniczny jakiego według książki pewnego dziennikarza, którego darzysz estymą i zaufaniem, użyli Rosjanie do zniszczenia prezydenckiego samolotu.
                    • indeed4 Re: Aha - a to co. 15.04.11, 12:37
                      To tylko twoja opinia - i jak zwykle niespecjalnie trafna, wielgus :-)

Przeczytaj sobie może ze zrozumieniem co na temat owego dziennikarza pisałem, nie kłam i nie insynuuj - i co najważniejsze, koniecznie weź jakieś kropelki na uspokojenie.

Mama już dawno powinna ci zabronić oglądania TV :-)
              • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:09
                Nic nie pragnę - zamieściłem jedynie link do kłamliwego, insynuującego związek powyższych zdarzeń z katastrofą artykułu, który pojawiał się w tej wrednej, pisowskiej TVP- Info.

Czy coś jeszcze, wielgus?
                • tw_wielgus Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:17
                  To po co zamieszczasz kłamliwe i manipulacyjne informacje pochodzące z wrednej pisowskiej telewizji?
                  • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:53
                    No właśnie.

Zamieszczanie kłamliwych i manipulacyjnych informacji pochodzących z wrednej pisowskiej TVPInfo jak i o wrednym pisowskim dziennikarzu Szumowskim powinno być na forum GW surowo zakazane - masz absolutną rację :-)
        • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:57
          Nie zauważyłem, czy to info pojawiło się na GW

Sorry za goły link
        • volupte01 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:00
          I Sikorski o tym wiedział?
          • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:02
            O czym, o tej awarii? Nie wiem - ale Klich na pewno.
            • volupte01 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:04
              Przeczytaj wate , bo sie w smiesznosc pakujesz. Nikt nie wiedzial od razu po katastrofie , jaka była jej przyczyna.
              • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:06
                Wiedział, wiedział.

Rosjanie już następnego dnia po katastrofie podali, że " samolot był sprawny a przyczyną był błąd pilota" - zbadali to w ciągu 24 godzin.
                • pies_na_czarnych Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:08
                  indeed4 napisał:

> Wiedział, wiedział.
                  >
                  > Rosjanie już następnego dnia po katastrofie podali, że " samolot był sprawny a
                  > przyczyną był błąd pilota" - zbadali to w ciągu 24 godzin.

Jacy Rosjanie? Konsomolska Gazieta?
                  • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:14
                    Masz kompik, klawiaturkę i gugiel - poszukaj to będziesz wiedział
                    • pies_na_czarnych Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:18
                      indeed4 napisał:

> Masz kompik, klawiaturkę i gugiel - poszukaj to będziesz wiedział

Lansujac teze powinienes sam ja udowodnic. Ja nie slyszalem, aby oficjalnie ktos sie o tym wypowiadal przed ogloszeniem raportu MAK. O winie do dzisiaj nikt oficjalnie sie nie wypowiada, czekaja na zakonczenie sledztwa.
                      • indeed4 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:56
                        Powtarzam - do gugla i przypomnieć sobie info tuż po katastrofie.

Forum FK nie jest miejscem udzielania korepetycji.

Bez odbioru.
                • contadore Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 13:03
                  indeed4 napisał:

> Wiedział, wiedział.
                  >
                  > Rosjanie już następnego dnia po katastrofie podali, że " samolot był sprawny a
                  > przyczyną był błąd pilota" - zbadali to w ciągu 24 godzin.

Jesteś w błędzie.Słyszałem tę informację tego samego dnia w TVN-24 parę godzin po katastrofie.
                  Samolot był sprawny technicznie do końca,przyczyna katastrofy błąd pilota.
                  • indeed4 Tak. 15.04.11, 13:10
                    Też to samo słyszałem, ale już machnąłem ręką i nie pisałem bo antykaczystowskie oszołomstwo by chyba oszalało
      • kkuubaa1 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:53
        bo kilkanascie minut pozniej mowil, ze to piloci poelnili blad
        • volupte01 Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:02
          skąd wiesz co mówil i jak powiedzial ? Z tego co pamietam to była mowa ze prawdopodobnie błąd pilota.
        • pies_na_czarnych Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 12:06
          kkuubaa1 napisała:

> bo kilkanascie minut pozniej mowil, ze to piloci poelnili blad

A co? Nie popelnili?
    • tw_wielgus Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:55
      Wyraz, który określa w sposób powszechnie zrozumiały czynność seksualną pomiędzy osobnikami dowolnej płci i gatunku pisze się przez "i" a nie przez "j".
      • indeed4 Oho! 15.04.11, 13:08
        Kolejna erupcja inteligencji uznanego ortograficznego geniusza - tyle lat na forum a biedactwo nie wie, że użytkownicy modyfikując nieznacznie wyrazy powszechnie próbują w ten sposób obejść automat weryfikujący wulgaryzmy :-)
    • mietowe_loczki Re: czy jesli okaze sie ze tu154 ulegl awarii 15.04.11, 11:58
      A jeśli okazałoby się, że błąd popełnili piloci, nie należałoby posła Kaczyńskiego wy-m-dolić raz na zawsze z życia publicznego za to, że w kilka minut po katastrofie powiedział, że wszystko stało się przez to, że "nie kupiliście samolotów"?

Uwaga: nie wydaję wyroków, stawiam hipotezę. Pytam się po prostu.
    • trevik Re: Elektorat PO uwiedziony 15.04.11, 12:16
      > Nie rozsmieszaj mnie. Przeciez Belka został namaszczony na szefa NBP przez "o
      > rłów" PO.

Doczytaj może w końcu Konstytucję RP - da to nadzieję na jakiś sens Twoich wypowiedzi...
      Dodam, że Belka jest "tylko" prezesem NBP i nikim więcej.

> W RPP nie wiem czy sie jeszcze ktos uchował z nadania PiSu.

Przeczytaj - dowiesz się. Na razie nic nie przeszkadza Tobie pisać, choćby nie wiem jaką głupotę przy jednoczesnym, asekuranckim zasłanianiu się niewiedzą.

> chociaż moze nie wskazuj, szkoda człowieka, bo to jest jak wydanie wyroku
      > lub promesy na wilczy bilet.

Ciekawe - znasz jakiś przypadek "wydania wyroku" na kogoś z RPP, bo był z PiSowskiego nadania? Rozpisz się może o tym przypadku trochę, ja chętnie poczytam, kto to był i który łobuz był za to odpowiedzialny. Jeśli nie ma takiego, to przesłań kłamać jak nie przymierzając "Jojo".

> Nie wiem czy w ostatnim 20 leciu mielismy do czynienia z podobnym polowanie n
      > a czarownice, jak to, którego jestesmy swiadkami pod rzadami PO!

W czasach PiS miało miejsce bezprecedensowe zawłaszczanie państwa pod banderą "dekomunizacji" (bardzo szeroko pojętej). Możemy dyskutować o tym, co się dzieje ze służbą cywilną pod rządami PO i z czego zadowolony nie jestem, ale fanowi PiSu raczej odradzałbym pisania w tonie oskarżającym,

T.
      • trevik Poszło nie w ten wątek n/t 15.04.11, 12:20

• gold.lachon racja! ale dlaczego tylko Radka???? 15.04.11, 12:36
      cały ten sprzedajny rząd!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka