Dodaj do ulubionych

Antoni jest w coraz lepszej formie

30.06.11, 16:39
już wczoraj sięgnął dna, a dziś zapukał od spodu i ogłosił, że "Katastrofa nastąpiła na wysokości 15 m nad poziomem pasa. (...) Wiadomo, że wtedy ustało zasilanie i wszystkie mechanizmy przestały działać".
Skąd on to wie, skoro jego "komisja" nie ma zapisu z czarnych skrzynek ani nawet ich kopii?
Opowie za 1,5 miesiąca, na razie wyjaśnił, ze "samolot został obezwładniony".

Obserwuj wątek
    • you-know-who masz racje przypominajac 30.06.11, 19:01
    • state.of.independence Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 19:11
      jim_marrs napisał:

> na razie wyjaśnił, ze "samolot został obezwładniony".

Przecież powszechnie wiadomo, że to ruski Ił krążył wokół lotniska we mgle, żeby obezwładnić Tutkę. Proponuję, aby zespół Macierewicza (jazzowy chyba?) zbadał wrak pod kątem dokonania gwałtu na samolocie wiozącym naszego śp. prezydenta. Nie wiadomo co to się działo te 15 metrów nad poziomem lotniska.
      • kotek.jaroslawa Zespół M. 01.07.11, 10:37
        state.of.independence napisała:
        > Proponuję, aby zespół Macierewicza (jazzowy chyba?)

Określenie "zespół Macierewicza" jest zjawiskiem medycznym , a nie politycznym.
    • mike.recz Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 22:11
      jim_marrs napisał:

> już wczoraj sięgnął dna, a dziś zapukał od spodu i ogłosił, że "Katastrofa nast
      > ąpiła na wysokości 15 m nad poziomem pasa. (...) Wiadomo, że wtedy ustało zasil
      > anie i wszystkie mechanizmy przestały działać".
      > Skąd on to wie, skoro jego "komisja" nie ma zapisu z czarnych skrzynek ani nawe
      > t ich kopii?

Skąd wie? Z raportu MAK:
      lubczasopismo.salon24.pl/katastrofasmolenska/post/273833,komputer-tu-154-zamilkl-15-metrow-nad-ziemia
      Według raportu MAK, zanik zasilania i zamrożenie pamięci komputera pokładowego FMS samolotu Tu-154 nastąpiły 15 m nad poziomem lotniska.
      • don_eugenio Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 22:28
        mike.recz napisał:
        > Według raportu MAK, zanik zasilania i zamrożenie pamięci komputera pokładowego
        > FMS samolotu Tu-154 nastąpiły 15 m nad poziomem lotniska.

w/g raportu MAK to przyczyną było podjęcie lądowania(przez pilotów) w warunkach niedopuszczalnych.
        Winny również był pierwszy pasazer który tupał nóżką "że on musi" o posłał im na kark pijanego generała.
        Przeczytaj jeszcze raz cały raport a nie udowadniaj nam jakim jesteś imbecylem.
        • mike.recz Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 22:32
          don_eugenio napisał:

> mike.recz napisał:
          > > Według raportu MAK, zanik zasilania i zamrożenie pamięci komputera pokład
          > owego
          > > FMS samolotu Tu-154 nastąpiły 15 m nad poziomem lotniska.
          >
          > w/g raportu MAK to przyczyną było podjęcie lądowania(przez pilotów) w warunkach
          > niedopuszczalnych.
          > Winny również był pierwszy pasazer który tupał nóżką "że on musi" o posłał im n
          > a kark pijanego generała.
          > Przeczytaj jeszcze raz cały raport a nie udowadniaj nam jakim jesteś imbecylem.
          >
          >
          Imbecylem to ty kretynie możesz dopiero zostać.

Podałem po prostu na co relacjonował Macierewicz i na co się powołał mówiąc o tych 15 metrach. Trudno zrozumieć?
          • don_eugenio Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 22:37
            mike.recz napisał:

> Imbecylem to ty kretynie możesz dopiero zostać.
            >
            > Podałem po prostu na co relacjonował Macierewicz i na co się powołał mówiąc o t
            > ych 15 metrach. Trudno zrozumieć?

to jest forum o katastrofie smoleńskiej ,a nie o bredniach Macierewicza ,J.Kaczyńskiego czy innych matołków z Twojego salonu.
            • mike.recz Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 22:46
              don_eugenio napisał:

> mike.recz napisał:
              >
              > > Imbecylem to ty kretynie możesz dopiero zostać.
              > >
              > > Podałem po prostu na co relacjonował Macierewicz i na co się powołał mówi
              > ąc o t
              > > ych 15 metrach. Trudno zrozumieć?
              >
              > to jest forum o katastrofie smoleńskiej ,a nie o bredniach Macierewicza ,J.Kacz
              > yńskiego czy innych matołków z Twojego salonu.
              >
              Wrzuć sobie w wyszukiwarkę mój nick, poczytaj kretynie, a później sobie odpowiedz czy to co napisałeś to tylko wykwit wyobraźni, celowe kłamstwo czy przejaw kompletnego zidiocenia pajacu.
              • don_eugenio Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 01.07.11, 17:40
                mike.recz napisał:
                > Wrzuć sobie w wyszukiwarkę mój nick, poczytaj kretynie, a później sobie odpowie
                > dz czy to co napisałeś to tylko wykwit wyobraźni, celowe kłamstwo czy przejaw k
                > ompletnego zidiocenia pajacu.

przepraszam jesli źle zrozumiałem Twoje intencje.Jednak wklejanie tutaj linków do salonu czy innego niezależnego jest ZASMIECANIEM FORUM !!!
                • mike.recz Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 01.07.11, 17:52
                  don_eugenio napisał:

> mike.recz napisał:
                  > > Wrzuć sobie w wyszukiwarkę mój nick, poczytaj kretynie, a później sobie o
                  > dpowie
                  > > dz czy to co napisałeś to tylko wykwit wyobraźni, celowe kłamstwo czy prz
                  > ejaw k
                  > > ompletnego zidiocenia pajacu.
                  >
                  > przepraszam jesli źle zrozumiałem Twoje intencje.Jednak wklejanie tutaj linków
                  > do salonu czy innego niezależnego jest ZASMIECANIEM FORUM !!!
                  >
                  >
                  OK, w porządku. Ja wycofuję co napisałem.

Nie zgadzam się jednak na tak pouczający ton jak i zawarty w nim rzekomy wniosek.
      • jim_marrs Salonowcy oraz Antoni powinni nauczyć się czytania 01.07.11, 09:14
        ze zrozumieniem. To, co jest napisane na 119 str. raportu MAK, nie ma nic wspólnego z przerażającą wizją straszliwej zbrodni, jaką przedstawił Antoni.
    • rzewuski1 Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 30.06.11, 22:15
      skoro czarne skrzynki zostały sfałszowane to musi dostęp do prawdziwych
      inaczej nie może nic stwierdzić co działo się w samolocie
      bo niby skąd?
      chyba nie czerpie wiedzy z tych sfałszowanych skrzynek
      • absurdello Może dlatego tak z Rosji szybko wyjeżdżał 01.07.11, 09:52
        by mu nie odebrali prawdziwych skrzynek ? ;))
    • that_monkey_in_red Re: salon24 cytuje raport MAK 30.06.11, 23:40

mike.recz napisał:

> Według raportu MAK, zanik zasilania i zamrożenie pamięci komputera pokładowego
      > FMS samolotu Tu-154 nastąpiły 15 m nad poziomem lotniska.

cytat jest niepelny [jak to zwykle w salonie]... w raporcie podano, ze zanik zasilania etc. nastapil o godz. 10:41:05... w stenogramie to jest 'KONIEC ZAPISU'
      a skad te 15 m to przed chwila wyjasnil mjr Fiszer...
      • mike.recz Re: salon24 cytuje raport MAK 30.06.11, 23:57
        that_monkey_in_red napisała:

>
        > mike.recz napisał:
        >
        > > Według raportu MAK, zanik zasilania i zamrożenie pamięci komputera pokład
        > owego
        > > FMS samolotu Tu-154 nastąpiły 15 m nad poziomem lotniska.
        >
        > cytat jest niepelny [jak to zwykle w salonie]... w raporcie podano, ze zanik za
        > silania etc. nastapil o godz. 10:41:05... w stenogramie to jest 'KONIEC
        > ZAPISU'
        > a skad te 15 m to przed chwila wyjasnil mjr Fiszer...
        >
        Nie kwestionuję. Zwróciłem po prostu uwagę skąd u Macierewicza pojawiły się te metry.
        Fiszera skomentowałem czas temu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,126606201,126609043,Nie_zrozumiales_ale_udajesz_ze_nie_rozumiesz_.html
        Ja badań nie kwestionuję. Zwracam uwagę na słowa Fiszera. Istnieje realna możliwość
        iż Macierewicz doskonale wiedząc, że istnieje pewna tolerancja pomiaru świadomie i cynicznie
        nakręca wokół tego swój film robiąc takich pelikanów jak niestaly_czytelnik w bambuko.
        • pszb Re: salon24 cytuje raport MAK 01.07.11, 09:32
          > Istnieje realna możliwość iż Macierewicz doskonale wiedząc, że istnieje pewna tolerancja pomiaru świadomi
          > e i cynicznie
          > nakręca wokół tego swój film robiąc takich pelikanów jak niestaly_czytelnik w b
          > ambuko.

:)))
          No, ale tak przecież jest od ponad 20 lat. Skąd Ty przyjechałeś, że dopiero to odkrywasz?
          • mike.recz Re: salon24 cytuje raport MAK 01.07.11, 12:15
            pszb napisał:

> > Istnieje realna możliwość iż Macierewicz doskonale wiedząc, że istnieje p
            > ewna tolerancja pomiaru świadomi
            > > e i cynicznie
            > > nakręca wokół tego swój film robiąc takich pelikanów jak niestaly_czyteln
            > ik w b
            > > ambuko.
            >
            > :)))
            > No, ale tak przecież jest od ponad 20 lat. Skąd Ty przyjechałeś, że dopiero to
            > odkrywasz?

Wszystko się niby zgadza lecz to kłamstwo Antka jest nieporównywalnie bardziej perfidne
            i trudniejsze do udowodnienia niż wszystkie poprzednie.
    • jozef.moneta Generał miał w końcu 0,6 promila czy nie ? 01.07.11, 10:00
      No bo nie wiem, na czym polegać ma obrona honoru polskiego oficera: na negowaniu kłamstwa czy ukrywaniu prawdy ?
      • maccard Re: Generał miał w końcu 0,6 promila czy nie ? 01.07.11, 10:11
        jozef.moneta napisał:

> No bo nie wiem, na czym polegać ma obrona honoru polskiego oficera: na negowani
        > u kłamstwa czy ukrywaniu prawdy ?

W wydaniu PiS obrona ta wygląda tak, że polskich oficerów przedstawia się jako idiotów, którym trzeba byłoby pas zablokować ciężarówką, dopiero wtedy może uznaliby, że lądowanie jest niemożliwe.
        • don_eugenio Re: Generał miał w końcu 0,6 promila czy nie ? 01.07.11, 17:35
          maccard napisał:

> jozef.moneta napisał:
          >
          > > No bo nie wiem, na czym polegać ma obrona honoru polskiego oficera: na ne
          > gowani
          > > u kłamstwa czy ukrywaniu prawdy ?
          >
          > W wydaniu PiS obrona ta wygląda tak, że polskich oficerów przedstawia się jako
          > idiotów, którym trzeba byłoby pas zab
          > lokować ciężarówką
          , dopiero wtedy może uznaliby, że lądowanie jest niemoż
          > liwe.

znając Polaków ,to mogłoby nie wystarczyć.
          ruskie winne bo nie poderwały do lotu dwóch MIGów.To była ich jedyna szansa na niepopełnienie tej zbrodni.
    • pszb Re: Antoni jest w coraz lepszej formie 01.07.11, 21:16
      Przeczytałem Białą Księgę :)
      Moje wnioski są takie:
      - 10% sensownych wskazówek, 90% nic nie wnoszących głupot. Sensownie ruszono temat przetargów na samolot, ale pojechano tak tendencyjnie, że spokojnie będzie jakaś reakcja.
      Sensownie ruszono temat braku komunikatów meteo.
      - na ok. 20 str Antonio udowadnia, że LechKacz nie był w Rosji lubiany, brawo.
      - na ok. 20 str Antonio udowadnia, że lotnisko było słabo przygotowane, rewelacja. Potem w sumie udowadnia, że wszyscy o tym wiedzieli.
      - niektóre dokumenty/stenogramy pojawiają się kilka razy i ma się niezłe deja vu przy czytaniu.
      - wszystko ocieka polityką, każda konkluzja kończy się stwierdzeniem "winny Tusk albo Klich". Tam gdzie "winny Klich" jako dowód podano kopie dokumentów przez niego podpisanych, ale z treści ja wnioskuję, że w sumie dobrze działał. Antonio nie poszedł dalej i nie pokazał paluchem właściwego partacza. Tu się kłania wczorajsza uwaga Hypkiego, że niektórzy prawdziwi sprawcy siedzą w komisji Millera :)
      - jednym z koronnych argumentów, że generał był trzeźwy jest obszerna wypowiedź wdowy, że miał przyjmować komunię 8)
      - Antoś do sprawców wczoraj zaliczył Panią Kopacz, ale w księdze nigdzie nie widzę jak ona do tego wypadku się przyczyniła.
      - ze spraw technicznych nie ruszono niczego poza słynnym "15m" (widocznie nie było czego ruszyć)
      Jednym zdaniem zmarnowano szansę na merytoryczny materiał, wystarczyło pociągnąć te 10% i pokazać paluchem tych co olali zalecenia Klicha. Spartaczono robotę.
      Wyszedł materiał "oszołomów dla oszołomów" i taki już pozostanie.
      Zobaczymy co zmajstrują fachowcy z komisji Millera, jeszcze się okaże, że raport MAK będzie najlepszy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka