jot-es49 04.08.11, 15:29 36 specpułk zlikwidowany. VIPów wozić będą piloci cywilni. 3 brzuchatych - pod kapelusz! Czystki w MON! Brawo! Szkoda, że dopiero teraz a nie po katastrofie Casy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madameblanka Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 15:50 >VIPów wozić będą piloci cywilni. ufff, no chyba że załoga specpułku przejdzie do lotnictwa cywilnego, mam na myśli kolegę o ksywie - "no witamy ciebie serdecznie, ...jak najbardziej możecie spróbować", heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 16:26 Nawet jest dla niego tam odpowiednie stanowisko - bagażowego (choć nie wiem czy dadzą mu prawo kierować ręcznym wózkiem bagażowym). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_on-line Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 16:41 jot-es49 napisał: > 36 specpułk zlikwidowany. VIPów wozić będą piloci cywilni. > 3 brzuchatych - pod kapelusz! > Czystki w MON! > > Brawo! Szkoda, że dopiero teraz a nie po katastrofie Casy! > wprawdzie mało jeszcze oddanych głosów, ale ... nie wszyscy są zadowoleni z tej decyzji - wyniki ankiety w RMF24 Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 16:51 > wprawdzie mało jeszcze oddanych głosów, ale ... nie wszyscy są zadowoleni z tej > decyzji - zawsze będzie źle, kaczyński przed chwilą krytykował takie rozwiązanie bo to Tusk powinien sie podać do dymisji, bo gdyby nie jego wojna z prezydentem to samolot by tam poleciał.... Jak by nie rozwiązali specpułku, to też by było, że Tusk ma się podać do dymisji bo nie podejmuje żadnych kroków, itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 17:30 Wyznawcom ideologii kato-patrio-kaczyńskiej, zgodnie z zasadami Starego Testamentu marzy się "oko za oko". Żądni są krwi - ale zapominają przypowieść o drzazdze w cudzym i belce we własnym oku. Kto jest bez grzechu niech bowiem pierwszy rzuci kamieniem... Panie Kaczyński, panie Macierewicz - kaski na głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 17:13 Zdaję sobie doskonalę sprawę, że decyzja o likwidacji specpułku jest bardzo kontrowersyjna. Nie zawsze jednak można przedłużać działania na bazie ludzi, których nawyki zostały wypaczone, działania niezgodne z prawem udowodnione... Czasem potrzebne jest chirurgiczne cięcie. Już kiedyś pisałem, że potrzeba byłoby stworzyć na bazie doskonale wyszkolonych pilotów rządową bazę lotniczą podporządkowaną np. BORowi. Mamy doskonałe przykłady zarówno w Stanach jak i w Rosji... Są to formacje zmilitaryzowane ale całkowicie odcięte od armii... Bajanie o wielkich tradycjach, o prawie 100 latach istnienia, są po prostu śmieszne... Natomiast chylę głowę przed rozczarowaniem i żalem wszystkich byłych żołnierzy tego pułku, któremu, w co wierzę, oddali kawał swojego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who ooooo! 06.08.11, 05:09 jednak mnie posluchali :-) proponowalem rozformowanie, przeszkolenie...do tej pory zakaz lotow nad ternem zabudowanym. potem okazalo sie juz co najmniej pol roku temu, ze po cichu odsuneli 36. od wozenia vip-ow. teraz bardzo dobrze sie stalo. cywile umieja to robic lepiej. a wiec juz tylko reszta mojej propozycji - doksztalt dla reszty orlow. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 A i mój ciąg dalszy nastąpił... 06.08.11, 18:36 Dyskutowaliśmy na ten temat w listopadzie ub.r. Wątek który wówczas założyłem - przeczytałem sobie w całości ponownie... i podpisuję się pod nim w całości - choć wiedza jest o wiele większa... Ale co ja ci będę pisał - sam w tym brałeś udział... I dalej uważam, że jest światełko w tunelu, choć nikłe - powołanie formacji obsługi lotniczej rządu przy BOR - mogło by uratować nie tylko samoloty ale i dobrych pilotów a tym samym i nasz wkład do budżetu... Bo to, że niektórych VIPów należałoby chronić przed nimi samymi bardziej nawet niż przed zagrożeniem zewnętrznym - nie ma potrzeby dowodzić! Odpowiedz Link Zgłoś