Dodaj do ulubionych

Światełko w tunelu...

04.08.11, 15:29
36 specpułk zlikwidowany. VIPów wozić będą piloci cywilni.
3 brzuchatych - pod kapelusz!
Czystki w MON!

Brawo! Szkoda, że dopiero teraz a nie po katastrofie Casy!
Obserwuj wątek
    • madameblanka Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 15:50

>VIPów wozić będą piloci cywilni.

ufff, no chyba że załoga specpułku przejdzie do lotnictwa cywilnego, mam na myśli kolegę o ksywie - "no witamy ciebie serdecznie, ...jak najbardziej możecie spróbować", heheheh
      • jot-es49 Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 16:26
        Nawet jest dla niego tam odpowiednie stanowisko - bagażowego (choć nie wiem czy dadzą mu prawo kierować ręcznym wózkiem bagażowym).
    • joanna_on-line Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 16:41
      jot-es49 napisał:

> 36 specpułk zlikwidowany. VIPów wozić będą piloci cywilni.
      > 3 brzuchatych - pod kapelusz!
      > Czystki w MON!
      >
      > Brawo! Szkoda, że dopiero teraz a nie po katastrofie Casy!

>
      wprawdzie mało jeszcze oddanych głosów, ale ... nie wszyscy są zadowoleni z tej decyzji -

wyniki ankiety w RMF24
      • madameblanka Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 16:51

> wprawdzie mało jeszcze oddanych głosów, ale ... nie wszyscy są zadowoleni z tej
        > decyzji -

zawsze będzie źle, kaczyński przed chwilą krytykował takie rozwiązanie bo to Tusk powinien sie podać do dymisji, bo gdyby nie jego wojna z prezydentem to samolot by tam poleciał....

Jak by nie rozwiązali specpułku, to też by było, że Tusk ma się podać do dymisji bo nie podejmuje żadnych kroków, itd itd...
        • jot-es49 Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 17:30
          Wyznawcom ideologii kato-patrio-kaczyńskiej, zgodnie z zasadami Starego Testamentu marzy się "oko za oko". Żądni są krwi - ale zapominają przypowieść o drzazdze w cudzym i belce we własnym oku.
          Kto jest bez grzechu niech bowiem pierwszy rzuci kamieniem...
          Panie Kaczyński, panie Macierewicz - kaski na głowę...
      • jot-es49 Re: Światełko w tunelu... 04.08.11, 17:13
        Zdaję sobie doskonalę sprawę, że decyzja o likwidacji specpułku jest bardzo kontrowersyjna.
        Nie zawsze jednak można przedłużać działania na bazie ludzi, których nawyki zostały wypaczone, działania niezgodne z prawem udowodnione...
        Czasem potrzebne jest chirurgiczne cięcie.
        Już kiedyś pisałem, że potrzeba byłoby stworzyć na bazie doskonale wyszkolonych pilotów rządową bazę lotniczą podporządkowaną np. BORowi. Mamy doskonałe przykłady zarówno w Stanach jak i w Rosji... Są to formacje zmilitaryzowane ale całkowicie odcięte od armii...

Bajanie o wielkich tradycjach, o prawie 100 latach istnienia, są po prostu śmieszne...

Natomiast chylę głowę przed rozczarowaniem i żalem wszystkich byłych żołnierzy tego pułku, któremu, w co wierzę, oddali kawał swojego życia...
    • you-know-who ooooo! 06.08.11, 05:09
      jednak mnie posluchali :-)
      proponowalem rozformowanie, przeszkolenie...do tej pory zakaz lotow nad ternem zabudowanym.

potem okazalo sie juz co najmniej pol roku temu, ze po cichu odsuneli 36.
      od wozenia vip-ow.

teraz bardzo dobrze sie stalo. cywile umieja to robic lepiej.

a wiec juz tylko reszta mojej propozycji - doksztalt dla reszty orlow.
      • jot-es49 A i mój ciąg dalszy nastąpił... 06.08.11, 18:36
        Dyskutowaliśmy na ten temat w listopadzie ub.r.

Wątek który wówczas założyłem - przeczytałem sobie w całości ponownie... i podpisuję się pod nim w całości - choć wiedza jest o wiele większa...

Ale co ja ci będę pisał - sam w tym brałeś udział...

I dalej uważam, że jest światełko w tunelu, choć nikłe - powołanie formacji obsługi lotniczej rządu przy BOR - mogło by uratować nie tylko samoloty ale i dobrych pilotów a tym samym i nasz wkład do budżetu...

Bo to, że niektórych VIPów należałoby chronić przed nimi samymi bardziej nawet niż przed zagrożeniem zewnętrznym - nie ma potrzeby dowodzić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka