Dodaj do ulubionych

Niegracz zadebiutował w Salonie 24.

04.10.11, 01:05
W blogu Y-K-W przytacza pracę pewnego Hindusa z NASA, wedle której rzekomo jest niemożliwe wykonanie takiej beczki, która opisana jest w raportach M&M (nie chodzi o cukierki, tylko o raporty MAK i Millera).

Ten artykuł napisał niejeaki Gautam H. Shah, z jednego z licznych centrów NASA (w Langley, VA - ja przez długi czas przejeżdżałem codziennie obok, jak pracowałem w VA i dojeżdżałem z MD).

Pomyślałem sobie, że może by warto spróbowac zadzwonic do tego pana i zapytać, co on mysłi o tej smoleńskiej końcówce lotu. Muszę poszukac jego numeru telefonu. W artykule jest tylko adres pocztowy. Ale pewnie się da znaleźć i telefon.

Mieszkanie w USA i praca w amerykańskiej uczelni ma tę zaletę, że mozna taki telefon wykonac nader łatwo, a ten pan raczej człowieka nie spławi. Tyle, ze ja mam akurat straszliwy nawał zajęc, z poczatkiem roku akademickiego...
Obserwuj wątek
    • fan_xiecialuki Re: OK, mam juz numer telefonu i adres e-mailowy.. 04.10.11, 02:22
      ...do Dr. Gautama H. Shaha, autora artykułu, na który powołuje sie Niegracz.

Kurcze, mam taki nawał pracy, że nie chcę się zbytnio rozpraszać - no, ale może znajdę moment w najbliższych dniach, by zadzwonić. Jak autorowi jakiegoś artykułu odpowiednio pokadzić, to się w 99% przypadków robi nadzwyczaj rozmowny. A ja sztukę kadzenia nienajgorzej opanowałem w ciągu tych wszystkich lat, które przepracowałem w Stanach.
      • autorytet.moralny.z.po fascynujący pamiętnik. pisz jak wykręcasz cyferki 04.10.11, 07:27

Każdy wpis - jedna cyferka.

Ależ napięcie...

I te wstawki o rozpraszaniu...

Uh! ale emocje.

I zdanko o kadzeniu. No to już prawie kryminał.

Jesteś jak Agata...
        • fan_xiecialuki Re: => autorytet.moralny.z.po: 04.10.11, 10:21
          I love you, too!
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Too ty love siebie ... 13.10.11, 09:41
            fan_xiecialuki napisał: I love you, too!

---> ... pacanie!
      • niegracz , ma juz numer telefonu i adres e-mailowy. 14.10.11, 20:44
        ale zamilkł
      • gini Re: OK, mam juz numer telefonu i adres e-mailowy. 14.10.11, 21:04
        fan_xiecialuki napisał:

> ...do Dr. Gautama H. Shaha, autora artykułu, na który powołuje sie Niegracz.
        >
        > Kurcze, mam taki nawał pracy, że nie chcę się zbytnio rozpraszać - no, ale może
        > znajdę moment w najbliższych dniach, by zadzwonić. Jak autorowi jakiegoś artyk
        > ułu odpowiednio pokadzić, to się w 99% przypadków robi nadzwyczaj rozmowny. A j
        > a sztukę kadzenia nienajgorzej opanowałem w ciągu tych wszystkich lat, które p
        > rzepracowałem w Stanach.

Wiem cos na ten temat, kadzisz w oczy a z tylu noz w plecy, juz to przerabialam pare lat temu.
    • niegracz you-know-who zmasakrowany 06.10.11, 21:45
      i po co mu to było ?

You Tube przyszedł polizać ranki między klakę, na jego poziomie. Filmik z YouTube, to jest poziom pana profesora you know who, w dodatku filmik, który podkreśla ignorancję astrofizyka Pawła Artymowicza, pajacującego kabotyna, bez żadnych kompetencji w dziedzinie. To jest Doda fizyki, taki goguś, który na naszej klasie wkleja foty (ten po lewej) z Egiptu i najnowsze fury.
      Pan profesor you kno who, po tym jak został zmasakrowany i ośmieszony ze swoimi teoryjkami z

Panu astrofizykowi zadano proste pytania na poziomie nawet nie fizyki ze szkoły podstawowej, ale wiedzy ogólnej. Podwinął ogonek i tyle go widziano. Pan Artymowicz jest wersją dla ubogich , bo na klasykę salonowego gatunku jest za cienki, póki co pokazują (pokazywali) go w drugim obiegu. Rozłożenie profesora i jego teorii dostępne są w sieci.
    • niegracz fan_xiecialuki napisał 06.10.11, 21:47
      fan_xiecialuki napisał:

> W blogu Y-K-W przytacza pracę pewnego Hindusa z NASA, wedle której rzekomo jest
      > niemożliwe wykonanie takiej beczki, która opisana jest w raportach M&M
      .
      poważny zarzut: to Hindus
      • fan_xiecialuki Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 20:25
        Niegraczu, żałosna siroto, Hindusi mają umysły pierwszej wody. Dlatego podkresliłem, ze dr Shah to Hindus (bo a nuż ktos by pomyslał, ze kolejny Polak z biniendonowaczykowego "gangu".

Gdybyś miał przed soba listę moich publikacji w czasopismach z tzw. "listy filadelfijskiej", to bys zobaczył, że w kilkudzisięciu z nich współautorami sa Hindusi. A w ilu Twoich pracah, aha? Odpowiedź jest jasna, jedyne "publikacje" Pan Niegracza to jego bełkot w internecie, nic mu nigdy nie wydrukowano, bo nawet w "Review of Modern Clowning", naczelnym czasopiśmie poswięconym błazeństwu i pajacowaniu, jego artykuł nie mógłby sie ukazac
        • rzewuski1 Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 21:50
          mylisz w dzisiejszych czasach łatwo wydrukować
          nie zdziwiłbym się gdyby wydał książkę o Smoleńsku i tym zamachu
          nawet dziwie się ze tego nie zrobił
          niegracz skontaktuj się z Jarkiem lub Rydzykiem
          pokaz swoja twórczość w internecie
          pomysł na książkę i ci pomogą
          nawet będą reklamować
          kasę zarobisz na tym
          nie dla siebie
          dla sprawy
          dla Polski a przede wszystkim prawdy , polskiej prawdy
          • state.of.independence Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 22:05
            rzewuski1 napisał:

> nie zdziwiłbym się gdyby wydał książkę o Smoleńsku i tym zamachu
            > nawet dziwie się ze tego nie zrobił

No właśnie się ukazała dzisiaj jakaś dziwna książka w księgarniach. Nie wiem czy TO ma coś wspólnego z tutejszym forum i forumowiczami ;-)
            • rzewuski1 Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 22:23
              ja poważnie
              tyle się tego wydaje
              a niegracz i zuzanani sie bardzo zaangażowali
              jako patrioci powinni swoja wiedza się podzielić z ludźmi którzy nie maja internetu lub nie wchodzą na forum GW gdyż wstręt czuja zbyt wielki
              a zarobione pieniądze mogli by odbyć pielgrzymkę do Smoleńska na lotnisko
              • state.of.independence Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 22:29
                No a kto powiedział, że ja niepoważnie mowię? Jakby nie było - okładka już jest, a resztę to można pozbierać i poskładać do kupy choćby z ich rozlicznych wpisów.
                • rzewuski1 Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 22:40
                  Jakby nie było - okładka już jest

widzę ze pieniądze nie śmierdzą
                  he he
                  • state.of.independence Re: Hindus to zaleta w moich oczach 07.10.11, 22:48
                    Dla pieniędzy to ja wszystko mogę. Mogę nawet się poświęcić, pozbierać to co tu napłodzili i wydać pod przybranym nazwiskiem. Skoro nikt się do tego nie kwapi...
                  • fan_xiecialuki Re: Hindus to zaleta w moich oczach 08.10.11, 09:57
                    rzewuski1 napisał:

>
                    > widzę ze pieniądze nie śmierdzą
                    > he he
                    >
                    No tak, Niegracz ponoć zwykł mawiać "Pyk, Unia nąłolet". Co jest zdecydowanie słuszne, bo macki Unii sięgają wszedzie, nawet do nąłoletu.

To znaczy, tak mówi, jak nie gra (cz) w brydża. A jak gra, to jeszcze mówi "Kier Unia nąłolet",
                    "Karo Unia nałolet", "Bezatu Unia nąłolet", "Pas(k)U(d)nia nąłolet", i tak dalej. A jak robi wielkiego szlema, to zdarza mu sie wziąc i czternaście lew, taki z niego kozak
                    • fan_xiecialuki Re: Gambit von Gooma 08.10.11, 10:10
                      "Von Goom's Gambit", autor Victor Contoski, napisał w 1966 roku.

Bohater, von Goom, doszedł do mistrzostwa świata w szachach. Jego gambit nokautował po kolei wszystkich arcymistrzów. A zasadza była prosta: von Goom wykonywał ruch tak absurdalny, ze przeciwnik ze zdumienia po prostu kamieniał.

Niegracz też stosuje te metodę
                      • state.of.independence Re: Gambit von Gooma 08.10.11, 13:55
                        A wiesz co się narobiło? Od wczoraj skrzynka mailowa pęka mi w szwach i ludzie się dopytują, czy naprawdę to dzieło zostało wydane, gdzie można kupić i w jakiej cenie. Przecież to łatwo obrócić w żyłę złota.
                    • echte.russische.spion Re: Hindus to zaleta w moich oczach 08.10.11, 10:12
                      Był ktoś kto, gdyby tylko grał w szachy, rozwiązałby gambit von Gooma w dwóch-trzech ruchach. Oto ON .
        • niegracz fan_xiecialuki mały Józio odszczekuje 08.10.11, 10:15
          fan_xiecialuki napisał:

> Niegraczu, żałosna siroto, Hindusi mają umysły pierwszej wody. Dlatego podkresl
          > iłem, ze dr Shah to Hindus (
          .

jak mały Józio przyłapany z ręka w nocniku

ja cytowalem badania firmowane przez NASA
          - nie ma znaczenia kto fizycznie je robił, z jakiego kraju pochodził , jaki ma swiatopogląd etc

a ty wyskakujesz z Hindusem

nijak się to ma do obowiązujacej w USA zasady politycznej poprawnosci
          i świadczy o braku kultury u Ciebie
          nie przestrzeganiu elementarnych zasad poprawnosci
          • qwakacz NASA wcale nie gwarantuje jakości badań ! 08.10.11, 12:55
            niegracz napisał:

> ja cytowalem badania firmowane przez NASA
            > - nie ma znaczenia kto fizycznie je robił, z jakiego kraju pochodził , jaki
            > ma swiatopogląd etc
            odkrywcy.pl/kat,111402,title,Czy-NASA-zostanie-zamknieta,wid,13033077,wiadomosc.html
            "Pochłania niewyobrażalne środki z budżetu państwa nie przynosząc żadnych zysków ani nie dokonując znaczących odkryć.
            Budowa teleskopu Jamesa Webba, który w 2008 roku miał zastąpić wysłużony teleskop Hubble'a, nie tylko się przedłuża, ale wymaga wzrostu nakładów finansowych z 3,5 do 6,5 mld dolarów, ponieważ w pierwotnym projekcie nie uwzględniono kilku "szczegółów".
            (Podobnie jak Binienda, także pominął kilka drobiazgów).
            W grudniu 2010 roku NASA poinformowała o odkryciu niezwykłej bakterii, żyjącej w środowisku bogatym w arsen, co miało świadczyć o poznaniu nowej formy życia i dowodzić możliwości istnienia życia w kosmosie. Zorganizowano transmitowaną na cały świat konferencję prasową. NASA uczyniła z tego wydarzenia naukową sensację, którą jednak po kilku dniach zaczęli podważać naukowcy z całego świata. Przede wszystkim obśmiewają fakt dowodzenia istnienia życia w kosmosie, bakterią żyjącą na Ziemi. Ci którzy głębiej przyjrzeli się tematowi uznają za nieprzekonujące argumenty przedstawiane przez Felisę Wolfe-Simon, jakoby bakterie wbudowywały arsen w swoje struktury, twierdzą raczej, że wykształciły sposób ochrony przed jego szkodliwym działaniem (magazynują go w wakuolach aby ograniczyć jego kontakt z innymi strukturami komórkowymi), a to w naturze nic niezwykłego.
            • fan_xiecialuki Re:NASA cierpi na to samo, na co cierpią i inne... 08.10.11, 21:13
              ..."National Labs" i podobne rządowe struktury w USA - to znaczy, człowiek tam zatrudniony na stałej posadzie nie jest już "employee", tylko "civil servant". To w zasadzie synekura do końca zycia. Jak komus znudzi sie twórcza praca, to może po prostu pierdziec w stołek, wykonywac minimum obowążków i nic ponadto. Nie wszyscy pierdza w stołki, wielu do końca pozostaje bardzo aktywnymi, ale tych pierdzistołków jest cały tłum i stanowia oni ogromne obciazenie i finansowe, i "inercyjne".

Radykalne uzdrowienie moznba by osiągnać, rozwiazujac całła NASA w pi... tzn., przepraszam, w cholerę, zakładajac całkowicie nową agencje rządową i przyjmując do niej tylko tych wydajnych.

Ja spedziłem 12 lat w jednym National Lab, moja żona tyleż (tylko w innym), wiec co nieco wiemy o sytuacji w tego rozdzaju organizacjach rządowych w USA.
              • echte.russische.spion Re:NASA cierpi na to samo, na co cierpią i inne.. 09.10.11, 07:43
                fan_xiecialuki napisał:

> co nieco wiemy o sytuacji w tego rozdzaju organizacjach rządowych w USA.

Jak w każdej tego typu organizacji, w każdym państwie.
                • echte.russische.spion PS 09.10.11, 07:46
                  Znaczy, chodziło mi o to, że podobnie się dzieje również w innych państwach, czasem bardziej czasem mniej.

Bo pomyślałem, że poprzedni post można odczytać jakobym złośliwie sugerował, że Ty sugerujesz, że znasz wszystkie państwa. Ufff...
          • fan_xiecialuki Re: Zaawansowany Alzheimer 08.10.11, 20:58
            Alzheimer objawia się właśnie m. in. tym, że delikwent ma obsesje, które nie pozwalają mu myslec o czymkolwiek innym. Niegracz, jalk widzi zdechłego szczura, to już woła: "O, koleny dowód na zamach w Smoleńsku".

Niegracz, siroto żałosna, niech Pan, który zna USA z Pan z gazet i TV, nie próbuje uczyć o USA mnie, czyli kogoś, kto jest obywatelem tego kraju, spędził w USA pierwsze dwa lata życia, a terza mieszka w nim od prawie 30 lat, bo wrócił do USA, kiedy w Polsce był stan wojenny.

Bzdury Pan wygaduje, political correctness nie w taki sposób działa
            • qwakacz Re: Zaawansowany Alzheimer 08.10.11, 22:30
              fan_xiecialuki napisał:

> Niegracz, siroto żałosna, >
              > Indie wydały cały tłum wybitnych uczonych (pierwsze z brzegu nazwiska, które mi
              > przychodzą do głowy to Chandra, ten od białych karłów,
            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Kłamiesz,jak na pożytecznego idiotę przystało,ale: 13.10.11, 09:55
              fan_xiecialuki napisał:
              PAJACE TEŹ SĄ SPOŁECZEŃSTWU POTRZEBNE!

----> Utwierdzaj się nadal w przekonaniu, że jesteś potrzebny ...
              Opowieści o pewnej tajemnej wieży
        • niegracz fan_xiecialuki i jego poziom 09.10.11, 08:27
          fan_xiecialuki napisał:

>, Hindusi mają umysły pierwszej wody. Dlatego podkresl
          > iłem, ze dr Shah to Hindus (bo a nuż ktos by pomyslał, ze kolejny Polak z bini
          > endonowaczykowego "gangu".
          ..
          hm,
          czyli gdyby autorem pracy badawczej NASA był Polak

a pełno w USA naukowców polskiego pochodzenia.....
          to jak bys to skomentował?

wykazujesz stereotypowe myslenie, i bardzo niski poziom intelektu

Jak można oceniac człowieka na podstawie tego jakiego jest pochodzenia?

Jakbys nie wiedział:

iw Indiach iw Turcji i w Polsce i w Mali etc

są ludzie:

zdolni - nie zdolni
          uczciwi i złodzieje
          szlachetni i zloczyńcy
          • qwakacz Od ponad roku starasz się udowodnić że można! 09.10.11, 18:03
            niegracz napisał:

> [b]Jak można oceniac człowieka na podstawie tego jakiego jest pochodzenia[/

Ty Niegracz zdziwiony ?
            Przecież to ty i tobie podobni do Prawdziwych Polaków zaliczacie ludzi którzy wymyślają i popierają bzdurne teorie. Wiec chyba popierasz teorię że prawdziwy Polak musi być głupkiem.
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Wałęsę też publikują. Przez to on uwierzył,że jest 13.10.11, 09:51
          fan_xiecialuki napisał: Gdybyś miał przed soba listę moich publikacji w czasopismach z tzw. "listy filadelfijskiej",

---> ... mędrcem - nie tylko Europy. Z tobą dzieje się to samo, albo i jeszcze gorzej. Widać od razu, że jesteś Prymitywnym Obszczymurkiem, który poza pluciem, nie potrafi napisać niczego mądrego.
          By wypowiadać się w sprawie smoleńskiej, trzeba posiadać co najmniej zdolność logicznego myślenia i kojarzenia faktów. Ty wykazałeś ponad wszelką wątpliwość, że pominięto ciebie podczas "rozdzielania" tych talentów.
          Barwna historia pewnego Miga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka