damakier1 17.03.12, 10:28 Do tej pory wyśmiewałam wszystkie koncepcje o zamachu w Smoleńsku. Ale jak wczoraj w Warszawie zobaczyłam, jak łatwo wytworzyć sztuczną mgłę.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cookies9 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:36 Ale to nie była sztuczna mgła tylko opary pary wodnej... " Gęsto kłęby pary zasnuły całą okolicę, widoczność była zerowa. Gorąca woda wylała się na długości blisko 300 metrów..." warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11356996,Ogromna_awaria_cieplownicza__Ewakuacja_ludzi__wideo_.html Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:41 Ewa przekopała i nigdzie nie było rury z gorącą wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 11:05 cookies9 napisała: > Ale to nie była sztuczna mgła tylko opary pary wodnej... Tak mówią, a kto tam wie, jak było naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:50 Sugerujesz, że największe polskie rury poleciały z Kaczyńskim do Smoleńska? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:57 Ze słynną rurą Wassermanna włącznie? I wybuch gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Plastikowa rura z gazem, to bomba! 17.03.12, 11:01 ave.duce napisała: > Ze słynną rurą Wassermanna włącznie? I wybuch gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Plastikowa rura z gazem, to bomba! 17.03.12, 11:31 A jak dodasz do tego jeszcze iskrę z kabla doprowadzonego do jacuzzi? Musi wyjść zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:59 Trzeba jeszcze raz przekopać ? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 11:07 wariant_b napisał: > Sugerujesz, że największe polskie rury poleciały z Kaczyńskim do Smoleńska? Tego, jako dama, sugerować nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek To dlatego te ekschumacje! 17.03.12, 10:57 Szukają gotowanego mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Dobre!!! 17.03.12, 10:59 damakier1 napisała: > Do tej pory wyśmiewałam wszystkie koncepcje o zamachu w Smoleńsku. > Ale jak wczoraj w Warszawie zobaczyłam, jak łatwo wytworzyć sztuczną mgłę.... Znaczy nie rozpylili helu, tylko H2O w duzej ilosci zagotowali? Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 11:33 Tak to musiał być atak gorąca parą - to seeeeeens! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 12:39 damakier1 napisała: > Ale jak wczoraj w Warszawie zobaczyłam, jak łatwo wytworzyć sztuczną mgłę.... Tu akurat była "mgła z pary wodnej + zanieczyszczenia powietrza". Ale to bez znaczenia. Serio, nie zdawałaś sobie sprawy z mozliwości technicznych wytworzenia sztucznej "zasłony" w dzisiejszych czasach? Przecież takie "zasłony" (np dymne) stosowano juz w starożytności w czasie bitew. Przy dzisiejszych mozliwościach technicznych taka zasłona to pikuś. Zaznaczam, ze nie wypowiadam się w kwesti katastrofy smoleńskiej, tylko w kwestiach mozliwości techniki. Dlatego tez zawsze sieszyło mnie, gdy przeciwnicy PiS-u drwili z tej mgły jako czeghoś "niemozliwego technicznie". Niemozliwe technicznie Szanowni Przeciwnicy, to jest skonstruowanie kwadratowego koła albo zbudowanie mostu żelbetowego bez betonu i stali, wyłącznie z samej wody, ale nie wykonie sztucznej załony , którą umownie nazwiemy "mgłą". Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 13:36 > Serio, nie zdawałaś sobie sprawy z mozliwości technicznych wytworzenia sztuczne > j "zasłony" w dzisiejszych czasach? Serio myślisz, że założyłam wątek o technicznych możliwościach wytworzenia sztucznej "zasłony" w dzisiejszych czasach? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:17 damakier1 napisała: >> > Serio myślisz, że założyłam wątek o technicznych możliwościach wytworzenia sztu > cznej "zasłony" w dzisiejszych czasach? Myśle, że chciałas zadrwić z tych , którzy cos pisali o sztucznej mgle. Ja uważam, że to temat nie do żartów, bo związany ze smiercią 96 osób i dlatego odpowiedziałem poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:39 A miałeś szansę zadrwić.... Rozumiem, że można wytworzyć sztuczną mgłę na obszarze hektara, ale jeśli będziesz podtrzymywał tezę, że jest to możliwe na obszarze paru (parunastu) kilometrów kwadratowych i dodatkowo utrzymywać ją przez parę godzin, to lepiej złap się za głowę i zawyj... bo nawett ci, którzy tam zginęli, pokładają się ze śmiechu... (chyba tylko Kaczyński pozostaje poważny, mrucząc pod nosem: oj, braci, bracie...) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 16:03 > Myśle, że chciałas zadrwić z tych , którzy cos pisali o sztucznej mgle. Ja uważ > am, że to temat nie do żartów, bo związany ze smiercią 96 osób i dlatego odpow > iedziałem poważnie. Tak, chciałam zadrwić z tych, którzy bredzą o sztucznej mgle, o helu i o wściekle atakującej samolot brzozie. I z tych, którzy z upodobaniem rozwalają świeże jeszcze groby i nie dają spokojnie spoczywać zmarłym, których tak widowiskowo opłakują. I z tych wszystkich, którzy z ofiar katastrofy zrobili sobie wygodne i poręczne narzędzie do walki politycznej, a każdemu, kto sie im sprzeciwi lub ich wyśmieje, machają trupem przed oczyma i wołają, jak to niedelikatnie tak żartować. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 13:47 poczytaj sobie takiej oto opowieści, gdzie wszystko jest możliwe. były sobie drzewka, a między nimi stała sobie brzoza, nie duża nie mała, ale w sam raz aby zaatakować nadlatujący samolot. nie wiadomo jakie były przyczyny agresji owej brzozy, wiadomo natomiast, że targnęła się na skrzydło samolocika. wynikiem ataku, skrzydło samolocika rozpadło się i w następie czego, pojazd latający uległ zniszczeniu wraz z podróżującymi. szpece od awiacji(nazwisk nie podaję, bo znasz na pewno)stwierdzili zdecydowanie- niemożliwe jest takie zachowanie się brzozy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:20 behemot17-13 napisał: > poczytaj sobie takiej oto opowieści, gdzie wszystko jest możliwe. były sobie dr > zewka, a między nimi stała sobie brzoza, nie duża nie mała, ale w sam raz aby z > aatakować nadlatujący samolot. nie wiadomo jakie były przyczyny agresji owej br > zozy, wiadomo natomiast, że targnęła się na skrzydło samolocika. wynikiem ataku > , skrzydło samolocika rozpadło się i w następie czego, pojazd latający uległ zn > iszczeniu wraz z podróżującymi. szpece od awiacji(nazwisk nie podaję, bo znasz > na pewno)stwierdzili zdecydowanie- niemożliwe jest takie zachowanie się brzozy. A ie uważasz, że najlepiej by bylo , aby po prostu spece zrobili powazna ekspertyzę ? Tyle tylko, że bez wraku samolotu nie będzie nigdy żadnej powaznej ekspertyzy i dlatego jestesmy skazani na opowieści, które moga być zarówno prawdziwe jak i fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:42 remik, bądź poważnym. uważam jedynie, że wyjaśnianiem przyczyn katastrofy zajęli się ludzie najmniej kompetentni, tak jak np. ten od wersji zaatakowania samolotu przez brzozę. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 19:32 behemot17-13 napisał: > remik, bądź poważnym. No tak, masz rację. Wiara w to , że Rosja pozwoli zbadać wrak to infantylizm wyjaśnianiem przyczyn katastrofy zajęl > i się ludzie najmniej kompetentni, tak jak np. ten od wersji zaatakowania samol > otu przez brzozę. Chyba nie traktujesz powaznie tych wyjasnień? Gadać to se każdy moze , ale żaden ekspert bez "materiałów dowodowych" nie wyda opinii. Zgadzasz się ze mna? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 14:29 To nie ma znaczenia, czy mgła była prawdziwa, czy sztuczna, za to ogromne znaczenie ma to, że piloci chcieli w niej lądować. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:14 mietowe_loczki napisała: > To nie ma znaczenia, czy mgła była prawdziwa, czy sztuczna, za to ogromne znacz > enie ma to, że piloci chcieli w niej lądować. Pełna zgoda. Należało "wiać" dużo, duzo wczesniej a nie próbowac odejścia w odtatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 16:25 Należało nie pchać się tam z rozpoczęciem kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 18:33 Goowno prawda (ks. Tischner!) Nie trza było wogóle wylatywać z Warszawy... Ale cóż.... ja wiem, ty wiesz, on ona ono wie, my wiemy, wy wiecie oni one wiedzą :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 09:50 sclavus napisał: > Goowno prawda (ks. Tischner!) > Nie trza było wogóle wylatywać z Warszawy... Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sprawę (co potwierdził NIK) Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 12:18 > Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sprawę ( > co potwierdził NIK) Jasne .A BANDA DURNYCH NIEROBÓW z legitymacjami PiSu zatrudnionych w Kancelarii Prezydenta za nic nie odpowiadała.Siedzieli tylko w tej kancelarii i rzneli głupa.Tak samo jak ten bezmyślny i nieodpowiedzialny Prezydent co tylko za żyrandol odpowiadał ,a do latania samolotami się wtrącał. "Durnia wybraliśmy na Prezydenta" - noblista Lech Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 13:35 don_eugenio napisał: > > Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sp > rawę ( > > co potwierdził NIK) > > Jasne .A BANDA DURNYCH NIEROBÓW z legitymacjami PiSu zatrudnionych w Kancelarii > Prezydenta za nic nie odpowiadała.Siedzieli tylko w tej kancelarii i rzneli gł > upa.Tak samo jak ten bezmyślny i nieodpowiedzialny Prezydent co tylko za żyrand > ol odpowiadał ,a do latania samolotami się wtrącał. > "Durnia wybraliśmy na Prezydenta" - noblista Lech Wałęsa. Dziękuję za merytoryczna wypowiedź pełną powagi , wyważoną , spokojną , nieagresywną. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 18:37 > Dziękuję za merytoryczna wypowiedź pełną powagi , wyważoną , spokojną , nieagre > sywną. no dostosowałem się do Twojego poziomu...szczególnie tej Twojej merytoryki (na poziomie przedszkolaka) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 19:25 don_eugenio napisał: > > Dziękuję za merytoryczna wypowiedź pełną powagi , wyważoną , spokojną , n > ieagre > > sywną. > > no dostosowałem się do Twojego poziomu...szczególnie tej Twojej merytoryki (na > poziomie przedszkolaka) A co Twoim zdaniem było w mojej wypowiedzi na poziomie "przedszkolaka"? Pytam z ciekawości, gdyz nie sądzę abyś do tego poziomu sprowadzał opinię NIK-u- a wiem ,że Wy (przeciwnicy PiS-u) często korzystacie ze sloganów typu: "My jesteśmy mądrzy , ci z PiS-u to głupki". Teraz tez podejrzewam wpływ sloganowej propagandy antypisowskiej, ktorej ulega wielu "nowoczesnych" aby do ciemnogrodu nie być zaliczon (nie poprawiaj "zaliczon", wiesz dlaczego) Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 19:53 >> A co Twoim zdaniem było w mojej wypowiedzi na poziomie "przedszkolaka"? >Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sprawę > (co potwierdził NIK) W którym miejscu NIK potwierdził że w locie 10.04.2010 Kancelaria Premiera zawaliła sprawę. To nie ja twierdzę że pisowiec to głupek ,tylko sami robicie z siebie takich ,szukając byle pretekstów aby odsunąć widmo odpowiedzialności za tę katastrofę od Prezydenta Kaczyńskiego i jego urzędników. Bo chyba nie chcesz mi wmówić że w Kancelarii Prezydenta nie było żadnego KOORDYNATORA tego wyjazdu ,tylko siedzieli jak matołki i czekali na dyspozycję min.Arabskiego co mają robić i gdzie iść. I to nie Arabski "odsunął" pilota od składania meldunku o gotowości do lotu ,tylko pupilek i przyd...as Kaczyńskiego Błasik.I to nie do Arabskiego dzwonił Lech Kaczyński o poradę ,bo pilot nie chce lądować w Smoleńsku tylko na zapasowym.I to nie Arabski kazał lądować pilotowi w tych ekstremalnych warunkach. P.S. I to nie Arabski zapomniał zbudzić lenia Kaczyńskiego aby lot się nie opóźnił o pół godziny. Dawaj teraz merytorycznie.Tylko nie sloganowo w/g propagandy PiSu ,że za organizację lotów Prezydenta odpowiada Kancelaria Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 19.03.12, 06:40 don_eugenio napisał: > Dawaj teraz merytorycznie.Tylko nie sloganowo w/g propagandy PiSu ,że za organi > zację lotów Prezydenta odpowiada Kancelaria Premiera. Przeczytaj raport NIK-u. Podpowiem: współwinni to :MSWiA, MSZ, MON, Kancelaria Prezydenta, Kancelaria Premiera. Ta ostatnia jako koordynator lotów. NIK przypomniał,że ta kancelaria wcześniej odmawiała "dania" samolotu Prezydentowi (lot do Brukseli) czyli "czynnie" potrafiła wykorzystać swwe uprawnienia- gdy "chciała". Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 19.03.12, 08:34 > Przeczytaj raport NIK-u. > Podpowiem: współwinni to :MSWiA, MSZ, MON, Kancelaria Prezydenta, Kancelaria Pr > emiera. W którym miejscu raport NIK pisze o współwinnych? Raport NIK dotyczy lat 2005-10 ,czyli zamach zaczęto już przygotowywać za rządów PiSu? Raport stwierdza że był totalny burdel ,tak to można w skrócie określić.Burdel był we wszystkich instytucjach. A Ty zapewne ,ponieważ niedawno minął okres Świąt ,z choinki spadłeś i dopiero NIK Ci powiedział o tym że w Polsce jest totalny burdel.Był ,jest i będzie.BĘDZIE nawet jeśli jeszcze tysiące katastrof się zdarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce No no... ciekawostka maleńka taka ;) 17.03.12, 17:03 ... Wielka dama dumna i sama w sukni z wilgotnej mgły ... Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: No no... ciekawostka maleńka taka ;) 17.03.12, 18:12 I niby co sugerujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No no... ciekawostka maleńka taka ;) 17.03.12, 18:47 Sugeruję, na co była potrzebna mgła. Odpowiedz Link Zgłoś