Dodaj do ulubionych

Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięto?

17.03.12, 10:28
Do tej pory wyśmiewałam wszystkie koncepcje o zamachu w Smoleńsku.
Ale jak wczoraj w Warszawie zobaczyłam, jak łatwo wytworzyć sztuczną mgłę....
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:36
      Ale to nie była sztuczna mgła tylko opary pary wodnej...
      " Gęsto kłęby pary zasnuły całą okolicę, widoczność była zerowa. Gorąca woda wylała się na długości blisko 300 metrów..."

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11356996,Ogromna_awaria_cieplownicza__Ewakuacja_ludzi__wideo_.html
      • zzarda32 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:41
        Ewa przekopała i nigdzie nie było rury z gorącą wodą.
      • damakier1 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 11:05
        cookies9 napisała:

> Ale to nie była sztuczna mgła tylko opary pary wodnej...

Tak mówią, a kto tam wie, jak było naprawdę?
    • wariant_b Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:50
      Sugerujesz, że największe polskie rury poleciały z Kaczyńskim do Smoleńska?
      • ave.duce Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:57
        Ze słynną rurą Wassermanna włącznie? I wybuch gotowy.
        • zapijaczony_ryj Plastikowa rura z gazem, to bomba! 17.03.12, 11:01
          ave.duce napisała:

> Ze słynną rurą Wassermanna włącznie? I wybuch gotowy.
          • ave.duce Re: Plastikowa rura z gazem, to bomba! 17.03.12, 11:31
            A jak dodasz do tego jeszcze iskrę z kabla doprowadzonego do jacuzzi? Musi wyjść zamach.
      • zzarda32 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 10:59
        Trzeba jeszcze raz przekopać ?
      • damakier1 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 11:07
        wariant_b napisał:

> Sugerujesz, że największe polskie rury poleciały z Kaczyńskim do Smoleńska?

Tego, jako dama, sugerować nie mogę.
    • kaczy_mozdzek To dlatego te ekschumacje! 17.03.12, 10:57
      Szukają gotowanego mięsa.
    • zapijaczony_ryj Dobre!!! 17.03.12, 10:59
      damakier1 napisała:

> Do tej pory wyśmiewałam wszystkie koncepcje o zamachu w Smoleńsku.
      > Ale jak wczoraj w Warszawie zobaczyłam, jak łatwo wytworzyć sztuczną mgłę....

Znaczy nie rozpylili helu, tylko H2O w duzej ilosci zagotowali?
    • zzarda32 Re: Może to jednak w tym Smoleńsku sie zamachnięt 17.03.12, 11:33
      Tak to musiał być atak gorąca parą - to seeeeeens!
    • remik.bz Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 12:39
      damakier1 napisała:

> Ale jak wczoraj w Warszawie zobaczyłam, jak łatwo wytworzyć sztuczną mgłę....

Tu akurat była "mgła z pary wodnej + zanieczyszczenia powietrza".
      Ale to bez znaczenia.
      Serio, nie zdawałaś sobie sprawy z mozliwości technicznych wytworzenia sztucznej "zasłony" w dzisiejszych czasach?
      Przecież takie "zasłony" (np dymne) stosowano juz w starożytności w czasie bitew.
      Przy dzisiejszych mozliwościach technicznych taka zasłona to pikuś.
      Zaznaczam, ze nie wypowiadam się w kwesti katastrofy smoleńskiej, tylko w kwestiach mozliwości techniki.
      Dlatego tez zawsze sieszyło mnie, gdy przeciwnicy PiS-u drwili z tej mgły jako czeghoś "niemozliwego technicznie".
      Niemozliwe technicznie Szanowni Przeciwnicy, to jest skonstruowanie kwadratowego koła albo zbudowanie mostu żelbetowego bez betonu i stali, wyłącznie z samej wody, ale nie wykonie sztucznej załony , którą umownie nazwiemy "mgłą".
      • damakier1 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 13:36
        > Serio, nie zdawałaś sobie sprawy z mozliwości technicznych wytworzenia sztuczne
        > j "zasłony" w dzisiejszych czasach?

Serio myślisz, że założyłam wątek o technicznych możliwościach wytworzenia sztucznej "zasłony" w dzisiejszych czasach?
        • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:17
          damakier1 napisała:

>>
          > Serio myślisz, że założyłam wątek o technicznych możliwościach wytworzenia sztu
          > cznej "zasłony" w dzisiejszych czasach?

Myśle, że chciałas zadrwić z tych , którzy cos pisali o sztucznej mgle. Ja uważam, że to temat nie do żartów, bo związany ze smiercią 96 osób i dlatego odpowiedziałem poważnie.
          • sclavus Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:39
            A miałeś szansę zadrwić....
            Rozumiem, że można wytworzyć sztuczną mgłę na obszarze hektara, ale jeśli będziesz podtrzymywał tezę, że jest to możliwe na obszarze paru (parunastu) kilometrów kwadratowych i dodatkowo utrzymywać ją przez parę godzin, to lepiej złap się za głowę i zawyj... bo nawett ci, którzy tam zginęli, pokładają się ze śmiechu...
            (chyba tylko Kaczyński pozostaje poważny, mrucząc pod nosem: oj, braci, bracie...)
          • damakier1 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 16:03
            > Myśle, że chciałas zadrwić z tych , którzy cos pisali o sztucznej mgle. Ja uważ
            > am, że to temat nie do żartów, bo związany ze smiercią 96 osób i dlatego odpow
            > iedziałem poważnie.
            Tak, chciałam zadrwić z tych, którzy bredzą o sztucznej mgle, o helu i o wściekle atakującej samolot brzozie. I z tych, którzy z upodobaniem rozwalają świeże jeszcze groby i nie dają spokojnie spoczywać zmarłym, których tak widowiskowo opłakują. I z tych wszystkich, którzy z ofiar katastrofy zrobili sobie wygodne i poręczne narzędzie do walki politycznej, a każdemu, kto sie im sprzeciwi lub ich wyśmieje, machają trupem przed oczyma i wołają, jak to niedelikatnie tak żartować.
      • behemot17-13 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 13:47
        poczytaj sobie takiej oto opowieści, gdzie wszystko jest możliwe. były sobie drzewka, a między nimi stała sobie brzoza, nie duża nie mała, ale w sam raz aby zaatakować nadlatujący samolot. nie wiadomo jakie były przyczyny agresji owej brzozy, wiadomo natomiast, że targnęła się na skrzydło samolocika. wynikiem ataku, skrzydło samolocika rozpadło się i w następie czego, pojazd latający uległ zniszczeniu wraz z podróżującymi. szpece od awiacji(nazwisk nie podaję, bo znasz na pewno)stwierdzili zdecydowanie- niemożliwe jest takie zachowanie się brzozy.
        • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:20
          behemot17-13 napisał:

> poczytaj sobie takiej oto opowieści, gdzie wszystko jest możliwe. były sobie dr
          > zewka, a między nimi stała sobie brzoza, nie duża nie mała, ale w sam raz aby z
          > aatakować nadlatujący samolot. nie wiadomo jakie były przyczyny agresji owej br
          > zozy, wiadomo natomiast, że targnęła się na skrzydło samolocika. wynikiem ataku
          > , skrzydło samolocika rozpadło się i w następie czego, pojazd latający uległ zn
          > iszczeniu wraz z podróżującymi. szpece od awiacji(nazwisk nie podaję, bo znasz
          > na pewno)stwierdzili zdecydowanie- niemożliwe jest takie zachowanie się brzozy.

A ie uważasz, że najlepiej by bylo , aby po prostu spece zrobili powazna ekspertyzę ? Tyle tylko, że bez wraku samolotu nie będzie nigdy żadnej powaznej ekspertyzy i dlatego jestesmy skazani na opowieści, które moga być zarówno prawdziwe jak i fałszywe.
          • behemot17-13 Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:42
            remik, bądź poważnym. uważam jedynie, że wyjaśnianiem przyczyn katastrofy zajęli się ludzie najmniej kompetentni, tak jak np. ten od wersji zaatakowania samolotu przez brzozę.
            • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 19:32
              behemot17-13 napisał:

> remik, bądź poważnym.
              No tak, masz rację. Wiara w to , że Rosja pozwoli zbadać wrak to infantylizm

wyjaśnianiem przyczyn katastrofy zajęl
              > i się ludzie najmniej kompetentni, tak jak np. ten od wersji zaatakowania samol
              > otu przez brzozę.

Chyba nie traktujesz powaznie tych wyjasnień? Gadać to se każdy moze , ale żaden ekspert bez "materiałów dowodowych" nie wyda opinii. Zgadzasz się ze mna?
      • mietowe_loczki Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 14:29
        To nie ma znaczenia, czy mgła była prawdziwa, czy sztuczna, za to ogromne znaczenie ma to, że piloci chcieli w niej lądować.
        • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 15:14
          mietowe_loczki napisała:

> To nie ma znaczenia, czy mgła była prawdziwa, czy sztuczna, za to ogromne znacz
          > enie ma to, że piloci chcieli w niej lądować.

Pełna zgoda. Należało "wiać" dużo, duzo wczesniej a nie próbowac odejścia w odtatniej chwili.
          • ave.duce Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 16:25
            Należało nie pchać się tam z rozpoczęciem kampanii wyborczej.
          • sclavus Re: Techniczne "mgła" to pikus 17.03.12, 18:33
            Goowno prawda (ks. Tischner!)
            Nie trza było wogóle wylatywać z Warszawy...
            Ale cóż.... ja wiem, ty wiesz, on ona ono wie, my wiemy, wy wiecie oni one wiedzą :D:D:D
            • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 09:50
              sclavus napisał:

> Goowno prawda (ks. Tischner!)
              > Nie trza było wogóle wylatywać z Warszawy...

Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sprawę (co potwierdził NIK)
              • don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 12:18
                > Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sprawę (
                > co potwierdził NIK)

Jasne .A BANDA DURNYCH NIEROBÓW z legitymacjami PiSu zatrudnionych w Kancelarii Prezydenta za nic nie odpowiadała.Siedzieli tylko w tej kancelarii i rzneli głupa.Tak samo jak ten bezmyślny i nieodpowiedzialny Prezydent co tylko za żyrandol odpowiadał ,a do latania samolotami się wtrącał.
                "Durnia wybraliśmy na Prezydenta" - noblista Lech Wałęsa.
                • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 13:35
                  don_eugenio napisał:

> > Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sp
                  > rawę (
                  > > co potwierdził NIK)
                  >
                  > Jasne .A BANDA DURNYCH NIEROBÓW z legitymacjami PiSu zatrudnionych w Kancelarii
                  > Prezydenta za nic nie odpowiadała.Siedzieli tylko w tej kancelarii i rzneli gł
                  > upa.Tak samo jak ten bezmyślny i nieodpowiedzialny Prezydent co tylko za żyrand
                  > ol odpowiadał ,a do latania samolotami się wtrącał.
                  > "Durnia wybraliśmy na Prezydenta" - noblista Lech Wałęsa.

Dziękuję za merytoryczna wypowiedź pełną powagi , wyważoną , spokojną , nieagresywną.
                  • don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 18:37
                    > Dziękuję za merytoryczna wypowiedź pełną powagi , wyważoną , spokojną , nieagre
                    > sywną.

no dostosowałem się do Twojego poziomu...szczególnie tej Twojej merytoryki (na poziomie przedszkolaka)
                    • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 19:25
                      don_eugenio napisał:

> > Dziękuję za merytoryczna wypowiedź pełną powagi , wyważoną , spokojną , n
                      > ieagre
                      > > sywną.
                      >
                      > no dostosowałem się do Twojego poziomu...szczególnie tej Twojej merytoryki (na
                      > poziomie przedszkolaka)

A co Twoim zdaniem było w mojej wypowiedzi na poziomie "przedszkolaka"?
                      Pytam z ciekawości, gdyz nie sądzę abyś do tego poziomu sprowadzał opinię NIK-u- a wiem ,że Wy (przeciwnicy PiS-u) często korzystacie ze sloganów typu: "My jesteśmy mądrzy , ci z PiS-u to głupki". Teraz tez podejrzewam wpływ sloganowej propagandy antypisowskiej, ktorej ulega wielu "nowoczesnych" aby do ciemnogrodu nie być zaliczon (nie poprawiaj "zaliczon", wiesz dlaczego)
                      • don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 18.03.12, 19:53
                        >> A co Twoim zdaniem było w mojej wypowiedzi na poziomie "przedszkolaka"?

>Zgoda. Koordynator lotów VIP-owskich czyli Kancelaria Premiera zawalił sprawę
                        > (co potwierdził NIK)

W którym miejscu NIK potwierdził że w locie 10.04.2010 Kancelaria Premiera zawaliła sprawę.

To nie ja twierdzę że pisowiec to głupek ,tylko sami robicie z siebie takich ,szukając byle pretekstów aby odsunąć widmo odpowiedzialności za tę katastrofę od Prezydenta Kaczyńskiego i jego urzędników.

Bo chyba nie chcesz mi wmówić że w Kancelarii Prezydenta nie było żadnego KOORDYNATORA tego wyjazdu ,tylko siedzieli jak matołki i czekali na dyspozycję min.Arabskiego co mają robić i gdzie iść.
                        I to nie Arabski "odsunął" pilota od składania meldunku o gotowości do lotu ,tylko pupilek i przyd...as Kaczyńskiego Błasik.I to nie do Arabskiego dzwonił Lech Kaczyński o poradę ,bo pilot nie chce lądować w Smoleńsku tylko na zapasowym.I to nie Arabski kazał lądować pilotowi w tych ekstremalnych warunkach.
                        P.S. I to nie Arabski zapomniał zbudzić lenia Kaczyńskiego aby lot się nie opóźnił o pół godziny.

Dawaj teraz merytorycznie.Tylko nie sloganowo w/g propagandy PiSu ,że za organizację lotów Prezydenta odpowiada Kancelaria Premiera.
                        • remik.bz Re: Techniczne "mgła" to pikus 19.03.12, 06:40
                          don_eugenio napisał:

> Dawaj teraz merytorycznie.Tylko nie sloganowo w/g propagandy PiSu ,że za organi
                          > zację lotów Prezydenta odpowiada Kancelaria Premiera.

Przeczytaj raport NIK-u.
                          Podpowiem: współwinni to :MSWiA, MSZ, MON, Kancelaria Prezydenta, Kancelaria Premiera.
                          Ta ostatnia jako koordynator lotów. NIK przypomniał,że ta kancelaria wcześniej odmawiała "dania" samolotu Prezydentowi (lot do Brukseli) czyli "czynnie" potrafiła wykorzystać swwe uprawnienia- gdy "chciała".
                          • don_eugenio Re: Techniczne "mgła" to pikus 19.03.12, 08:34
                            > Przeczytaj raport NIK-u.
                            > Podpowiem: współwinni to :MSWiA, MSZ, MON, Kancelaria Prezydenta, Kancelaria Pr
                            > emiera.

W którym miejscu raport NIK pisze o współwinnych?
                            Raport NIK dotyczy lat 2005-10 ,czyli zamach zaczęto już przygotowywać za rządów PiSu?
                            Raport stwierdza że był totalny burdel ,tak to można w skrócie określić.Burdel był we wszystkich instytucjach.
                            A Ty zapewne ,ponieważ niedawno minął okres Świąt ,z choinki spadłeś i dopiero NIK Ci powiedział o tym że w Polsce jest totalny burdel.Był ,jest i będzie.BĘDZIE nawet jeśli jeszcze tysiące katastrof się zdarzy.
    • ave.duce No no... ciekawostka maleńka taka ;) 17.03.12, 17:03
      ... Wielka dama dumna i sama
      w sukni z wilgotnej mgły
      ...
      • damakier1 Re: No no... ciekawostka maleńka taka ;) 17.03.12, 18:12
        I niby co sugerujesz?
        • ave.duce Re: No no... ciekawostka maleńka taka ;) 17.03.12, 18:47
          Sugeruję, na co była potrzebna mgła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka