Dodaj do ulubionych

Problem z orgazmem

IP: *.compi.net.pl 30.03.12, 08:41
Witam. Mój partner ma problem z dojściem do orgazmu. Jest baaardzo długodystanowy, ma problem ze skończeniem. Wiem też, że sam orgazm jako taki nie jest dla niego bardzo satysfakcjonujący, jest raczej rozładowaniem napięcia.
Generalnie seks jest bardzo ok, satysfakcjonuje obie strony, oboje mamy wysokie libido, tylko długość stosunku jest delikatnie mówiąc męcząca, no i on nie ma takiego prawdziwego orgazmu. Namówiłam go na wizytę u seksuologa, ale mam pytanie do wszystkich, którzy zetknęli się z podobnym problemem.
Czy z tym naprawdę da się coś zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: mary Re: Problem z orgazmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 09:58
      nie ma wytrysku? Zdarza się że nie kończy?
      • Gość: lu-la Re: Problem z orgazmem IP: 178.73.48.* 03.04.12, 20:15
        Owszem, zdarza się, że nie kończy.
    • zakletawmarmur Re: Problem z orgazmem 04.04.12, 19:57
      Odpowiedz sobie na 4 pytania. Ile ma lat? Jak długo jesteście razem? Jak często się kochacie? Czy facet często się masturbuje? Obstawiam, że:
      - z wiekiem traci na potencji. Jeśli do tego dochodzi dłuższy staż związku to to naturalna kolej rzeczy. Może satysfakcje sprawia mu zaspakajanie Ciebie albo chce sobie coś udowodnić. To tłumaczyłoby dlaczego dąży do zbliżeń, pomimo, że nie może dojść... Można oczywiście spróbować podkręcać atmosferę na różne sposoby. Trzeba się jednak pogodzić z faktem, że tak jak osiemnastoletni prawiczek już strzelał nie będzie:-)
      - facet potrzebuje silniejszych bodźców (głównie fizycznych) bo przyzwyczaił się do masturbacji. W tym wypadku można poprosić pana o zaprzestanie/ograniczenie zabaw sam na sam (trochę czasu to zajmuje).
      • Gość: lu-la Re: Problem z orgazmem IP: 178.73.48.* 05.04.12, 08:58
        No, lat ma "trochę" więcej niż 18. Staż mamy około dwoch lat, ale miał tak odkąd pamiętam. Twierdzi, że problem ma od zawsze, więc wiek nie ma za dużego znaczenia. Masturbuje się baaardzo rzadko (tak, już widzę wpisy "tak ci mówi, co?")
        Pisałam juz, ale się powtórzę. Seks jest dla nas obojga bardzo satysfakcjonujący, mimo jego problemów z orgazmem. Nie widzę też sensu wprowadzania silniejszych bodźców i większych urozmaiceń, bo nie stronimy od seksu innego niż najlklasyczniejszy z klasycznych.
        Nie bardzo widzimy inne wyjście niż seksuolog, zastanawiam się tylko na ile to może pomóc.
        • r.a.s Re: Problem z orgazmem 05.04.12, 14:29
          oczywiście, że seksuolog...innej rady nie ma. Facet w tym wieku, który ma problemy z orgazmem to rzadkość, raczej coś stoi mu na przeszkodzie i może to być zarówno psychiczna jak i fizyczna przeszkoda
    • Gość: Sylwunia Re: Problem z orgazmem IP: *.centertel.pl 23.05.12, 13:16
      A może on Cię zdradza, ostatnio czytałam, że jest 7 sygnałów zdrady to się chyba nazywało "7 sygnałów, że on cię zdradza" i taki przypadłość jak opisujesz też mniej więcej była podana... zarzucam link jakby coś kobieta.wp.pl/gid,14498564,img,14498583,kat,79596,title,7-sygnalow-ze-on-cie-zdradza,galeriazdjecie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka