jezynka2 23.07.04, 20:46 W wyniku pieszczenia wnętrza pochwy palcem, doszło do obtarcia naskórka .. Nie wiem czy mogę coś zrobić aby zagoił się on szybciej?? Czy stosować jakieś maści..a moze konieczna jest wizyta u lekarza?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdusia20 Re: Obtarty naskórek... 23.07.04, 21:13 a mam pytanko bo to pytanie moze tez dotyczyc sie mni..jakie masz objawy ???pieczenie czy np krew na palcu??? Odpowiedz Link Zgłoś
jezynka2 Re: Obtarty naskórek... 23.07.04, 21:18 Pieczenie... wzięłam też do ręki lusterko..wydaje mi się, że widzę złuszczony naskórek przy wejściu do pochwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Obtarty naskórek... 23.07.04, 23:30 Raz też tak miałam, smarowałam wtedy Clotrimazolem, ale zewnętrznie i pomogło pieczenie ustąpiło. Odpowiedz Link Zgłoś
jezynka2 Re: Obtarty naskórek... 24.07.04, 09:08 Wlaśnie stosuje tę maść..zastanawiam sie też czy nie warto kupić sobie rumianek do obmywania..Mam jeszcze pytanie..czy długo musiałaś czekac na rezultat tej maści- bo mnie po 2 dnaich nadal piecze.. Odpowiedz Link Zgłoś
migotkaa1 Re: Obtarty naskórek... 24.07.04, 10:41 Na efekty czekałam jakieś 2-3 dni, jeśli ci to nie pomaga spróbuj Tamtum Rosa w saszetkach, do kupienia w aptece bez recepty. Do saszetek warto jeszcze dokupić pojemnik do irygacji (lepsze działanie). Instrukcja obsługi będzie w pudełku. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jezynka2 Re: Obtarty naskórek... 25.07.04, 21:00 Dziękuję bardzo za radę..swędzenie ustało..nadal jednak obserwuję łuszczący się naskórek..profilaktyczne zastosuję Tamtum Rosa..dziękuję raz jeszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś