IP: 10.129.1.* 21.08.01, 18:56
Jak to jest z ta wielkoscia czlonka. Faceci uwazaja, ze im wiekszy tym lepiej,
ten z ktorym ja mam do czynienia ma 17 - 18 cm i w niektorych pozycjach mam
wrazenie, ze jest dla mnie za duzy, czuje dyskonfort i lekki bol. Zastanawiam
sie jaki jest przedzial "normalnych" rozmiarow czlonka. I czy moje odczucia sa
normalne. Jakiej wielkosci jest pochwa.
Pozdrawiam
Monia
Obserwuj wątek
    • Gość: Bona Re: Wielkosc IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.01, 21:43
      Gość portalu: ona napisał(a):

>Faceci uwazaja, ze im wiekszy tym lepiej

To oni tak uważają! I wypada współczuć szczęśliwym posiadaczom rozmiaru XXL,
      którzy uważają, że to się liczy najbardziej! A tymczasem może przeszkadzać.
      Chociaż w Twoim wypadku chyba nie chodzi o zbyt duże rozmiary partnera. Może
      wynikać to z Twojej budowy anatomicznej (nierzadko zdarza się przodo- lub
      tyłozgięcie szyjki). A może dlatego, że w dniach przed menstruacją, kiedy błona
      śluzowa macicy jest rozpulchniona i może inaczej reagować na bodżce mechaniczne,
      w niektórych pozycjach daje to taki efekt? A może jest to złożenie tych przyczyn?
      Też jestem ciekawa opinii Pana Doktora, bo ja miewam takie dolegliwości tuż przed
      menstruacją ( i tylko w pozycji "na jeżdżca", a wiem, że mam lekkie
      przodozgięcie). Nigdy nie zwracałam się z tym do lekarza, bo nie są to objawy
      zbyt dokuczliwe i wytłumaczyłam to jak wyżej. Czyżbym się myliła?
    • andrzej.depko Re: Wielkosc 23.08.01, 13:41
      Budowa kobiecego sromu i pochwy jest taka, że dzięki układowi mięśni i włókien
      elastycznych pochwa dostosowuje się pod wpływem podniecenia do wielkości
      członka. W sytuacjach erotycznych tj. w miarę narastania podniecenia następuje
      wydłużanie pochwy i rozszerzanie się jej 2/3 wewnętrznego końca. Niezwykle
      ważny jest tu moment podniecenia
      (charakteryzujący się zwilżeniem pochwy i sromu), który wywołuje samoczynne
      przystosowanie się pochwy do stosunku, a potem do wielkości wprowadzanego
      powoli członka. Akomodacja pochwy jest to rozluźnienie napięcia, rozszerzenie i
      rozciągnięcie ścian pochwy pod wpływem stymulacji erotycznej ułatwiające
      wprowadzenie wzwiedzionego członka. Niedostateczne podniecenie seksualne
      wynikające z różnych przyczyn ( zbyt krótka gra wstępna, niechęć odczuwana do
      partnera, nie odpowiadające kobiecie warunki kontaktu seksualnego, brak
      intymności kontaktu ) utrudnia dokonanie wprowadzenia członka na skutek
      niedostatecznej akomodacji pochwy. Może to stwarzać fałszywe przekonanie o
      dysproporcji wielkości narządów płciowych u partnerów. Gdy dochodzi do
      penetracji pochwy zbyt wcześnie , dopiero w fazie narastania podniecenia u
      kobiety, zanim nastąpi zwilżenie ścian pochwy oraz zanim nastąpi mimowolne
      rozszerzenie i rozciągnięcie pochwy, kobieta może mieć trudności z akomodacją
      pochwy do członka w stanie erekcji, zwłaszcza, gdy jest on dość duży. Powstaje
      wówczas wrażenie, że istnieje anatomiczna dysproporcja wielkości narządów
      płciowych. Wrażenie to jest złudne, gdyż u podstaw tej dysproporcji tkwi co
      prawda niedobór, ale natury psychicznej.
      Możliwości anatomiczno – fizjologiczne pochwy są bardzo duże, i dzięki
      rozciągliwości jej ścianek istnieje możliwość wprowadzenia naprawdę dużego
      organu. Dla zobrazowania skrajnych możliwości przystosowawczych pochwy niech
      będzie średnica główki noworodka przechodząca przez nią podczas porodu.
      Jednakże warunkiem sukcesu jest odpowiednie postępowanie partnera. Pośpiech w
      tym wypadku jest najgorszym doradcą. I jeszcze jedna ważna informacja.
      Wrażliwość pochwy na pobudzanie, skupia się w 1/3 jej zewnętrznej części,
      zatem dla wywołania przyjemnych doznań u kobiety niekoniecznie trzeba
      wprowadzać cały członek do końca, jak sądzi większość mężczyzn.
      W wypadku gdy partnerzy postępują prawidłowo, a niewspółmierność budowy
      jest nadal przykro odczuwana przez kobietę, ważny jest odpowiedni dobór pozycji
      podczas stosunku seksualnego. Dysproporcja wynikająca ze zbyt długiego członka
      prowadzi do odczuwania bolesności w trakcie stosunku z powodu zbyt głębokiej
      penetracji i uderzania członka w okolicę jajnika.
      • Gość: monia Re: Wielkosc IP: 10.129.1.* 23.08.01, 19:08
        Dziekuje za jak zwykle rzeczowa odpowiedz.
        Sytuacja , o ktorej pisalam miala wielokrotnie miejsce, bo dlugiej grze
        wstepnej i milosci francuzkiej uwienczonej moim orgazmem, wiec raczej o
        niewystarczajacym podnieceniu nie mozna tu mowic. Czy w moim przypadku i w tej
        sytuacji jest mozliwe zeby 18 cm czlonek byl zaduzy, dodam, ze nie przyjemne
        uczucie mozna zlokalizowac kolo jajnika i dzieje sie tak w roznych pozycjach
        jedynie w tradycyjne nigdy sie tak nie dzieje ? I tak z ciekawosci, jakiej
        wielkosci czlonek jest z pewnoscia zaduzy dla przecietnej kobiety ? Jaki jest
        najwiekszy czlonek, ktory byl zbadany przez lekarzy (udowodniony przypadek) ?
        Dziekuje i pozdrawiam
        Monia
        Pozdrawiam
      • Gość: Bona Re: Wielkosc IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.08.01, 20:23
        andrzej.depko napisał(a):

> W wypadku gdy partnerzy postępują prawidłowo, a niewspółmierność budowy
        > jest nadal przykro odczuwana przez kobietę, ważny jest odpowiedni dobór pozycji
        >
        > podczas stosunku seksualnego. Dysproporcja wynikająca ze zbyt długiego członka
        > prowadzi do odczuwania bolesności w trakcie stosunku z powodu zbyt głębokiej
        > penetracji i uderzania członka w okolicę jajnika.

No, to i ja mam pdpowiedż! W pozycji "na jeżdżca" penetracja jest chyba głębsza ,
        niż w jakiejkolwiek innej pozycji. To, że zazwyczaj nie odczuwam żadnych
        dolegliwości, także w tej pozycji,a tylko 1-2 dni przed menstruacją, chyba
        słusznie tłumaczyłam zmianami zachodzącymi w tym czasie w macicy. Bo faktycznie
        ten ból jest zlokalizowany w okolicy jajników. Czyli niepotrzebnie się
        zaniepokoiłam. Mam nadzieję...

• Gość: Xena Re: Wielkosc IP: *.acn.waw.pl 23.08.01, 20:52
      Dołączę się do tych postów również ze swoim problemem; ja równiez odczuwam
      bolesność w trakcie stosunku, ale w zasadzie tylko w momencie wprowadzenia
      członka, przy samym wejściu do pochwy, później, w trakcie ruchów frykcyjnych
      partnera, te dolegliwości znikają; zawsze mam takie wrażenie, jakby członek
      partnera "wdzierał się" we mnie, trochę siłowo, jakby coś stawiało opór.
      Towarzyszy temu nieprzyjemne pieczenie. Z tego powodu nigdy nie kochamy się w
      pozycji "na jeźdźca" - bo łatwiej mi "przełknąć" chwilę bólu, kiedy to partner
      we mnie wchodzi, niż wtedy, kiedy sama miałabym tym pokierować. Podobne
      dolegliwości (choć - oczywiście - w o wiele mniejszej skali) zdarzają mi się
      czasami w trakcie zakładania tamponów. Dodam, że ginekolog nie stwierdził u
      mnie żadnych nieprawidłowości anatomicznych (przynajmniej w trakcie rutynowych
      badań). Czy może to być związane ze słbym nawilżeniem pochwy i jakie są
      sposoby, by temu zaradzić?
      • Gość: Maur Re: Wielkosc IP: *.chello.pl 23.08.01, 21:13
        hmmm, nie jestem ekspertem, ale nie jestes zbyt malo podniecona, i co za tym
        idzie mokra?
        Z tego co pamietam, zdarza sie, ze niektory kobiety po prostu maja klopoty z
        odpowiednim "poslizgiem", nie pamietam przyczyn, moze jakies hormonalne, albo
        cos????
    • Gość: SCANDAL! Wielkosc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.01, 00:01
      prosze jak to dziewczyny znalazły wspólny temat ;)
      • Gość: <<. Re: Wielkosc IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:04
        Do Xeny:niekoniecznie jest to brak podniecienia,poniewaz bol pojawia sie
        (przynajmniej u mnie)nawet jak jestem bardzo podniecona.w jakiejs ksiazce
        wyczytalam dobry sposob i sprawdza sie doskonale.po prostu pod biodra polozyc
        np poduszke,albo jasiek.wtedy wszystko jest idealnie.a bol wynika z
        podraznienia ''spoidla pochwy''albo cos takiego.
      • Gość: Xena Re: Wielkosc IP: *.acn.waw.pl 24.08.01, 11:01
        Do SCANDALA! Widocznie temat nie jest taki błahy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka