Dodaj do ulubionych

Konsultacja 9-latki

17.09.20, 09:18
Dzień dobry.
Chce Was prosić o opinię w sprawie mojej córki.
Raz w roku robię jej trójkę tarczycową że względu na chorobę serca i niskorosłość.

Wyniki z zeszłego roku:
TSH 4.69 norma 0.27-4.20
Ft4 29%
Ft3 85%
Opinia lekarza:Jest ok,u dziecka tsh może być takie.

Wyniki aktualne:
TSH 2.882 norma 0.700-4.170
Ft3 46%
Ft4 Minus 6.25 %
Anty-to 3 norma 0.00-5.61
Anty-to 3 norma 0.00-4.11

Ostatnie badanie było robione świeżo po chorobie(antybiotyk)I zastanawiam się, czy mogło to mieć wpływ na taki wynik?
Wczoraj wizyta u Endo.
Usg-ok,bez zmian,guzków,torbieli,wielkosc prawidłowa.
Przepisany euthyrox N 25 pół tabletki.
No i zastanawiam się czy wierzyć tym badaniom czy zrobić je ponownie i ewentualnie wtedy podać lek.
Z góry dziękuję za spojrzenie na moje rozterki z boku smile


Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka