Dodaj do ulubionych

kiedy pierwsza owulacja po poronieniu?????????????

01.07.06, 12:11
czesc dziwczyny.mam bardzo wazne dla mnie pytanie.kiedy po poronieniu (bez
zabiegu, 6tydzien ciazy) wystepuje pierwsza owulacja??????? piszecie tu na
forum ze ta owulacja jest bolesna itd a ja jestem juz 4 tyg po poronieniu i
nie czulam zadnych boli,ani nie mialam objawow owulacji (przed zajsciem w
ciaze potrafilam okreslic kiedy mam owulacje).z gory dziekuje za
odpowiedz.pozdrawiam was wszystkie!
Obserwuj wątek
    • agulka1001 Re: kiedy pierwsza owulacja po poronieniu???????? 01.07.06, 12:32
      a jakie mialas cykle??bo moze jeszcze owulacja przed Tobą!
      ja np mam dlugie cykle!i lekarz mi mowil,ze po poronieniu przez kilka dni
      organizm dochodzi do siebie,u mnie np. ok.10dni!jak poszlam do lekarza w
      21dc,to powiedzial,ze wg jajnikow jest to 8dc!potem zaczyna sie prawdziwy cykl!
      • bijou82 Re: kiedy pierwsza owulacja po poronieniu???????? 01.07.06, 13:05
        hej.moje cykle przed poronieniem to 32-33 dni.Od wtorku mierze sobie temp i
        jest w granocach 36,9-37,1.Z czego wnioskuję ze owulacja jakgdyby byla i teraz
        powinnam za nied;ugo dostac @.Zastanawiam mnie tylko ty czy jest mozliwe aby do
        pierwszej @ po poronieniu nie bylo owulacji? I czy po poronieniu organizm
        wraca "do normy" i "zachwuje" sie tak jak przed poronieniem??tzn mam na mysli
        ta sama dlugosc cykli na przyklad?? duzo tych pytan,wiem....ale ja tak bardzo
        bym chciala wiedziec kiedy moge starac sie o swoje kolejne malenstwo,by nie
        czuc takiej pustki.chce odczekac 3 miesiace,ale chce tez wiedziec jak zachowuje
        sie moj organizm i czy wszystko jest ok??
        • agulka1001 Re: kiedy pierwsza owulacja po poronieniu???????? 01.07.06, 13:36
          rozumiem Cie!jestem po pierwszej @@ po poronieniu!dostalam rowno 6tyg po!
          wiec cykl wyglada normlanie!owulacja chyba tez byla,bo mierzylam temp!
          nie wiem,jak to bedzie dalej,musimy czekac!czekasz 3 m-ce czy 3 cykle??
          u mnie to zasadnicza roznica,bo ja bym chciala po 3m-cach (czyli w sierpniu),bo
          3 cykle to nawet poczatek pazdziernika!
          • agulka1001 Re: kiedy pierwsza owulacja po poronieniu???????? 01.07.06, 13:37
            "Zastanawiam mnie tylko ty czy jest mozliwe aby do
            pierwszej @ po poronieniu nie bylo owulacji? I czy po poronieniu organizm
            wraca "do normy" i "zachwuje" sie tak jak przed poronieniem??tzn mam na mysli
            ta sama dlugosc cykli na przyklad?"

wszystko jest mozliwe!moze od razu wrocic do normy,moze od razu byc
            owulacja,jest mnostwo dziewczyn na forum,ktore zaszly w ciąże w cyklu zaraz po
            poronieniu!nie ma reguly!
            • aniafirak Re: kiedy pierwsza owulacja po poronieniu???????? 01.07.06, 15:02
              A u mnie nie było owulacji, a własciwie była ale nie do końca. nie pękł
              pęcherzyk i powstał mały torbiel na jajniku. Od poronienia minęło 5 tygodni a
              ja nie miałam jeszcze miesiaczki . Teraz biore luteine na wywołanie miesiaczke
              a później mam brać tabletki antykoncepcyjne żeby pozbyć sie torbieli.
              Pozdrawiam Ania.
              • bijou82 Re: kiedy pierwsza owulacja po poronieniu???????? 01.07.06, 17:54
                ja chce zaczac starania we wrzesniu czyli po 3 miesiacach a nie po 3 cyklach bo
                cykle mam ponad 32-33dniowe wiec wyszlo by troche pozniej.dzieki za
                odpowiedzi!! pozdrawiam!!! czekam na @...oby szybko przyszla,bede wtedy mogla
                rozpoczac liczenie wink
                • agulka1001 Re: bijou82 01.07.06, 23:26
                  widze,ze masz ten sam problem co ja-dlugie cykle!ja tez chce juz w sieprniu!
                  w pon ide do innego zupelnie lekarza,do innego miasta,napisze,co mi
                  doradzil,czy czekac czy zaczynac!
              • agulka1001 Re: aniafirak 01.07.06, 23:27
                wiesz,ja tez tak mialam,jak dostawilam tabletki,to mialam cysty!nie pekaly
                pecherzyki!a etraz dostalam @@ po poronieniu bez wywolania,po 6tyg!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka