07.02.11, 18:04
Sluchajcie szukam sensownego psychologa, psychiatry kogos kto pomaga pracowach nad personality.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: psycholog 07.02.11, 18:09
      zaraz psycholog, pisz wiecej na forum ;)
    • skibunny Re: psycholog 07.02.11, 20:44
      moze napisz gdzie mieszkasz?
      • aputnam Re: psycholog 07.02.11, 21:09
        no tak nie pomyslalam NY

Dzieki
        • aniutek Re: psycholog 08.02.11, 18:44
          sie podepne, rzuccue nazwiskiem
    • monie_pl Re: psycholog 09.02.11, 06:30
      Poszłabym za radą Edykus. Moja psiapsiuła z CA powiedziała mi tak, że jej znajoma poszła do terapeuty i ten jej powiedział, że powinna sobie znaleźć hobby, tylko takie raczej spokojne, np. malowanie akwarelą, więc moja psiapsiuła zaproponowała mi - zaoszczędźmy pieniądze na terapucie i chodźmy odrazu na kurs malowania akwarelą... i tak znalazłyśmy hobby i się zrelaksowałyśmy.

A tak na poważnie to skąd wiesz, że trzeba pracować na personality? Czy już określiłaś zakes potrzeb z jakimś psychologiem? Jeśli tak, to pewnie wydałaś trochę kasy, więc może warto zostać z tym fachowcem. Jeśli jeszcze nie rozmawiałaś z fachowcem to może warto zacząć od pracowego EAP, czyli Employee Assistance Program. Większoliść tych programów opłacanych rpzez pracowadcę daje możliwość 2-3 wizyt bezpłatnych, co dałoby ci możliwość stwierdzenia kogo szukasz.

Pozdrawiam i powodzenia
      Monia
      • aniutek Re: psycholog 10.02.11, 03:30
        Employee Assistance Program- to ciekawe, jutro zorientuje sie w robocie czy i jak dziala, dam znac.
        Ja ciekawa jestem co tam w srodku siedzi, jak podejsc swoje wady, przeanalizowac siebie.
      • bozena73 Re: psycholog 11.02.11, 02:46
        Ja wlasnie pracuje w firmie ktora oferuje Employee Assistance Program. Nasi klienci to wielkie korporacje, firmy mniejsze, muzea itp. To jest naprawde w sumie super program i polecam abyscie sie rozejrzeli u siebie w pracy czy wasz pracodawca to oferuje a jezeli nie, to skontaktujcie go ze mna :-) I tak jak Monie napisala, oferujemy pierwsze 3-4 wizyty za darmo a potem robimy referral do sprawdzonych psychologow.
        Ze strony klinicznej zatrudniamy tylko psychologow z PhD - naprawde bardzo madrzy, wspaniali ludzie..tyle ze ironia jest to, ze prawie Ci wszyscy madrzy ludzie chodza na swoje prywatne terapie, maja swoich prywatnych psychologow.. :-0
        • edytkus Re: psycholog 11.02.11, 04:15
          bozena73 napisała:

> prawie Ci wszyscy madrzy ludzi
          > e chodza na swoje prywatne terapie, maja swoich prywatnych psychologow.. :-0

hmm, czyli trzeba wybrac tego do ktorego oni chodza, a komu on sie zwierza? poduszce? ;)
          • edytkus Re: psycholog 11.02.11, 04:19
            Aputnam, nie myslalas zeby zapisac sie na lekcje ktorychs z martial arts? Z tego co wiem nie chodzi w nich o sama walke. Z wikipedii:
            Training in martial arts imparts many benefits to the trainee, physical, mental and spiritual.[12]
            Through systematic practice in the martial arts a person's physical fitness may be boosted (strength, stamina, flexibility, movement coordination, etc.,) as the whole body is exercised and the whole muscular system is activated. Beyond contributing to physical fitness, martial arts training also has benefits for mental health, contributing to self-esteem, self-control, emotional and spiritual well-being. For this reason, a number of martial arts schools have focussed purely on therapeutic aspects, de-emphasizing the historical aspect of self-defense or combat completely.[citation needed]
            According to Bruce Lee, martial arts also have the nature of an art, since there is emotional communication and complete emotional expression.

trening umyslu i ciala czyli przyjemne z pozytecznym
        • monie_pl Re: psycholog 11.02.11, 18:19
          Bozenka,
          Psycholog-terapeuta musi co jakis czas spotykac sie z tzw. mentorem, zeby zrzucic to co daja mu pacjenci i sprawdzic czy nie projektuje czegos swojego na nich, wiec nie jest to terapia ale periodyczne czyszczenie glowy i samorozwoj. Tutaj, zeby zostac terapeuta to NAJPIERW trzeba przejsc terapie. :-)
          W jakiej ty firmie teraz pracujesz? Jesli mozna spytac...
          Pozdrawia
          Monia
    • aputnam Re: psycholog 10.02.11, 04:00

No dzieki hobby to mam, a psychologia to taaki szeroki zakres, nie zawsze wystarcza malowanie akwareli, ale napewno komus moze pomoc. Ja szukam kogos kto pomoze mi uwierzyc w siebie, wyjsc do swiata i ludzi. Podejmowac lepsze i smialsze decyzje i nie chowac sie ciagle. Taka aniutek np. miala prace, otworzyla biznes , pozniej pomyslala ze "o zawsze chcialam byc polozna " i bum poszla do szkoly i ma. Osoby takie siegaja po to co chca, ja gdzies zawsze mam mysl w glowie to nie dla mnie , mi sie nie uda , ja nie potrafie itd. I nie wystarczy mi powiedziec, wez sie w garsc bo przekonanie , obraz jaki w sobie nosze jest na tyle gleboki ze potrzebny ..specjaliista .
      • edytkus Re: psycholog 10.02.11, 04:28
        Dzisiaj w Daily News byl artykul Therapy: an option, o insecurities and failures, lack of motivation wsrod kobiet czyli chyba o tym o czym piszesz. Niestety nie ma go w internecie ale podaja takie strony gdzie mozna znalezc info i terapeutow:
        www.nami.org
        www.psychologytoday.com
        www.webmd.com/anxiety-panic/guide/how-to-find-therapist

Nie masz dostepu do jakiegos counselor? Powodzenia.
        • aputnam Re: psycholog 10.02.11, 12:29
          Dziekuje , popytam moze i gazete znajde jeszcze.
      • monie_pl Re: psycholog 10.02.11, 23:29
        Mam nadzieje, ze nie wzielas mojej wypowiedzi jako umniejszania powagi twojej sytuacji.
        Z tego co piszesz to rzeczywiscie mozesz potrzebowac fachowca do pomocy.
        Powodzenia
        Monia
        • aputnam Re: psycholog 11.02.11, 12:45
          Absolutnie nawet mi to do glowy nie przyszlo.Dziekuje za szystkie rady
      • aniutek Re: psycholog 12.02.11, 01:15
        widzisz Ada, kazdy ma jakiegos kornika, jestem bardzo hmmmm nie wiem, lubie zmiany, dzialanie i nie boje sie, ale za to mam inne problemy, np ciezko mi znalesc spokoj, denerwuje sie i mase innych znacznie powazniejszych.
        z wierzchu jestem go getter z usmiechnieta morda, a w srodku well...
        no i nie zostalam polozna, ale to jest OK bo bardzo lubie swoja robote, naprawde nie moglam lepiej trafic.

a powiedz co bys chciala?
        moze Cie zmotywuje ;)
        • aniutek Re: psycholog 12.02.11, 01:17
          jestem do pogadania na aniutek@mac.com
    • skibunny Re: psycholog- zajrzyj na gazetowego e-maila n/t 11.02.11, 01:44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka