Dodaj do ulubionych

probiotyki z internetu

14.04.11, 15:16
Znacie sprawdzone zrodlo internetowe, gdzie mozna kupic probiotyki dla doroslych i dzieci? Np klienci z Amazon.com skarza sie, ze dostaja je w zwyklej paczce bez lodu, wiec dlatego szukam sprawdzonego zrodla. Do tej pory kupowalam w sklepiku ze zdrowa zywnoscia w mojej okolicy, ale go zamkneli.
Obserwuj wątek
    • beatamc Re: probiotyki z internetu 14.04.11, 16:29
      podepne sie przy okazji probiotykow z pytaniem o urzadzenie do robienia jogurtow. MOze ktos z Was ma i moze polecic? Widzialam pare w necie, ale chcialabym to urzadzenie gdzies na zywo obejrzec. Interesuja mnie tez szklane sloiczki nie plastikowe.
      • analfabeta7 Re: probiotyki z internetu 14.04.11, 17:31
        A interesuje ciebie możliwość posiadania polskiego kwaśnego mleka (amerykańskie mleko o polskim smaku) w dowolnych ilościach? A dla osoby pytającej wyżej. Mozę znajdziesz co szukasz w sklepie internetowym lub może jest w twojej okolicy, pod nazwa: VITAMIN WORLD (maja sproszkowana maślankę itd). Oczywiście jak nie wystarcza kwaśne mleko (kwaśne nie homogenizowane-nie przegotowane mleko ma probiotyki w sobie).
    • parasol-ka Re: probiotyki z internetu 14.04.11, 18:12
      Kupuje probiotyko na www.drugstore.com ale tez przesylaja bez lodu.
    • miskidomleka Re: probiotyki z internetu 14.04.11, 19:11
      Chodzi o bakterie? Po co na lodzie, takie bakterie się dobrze liofilizują.
      • monhann2 Re: probiotyki z internetu 15.04.11, 14:47
        Tabletki z probiotykami aby mialy maksymalna skutecznosc, tzw max potency (wiecej szczepow i wieksza ich ilosc "przezywa") powinny byc przechowywane w lodowce. Jesli przechowujemy w temperaturze pokojowej z 10 miliardow bakterii przezyje jedynie, dla przykladu, 5 miliardow. Czyli wyrzucamy forse w bloto, bo im wieksza ilosc bakterii w tabletce tym taki probiotyk drozszy. Nawet na fiolce z probiotykami, ktore uzywam jest opisana liofilizacja i na czym ona polega. Gdyby nie liofilizacja, to takie tabletki w temp pokojowej stracilyby calkowicie swoja skutecznosc. Ja swego czasu bralam probiotyki - 50 miliardow i trzymanie ich w lodowce non-stop to byla podstawa. Nigdy nie kupilabym probiotykow z internetu!!!
        • miskidomleka Re: probiotyki z internetu 15.04.11, 16:20
          monhann2 napisała:

> Jesli przechowujemy w temperaturze pokojowej z 10 miliardow bakterii przezyje
          > jedynie, dla przykladu, 5 miliardow.

A to znowu wielka różnica? Bakterie dzielą się szybko, w dobrych warunkach z 5 miliardów będzie 10 miliardów pewnie nie dalej niż po godzinie.

Ale teraz jak sobie przypominam, to rzeczywiście większość probiotyków zaleca się przechowywać, zwłaszcza jeśli przez czas dłuższy, w lodówce. Chociaż chyba też są preparaty stabilizowane które lodówki nie wymagają.
    • monhann2 Re: probiotyki z internetu 15.04.11, 14:53
      Klaudona, sklepow ze zdrowa zywnoscia otwiera sie wokolo mnie jak przyslowiowych grzybow po deszczu. Prawie na kazdej plazie taki jest. Nie wiem gdzie mieszkasz ale radzilabym sie rozejrzec, bo prawde mowiac tylko takim probiotykom, z health store, ktore widzisz, ze sa w lodowce, ja osobiscie bym ufala. Pewnie, ze sa probiotyki w drugstores ale to jest totalne dziadostwo, zwroc uwage, ze one tam maja jedynie 1-2 miliardow bakterii, to juz lepiej pic jogurt Danactive, ktory ma chyba 10 miliardow!!! www.danactive.ca/en/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka