Dodaj do ulubionych

koniec swiata w sobote!

18.05.11, 16:36
wczoraj widzialam billboard na moje wlasne osobiste oczy!
www.nj.com/cumberland/index.ssf/2010/12/bridgeton_billboard_world_will.html
czytalam o jednym emerycie co wydal oszczednosci swojego zycia na te billborady.

kiedys ktos mi pokazal ta stronke

web.me.com/lorenmadsen/endings/pick_a_year.html
enjoy!

aha ja bym jeszcze dodala date 11-11-11, w porzadnej przepowiedni numerki zawsze pasuja do siebie ;)
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: koniec swiata w sobote! 18.05.11, 18:00
      w moim autobusie dzis rano na kazdym miejscu byla ulotka z ta informacja (po angielsku i po hiszpansku)..ze tez pozwalaja tak smiecic w autobusach...
    • sondra Re: koniec swiata w sobote! 18.05.11, 18:37
      Jak zwykle z takiej okazji, mój miejscowy klub ateistów urządza w niedzielę brunch post-apokaliptyczny.
      Już wiele takich było takich spotkań.
    • staua Re: koniec swiata w sobote! 18.05.11, 19:30
      Nie zauwazylam, hcyba tutaj mniej popularna jest ta informacja, duzo imprez i innych wydarzen (takze kosztownych) jest zaplanowanych na nadchodzace tygodnie...
    • edytkus Re: koniec swiata w sobote! 18.05.11, 19:55
      Biedna Inletka, musi to bardzo przezywac...
      • skibunny Re: koniec swiata w sobote! 18.05.11, 20:29
        caly NY jest tym oblepiony i tak sie wlasnie zastanawialam kto za to placi:)
        • arybka68 Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 02:45
          Dla brata mojego meza to naprawde bedzie koniec swiata bo sie zeni w sobote ;)
    • lilazw Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 04:47
      A wiadomo chociaz o ktorej godzinie? Mialam isc na impreze ale teraz to juz nie wiem czy sie wybierac :)
      • edytais Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 04:52
        O kurcze, a ja tyle mialam planow na przyszlosc! Jutro jade na zakupy, karty kredytowe na maksa, bo nie bede musiala splacac :D
        • edytkus Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 05:25
          edytais napisała:

> Jutro jade na zakupy, karty
          > kredytowe na maksa, bo nie bede musiala splacac :D

O! i to jest dobry pomysl! podziel sie numerami... przeciez i tak nie bedziesz musiala splacac... LOL

a moze ktos chce cos na mnie przepisac? dom, samochod, diamenty? ;))))

az mi sie Klaudony i Bozeny zal zrobilo, jedna nie zdazy z extensions a druga powita koniec z nadmiarem. Swoja droga, rzeczywiscie nam kobietom ciezko dogodzic, jedna ma za dlugie, druga za krotkie, a na Staten Island sasiad sasiadowi palec odgryzl. Prawie. I ciagle leje. Normalnie koniec swiata, he he.

piosenki okolicznosciowe ;)
          www.youtube.com/watch?v=95jFGhp_Ck4&feature=related
          www.youtube.com/watch?v=BTDQEPKKW5I&feature=related
          www.youtube.com/watch?v=jKwiDEsevqg&feature=related
          • klaudona Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 14:54
            Zdaze ze wszystkim, bo koniec swiata bedzie w 2012, kiedy to konczy sie kalendarz Aztekow (czy Majow).
            • nanuk24 Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 16:46
              Jestes do tylu z wiadomosciami.
              Naukowcy zle odczytali ich kalendarz, wiec koniec swiata przesuniety;-)
              • aneta05 Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 17:10
                nanuk24 napisała:

> Jestes do tylu z wiadomosciami.
                > Naukowcy zle odczytali ich kalendarz, wiec koniec swiata przesuniety;-)
                >
                tak tez to slyszalam, pomylili sie o 100 lat i o tyle wlasnie przesuneli koniec swiata
              • wespuczi Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 17:31
                uff
                no to jeden stres mniej ;)
                • nanuk24 Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 20:52
                  Wespuczi nie grzesz! Zblizajacy sie koniec swiata to wlasnie wybawienie od stresow, a nie tam... stres:-P
    • godiva1 Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 15:35
      Chyba sobie wezme w piatek wolne z pracy, zeby sie przygotowac do Rapture.
      • tamsin Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 19:36
        ja wlasnie wrocilam z wakacji wiec jestem wypoczeta i gotowa na koniec swiata, ale slyszalam ze nie ma tak prosto i nie pierdyknie nas w sobote, ale koniec swiata zacznie sie w sobote a skonczy gdzies w listopadzie.
        • klaudona Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 20:00
          Gdy zapytasz staruszki w PL, za ich czasow mlodzi byli aniolkami a teraz to juz koniec swiata.
        • nanuk24 Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 20:54
          ale koniec sw
          > iata zacznie sie w sobote a skonczy gdzies w listopadzie.

Eeee, a juz myslalam, ze porodowki nie zalicze. a niech to!
          • wespuczi Re: koniec swiata w sobote! 19.05.11, 20:58
            jakiej porodowki?
            tak dobrze nie bedzie, w piwnicy bedziesz rodzic, chyba ze cie zombie dorwa,
            lepiej sobie zorganizuj ciepla wode i reczniki na okolicznosc :)
          • beatamc Re: koniec swiata w sobote! 20.05.11, 15:43
            > Eeee, a juz myslalam, ze porodowki nie zalicze. a niech to!

no ja juz porodowke zaliczylam w piatek trzynastego, wiec pewnie mnie ten koniec niestety ominie.
            Ciekawe jaka jest prawdziwa przyczyna tego straszenia. Szatan Bil Laden juz nie terroryzuje, trzeba nowego postrachu,
            • nanuk24 Re: koniec swiata w sobote! 21.05.11, 16:46
              > no ja juz porodowke zaliczylam w piatek trzynastego

To ci dopiero! dziecko ci do konca zycia tego nie wybaczy!:-D
              • beatamc Re: koniec swiata w sobote! 23.05.11, 15:44
                > To ci dopiero! dziecko ci do konca zycia tego nie wybaczy!:-D

Sam tak chcial, ja go nie ponaglalam. Wprost przeciwnie, chcialam zeby jeszcze tam ze 3 miesiace siedzial ;)

...ale pogode mamy, jak z konca swiata. Chyba juz widac wplyw przesuniecia sie osi ziemi. Szkoda tylko, ze na polnoc nas przesunelo. NIedlugo bedzie deszczowy Ny, nie Londyn.
        • edytkus Re: koniec swiata w sobote! 20.05.11, 01:36
          tamsin napisała:

> ale slyszalam ze nie ma tak prosto i nie pierdyknie nas w sobote, ale koniec sw

kamien z serca, dowiem sie kto wygral American Idol :)
        • miskidomleka Re: koniec swiata w sobote! 20.05.11, 01:48
          tamsin napisała:

> ale slyszalam ze nie ma tak prosto i nie pierdyknie nas w sobote, ale koniec sw

Nie...?? W sobotę idę na Requiem Verdiego, bardzo właściwa muzyka na koniec świata.

A kiedy w listopadzie ten koniec?
          • edytkus Re: koniec swiata w sobote! 20.05.11, 04:46
            a co w ogole ma sie skonczyc? planeta sie rozpadnie czy tylko my wymrzemy?
            • zyta2003 Re: DSK 20.05.11, 16:57
              Zagladam, a tu nikt nie wspomina o aferze obyczajowej swiatowego prezesa. Nie interesujecie sie takimi? Ja akurat ta sie interesuje. Bowiem od poczatku widac roznice kulturowe miedzy USA, a Europa, czyli w tym wypadku Francja. Od chociazby:
              Zawsze oburzenie wzbudzaja kajdanki. Wiec wg znawcow kultury europejskiej od jakiego przestepstwa, stanowiska itd mozna zakladac kajdanki? Czy Amerykanom mozna miec swoje procedury prawne, czy musza sie konsultowac z Europa, nawet w przypadku, kiedy te procedury akceptuje spoleczenstwo? Kajdanki kiedys mnie razily, teraz duzo mniej, mimo ze znam dwie osoby zakute, ze tak powiem bezpowodowo.
              Dlaczego najmodniejszy filozof - socjalista poucza z Francji Ameryke, ze w zyciu jednak nie wszyscy sa rowni i bogatemu, jesli nawet okazalby sie nieco winny, wiecej wolno - zwlaszcza jak jest prezesem?
              To prawda, ze determinuje nas miejsce urodzenia, ale z ust humanistow tego swiata nie schodza banaly rownosci i demokracji, to moze by na ta chwile zamilknac.
              Sprawa jest typu "he said, she said", a juz kazdy ma osad. Lacznie ze mna, ktora nie lubi pysznych i nietykalnych. Inni nie lubia czarnych, muzulmanskich pokojowek. Tylko, ze moja opinia jest rzecza prywatna.
              Biedna, czarna emigrantka z afrykanskiego kraju nekanego wojna i walkami, (ktora dostala w USA azyl polityczny) na dodatek muzulmanka w chustce, no i dziwka wg opinii wiekszosci Europejczykow ( wykonuje numerki miedzy jednym sprzataniem a drugim) otwarla usta francuskiej dziennikarce, ktora we wlasnym kraju, pochadzac z wyedukowanych sfer dopiero teraz miala odwage opowiedziec swoje zajscie z prezesem. Milczala - za rada matki - bo zniszcza cie. Emigrantka miala odwage, i za to cenie Ameryke.
              PS Schwarzenegerem omal sie nie interesuje. Banalne k....o wsrod rownych, ktoremu sprzyja wladza i pieniadz.
              • miskidomleka Re: DSK 20.05.11, 17:09
                Zyta, a nie możesz oddzielnego wątku założyć? Tu mowa o poważnych sprawach, o apokalipise, o końcu czasów, czym w obliczu sądu ostatecznego jest sąd na jakimś francuzikiem?
                • miskidomleka Re: DSK 20.05.11, 17:11
                  A, widzę że już założyłaś.
                • edytkus Re: DSK 20.05.11, 17:23
                  miskidomleka napisał:

> , czym w obliczu sądu ostatecznego jest sąd na jakim
                  > ś francuzikiem?

dla niego to dopiero koniec swiata ;)
    • marekatlanta71 Re: koniec swiata w sobote! 20.05.11, 15:30
      Czyli mogę dziś nie sprzątać? :)

P.S. Dla miłośników dat - po pierwsze Grzesiu 13 ukradł kilkanaście dni z kalendarza Juliańskiego, więc koniec świata był już jakiś czas temu. Po drugie wg. najnowszych badań Jezus urodził się kilka lat wcześniej niż do tej por myślano i mamy obecnie rok mniej-więcej 2016-2017. Więc planowany na rok 2012 koniec świata już dawno temu nastąpił...
    • edytkus No i? 21.05.11, 16:37
      Czujecie juz cos? bo ja nic :O
      • nanuk24 Re: No i? 21.05.11, 16:44
        Cierpliwosci kobieto! O szostej ma byc;-)
        Posprzataj chalupe zeby Jezus sie o klocki nie potknal, upiecz mu jakie ciasto czy cus
        • wespuczi Re: No i? 21.05.11, 18:14
          no w polsce juz powinno trzasc..
          czekam cierpliwie na dworze, sloneczny dzien pierwszy raz od tygodnia, kszanie wszystko generalnie, zabieramy sie do produkowania baniek mydlanych...
          • edytais Re: No i? 21.05.11, 20:20
            A ja myslalam, ze to tak o godzinie 0 sie zacznie i wygladalo jakby tak bylo... W maju u mnie zwykle sucho i goraco a tu pogoda: 70F i deszczowo. W nocy byla burza, niebo rozowe (takie jakby krwia zaczynalo zachodzic!) grzmialo tak dziwnie tez i strasznie glosno... przysieglabym, ze juz koniec swiata sie zaczal :D Na dodatek o polnocy Emily jeszcze mi nie spala! A ona zawsze spi jak kamien, wiec tez cos nie tak bylo. A mnie kolano swedzialo a nigdy przedtem nie.
            • tamsin Re: No i? 21.05.11, 20:32
              rano zupelnie zapomnialam o koncu swiata i zjadlam sniadanie jakby to normalna sobota byla. No ale wrocilam do siebie i znowu jestem przygnebiona, bo wczoraj bylam na pogrzebie ktory trwal od 10 do 3 po poludniu, wiec nastroj na koniec swiata mam, znakow jednak za oknem jak na zlosc nie widac, bo slonce wyszlo. teraz czekam az zacznie sie trzesienie ziemi, ale to podobno po obiedzie nastapi.
      • marekatlanta71 Re: No i? 21.05.11, 22:10
        Był, ale maleńki.
        • edytkus Re: No i? 22.05.11, 02:11
          People, you've got it all wrong (doedukowalam sie w temacie) ;) O szostej mialo byc wniebowstapienie - doslownie. Wracalam w tym czasie z plazy z jazz festival i na autostradzie nikt do nieba sie nie uniosl, grzesznikom pozostaje czekac do polnocy na globalne trzesienie ziemi. Jakby nie patrzec grzesznicy maja lepiej - szesc godzin zycia wiecej do obchodow konca ;))
          • miskidomleka Re: No i? 22.05.11, 16:47
            No właśnie, nikogo ze znajomych nie brakuje. Jakże smutne.
            • miskidomleka Re: No i? 22.05.11, 18:04
              A jednak - coś się zaczyna!!!

avherald.com/h?article=43cee879&opt=0
              • tamsin Re: No i? 22.05.11, 20:36
                rowniez na Pacyfiku zarejestrowano jakies male trzesienia ziemi, nic szczegolnego ale moze dla niektorych koniec swiata. No nic, czekamy na kolejny koniec swiata, moze za rok.
                • edytais Re: No i? 23.05.11, 03:22
                  A ja myslalam, ze moje miasteczko zrobi sie puste, bo wszyscy tutaj tacy religijni, o wiele bardziej niz moherowe berety. Nawet na uczelni stanowej nikt sobie nic nie robi z tego, ze nie powinno byc modlitwy. W szkolach panstwowych niby to jest zakazane, a tutaj gwizdza na zakazy... modla sie wszedzie i caly czas czy to panstwowa szkola czy nie. Jak ktos potrzebuje rady to zawsze bez wyjatku rada rozpoczyna sie (lub konczy) na tym, ze trzeba sie pomodlic o rade lub, ze "ja sie bede za ciebie modlic" itp Nawet prosby o modlitwe sa, zeby dom dobrze sprzedac :) Wszyscy tu naokraglo sie modla i modla i kurcze wszyscy nadal tu sa.... a ja takie nadzieje mialam, ze tu sie troche mniej tych gorliwie modlacych bedzie i latwiej mi bedzie znalezc ludzi, ktorzy dziela moje poglady religijne (bo tu trudno znalezc i szuka sie jak igly w stogu siana.... poza tym ci niereligijni najczesciej sie bardzo chowaja ze swoimi pogladami z nami wlacznie) jakby tak dobrze bylo z rapture :) A tu g....
                  • miskidomleka Re: No i? 23.05.11, 15:29
                    “I've made a huge mistake”

cynik.eu/robercie
    • edytkus przezylismy koniec swiata :O 24.05.11, 02:06
      no coz, bedzie co wnukom opowiadac
    • wespuczi Re: koniec swiata w sobote! 24.05.11, 18:02
      yes yes!
      www.washingtonpost.com/blogs/under-god/post/harold-camping-says-may-21-2011-was-invisible-judgment-day-world-will-end-october-21-2011/2011/05/23/AFZmc99G_blog.html
      bedzie jeszcze raz w tym roku - nie moge sie doczekac!
    • marekatlanta71 Re: koniec swiata w sobote! 24.05.11, 19:03
      Ciekawy artykuł:
      richarddawkins.net/articles/630325-wrong-root-and-branch-wrong-at-every-cell-and-molecule-wrong-to-the-core
      • miskidomleka Re: koniec swiata w sobote! 24.05.11, 19:21
        PZ Myers napisał też o mniej śmiesznej stronie tej całej hecy
        scienceblogs.com/pharyngula/2011/05/while_harold_camping_sits_safe.php
        • edytkus Re: koniec swiata w sobote! 25.05.11, 01:32
          Hmm, to dzien urodzin mojego meza, teraz mam dylemat: kupowac prezent czy nie?!!
          • tamsin Re: koniec swiata w sobote! 25.05.11, 03:20
            zaslyszane u mnie w domu o przesunieciu dnia z maja na pazdziernik: no teraz to ma sens, kto wymysla koniec swiata w maju?
            ja sama juz siedze jak na szpilkach bo nie wiem czy pieprznie i ziemie rozwali, czy tez "dobrzy" na ziemi zostana a reszta zniknie (jak w przypadku Noah) czy tez dobrzy wyfruna do nieba a reszta bedzie dalej czekala na nastepny koniec swiata.
            • edytais Re: koniec swiata w sobote! 25.05.11, 07:08
              > zaslyszane u mnie w domu o przesunieciu dnia z maja na pazdziernik: no tera
              > z to ma sens, kto wymysla koniec swiata w maju?

> ja sama juz siedze jak na szpilkach bo nie wiem czy pieprznie i ziemie rozwali,
              > czy tez "dobrzy" na ziemi zostana a reszta zniknie (jak w przypadku Noah) czy
              > tez dobrzy wyfruna do nieba a reszta bedzie dalej czekala na nastepny koniec sw
              > iata.

To ja do urodzin 25 pazdziernika nie dozyje... a moze ja tu zostane? Tak czy inaczej bedzie to powod do radosci. Ja patrze na to bardzo pozytywnie. Jak by nie wyszlo, czy sie zostanie, czy do nieba wyfrunie to bedzie sie wsrod swoich... :) Wiec dobrze bedzie :)
              • doctorjames Re: koniec swiata w sobote! 26.05.11, 00:49
                There's is no Heaven for unbelievers....
                • edytais Re: koniec swiata w sobote! 26.05.11, 05:47
                  Yes, there is.... when all believers ascend ;) Unbelievers are left alone, nobody knocking on the door trying to convert them.
                  • marekatlanta71 Re: koniec swiata w sobote! 26.05.11, 23:01
                    Chyba uwierzę - byłoby super jakby gdzieś zniknęli wszyscy wierzący - świat byłby milion razy lepszy :) Tylko czy tych z turbanami też weźmie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka