Dodaj do ulubionych

TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG

17.05.04, 02:57
Witam wszystkie Forumowiczki,

po dlugich oczekiwaniach na mozliwosc bycia ze swoim narzeczonym ( teraz juz
mezem:) ) jestem wreszcie w Tampie na Florydzie, a co najwazniejsze -
jestesmy wreszcie razem!!! Oczekujac na pozwolenie na prace, itp...mam bardzo
duzo wolnego czasu i czuje sie troche osamotniona i znudzona siedzac w domu.
Poszukuje wiec nowych Znajomych z Tampy i okolic, czy znajdzie sie ktos taki?

Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn i dla zalozycielki tego forum :))
Ola.
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 17.05.04, 03:45
      Witam Cie Olu w Naszym gronie. Ja co prawda nie z Tampy, ale z NYC. Czuj sie u
      nas jak w domu i nie przejmuj sie glupawymi i wulgarnymi postami paru pajacow.
      Niestety Bozenka jest zajeta i nie ma czasu co chwile usuwac ich wypocin, wiec
      najlepsza rada to po prostu ignorowac.
    • mazurka313 Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 17.05.04, 08:09
      ola czy mozesz napisac jak dlugo czekalas na to aby byc razem ? i w jaki
      sposob to zalatwilas? viza narzeczenska czy slub ?
      pozdrawiam
      • ola_n Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 18.05.04, 03:08
        Przyjechalam do Stanow na wize narzeczenska, co wlasciwie wiazalo sie z tym, ze
        jezeli chcialam tu pozostac legalnie, to musielismy wziac slub w ciagu 90 dni
        od daty mojego przyjazdu. Procedure z wiza narzeczenska rozpoczelismy w marcu
        tamtego roku i w listopadzie ja dostalam. Czyli trwa to mniej wiecej 8
        miesiecy. Procedure wizowa rozpoczynal moj maz, skladajac pierwsze dokumenty w
        Stanach. Stamtad po kilkunastu tygodniach przeslali cala dokumentacje do
        ambasady w Polsce i tu tez papierkowa robota zajela im kilkanascie tygodni. W
        koncu wyslali mi zawiadomienie o tym, ze musze zrobic sobie rozne badania
        lekarskie i ostatecznie wyznaczyli mi termin, w ktory mam sie stawic na rozmowe
        z konsulem.
        Szczerze Ci powiem, ze gdybysmy mieli wybor jeszcze raz, to raczej staralabym
        sie przyjechac tu na wize turystyczna lub studencka i wtedy wzielibysmy slub. I
        tak po slubie jest cala masa nowych papierkow do wypelniania i wlasciwie nie
        widac zadnych 'przywilejow' dla tych ktorzy najpierw wyczekali sie tyle czasu
        na wize narzeczenska. Tyle samo czasu czekaja na uregulowanie statusu 'zony z
        wiza narzeczenska' co wszystkie inne 'nie-amerykanskie zony'. Roznica taka, ze
        nie musisz robic badan lekarskich w Stanach, bo masz je zrobione w Polsce.
        Korzysc znikoma ;)
        Jedno jest pewne, jakkolwiek sie za to nie zabrac, to trzeba miec duzo
        cierpliwosci... Tego Ci zycze! Jezeli masz jeszcze jakies pytania to smialo
        pytaj.

DO ANETY - Aneta, bardzo Ci dziekuje za mile przyjecie mnie na Forum. Ciesze
        sie, ze jest takie miejsce w sieci i tacy ludzie!!!
        Pozdrawiam.

• aneta05 Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 18.05.04, 04:33
          Nie ma za co... i jeszcze raz zycze milego "forumowania" oraz cierpliwosci w
          zwiazku ze sprawami w Urzedzie Imigracyjnym. Tez bylam sponsorowana przez meza
          i kosztowalo nas to wiele nerwow, ale na szczescie juz wszystko za nami. Wam
          tez sie wszystko ulozy pomyslnie, zobaczysz.
    • mazurka313 Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 18.05.04, 08:14
      hmm czytay i czytam i sama nie wiem co robic
      moj narzeczony zbiera wlasnie papiery potzrebne do tego aby rozpoczac proces
      wizy narzeczenskiej i juz sie dowiedzialam ze trwa to do 270 dni
      (dlugoooooooo)
      ciagle jeszcze zastanawiamy sie czy nie szybciej by bylo aby on przyjechal do
      Polski, tu bysmy wzieli slub
      rozne opinis slyszalam na ten temat( wiem ze sprawa w sadzie musi byc itp itd )
      pojechanie na wizie turystycznej w moim wypadku odpada:(
      bylam w ambasadzie 2 razy i nie dostalam wizy( chcialam wyjechac z dziecmi)
      wiem ze jak bym pojechala sama to bym ta cholerna promese dostala ale ....
      nie rusze sie bez dzieci
      wiec i tak zle i tak niedobrze
      jesli ktos prez to przechodzil niech napisze :)
      pozdrawiam
      • lolyta Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 18.05.04, 16:09
        > ciagle jeszcze zastanawiamy sie czy nie szybciej by bylo aby on przyjechal do
        > Polski, tu bysmy wzieli slub
        > rozne opinis slyszalam na ten temat( wiem ze sprawa w sadzie musi byc itp itd )

Na sprawe w sadzie czekasz na nia 3 miesiace, trwa 15 minut, 3 tygodnie sie
        uprawomocnia, zalatwienie slubu (w momencie w ktorym papier z sadu masz w
        garsci) trwa w teorii 2 miesiace, w praktyce mozna to zalatwic w miesiac, potem
        (chyba gdzies po dwoch tygodniach) mozesz zlozyc popiery w konsulacie i po
        dwoch miesiacach mozesz leciec, zielona karte dostajesz juz na lotnisku, ssn po
        paru tygodniach przychodzi poczta. Wiec chyba szybciej.
        • mazurka313 Re: TAMPA - CLEARWATER - ST. PETERSBURG 19.05.04, 00:47
          dzieki wielkie
          uratowalas mi zycie :)
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka