Dodaj do ulubionych

e-readers po polsku

09.08.12, 21:17
jest u mnie mama, zblizaja sie jej urodziny chciala bym jej e-booka kupic na ktorym mogla by czytac po polsku. Mozecie cos polecic? Ktos sie orientuje jak to jest z kupnem ksiazek po polsku, kto to oferuje i jakie sa ceny ?
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: e-readers po polsku 09.08.12, 22:05
      Kupiłem mojemu ojcu Kindle - daje się pozmieniać menu na polski (choć wymaga to dziwnych działań), książek na Kindle w polskich księgarniach internetowych jest bez ograniczeń.
      • mazurka313 Re: e-readers po polsku 16.01.13, 06:52
        marek mozesz zdradzic te dzialania ?
    • klaudona Re: e-readers po polsku 10.08.12, 03:34
      Kazde czytadlo elektroniczne odtworzy polskie ksiazki. Jesli chodzi o obsluge, to ja mysle, ze bez znajomosci angielskiego mozna sobie poradzic. Pisze to na podstawie znajomosci Nook i Sony.
      • mazurka313 Re: e-readers po polsku 31.12.12, 23:32
        podbijam watek
        magda kupilas cos ?
        marek jakie sa ceny za ksiazke ?
        • magdziol18 Re: e-readers po polsku 01.01.13, 02:08
          www.virtualo.pl
          www.empik.pl
          www.merlin.pl
          tam sa ceny-;)
        • monhann2 Re: e-readers po polsku 07.01.13, 18:59

Ceny w polskich ksiegarniach sa bardzo konkurencyjne i czesto maja promocje. W przeciwienstwie do amerykanskich, ktore maja promocje tylko na badziewie, ktorego nikt nie czyta.

Nie kazdy czytnik otwiera e-booki z polskich ksiegarni. Ja mam np Kobo na Playbooku Blackberry i jak na razie nie moge otwierac polskich ksiazek. Pewnie jak sie ktos na tym dobrze zna to mozna ale ja jeszcze tego nie rozgryzlam i jestem zmuszona czytac polskie ksiazki na iPhonie.

polecam tez polska ksiegarnie Woblink
          • mazurka313 Re: e-readers po polsku 08.01.13, 06:46
            na iphone, a jaka masz aplikacje ?
            tzn mam iphone ale nigdy mi nie sluzyl do czytania ksiazek....
          • skibunny Re: e-readers po polsku 09.01.13, 00:34
            w jakim formacie mozna kupowac polskie ksiazki na iphone'a lub na i pada?
            • monhann2 Re: e-readers po polsku 09.01.13, 16:56
              Gdy kupilam ksiazke na stronie Woblink, to zaladowalam aplikacje nazywajaca sie wlasnie 'woblink' (darmowa), na ktorej czytasz wszystkie ich ksiazki. To samo z wirtualna ksiegarnia Virtualo - aplikacja darmowa 'virtualo' i git!

Czytanie na iPhone jest super, male to-to i wszedzie mozna sie zaszyc w ksiazce. Ja (powiem Wam po cichu;))) nawet w pracy podczytuje pod biurkiem. Nikt nie wie co robie kiedy mam iPhona w reku, przeciez moze maile sprawdzam albo sms'a do dzieci wysylam, no nie?
              • monhann2 Re: e-readers po polsku 09.01.13, 16:58
                raczej powinno byc: zaszyc z ksiazka:0
                • skibunny Re: e-readers po polsku 10.01.13, 13:18
                  dzieki:)
                  ja tez lubie czytac na iphonie:)
                  bardzo poreczny i zawsze pod reka:)

• mazurka313 Re: e-readers po polsku 23.01.13, 06:17
                a ja nie moge sobie z tym woblinkiem poradzic .....
                • monhann2 Re: e-readers po polsku 23.01.13, 14:05
                  A z czym masz trudnosci? Sciagnelas sobie app Woblink na swoj telefon? Musisz tez zalozyc konto na stronie Woblink, najlepiej takie rzeczy robic na stacjonarnym kompie lub laptopie, bo lepiej widac i dostep latwiejszy. Kupujesz ksiazke, idziesz do aplikacji na iphonie i klikasz na 'moja polka'. Powinno sie samo zsynchronizowac z kontem na Woblinku. Wszystkie zakupione ksiazki widzisz wlasnie w 'moja polka'. Pytaj jak nie bedziesz czegos wiedziec:)
                  • mazurka313 Re: e-readers po polsku 05.02.13, 05:56

woblink i kindle, nie umieja sie dogadac :(
                    • mazurka313 Re: e-readers po polsku 12.02.13, 05:23

juz wiem dlaczego, bo na moje nieszczescie mam kindle fire, nie ma on zmodyfikowanego androida i klapa.....
          • pani.cogito Re: e-readers po polsku 11.01.13, 15:58
            Nie każdy czytnik otwiera? A Kindle otwiera?

Właśnie zastanawiam się nad kupnem czytnika. Zdecydowanie wolę książki tradycyjne, więc do tej pory się opierałam, ale pomyślałam, że mając czytnik będę mogła kupować książki z Polski bez kosztów przesyłki, a to istotna oszczędność. Ważne, by czytnik je wszystkie otwierał.
            • monhann2 Re: e-readers po polsku 14.01.13, 13:50
              Kindle jest w systemie MOBI i otwiera, z tego co wiem. Ipad tez. No i iphone tez, jesli korzystasz. Ale jak juz ktos ma Blackberry to d...blada, nic nie otwiera.

Ja wlasnie tez polubilam polskie ksiazki na czytniku ze wzgledu na to, ze nie placisz za przesylke, do tego sa sporo tansze niz te w originale.
              • mazurka313 Re: e-readers po polsku 13.03.13, 06:08
                kindle otwiera a kindle fire juz nie ot i cala filozofia -(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka