emm1 18.11.04, 10:33 no wreszcie sie dostalam na to forum :) Robi sie, jak widac, coraz bardziej oblegane.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claudia207 Re: witam wszystkich! 18.11.04, 18:28 Czesc Emm, Witaj w naszym gronie :-) i odzywaj sie jak najczesciej. Napisz skad pochodzisz i gdzie w Stanach mieszkasz. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=17122171 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=16964606 Odpowiedz Link
emm1 Re: witam wszystkich! 18.11.04, 19:20 jestem z Warszawy, ale juz niedlugo-mam nadzieje-znajde sie w Bostonie :)Tylko musze tu studia dokonczyc. Odpowiedz Link
macsue Re: witam wszystkich! 18.11.04, 20:43 Czesc Emm, pamietasz mnie? Kiedys korespondowalysmy w sprawie studiow w USA. Czy zdecydowalas sie w koncu co bedziesz tu studiowac? I jak tam studia w Polsce? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
emm1 Re: witam wszystkich! 18.11.04, 20:55 oczywiscie , ze pamietam :) studia dobrze, dzisiaj mialam test z karnego skarbowego.Nawet niezle poszedl.Prace magisterska pisze z negocjacji handlowych. W zasadzie to juz chyba sie zdecydowalam na uczelnie, teraz czekam na materialy , ktore mi maja przeslac do domu.Martwi mnie tylko to, ze najprawdopodobniej bede musiala zdawac gmat, a ja mam humanistyczna dusze i nie wiem jak przejde czesc matematyczna.. Co do dalszych studiow to zerkam niesmialo w strone marketingu.A juz najchetniej zrobilabym i marketing i finanse.Jesli tylko bede mogla sobie na to pozwolic, to od razu robie 2 na raz.Czeka mnie duzo pracy. A w sob zaczynam kurs na prawo jazdy i juz sie doczekac nie moge :) Odpowiedz Link
macsue Re: witam wszystkich! 18.11.04, 23:56 Czyli jednak nie zdecydowalas sie na prawo widze. Powodzenia w przygotowanaich do przyjazdu tutaj. Znam kogos kto zdawal GRE ale nie GMAT. GRE jest chyba wlasnie odmiana GMAT wymagana na studia humanistyczne. Pamietaj ze matematyka w Stanach jest raczej na nizszym poziomie, przynajmniej na poziomie liceum, wiec moze nie ma sie co bac. Odpowiedz Link
claudia207 Re: witam wszystkich! 19.11.04, 02:14 Zazdroszcze troszeczke, bo Boston bardzo mi sie podoba. gdyby nie te zimy... Odpowiedz Link
emm1 Re: witam wszystkich! 19.11.04, 09:02 szczerze powiedziawszy to boje sie LSATa ;) Zreszta, wszystko zalezy od oklicznosci i tego jak mi sie tam ulozy.Byc moze wybiore prawo? A zimy akurat mi sie bardzo podobaja, bo uwielbiam snieg i zimno mi nie przeszkasdza.No i kocham sporty zimowe . Co do gmata to musze sie zaprzyjaznic chyba z jakims studentem matematyki :) Ale poradze sobie, nie bedzie zle. a jak u ciebie na studiach?Wszystko ok?Zdecydowalas sie juz jaka specjalizacje wybierzesz? Odpowiedz Link