Dodaj do ulubionych

przyjaciolka bedzie na FL czy moze ktos jest z WPB

27.04.05, 15:31
przyjaciolka bedzie sama na FL przez 3 miesiace czy moze ktos jest z West
Palm Beach albo okolic. Jedzie sama, zostawia mala coreczke i strasznie sie
martwi jak to wytrzyma. Moze moglaby z kims pogadac czy wymienic informacje,
moze ktos by jej podsunal jakies pomysly co mozna ciekawego zobaczyc itd. (Ma
32 lata i jest z W-wy) bede bardzo zobowiazana. Piszcie do niej na
momoflu@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • lolyta Re: przyjaciolka bedzie na FL czy moze ktos jest 28.04.05, 22:18
      To ta osoba co wyslala do mnie maila?
      :)
      To bedzie w Stuart czy WPB?
      (mam techniczne klopty z wysylaniem poczty, mozesz jej ode mnei powiedziec ze
      przeczytalam, do WPB zapraszam bo juz mieszkam tutaj a nie w Stuart (na
      szczescie).
      • orszula1 Re: przyjaciolka bedzie na FL czy moze ktos jest 29.04.05, 09:03
        Tak to ta osoba. Doradzilam jej by poszukala w postach o Florydzie. Mowila, ze
        jedzie w okolice WPB, wiec pewnie Tobie podala dokladna nazwe miejscowosci.
        Fajnie ze sie odezwalas. Nie wiem jak daleko jest od tej miejscowosci gdzie
        bedzie ona do miejsca gdzie Ty mieszkasz, ale moze jakos uda sie Wam spotkac
        lub chociaz pogadac. Bedzie jej razniej. Jak moglybyscie sie skontaktowac?
        Serdeczne usciski, ula
        • lolyta Re: przyjaciolka bedzie na FL czy moze ktos jest 29.04.05, 16:26
          No moze napisac do mnie maila jak juz przyjedzie, zreszta ja tez do niej
          skrobne.
          Tam gdzie ona jedzie to jest prawie godzine od WPB i w ogole moim zdaniem jest
          to absolutna pustynia, jak dla mnie tam nie ma NIC w promieniu przynajmniej 60
          mil (a jak sie liczy na jakies atrakcje typu South Beach, NASA czy Universal
          Studios to i dalej). Caly ten rejon to wlasciwie ogromny plac budowy, zamkniete
          osiedla lub kondominia z polami golfowymi plus Walmart plus autostrada. Minus
          chodniki. To znaczy ja nie przeczesalam calego Stuart County ale gdyby tam bylo
          cokolwiek wartego zobaczenia to bym wiedziala chocby ze slyszenia.
          • lolyta przekaz przyjaciolce 29.04.05, 20:23
            ze probowalam jej odpisac i mi poczta wraca z komunikatem "this address has
            permanent fatal error" (mysle ze jest to wina mojej poczty pokopanej ostatnio a
            nei jej adresu)
            wiec wklejam tutaj to co jej napisalam bo wyglada na to ze jej zalezy szybko na
            odpowiedzi:

Faktycznie jest tak, ze sezon na florydzie to jesien-zima-wiosna. Na te
            miesiace sobie tu przyjezdzaja ludzie z polnocy a na lato wracaja do domu. Ale
            jak jest akurat w tamtym hotelu, to pojecia nei mam. Sa ludzie ktorzy lubia
            upaly.
            W lecie jest ciezko wytrzymac, zwlaszcza, jesli sie nei jest przy samej wodzie
            (ale jesli to jest hotel, to moze jest blisko wybrzeza, chociaz ja pamietam
            klimat w tamtych stronach jako fatalny: kiedy juz sie robi na tyle chlodno ze
            mozna wyjsc, to jest sie czarnym od komarow). Ale tez niekoniecznei cale Stuart
            jest takie, tu naprawde duzo zalezy od tego, w poblizu czego jestes: lasu,
            slonej wody, slodkiej wody.
            Gorzej z tymi rozrywkami i czymkolwiek, odleglosci tam sa takie ze jesli nei
            masz samochodu to nawet nie masz co marzyc o tym, zeby isc sobei kupic chleb
            czy mleko. Wiesz, Stuart i cala tamta okolica to jest rejon budowany dla
            emerytow, ktorzy chca miec spokoj i po prostu nei chca zeby tam jakies rozrywki
            w ogole byly bo im to przyciagnie halasliwe tlumy. Dla mnei to chore, ale nic
            na to nie poradze.

Tu jest mapa tej okolicy:
            mappoint.msn.com/(cakamtnj0tmcu045aijvynj3)/map.aspx?L=USA&C=27.20022%2c-80.25556&A=41.56667&P=|7CFD|&TI=Stuart%2c+Florida%2c+United+States

jesli znasz adres tego hotelu to po prostu wpisz na www.mappoint.com i
            Ci wyskoczy dokladniejsza mapa, zobaczysz, czy tam cos w tych okolicach jest.

Jesli bedziesz bez swojego samochodu, to jestes udupiona, bo jestes skazana na
            ta prace ktora masz na miejscu. Gdybys miala mozliwosc poruszania sie, to
            zawsze jesli ta robota nei wypali to mozesz znalezc tam jakas inna. Tam jest
            straszna posucha z opieka do dzieci na przyklad, bo jako ze miasto bylo
            przewidziane dla starszych ludzi, to wlasciwie nie ma prawie przedszkoli.

Tu jest link do portalu lokalnej gazety:
            www.tcpalm.com/
            mozesz sie wiecej zorientowac co tu sie dzieje.

Ale gdyby w tym hotelu byla bryndza to raczej bym szukala w samym West Palm
            Beach niz w Stuart.

www.palbeachpost.com
            www.sunsentinel.com
            A i jeszcze jedno - ale to za pozno na tego typu rozwazania - akurat mam
            wrazenie ze tutejszy klimat - baaardzo wilgotny zwlaszca w lecie i bliskosc
            oceanu by zrobil Twojej malej pewnie lepiej niz te jaskinie.

jak mi sie poczta naprawi to je podam telefon do mnei gdyby chciala sie
            skontaktowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka