Dodaj do ulubionych

Zaproszenie do studia wyborczego...

07.10.05, 16:00
...Platformy Obywatelskiej. w niedziele, od 1.00 PM w Capitol Club przy 4244
N. Milwaukee. info pod numerem tel. 773-272-1815.
Jesli ktos ma ochote to niech przyjdzie! poza ciekawa (mam nadzieje! :O)
dyskusja i sledzeniem wynikow w polskiej tv mam nadzieje, ze bedzie tez
okazja porozmawiac na tematy nie tylko polityczne ;O) na miejscu bedzie kilka
ciekawych osob :O) miedzy innymi ja ;O)))))))
do zobaczenia!
Obserwuj wątek
    • evek Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 07.10.05, 19:44
      zapomnialam dodac, ze jeszcze podczas tego "wieczoru" bedzie okazja by pogadac
      z ekipa TVN24 ktora realizuje kilka programow o Polonii tutaj w Chicago :O)
      • marxx Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 07.10.05, 22:56
        no to ladnie...nagraja ludzi ktorzy sie wyzywaja czy Tuska lepszy od
        Kaczynskiego
    • marxx Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 07.10.05, 22:51
      ale to tak na serio , z TV czy radiem...czy raczej wieczorek dyskusyjny???
      • evek Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 07.10.05, 23:39
        na pewno bedzie wlaczona jakas polska tv z wieczorem wyborczym. bo to bedzie ta
        pora w PL kiedy beda pierwsze wyniki :O)
        a TVN24 nic nie bedzie nagrywal.
        a dyskusja mile widziana. mysle, ze bedzie mozna z ciekawymi osobami pogadac
        nie tylko o polityce! zapraszam MARXX! :O) i zabierz MILA.PANIA.Co.KIERUJE
        RUCHEM.NA.SKRZYZOWANIU koniecznie! ;O)
    • ziutek68 Jezeli Kaczynski wygra to zajrze tam. 08.10.05, 05:53
      Popatrz jakie ladne polskie nazwisko. A tamten? Nawet Slimak, czy Pazdzioch
      bylby lepszy....he he he. Jezeli go wybiora to bedzie wiekszy obciach niz z
      Kwasniewskim.
      Ps. no i odkrylismy swe karty przy okazji.
      Ps. poza tym u Michalaka nie mowiono, ze bedzie to klub P.O. tylko otwarty dla
      wszystkich wyborcow nawet Leperrowych czy Borrowych.
      • evek Re: Jezeli Kaczynski wygra to zajrze tam. 10.10.05, 20:16
        przeciez nikt nikogo nie wyrzucil stamtad za to, ze nie glosowal na Tuska! byl
        nawet jeden krawat bialo-czerwony Samoobrony! :O)

na sile nikt nikogo uszczesliwiac nie bedzie. a demokracja na tym polega tez,
        ze kazdy ma prawo do swojego glosu! ja sie nie wstydze swoich wyborow. moze nie
        zawsze sa trafione, ale sa moje!
    • ziutek68 Jakiego prezydenta Polacy nie potrzebuja... 08.10.05, 07:02
      Jakiego prezydenta Polacy nie potrzebują?

Ktoś zapyta od razu, dlaczego pytanie postawione w tytule nie jest sformułowane
      w sposób następujący: "Jakiego prezydenta Polacy potrzebują?". Odpowiadam.
      Jeśli komuś grozi śmiertelna choroba, nie skupia się na zdrowym trybie życia,
      ale robi wszystko, by uniknąć najgorszego.

W tych wyborach nie może powtórzyć się sytuacja, że znów zostanie wybrany ten
      prezydent, którego Polacy nie potrzebują, ten, który choć będzie prezydentem
      Polski, nie będzie prezydentem polskim, nie będzie pełnił tej służby wobec
      Polski, której nasza Ojczyzna potrzebuje, a będzie robił to, co w najlepszym
      wypadku wszystkim nam odbije się czkawką, a w najgorszym zaszkodzi Polsce na
      dziesięciolecia.
      Jakiego zatem prezydenta nie potrzebujemy?
      Po pierwsze, nie potrzebujemy prezydenta, dla którego katolicyzm jest czymś
      obcym, czymś, czego może nie będzie niszczył tylko wtedy, gdy będzie na niego
      wywierany nacisk społeczny. Nie potrzebujemy prezydenta, dla którego katolicyzm
      jest w istocie tylko pewnym zabobonem oraz zespołem norm i zasad krępujących
      człowieka i jego dzieło, jakim jest gospodarka.
      Po drugie, nie potrzebujemy prezydenta, który nie jest przywiązany do
      polskości, nie ceni polskiej tradycji i kultury, nie kocha wszystkiego, co
      polskie, który widzi Polskę jako "ten kraj" potrzebujący
      nowoczesności, "europejskości", jedynie materialnego dobrobytu i pracy
      utożsamianej niegdyś z niewolnictwem.
      Po trzecie, nie potrzebujemy prezydenta, dla którego liczy się wyłącznie
      gospodarka, który tym samym lekceważy wszystko, co gospodarką nie jest lub nie
      łączy się z nią bezpośrednio. Prezydenta myślącego wyłącznie w kategoriach
      ekonomicznych, a więc siłą rzeczy nie zauważającego ducha i kultury, jednostki
      i narodu.
      Po czwarte, nie potrzebujemy prezydenta fanatyka, który wierny będzie zawsze i
      wszędzie tylko pewnej ideologii, a nie Bogu, Ojczyźnie i ludziom. Nie
      potrzebujemy prezydenta socjalisty ani tym bardziej prezydenta liberała.
      Po piąte, nie potrzebujemy prezydenta, którym zachwycone byłyby
      zachodnie "czynniki gospodarcze", prezydenta, który działałby w ich interesie,
      wielkich międzynarodowych koncernów, sprzyjając ostatecznemu przejęciu przez
      nie polskiej gospodarki i rynku.
      Po szóste, nie potrzebujemy prezydenta, który nie budzi żadnych obaw w Niemcach
      i Rosjanach, uległego wobec Berlina i Moskwy, człowieka, dla którego polska
      racja stanu znaczy niewiele.
      Po siódme, nie potrzebujemy prezydenta, dla którego punktem odniesienia będzie
      Bruksela, a nie Warszawa, który dla Unii Europejskiej zrobi wszystko i będzie
      traktował państwo polskie tylko jako element jej struktury.
      Postawmy sprawę jasno, bez owijania w bawełnę - nie potrzebujemy takiego
      prezydenta, jakim byłby Donald Tusk.
      Wydarzenia ostatnich dni dają przedsmak tego, jaki kształt przybrałaby jego
      prezydentura.
      W trakcie rozmów koalicyjnych Tusk nie próbuje nawet stworzyć pozorów, że
      pragnie pozostawać ponad podziałami i reprezentować interes Polski - działa
      wprost jako rzecznik swojej partii. Ponadto jest ewidentnie arogancki i
      dwulicowy, obraża przywódców formacji, która wygrała wybory, stara się ich
      skompromitować i poniżyć w oczach opinii publicznej, lekceważy przyszłego
      premiera, stara się upowszechnić przeświadczenie, że nie ma on właściwych,
      przynajmniej politycznych, kwalifikacji. W taki sposób nie postępował nawet
      Aleksander Kwaśniewski.
      Dla mnie jest oczywiste, że Donald Tusk jako prezydent nie byłby wcale lepszy
      od Aleksandra Kwaśniewskiego. Jestem przekonany, że uczyniłby więcej szkody
      Polsce, że byłby bardziej skuteczny w tych wszystkich działaniach, które
      związane są z realizacją interesów partykularnych i niepolskich.
      Wszystko wskazuje na to, że będzie druga tura wyborów prezydenckich i że
      przejdą do niej Lech Kaczyński i Donald Tusk. Wszystko wskazuje na to, że Lech
      Kaczyński nie będzie jako prezydent odpowiadał wyżej przedstawionej
      charakterystyce. Może być gwarantem, że podstawowe katolickie i polskie
      wartości i dobra nie zostaną naruszone.
      Stanisław Krajski
      www.naszdziennik.pl

Ps. jak widac jestesmy podzieleni w wzji jaka powinna byc Polska i czlowiek jej
      przewodzacy.

• evek Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 10.10.05, 20:16
      ta sama godzina, to samo miejsce tylko dzien inny - niedziela 23 pazdziernika!
      przyjdzcie!
      jest na prawde milo!
      :O)
      • w5w7 do postu Ziutka 10.10.05, 23:24
        Tylko skąd my mamy wziąć takiego prezydenta, jakiego potrzebujemy?
        • bar_nata Re: do postu Ziutka 10.10.05, 23:54
          Wymień nazwisko bohatera
          swej bajki, oto rada szczera.
          Kto tu jest osłem, odważnie mów,
          bo cała rodzinka szarych kpów
          podszyje się i grzmieć gotowa:
          "O moich oślich uszach mowa!
          Ten pusty ryk,ten bełkot ponury
          to przecież moje własne bzdury.
          Osioł to ja! Ojczyzna cała
          zaraz w tej bajce mnie poznała.
          Osioł to ja! to-ja! to-ja!"
          Chciałeś oszczędzić jednego kpa,
          a tuzin osłow pretensje ma.

Heinrich Heine "Dobra Rada"
    • ziutek68 W Chicago lepiej sie nie wychylac z Platforma... 11.10.05, 04:18
      no chyba, ze.....tu prosze sie domyslec.
      • bar_nata Re: W Chicago lepiej sie nie wychylac z Platforma 11.10.05, 09:33
        a jak to skomentujesz?

wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2961766.html
      • evek Re: W Chicago lepiej sie nie wychylac z Platforma 11.10.05, 16:07
        chyba ze co? bo ja sie spotykam tutaj z ludzmi z PO i jakos nie zauwazylam nic
        podejrzanego! wrecz przeciwnie...
        znowu kolejna teoria spiskowa, co?! btw - kogo z PO znasz? bo moze ty tak
        ogolnie na temat a w temacie niezorientowany jestes, co?!
        • ziutek68 Sluchaj Panienko, nie wychylaj sie z Platforma 12.10.05, 08:10
          Trzeba to powiedzieć głośno, wyraźnie i jasno: bez zbrodni Katynia, bez
          deportacji, wyniszczenia i odebrania nam Kresów Wschodnich, ludobójstw
          dokonanych przez żydobolszewie, przez NKWD, KGB, UB, SB, nie było by 45u lat
          PRLu, nie było by Gieremków, Kwaśniewskich, Michników, Urbanów, Jaruzelskich,
          Wałęsów, Kociołków, Mazowieckich, Kiszczaków, Tusków, Bermanów, Borowskich,
          Rokitów, ...itd., nie było by szamba żydokomunizmu, niszczącego i pożerającego
          wszystko co Polskie, patriotyczne i narodowe, nie było by 'Magdalenki' i
          masońskiego 'okrągłego stołu', nie było by przewrotnego żydo-
          liberalizmu, 'poprawności politycznej', żydo-tolerancji, żydo-ekumenizmu i
          katolewicy, nie było by agenturalności i zdrady, nędzy i bezrobocia, 'unii
          żydoeuropejskiej' i folksdojczy -'żydoeuropejczyków' ...

Ps. nie zaczynaj tutaj watkow politycznych.Tak bedzie lepiej dla wszystkich.

• w5w7 Re: Sluchaj Panienko, nie wychylaj sie z Platform 12.10.05, 09:09
            Andrzej..jak tak dalej pójdzie to siegniesz do bitwy pod Grunwaldem:)A może by
            tak cieszyc sie dniem dzisiejszym zamiast rozpamietywać historie? Wszystkim to
            wyjdzie na zdrowie.
          • marxx Re: Sluchaj Panienko, nie wychylaj sie z Platform 12.10.05, 14:53
            a ja uwazam ze najwiekszym wrogiem polaka jest jego glupota a nie inne narody
            czy ideologie..........wszystko co zostalo zaprzepaszczone w historii to tylko
            z powodu naszej pazernosci, pieniactwa i kjrotkowzrocznosci
            • evek Re: Sluchaj Panienko, nie wychylaj sie z Platform 12.10.05, 16:28
              wlasnie! madre slowa MARXX. a jak zwykle ludzi z obsesja i teoriami spiskowymi
              w Chicago nie brakuje... eh... szkoda slow!
              nie bede wiec komentowac! bo to bez sensu.
          • evek Re: Sluchaj Panienko, nie wychylaj sie z Platform 12.10.05, 16:28
            ciebie do studia wyborczego nie zapraszam.
            • ziutek68 A jakie masz prawo do zapraszania. Pogielo cie? 13.10.05, 00:07
              Wyglada mi na to, ze Kurski jednak ruszyl smierdzace jajo Tuska.
              Za bardzo teraz na nie dmuchaja, a i tak smrod juz sie rozszedl.
              Dzis nie bardzo wiadomo co rzeczywiscie robili przodkowie Tuska,
              bo dokumenty z lat 1947 i pozniej o tym co robili wczesniej (!!!)
              moga byc wielce watpliwe.
              Chocby sam fakt, o ktorym mowi Tusk, ze w jego, niby to z patriotycznymi
              tradycjami, rodzinie mowiono wylacznie po niemiecku. I tak go rodzice
              wychowywali na Polaka??? Na zdrowy rozum, to sie kupy trzyma tylko wtedy, gdy
              przed slowami "patriotycznymi tradycjami" wstawimy, NIEMIECKIMI. Potwierdza to
              jego wypowiedz ze:"Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie
              niezmiennie odruch buntu(...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej
              na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej(...)"- tak Donald Tusk
              wypowiadał się w 1987 roku w wywiadzie dla czasopisma "Znak".
              Toz on rzyga na Polske, jesli nie chce sie powiedziec dosadniej.
              A slowa, ze bedzie jako prezydent reprezentowal interesy niemieckie, to niby po
              pijaku, czy ktos zle zrozumial seplenienie Tuska. A sprawa Centrum Wypedzonych
              Niemcow, gdzie TUSK promował w swej wizycie w Zielonej Górze, Erykę Steinbach?!
              Za to Tuska kocha mniejszosc pruska.
              Zostawiajac niemieckosc Tuska popatrzmy na jego dzialanosc na rzecz poprawy
              bytu Polakow! Plan Balcerowicza, teraz bedzie kontynuowany, jesli Tusk dostanie
              prezydenture, czyli slynne schladzanie gospodarki, w efekcie ktorej bez pracy
              znalazlo sie okolo 5 milionow Polakow. Tego zyczy nam Gazeta Wyborcza chwalac
              Tuska.
              Lustarcji dalej nie bedzie, bo po to Tusk i Walesa obalili Olszewskiego, zeby
              do teczek nie zagladac. Wiec zielone swiatlo dla tzw. "prywatyzacji", czyli
              nowych afer z lapownictwem. Prawo i sprawiedliwosc w kat, a PRLu-kolesiow ciag
              dalszy.
              Brawo, Tusk na prezydenta!

Tusk Wygrywa – Zatem, czekamy na powrot Balcerowicza
              Tusk pewnie juz lapki zaciera – znow bedzie prywatyzacja
              i znow p-i-e-n-i-a-d-z-e sypna sie do kieszeni,
              jak w zlotych latach 90tych, kiedy wylali z rzadu
              Olszewskiego bo zatrzymal, glupi, prywatyzacje
              i chcial, bezczelny, dekomunizacji.

Niech sie Polaczki naucza rozumu,
              gdy powroci Balcerowicz ze swoim schladzaniem,
              jak beda grzebac po smietnikach
              i nowy Kuron bedzie im rozdawal zupki.
              Kto tak zrujnuje Polske
              jak nie najblizszy wspolnik Tuska?
              Balcerowicz wychlodzi gospodarke,
              zeby sie przypadkiem nie przegrzala
              z przepracowania bo by jej to zaszkodzilo.
              Polacy musza sobie odpoczac,
              juz sie przeciez napracowali,
              a trzeba sie praca dzielic
              bo teraz czas dla Niemcow.
              TUSKA POPIERA MNIEJSZOSC PRUSKA.
              JAK SKONCZYC Z POLSKA – czyli nastepny plan Balcerowicza - wspolnika Tuska.

Ps.napisalbym dobitniej. Twoja postawa wyjasnia wiele...

• irenkap Re: A jakie masz prawo do zapraszania. Pogielo ci 13.10.05, 12:03
                Trzymam sie z daleka od polityki, wrecz mnie odstręcza.. nie muszę chyba pisac
                dlaczego.. w głosowaniu nie brałam udziału.. ale przyznam się, że czytam i
                te "polityczne" wątki na forum i wasze argumenty..
                nie ogladam telewizji, w radiu słucham głównie muzyki, nie śledziłam kampanii
                wyborczej i wystapień kandydatow..
                Ziutek - wypowiadasz się tutaj zdecydowanie i dosyć ostro przeciwko Tuskowi..
                nie wiem czy masz rację, nie to mnie sprowokowało do napisania..
                napisałeś :
                ".. Potwierdza to jego (Tuska)wypowiedz ze:"Polskość to nienormalność (...)
                Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu(...)Piękniejsza od Polski
                jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej
                (...)"
                Zdziwiło mnie dlaczego Cie ta własnie wypowiedż tak zdenerwowała.
                Dlaczego nie zyjesz w Polsce?? Dlaczego żyjesz tu, uciekłeś z Ojczyzny,
                no "wyjechałeś", gdy nadarzyła się taka możliwość, czy nie dlatego, że tam jest
                właśnie ta nienormalność?? poczucie przegrania, zycie na granicy ubóstwa.. nie
                znam całej wypowiedzi Tuska, ale fragmentu, ktory przytoczyłeś, jego sensu - to
                kto, jak kto, ale Ty, który jak by tego nie nazywał uciekłeś z Polski - nie
                powinieneś krytykować, bo to jest o Tobie, o każdym z nas, który z powodów
                ekonomicznych wolał wybrać życie na obczyznie.. może jestem za głupia, ale cos
                mi tutaj nie pasuje..
                • marxx Re: A jakie masz prawo do zapraszania. Pogielo ci 13.10.05, 17:37
                  ja tam nie wierze w zdania wyrwane z kontekstu , tym bardziej ze naewt nie
                  wyrwane z kontekstu moga byc falszywe jak bezczelna perfidna plota rzucona
                  przez posla Kurskiego.

Wierze w intencje Tuska , dlaczego......gdybyscie wiedzieli jak ten facet kocha
                  Gdansk i Kaszuby wiedzielibyscie ze on jest OK
                  • ziutek68 Sluchaj kolego... 14.10.05, 04:19
                    To, ze tez pochodzisz z Kaszub wyjasnia wiele. Jednak brat dziadka Tuska sluzyl
                    w Wermachcie. Poza tym to nie chodzi tylko o niego ale o tych, ktorzy stoja za
                    nim. To, ze Bolek Walesa go popiera tez wiele wyjasnia. A co zlego mowi ojciec
                    Rydzyk? Mowi, to czego nie wyczytasz w Gazecie, ktora tez od "malego" czytasz
                    wiec wiadomo c ci z mozgu zrobili. No i kto boi sie Prawa i prawiedliwosci?
                    Ja sie tym nie podniecam za bardzo, zwlaszcza, ze obie partie maja dzialac
                    razem co nie wrozy nic dobrego.
                    Watki polityczne prowadza do rozwalenia forum. Po wpisach widac, ze
                    rzeczywiscie pisza tu czytelnicy wybiorczej. Czesc. Koncze na tym moj udzial w
                    tym zbednym watku, ktory jednak wyjasnil wiele.
                    • marxx Moj dziadek sluzyl w Wehrmachcie 15.10.05, 00:34
                      no i co z tego?????
                      w Gdyni zamkneli w kosciele polakow trzymali ich tydzien czy wiecej, w tym
                      czasie wszyscy srali i szczali za oltarzem , inaczej nie mogli...podobno byl
                      straszny syf ...nastepnie kazali wszystkim ustawic sie w szeregu.....no i
                      odliczanie jeden na odstrzal jeden do wojska , no to dziadkowi udalo sie trafic
                      do wehrmachtu. Na froncie nie byl, nikogo nie zabil...a gdy po pewnym czasie
                      uciekl od niemcow gdzies we francji dostal sie do Andersa i tam byl do konca
                      wojny.

Historie ludzkie sa troszke bardziej skomplikowane, zebys mial oceniac tylko
                      po tym czy ktos byl w niemieckim wojsku czy nie.
                      Malo to bylo kanalii w polskiej armii ???

Walesa Bolek...a gdzie sa dowody???
                      OOO Rydzyk popiera PIS ...to wiele mowi o Pisie.....tak pisac mozemy bez konca
                      wazne sa fakty dowody a nie ploty.

No i kazdy ma prawo czytac co mu sie zywnie podoba to samo tyczy sie popierania
                      parti politycznych....nikt tu nie bedzie pisal o Tobie "taki owaki" bo
                      popierasz np PIS...ale bardzo Ciebie prosze ogranicz opiepszanie ludzi tylko
                      dlatego ze glosowali na PO , lub ze sa zydowskiego pochodzenia.

howgh

ten watek niczego nie wyjasnia
    • evek Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 04:15
      te watki do niczego nie zmierzaja :O|
    • ewka5 Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 04:31
      Ziutek, jak tak dalej pojdzie, to zwymiotuje - i nie przepraszam za slowo.
      • ziutek68 Jak ma to ci pomoc.. 14.10.05, 04:40
        to nie zaluj sobie.
        • tenzinn Re: Jak ma to ci pomoc.. 14.10.05, 04:43
          STOP!!!!!!!!!!!
          ENOUGH IS ENOUGH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • irenkap Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 11:56
      Informuję, że z czysto osobistych pobudek usunęłam post Ziutka, ktory był
      adresowany do mnie. Nawet nie z powodu tonu, w jakim został napisany, ani
      ilosci gwiazdek, ale gdyz zawierał osobiste informacje o mnie nie uzyskane z
      forum.
      jest to przykre dla mnie..
      • irenkap Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 12:14
        Moge jednak odpowiedzieć na pytania skierowane do mnie. co ja tu robię? Cięzko
        pracuję, fakt, że nielegalnie, ale jak wszyscy wiemy, za cichym przyzwoleniem
        miejscowych władz. I muszę Cię rozczarować, podatek jest mi potrącany. napewno
        nigdy w żadnej formie go nie odzyskam. Wykonuję prace, których Amerykanie nie
        chcą wykonywać. Ty zapewne także byś się ich nie podjął. Jestem tutaj bo w moim
        kraju, do ktorego bardzo tęsknię nie mogłam zapewnić swoim dzieciom godziwych
        warunków zycia i edukacji. jestem tutaj, bo potrzebne są mi pieniądze na
        kształcenie dzieci. Ty miałeś to szczęście, że wylosowałeś Zieloną Kartę. Ja
        takiego szczęścia nie miałam. Nigdy nikt nic mi nie dał za darmo. Nigdy nic nie
        wylosowałam.. Dlatego pracuję za gorsze stawki niż Ty. Dlatego pracuję po 18
        godzin, nieraz 7 dni w tygodniu, każdej nocy, gdy Ty spisz, ja pracuję.. Bo w
        moim kraju jest nienormalnie, rośnie bieda i ubóstwo. Mam nadzieję, że nie będę
        musiała tutaj wracać, przynajmniej nie do pracy, a na wakacje pewnie też nie..
        Żegnam!
        • evek Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 17:42
          IRENKOP! no co ty! do takiej pracy to ci nie zycze zebys musiala tu wracac! ale
          do nas wpadniesz z wakacyjna wizyta, co?!
          bedziemy wtedy wspominac stare czasy i pewne posty ;O)
          eh... i pomyslec, ze ludzie czasami sie nie zastanowia i pisza... szikagowskie
          obsesje niestety maja sie tu dobrze :O( za dobrze! :O( ale nalezy to ignorowac!
          bo wyleczyc sie nie da!
          3maj sie IrenkoP i do zobaczenia w ten weekend!!! :O)
        • iwa23 Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 23:59
          irenkap napisała:

> Dlatego pracuję za gorsze stawki niż Ty.

Irenko! Poczytalam sobie to wszystko na gorze. Ten Ziutek we wszystkim, co
          pisze, jest postacia tak obrzydliwa, ze proponuje wszystkim, zeby go totalnie
          ignorowac, a Tobie, zebys nigdy nie zwracala sie do niego "Ty". Pisz go mala
          litera, nawet bardzo malutka, taka na jaka zasluguje.
          Szkoda, ze tacy ludzie przyjezdzaja tu na stale.
        • ziutek68 A mnie wystarczylo jedno spotkanie, aby.... 16.10.05, 21:03
          No i ciesz sie, ze choc na pare chwil nie wkleilem kopii twego e-maila, ktora
          ciagle mam, pani Ireko.pe
      • ewka5 Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 13:47
        irenkap napisała:

> Informuję, że z czysto osobistych pobudek usunęłam post Ziutka, ktory był
        adresowany do mnie. Nawet nie z powodu tonu, w jakim został napisany, ani
        ilosci gwiazdek, ale gdyz zawierał osobiste informacje o mnie nie uzyskane z
        forum.

* no, to widze, ze kolega Ziutek zapatrzyl sie w Kurskiego, no no.
        A to przeciez metody zywcem wyjete z komuszych zasad dzialania...

Irenko, nie przejmuj sie, naprawde nie warto zajmowac sobie glowy czyms/kims,
        kto ani wazny dla Ciebie nie jest ani nic dobrego w Twoje zycie wniesc nie moze.
        Jest tylu sensownych ludzi dookola - legalnych czy nie, kto na to patrzy?
        • w5w7 Ziutek 14.10.05, 15:22
          Oj Ziutek...chyba bardzo przegiąłeś!!!!! Moze zajmi ręce czyms innym jak
          pisanie?
        • marxx powody kasowania 15.10.05, 00:36
          powody kasowania postow prosze podawac tylko tym ktorych post zostal skasowany
          (jesli o to poprosza) !
          • rysunkowapostac Re: powody kasowania 15.10.05, 02:55
            A co Marxx? Zabolalo , ze wczesniej ochraniany bez powodu p. Andrzej nagle sie
            okazal kompletnym trolem ?
            • smiechy.w.ciemnosci Re: powody kasowania 15.10.05, 12:20
              Rysunkowa, nie wyjezdzaj teraz z trolowaniem andrzeja, bo wzniecisz nowy pozar.
              • irenkap Re: powody kasowania 15.10.05, 13:10
                Proponuje zakończyć ten temat. Przepraszam, że tak łatwo mnie poniosło. Chyba
                nie umiemy dyskutować. Nie powinno byc tak, że jesli ktoś jest innego zdania na
                jakis temat, natychmiast uznawany jest za wroga i atakowany. gdybym
                przewidziała, że na moj post Ziutek tak zareaguje, nie napisałabym go. Intencją
                moją nie było obrażenie go, czy nawet zezłoszczenie, po prostu byłam innego
                zdania na temat jakiś tam konkretnych słów jakiegoś tam polityka. Miałam
                przyjemność kiedyś poznać się osobiście z Ziutkiem, piszę spoecjalnie
                przyjemność, bo naprawdę fajnie nam się rozmawiało.. tak mi się przynajmniej
                wydawało.. coż.. ciągle mam wrażenie, jakby były to dwie różne osoby.. Może
                dlatego w jakimś sensie chroniony był na tym forum, bo w realu nie tylko w moim
                odczuciu okazał się przesympatycznym rozmówcą..
                post, ktory został wycięty, może i był ciut obraźliwy, ale na to jestem
                odporna, zawierał jednak dane (dotyczące moje rodziny), ktore mogły pozbawić
                mnie anonimowości, a taką chcę w jakimś sensie zachować na forum, MMAM JAK
                KAŻDY Z WAS DO TEGO PRAWO, dzięki niej łatwiej mi sie tutaj pisze..
                Proponuję temat zakończyć.. Jest to jakaś nauczka, przynajmniej dla mnie.. Mam
                nadzieję, że kierowanie się osobistymi pobudkami nie złamało zaufania, jaki
                otrzymałam wraz z prawem kasowania wybranego postu.. Może to jest temat o
                którym powinnismy porozmawiać, ale już bez personalnych wycieczek..
                zgoda buduje, niezgoda rujnuje..
            • marxx Re: powody kasowania 15.10.05, 13:39
              RS...bez jaj i nie zaczynaj bo widze ze mania trwa nadal :(

A co do Ziutka to wszyscy wiemy jakie ma odpaly ..niestety :(
              no i bez tego slowa "trol" bo mi sie chce rzygac
              • rysunkowapostac Re: powody kasowania 15.10.05, 20:33
                Ja tam jestem cicho...
                • marxx Re: powody kasowania 16.10.05, 00:20
                  no i tez zle.....nie slychac nie widac
                  • rysunkowapostac Re: powody kasowania 16.10.05, 01:31
                    Czyli kolega chcialby bym sie pokazal...? Hym... Jak kiedys bedzie mi termin
                    pasowal spotkania forumowego to sie pokaze... I ja najchetnie w Operecie bo
                    zarcie wysmienite a kelnerki przepiekne...
    • littlewing Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 19:15
      Nie przeginaj.(Ziutek).Nie trzeba w takim gronie przeginac.Uderzasz w ludzi na
      tym Forum ,ktorym tak i do polityki sie nie pali ,jak i do tlumaczenia sie z
      powodow bycia w USA ,pracy tam i innych spraw,z ktorych nikt nikomu nie
      powinien sie tlumaczyc.Polityka z reguly nie zajmuja sie ludzie o czystych
      rekach.Tak Tusk i Kaczynski maja swoje grzechy,jakas przeszlosc i jakas
      przyszlosc.Klocic sie o historie tych PLATFORM
      • littlewing Re: Zaproszenie do studia wyborczego... 14.10.05, 19:21
        sorrki...wyslalo za wczesnie . Tak PLATFORM wlasnie nie ma sensu.One poradza
        sobie same ,bez naszego udzialu i wzajemnej agitacji.Daj spokoj z wyciaganiem
        brudow jak P.Kurski i P.Waltz ...Bez sensu. Im blizej sie tego czlowiek
        znajduje ,tym bardziej mdli.Odpusc i nie atakuj ludzi na Forum personalnie.Po
        co? Nowa przypowiesc Polak sobie kupi ,ze i przed szkoda i po szkodzie
        glupi.Odpusc polityke.Moze czasem wskazujace mnie rowniez swierzbia ,ale
        uciekam od tego tematu ,bo latwo zranic ludzi z ktorymi niejednokrotnie
        bardziej mi po drodze bez POLITYKI.Zawies miecz na kolku. ;)lw
    • ziutek68 Czytelnicy Wybiorczrej ... 16.10.05, 21:06
      .tyle wojen,powstan ...
      najlepsi zgineli...pozostal tygielek polsko-rusko-niemiecko-zydowski...
      a Polacy w swoim panstwie maja najmniej do powiedzenia...co podniesiemy glowy
      to pozostali nas doluja i oczerniaja przed ,,tolerancyjnym,,swiatem pozal sie
      boze...

Niektórym Tuskmaniakom wydaje się, że wybory prezydenckie to konkurs Miss
      Polonia - wygrywa kto wyższy i ładniejszy.

W/g niemieckiego dziennika Frankfurter Allgemaine Sonntagszeitung dziadek Tuska
      był patriotą / w/g nazewnictwa obecnej poprawności politycznej - liberał/ , bo
      podpisał volkslistę i współpracował z hitlerowcami, a Donald Tusk jest patriotą
      bo na prezydenta Polski osobiście namaściła go pani Angela Merkel / kanclerz
      Niemiec/ i Erika Sztainbach . Myślę, że wielu Polaków mieszkających na Warmii i
      Mazurach oraz na Ziemiach Zachodnich , po wyborach z wielkimi obawami powinno
      otwierać drzwi obcym, bo może okazać się że za drzwiami stoi Niemiec z aktem
      Własności do jego domu, a ewentualne roszczenia rozpatrzy sąd w Berlinie.
      Czy naprawdę Hitlerowi i Stalinowi udało się osiągnąć sukces w wynaradowianiu
      Polaków.??? Na podstawie kolejnych wyborów z przykrością można powiedzieć, że w
      dużej mierze tak.Bo jak wyjaśnić ten fenomen, że Polacy wybrali dobrowolnie i
      bez przymusu na Prezydenta komunistę i wieloletniego sługusa Moskwy, alkoholika
      i wielokrotnego kłamcę. I to na dwie kadencje!!! obecnie w I turze Wyborów
      prezydenckich wygrywa koniukturalista / czterokrotna zmiana partii, ślub
      kościelny przed wyborami, współudział gansterskim w obaleniu rządu/, leń bez
      żadnych pozytywnych doświadczeń w kierowaniu zespołami ludzi /trzykrotne
      wystąpienie w czasie kadencji sejmu/, o skłonnościach destrukcujnych już
      zapowiadający zawetowanie ustaw, a co najważniejsze - potomek volksdoiczów, od
      pokoleń związany z naszym wielokrotnym najeźdzcą. W chwili zdenerwowania widać
      zachowania buty i wyższości i inne cechy typowe dla rasy panów - rasy
      nordyckiej. Media głównie są niemieckie. Jak w Polsce jeszcze może być żle, aby
      się wszyscy obudzili. Czy koniecznie potrzeba do tego znowwu wielowiekowej
      niewoli. Wielu już w tej chwili smakuje pracy u obcych, ale to jest preludium,
      nie wiecie co was czeka.

• tenzinn Re: Czytelnicy Wybiorczrej ... 16.10.05, 23:00
        A ja wczoraj bylem na grzybach, porobilem sporo fajnych zdjec.
        Jesien w stanie Michigan jest bardzo piekna.
        • w5w7 Re: Czytelnicy Wybiorczrej ... 16.10.05, 23:34
          tenzin..to dawaj te zdjecia na bloga!
          • irenkap Re: Czytelnicy Wybiorczrej ... 16.10.05, 23:36
            a ja dzisiaj byłam w cetrum, rozpaliłam aparaty do czrwoności, Boże, jak tu
            pięknie, nie sadziłam że jakieś miasto może mnie tak zachwycić, jak dzisiaj
            okolice rzeki Chicago, zrobiłam kilkaset zdjęć, zaraz zaczne przekładac do
            komputera..
            od dzisiaj nie rozstaję się z aparatami:))
            • w5w7 Re: 16.10.05, 23:42
              irenka..wiem ze czasu masz malo na zabawę na blogu, ale może komus podrzuc
              chociaż pare zdjęc? Chetnie obejrzymy pewnie wszyscy:)
              • irenkap Re: 16.10.05, 23:43
                postaram się, ale ja jestem noga w tych sprawach, będe musiała poćwiczyć, a juz
                za chgwile muszę gnać do pracy, może za kilka dni.. niektóre chyba są niezłe:)
                • w5w7 Re: 16.10.05, 23:47
                  Mysle ze jak podrzucisz marxxowi albo evek na skrzynke, to napewno umieszczą na
                  blogu. wszyscy wiemy, ze jestes zagoniona:)
                  • rysunkowapostac Re: 17.10.05, 03:15
                    Zdjecia, zdjecia, zdjecia....!!! Wiecej , wiecej , wiecej... !!! Na bloga , na
                    bloga...
      • blackkot Re: Czytelnicy Wybiorczrej ... 17.10.05, 12:48
        Wszystko, co napisal ziutek 68 to prawda. Tak jest, Tusk to niebywaly
        karierowicz, len, i cwaniak.
        Wybrac trzeba Kaczynskiego, bo innego wyboru nie ma, niestety.
        • rhino1 Re: Czytelnicy Wybiorczrej ... 20.10.05, 06:30
          a ja dostalem dzis na gg od kolegi taka wiadomosc :

Nie wiem czy Ty tam glosujesz w wyborach prezydenckich w Polsze, ale tak czy
          inaczej przeczytaj:

czy ktos taki www.urbandictionary.com/define.php?term=tusk moze byc
          prezydentem Polski Przedstawicielem wszystkich Polakow Toz to angole i
          amerykancy beda sie z nas napierdalac bardziej niz hiszpanie z Putina (hiszp.
          puta = kurwa, dziwka)

• evek Re: Czytelnicy Wybiorczrej ... 20.10.05, 21:55
            dawno sie tak nie ubawilam. choc nie wiem czy smiac sie czy plakac?!
            w nagrode dla tego, komu sie chcialo czas marnowac na takie cos.. no wlasnie,
            nie wiem co w nagrode??? bo mnie zatkalo z wrazenia ;O)
    • adamek6996 Zbieg okolicznosci 22.10.05, 05:45
      "Tusk ożenił się 27 lat temu. Jednak na ślub kościelny zdecydował się dopiero
      teraz. Podczas skromnej uroczystości nie było mediów ani gości. Uczestniczyli
      w niej tylko córka (syn był akurat za granicą) oraz świadkowie – przyjaciele
      z Gdańska. – To oni oraz arcybiskup Gocłowski przekonali mnie, że mój powrót
      do Kościoła ma głęboki sens – wyjaśnił Donald Tusk.

Tłumacząc, dlaczego dopiero teraz zdecydował się na sakrament kościelny, Tusk
      wyjawił, że przed 27 laty na poślubienie Małgorzaty zdecydował się zaledwie
      po miesiącu znajomości. A ponieważ nie był bierzmowany, nie mógł wówczas
      wziąć ślubu kościelnego.

Pytany o to, dlaczego do ślubu kościelnego doszło dopiero w trakcie kampanii
      prezydenckiej, szef PO odparł, że to tylko zbieg okoliczności i nie szukał w
      tym korzyści. "

• marxx Re: Zbieg okolicznosci 22.10.05, 07:20
        Tak ...Tusk to diabel wcielony....no to co robic???
        Do pieca z nim!
        • w5w7 Re: Zbieg okolicznosci 22.10.05, 07:46
          Niektórzy maja opóznienia w sakramentach, a niektórym nadali na chrzcie tyle
          imion, że chyba sami sie w nich gubia. Moze zdecyduj sie na jedno adam??
        • ziutek68 Moze nie do pieca, ale na smietnik na pewno. 23.10.05, 22:42
          Nieco wieksza "polowa" z polowy zadecydowala. Przefarbowani polegli. Nie
          pomogly im medialne manipulacje. Manipulowanie sondazami, ktore mogly
          zniechecic. Pokazywano przewage 57 do 43...Nie chodzi mi o Tuska, czy to polski
          kaszub czy goral. Ludzie, ktorzy za nim stoja, przefarbowani partyjniacy.
          Pozyjemy zobaczymy.
          • smiechy.w.ciemnosci Re: Moze nie do pieca, ale na smietnik na pewno. 24.10.05, 16:48
            Przefarbowani... a moze Ziutek przydalo by Ci sie rozpusczlanik, bo sma
            wystepujesz na tym forum pod kilkoma postaciami. Po co?
            • ziutek68 Poglady wyniesione z domu 24.10.05, 19:25
              Co z tego, ze nie ma komuny...oficjalnie. Pozostali ludzie o skazonych
              umyslach...ich dzieci, ktore mysla tak jak bylo w domu. Uklady, ukladziki.
              Przyklad? Moj kolega z lawk szkolnej, syn stalinowskiego sedziego...Mierny kak
              kot. Wsadzili go na prawo zaoczne, wieczorowe, w koncu ostatni rok na
              dzienne...bo taki dyplom lepiej wyglada. Przepchneli go przez studia.
              Potem wsadzili go po latach do kancelari prezydenta Jaruzelskiego, przetrzymal
              Walese - co tez mowi wiele o ukladach, Kwasniewski 10 lat...no i teraz chyba
              koniec. Ta wiec komuchow nie ma ale sa ukladziki, inne nazwy parti.Ci sami
              ludzie inne szyldy...no i jeszcze raz; - wszystko wynosi sie z domu.
              Tu na tym forum to tez widac. Dwie osoby sie ciesza ponad dziesiec nie...To
              nie oddaje pogladow Polakow z Chicago.
              Tak wiec przefarbowanie to skrot myslowy. Przeciez nie jestes cyba tak tepa,
              zebym musial Ci to tlumaczyc.
              • w5w7 ziutek...mało wiesz! 24.10.05, 20:03
                Jestes na miejscu i masz takie kiepskie informacje????? To poczytaj!!!

W CHICAGO – KACZYńSKI

"Według informacji podanych przez Konsulat Generalny RP w Chicago,w wyborach
                prezydenckich przeprowadzonych w sobotę 8 października w największym skupisku
                Polaków w Ameryce, jakim jest chicagowski okręg konsularny, bezapelacyjne
                zwycięstwo odniósł kandydat Prawa i Sprawiedliwości Lech Kaczyński , który
                zdobył 4077 głosów i tym samym pokonał bez trudu swego największego rywala-
                kandydata Platformy Obywatelskiej Donalda Tuska, na którego głosy oddało 1063
                polonijnych wyborców ."
                expatpol.com/modules.php?name=News&file=article&level=chicago&sublevel=&sid=26688
                • w5w7 Re: ziutek...mało wiesz! 24.10.05, 20:09
                  To oddaje poglady Polaków z Chicago:(
                  • marxx ziutek.. 24.10.05, 23:05
                    a co Ty myslisz ze w PISie nie rzadza uklady, ze to jest jakas lepsza
                    polityka???
                    A Kurski ? Na pyt. Tuska "dlaczego trzymasz takiego sukinsyna ?" Kaczor
                    odpowiedzial "ze to prawda ze jest sukinsynem , i dlatego woli go mniec przy
                    sobie"
                    A afera Kaczorow w spolce "Telegraf" tez nie wiadomo jak to sie skonczylo bo to
                    zatuszowali....

Aniolki z peknietymi dupciami....jedyni sprawiedliwi w Polsce.
                    A tak serio jacy oni sa jest mi wszystko jedno...opozycjaq we Polsce jest na
                    tyle silna ze nie zrobia nic bardzo glupiego,
                    Jedyne co mnie faktycznie ciut boli , to ze zaczynasz atakowac ludzi tylko
                    dlatego ze glosowali na inna partie/prezydenta niz Ty.....a takie zachowanie
                    pachnie mi komuna i SB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka