w5w7 02.11.05, 10:17 A może irenka zapodamy sobie dzisiaj pioseneczke.."od rana mam dobry humor" ?? Kurcze..ile uciechy z glupich nalesnikow:))))))hahahaha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w5w7 Re: naleśniki 02.11.05, 10:19 No dobra..porozrabialysmy z rana..do pracy rodacy. Nadaktywne emerytki do patelni!!!! I smacznego, cokolwiek z tego nie wyjdzie:))))))))))) Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 10:19 taak, już dawno tak zdrowo się nie uśmiałam. Basia nas przebiła tymi płonącymi.. Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 10:21 a tak poważnie, to jak je robicie (bez smiechu!)? Ja najczęściej z serem na słodko lub jabłkami, czasem kapusta z grzybami ale wtedy je zawijam i są krokietami:) Odpowiedz Link
bar_nata Re: naleśniki 02.11.05, 10:23 Płonące naleśniki to jest najprawdziwszy przepis ....co prawda nadają sie tylko dla dorosłych ale jednak. Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 10:25 Rzuć nam tutaj przepis w wolnej chwili. Poeksperymentujemy z wielką radością. Odpowiedz Link
bar_nata Re: naleśniki 02.11.05, 10:26 Smaży sie je jak zwykłe nadziewa np. serem z orzechami lub brzoskwiniami, układa na talerzu, przed podaniem polewa się alkoholem i zapala....to wszystko:))) Odpowiedz Link
w5w7 Re: naleśniki 02.11.05, 10:29 A ja najbardziej lubie z serem, polane dobrą śmietanką, posypane cukrem pudrem i w zalezności od pory roku, borówkami, truskawkami, albo brzoskwiniami chocby z puszki...mnnniammm:)))) Dzisiaj samoloty muszą uważać, w przestrzeni powietrznej bedą fruwać naleśniki do Chicago:)))))))) Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 10:32 A na czym smażycie: słonina, smalec, olej czy oliwka? Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 10:37 Tak myślałam, jak jesteś mięsożerna to tylko słoninka, a ja przestawiłam się już na olej, ale wcale nie mam wiary, że to zdrowsze.. Odpowiedz Link
w5w7 Re: naleśniki 02.11.05, 10:50 Ja narazie niestety do dentystki, ale jak przeżyje to do naleśników:) Miłego dnia wszystkim:)))) Odpowiedz Link
w5w7 Re: naleśniki 02.11.05, 22:09 Przezylam, ale dostałam niezły wycisk, ide do łózeczka. Chicago..co z Wami? Zaczniecie pisac pewnie jak PL pójdzie spac:( OK..milego dnia w Chicago, dobranoc tym w PL. Odpowiedz Link
bar_nata Re: naleśniki 02.11.05, 23:36 Biedna Wandzia! Odpoczywaj jutro będzie lepiej, a co do Chicago to coś ostatnio źle się prowadzą i pusto tu jakoś. Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 10:35 W Chicago w polskich sklepach można kupić naleśniki, ale jak same wiecie w odróżnieniu od pierogów nie są one najlepsze po odgrzaniu, najlepsze są prosto z patelni. Wielu Polaków jednak je kupuje. Odpowiedz Link
marxx Re: naleśniki 02.11.05, 23:43 usmazone w domu podane pod nos ...bajka to jest cos takiego jak zwyczajna herbata podana w ukochanym kubeczku kiedy mozemy sie zapasc w ukochanym fotelu smakuje zawsze bosku...jeszcze przed pierwszym lykiem Odpowiedz Link
irenkap Re: naleśniki 02.11.05, 23:50 a jak smakują te pierwsze.. u mnie są rozrywane przez domowników w drodze z patelni na talerz.. I dzisiaj tak było.. jeszcze po takim naleśnikowym preludium, jakie odbyło się tutaj rano.. uff, ale jestemy syci, ja chyba przesadziłam.. :) Odpowiedz Link
bar_nata Re: naleśniki 02.11.05, 23:56 A umnie naleśników nie było;))), mąż zapytany o naleśniki odpowiedział że teraz to ma ochotę na obiad......o deserze pomyśli później .....a ja do tej pory nie wiem co to znaczy;)))... na wszelki wypadek wydałam mięcho i surówkę1 Odpowiedz Link
w5w7 Re: naleśniki 03.11.05, 07:46 hahahahaha...Basia, u nas juz rano, pewnie po deserze? Odpowiedz Link
bar_nata Re: naleśniki 03.11.05, 08:06 Wandziu przywołuję Cię do porządku!-:)).......to jest normalne forum nie jakieś.........hmm kulinarne;)) Odpowiedz Link
w5w7 Re: naleśniki 03.11.05, 08:13 hahahahah...jak to dobrze zacząc dzien od zdrowego smiechu:)))) Odpowiedz Link