Dodaj do ulubionych

ladowanie polskiej muzyki

06.02.06, 01:43
tak jak w tytule... czy ktos zna stoniczke gdziemozna ladowac, no dobrze
nawet za pieniadze, polska muzyke popularna?

wielkie dzieki z gory!
monia
Obserwuj wątek
    • karolinka251 Re: ladowanie polskiej muzyki 06.02.06, 14:32
      za pieniadze to na stronie www.onet.pl jest tam onet plejer-i mozna zaladowac
      sobie konto i sciagac. odsluchsc i obejrzec teledyski tez mozna na onecie- to
      za free. i interia tez ma cos takiego. sprawdz tez na www.pobieralnia.pl jak mi
      sie cos przypomni to wrzuce
    • marekatlanta71 Re: ladowanie polskiej muzyki 07.02.06, 00:16
      monie_pl napisała:
      > nawet za pieniadze

Przyznam sie ze przez chwile mi sie krew gotowala po przeczytaniu tego i mialem
      nawet walnac jakis tekst o zlodziejach i oszustach, ale juz mi przeszlo. W
      zamian link:

www.vivid.pl
      Tanie plyty z polska muzyka, tania i szybka dostawa do USA. Potem wrzuacamy do
      iTunes i juz jest muzyka
      • samo Re: ladowanie polskiej muzyki 07.02.06, 03:31
        O zlodziejach z wielkich wytworni plytowych ma sie rozumiec? :P
        • marekatlanta71 Re: ladowanie polskiej muzyki 07.02.06, 03:47
          samo napisała:

> O zlodziejach z wielkich wytworni plytowych ma sie rozumiec? :P

Zakladam ze uciekasz ze stacji benzynowych nie placac bo koncerny paliwowe za
          duzo zarabiaja?
          • samo Re: ladowanie polskiej muzyki 07.02.06, 04:05
            Niestety nie :o) Ku twej uciesze poinformuje cie rowniez,ze nie mam zadnego
            programu sciagajacego muzyke na kompie. Nie mowimy tu jednak o dobrach
            materialnych, a intelektualnych, ktore nigdy nie dadza sie ograniczyc
            kopyrajtem. I dobrze!!!
            P.S. Jestem za biedna, zeby kupowac sobie 3 iPody rocznie i do nich 10000
            piosenek :P
            • edytkus Re: ladowanie polskiej muzyki 07.02.06, 05:10
              samo napisała:

> P.S. Jestem za biedna, zeby kupowac sobie 3 iPody rocznie i do nich 10000
              > piosenek :P

to niczego nie usprawiedliwia, mnie nie stac na prywatny samolot ale w terroryste bawic sie nie
              zamierzam ;))
              • samo Re: ladowanie polskiej muzyki 08.02.06, 06:32
                Widze, ze juz sie otarlo o ucieczke ze stacji, doszlo do porwania samolotow, a
                zaraz uslysze, ze od sciagniecia albumu z netu juz tylko krok do zamordowania
                niewinnej staruszki!
                Nie moge, same swiatobliwosci siedza na tym forum! Edytkus, twoj maz lamie
                prawo kopiujac plyty od znajomych.
                • edytkus Re: ladowanie polskiej muzyki 08.02.06, 22:23
                  samo napisała:

>Edytkus, twoj maz lamie
                  > prawo kopiujac plyty od znajomych.

nie lamie jesli:
                  1. nie kopiuje plyt (cd to nie jedyne nosniki dzwieku)
                  2. znajomi sami sa wykonawcami
                  3. znajomi laduja muzyke z platnych zrodel poniewaz maz np. nie ma na to czasu a zona ma to w nosie
                  :)

:)
                • marekatlanta71 Re: ladowanie polskiej muzyki 08.02.06, 23:37
                  samo napisała:

> Edytkus, twoj maz lamie
                  > prawo kopiujac plyty od znajomych.

Ciekawe czy donosik na policje juz poszedl? A swoja droga to mentalnosc Kalego
                  jest niesamowicie powszechna wsrod ludzi wywodzacych sie z bylego "bloku
                  wschodniego". Niedobre koncerny muzyczne, Janosik je wszystkie ukarze i odda
                  biednym co sie im nalezy...

• samo Re: ladowanie polskiej muzyki 09.02.06, 07:19
                    WHAT??? Mentalnosc Kalego??? Donosik na policje??? Marek, bufonowaty sie robisz
                    coraz bardziej... Moze sprobuj gdzie indziej sie dowartosciowywac, bo jakos
                    slabo ci to idzie na forach, co? To ty pierwszy napisales o zlodziejach i
                    oszustach, nie ja.

Edytkus, nie mozna udostepniac do kopiowania muzyki, ktora sie kupilo np w
                    iTunes. Mowiac "plyty" mialam raczej na mysli albumy. O jakie inne nosniki ci
                    chodzi, bo nie bardzo rozumiem? Twarde dyski? Kasety magnetofonowe? Wszystko
                    jedno. Lamie prawo :oD Ci "znajomi wykonawcy" to pewnie spora czesc waszych
                    znajomych, co? :-D Co graja, moze i ja se skopiuje?
                    • edytkus Re: ladowanie polskiej muzyki 09.02.06, 15:04
                      samo napisała:

> Edytkus, nie mozna udostepniac do kopiowania muzyki, ktora sie kupilo np w
                      > iTunes.

przeciez wiem, ale kto mowi ze maz nie placi?

>Ci "znajomi wykonawcy" to pewnie spora czesc waszych
                      > znajomych, co? :-D Co graja, moze i ja se skopiuje?

Daj spokoj, od tego wrzasku uszy wiedna :O (czterdziestoletni wielbiciele springstina i david jakis tam
                      band), zreszta skopiowac bez pozwolenia zespolu nie mozesz ;)
                  • samo mentalnosc Kalego cd 09.02.06, 07:22
                    Jeszcze cos- typowe dla bloku wschodniego to jest snobowanie sie na sile, az
                    furczy. U ciebie az kluje w oczy.
                    Programy do sciagania muzy oraz serwis napster zostaly rozumiem stworzone przez
                    Polakow i Rosjan?Haha...
                    Bron sobie tych koncernow, dostaniesz kiedys od nich order.
      • monie_pl tak dla jaj napisalam... ze nawet za pieniadze.. 07.02.06, 23:32
        ... marekatlanta sie nie wkurzaj.... ja to z tych co to placa, .... zazwyczaj!
        :-)

Monia
    • monie_pl bardzo dziekuje! 07.02.06, 23:34
    • ertes Re: ladowanie polskiej muzyki 08.02.06, 06:53
      eMule, Limewire.
      Tam masz do wyboru do koloru.
      • bozena73 Do Ertes - eMule? 08.02.06, 22:56
        Weszlam wlasnie na ta strone z eMule i mam pytanie. Czy to jest cos takiego jak Kazaa?
        Czy to jest bezpieczne aby zaladowac na swoj komputer?
        • marekatlanta71 Re: Do Ertes - eMule? 08.02.06, 23:34
          www.theregister.co.uk/2005/04/12/new_file_sharing_lawsuits/
          news.bbc.co.uk/2/hi/technology/3659949.stm

The IFPI is also extending the range of P2P services it targets, so that it's
          not just users of KaZaA who are in its sights, but also those of what it calls
          "newer" file-sharing services such as eDonkey, eMule, Bearshare, OpenNap,
          DirectConnect and BitTorrent.

IFPI wczesniej czy pozniej wylapie wszystkich ktorzy sciagali nielegalnie muzyke.
          • edytkus Re: Do Ertes - eMule? 09.02.06, 01:41
            > IFPI wczesniej czy pozniej wylapie wszystkich ktorzy sciagali nielegalnie muzyk
            > e.

W zeszlym roku przeciez i w USA bylo glosno o "czystkach," nawet jakas nastolatke z NYC ukarano tyle
            ze inni ludzie, po sprawie naglosnionej w mediach, zlozyli sie na kare. Ale z tego co czytam file
            sharing jest karalne tylko wtedy gdy udostepnia sie innym pliki z wlasnego komputera, samo sciaganie
            pod to nie podchodzi. Moze sie myle?
            • marekatlanta71 Re: Do Ertes - eMule? 09.02.06, 01:46
              U mnie w pracy jeden gosc placil $12K za to ze jego corka nasciagala muzyki.
              • edytkus Re: Do Ertes - eMule? 09.02.06, 02:32
                marekatlanta71 napisał:

> U mnie w pracy jeden gosc placil $12K za to ze jego corka nasciagala muzyki.

ale na pewno za to ze sciagala czy ze od niej sciagali inni (jesli nie wykasujesz pliku z komputera a
                nalezysz do np. eMule inni sciagaja od ciebie a ty w zasadzie o tym nie wiesz).
                • marekatlanta71 Re: Do Ertes - eMule? 09.02.06, 02:41
                  Nie dopytywalem sie :) $12K wystarczajaco przemawia do wyobrazni zeby ani nie
                  sciagac ani nie udostepniac :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka