Dodaj do ulubionych

Pozegnanie z forum

31.05.06, 05:16
Duzo osob sie na pewno ucieszy, bo oglaszam, ze nie bede juz tu pisac. Nie ma
do kogo. Poszukam bardziej interesujacych forow. Sadzilam, ze znajde tu
bratnie dusze, ze beda mogla sie Wam pozwierzac, ale widze, ze lepszy kontakt
mam z Polakami mieszkajacymi w innych krajach, albo nie z Polakami. Nie wiem,
dlaczego sadzilam, ze znajde wspolny jezyk z innymi Polkami w Stanach. Macie,
drogie forumowiczki i forumowicze, tak waski swiatopoglad, ze wszystko Was
obraza (to nie dotyczy kazdego tutaj). Atakujecie mnie za wyrazanie
jakichkolwiek negatywnych emocji. Podkresle: atakujecie MNIE, a nie tylko
moje poglady. Nie umiecie oddzielic czlowieka od pogladow? Dyskusja nie jest
w takich warunkach mozliwa o ile nie dotyczy mebli, roslin, czy pogody. Jak
to jest, ze na innych forach jest tyle blyskotliwych, owszem, czasem
zlosliwych ludzi, a tutaj jest tak nijako? Jesli wiekszosci ten stan rzeczy
odpowiada, to nie bede go zaburzac. To forum dogorywalo zanim sie tu
pojawilam i widze, ze dzieje sie z nim to samo od kiedy rzadziej tu pisze.
Nie istnieja watki, na ktore odpowiada wiecej, niz pare osob. Ciesze sie mimo
wszystko z tego, ze moje watki wywolaly Wasze emocje, bo o to mi chodzilo.
Moze dalam Wam troche do myslenia.
Obserwuj wątek
    • andrea71 Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 05:18
      No i przyznam Wam sie jeszcze, ze ja i radio_woz, to ta sama osoba. Uzywanie
      dwoch nickow bylo w pewnym momencie koniecznoscia wywolana atakami na mnie (w
      odroznieniu od atakow moich pogladow).
      • aniutek Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 05:24
        hahahahahahahahahahahaha
        • zapomnialamnicka Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 06:03

> hahahahahahahahahahahaha

hej Aniutek a moze sie tak poturlac ze smiechu :D
          • jersey.girl Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 06:06
            A przyznasz sie moze jeszcze, czy Andrea-Radiowoz jest osobowoscia stworzona na
            uzytek forum? Z ciekawosci pytam. Nie odchodz, mysle, ze niezla zabawa byla :).
            Z botoksem pomoc nie moglam, bo wiek nie ten ;).
      • ertes Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 06:54
        Ty i radio-woz to to samo? Nie! Niemozliwe... hehehe
        • marekatlanta71 Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 13:00
          Ja tez skamienialem na moment ze zdziwienia...

P.S. Mu Andrei bedzie brakowalo, bo fajnie jest miec kogos na forum z kim sie
          nie zgadzamy :)
          • zyta2003 Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 15:30
            Mnie tez bedzie Andrei, czy tez Radiowozu brakowalo. To ona wywindowala nas
            na wiele dni na pierwsze miejsce w grupie Polonia, a teraz lecimy w dol na
            stala pozycje. Zakladala watki najrozniejsze, najbardziej zafrapowal mnie
            tytul - odzywki w duzych opakowaniach, wzbudzil on duze zainteresowanie. Az
            myslalam, ze tyle osob pracuje w waznej dziedzinie handlowej - "paletyzacja
            drobnicy do transportu". Dzis zajrzalam, a tam dobre rady na wlosy.
            Andrea jest straszliwie uparta w swoich pogladach, czy ona jedna, tylko, ze
            jej sie chce powtarzac i powtarzac. Jednak nie uwazam, ze tak tutaj powszechnie
            obrazala. Przeciez krytyka, ze to forum jest nudne, czy umierajace, a nauka
            akcentu konieczna, chyba nie urazila dumy niczyjej.
            Tak na ogol kazdy ma jakies problemy ze swoja osobowoscia.
            Mysle Andrea Radiowozie, ze jeszcze cos napiszesz. To tylko w przyslowiu trawa
            za plotem jest bardziej zielona, te inne fora sa takie same.
      • nanuk24 Re: Pozegnanie z forum 31.05.06, 17:52
        > No i przyznam Wam sie jeszcze, ze ja i radio_woz, to ta sama osoba

A tak sie wypierala, no!
        • bluedream Zegnaj :) 31.05.06, 18:40
          nie sadze, abysmy tesknili za Toba Andreo-Wozie:)
          Uczestnictwo na Forum polega na dyskusji, ale nie wiem czy znasz znaczenie tego
          slowa.
          Jak dzieciak w piaskownicy, wez swoje zabawki i idz do domu:)
          Nie zapomnij wiaderka i lopatki......

J.

PS.Mielismy niezly ubaw z Toba, a ty nie zauwazylas tego:)
          Powodzenia i wiem, ze jestes nie ta osoba za jaka sie podajesz, podwojna
          osobowsc????
          Czemu nie, czego nie robi sie dla sztuki.....
          • andrea71 Re: Zegnaj :) 31.05.06, 18:58
            Przyznajesz sie do ubawu ze mnie, co swiadczy zle o tobie i twoich kumplach.
            Towarzystwo wzajemnej adoracji? Zakrzyczec grupa jedna osobe, ktora do niej nie
            pasuje? Kto tu wyglada zle? Popsuje ci i twoim kolesiom humor i nie znikne z
            tego forum, bo widze, ze sa tu ludzie, z ktorymi warto rozmawiac, ktorzy nie
            atakuja mnie za to, ze nadepne im na odcisk.
    • radio_woz Alter ego andrei dorzuca swoje trzy grosze 31.05.06, 18:38
      Mialam juz nie pisac, ale nie moglam sie powstrzymac. Nie, inne fora nie sa
      takie same. Tu jest najnudniej i chyba wiem dlaczego. Pisze tu malo ludzi, z
      ktorych czesc zna sie osobiscie. Jakie sa tego konsekwensje? Autocenzura. Nie
      beda pisac tego, co naprawde mysla, bo moga urazic osoby, ktore osobiscie
      znaja. Wedlug mnie pisanie w Internecie ma sens wtedy gdy nikt nas nie
      cenzuruje i gdy sami nie ograniczamy swojej wolnosci wypowiedzi. Mozecie mi
      zarzucic rozne rzeczy, ale przynajmniej moje watki prowokowaly najwiecej
      odpowiedzi i tym samym ozywily to forum. Ludzie, ktorzy sa przez wszystkich
      lubiani i nikogo nie obrazaja, jesli nawet istnieja, sa bardzo nudnymi osobami.
      Skad ten strach przed emocjami i kontrowersja? Smiac mi sie chce z
      tej "kontrowersji", bo patrzac na moje watki nie moge sie w nich dopatrzyc nic,
      co na innych forach wzbudziloby takie emocje jak tutaj. Zajrzyjcie gdzies poza
      to forum jesli szukacie prawdziwej kontrowersji i dyskusji.
      Co do mojego stylu pisania, to rzeczywiscie jest specyficzny. Co ciekawe, byl
      taki od zawsze. Juz w podstawowce pisalam w ten sposob wypracowania wzbudzajac
      zdziwienie pani od polskiego. Po angielsku za to pisze zupelnie inaczej.
      • ertes Re: Alter ego andrei dorzuca swoje trzy grosze 31.05.06, 18:58
        A mowisz Certy i Dze ?
        • andrea71 Re: Alter ego andrei dorzuca swoje trzy grosze 31.05.06, 19:00
          A jaki akcent to ma byc? Nie potrafie sie na Ciebie, ertes wkurzac, bo masz
          piekne koty, a uwielbiam te zwierzaki.
          • dominika801 Re: Alter ego andrei dorzuca swoje trzy grosze 31.05.06, 23:48
            Masz pretensje do forumowiczek,ze sie ciebie czepiaja,ale ty dokladnie robisz
            to samo,cos ci sie nie podoba to nie znaczy,ze innym tez.Kazdy jest inny,musisz
            bardziej wyluzowac.Poza tym trudno jest stwierdzic,ot tak nie znajac kogos czy
            jest nudziarzem,czy nie.A to ze sie ludzie znaja,to normalne.Jesli mam cos
            powiedziec przykrego kolezance z forum,ktora znam,lepiej chyba prosto w
            oczy,nizeli na forum pisac i sie osmieszac.Szanuj innych(czy to maja akcet,czy
            nie)to inni beda cie szanowac.Czy to takie trudne?A tak apropos nie trzeba byc
            nadzwyczajnie inteligentnym,by wiedziec ze andrea i radio-woz to ta sama osoba.
            • andrea71 Re: Alter ego andrei dorzuca swoje trzy grosze 01.06.06, 02:53
              Ja sie nie czepiam konkretnych osob. Jesli mowie o akcencie pani ze sklepu, to
              nie podaje co to za sklep i gdzie. Krytykuje rozne rzeczy i poglady, ale nie
              osoby, ktore je wyglaszaja. Jak wyobrazasz sobie dyskusje bez jakichkolwiek
              emocji? Nie moze byc grzecznie caly czas. Niektorzy czepiaja sie mnie w jednym
              watku nie dlatego, ze nie odpowiadaja im moje poglady w danym momencie, ale
              dlatego, ze urazilam ich kiedy indziej. Staje sie to jak to mowia "personal".
              Jest roznica miedzy krytyka osoby, a krytyka pogladu, ktory ta osoba ma. Nie
              kazdy widzi ta roznice albo jest w stanie oddzielic jedno od drugiego. Moj
              drugi nick wzial sie wlasnie z tego, zeby uciec przed takimi nieobiektywnymi
              forumowiczami.
              • zyta2003 Re: Alter ego andrei dorzuca swoje trzy grosze 01.06.06, 04:38
                To o co chodzi z Andrea Radiowoz ? Kogo skrzywdzila piszac pod dwoma nickami
                o czym kazdy wiedzial po jednym poscie nowego wcielenia? Kogo wogole
                skrzywdzila swoim narzekaniem, (ale tez czasami pisala, ze zycie jest piekne,)
                pomyslami, dbaniem o siebie, czy niechecia do urodzenia dziecka. Ze wzgledu
                na swoja osobowosc, w sumie wielce naiwna, stala sie dobrym celem do wspolnej
                radochy. Innych, ktorzy sa grozniejsi omijamy z daleka. W szkole, w kazdej
                klasie tez tak bylo, prawda?
    • magda.recruit Kto sie kryje za Andrea Radiowoz? 01.06.06, 05:10
      Tak sobie mysle (ktos juz chyba o tym wczesniej wspomnial), ze ta nasza Andrea
      Radiowoz to wymysl spostrzegawczej i sprytnej osobki z duzym poczuciem humoru,
      ktora dla hecy stworzyla kontrowersyjna Andrea.

Good job :)
    • rogatadusza Re: Pozegnanie z forum 01.06.06, 14:16
      Andrea przestan sie gniewac, pisz na forum. Nie ma tak na swiecie , ze wszystko
      wszystkim sie podoba i kazdy kazdego lubi. Sa na swiecie ludzie z klasa i bez.
      " Na swiecie sa rowni, rowniejsi i rowniarze"
      • bluedream Mi Andrea z Radiowozu przypomina 01.06.06, 18:46
        osobe, ktora byla z nami na forum nie tak dawno temu:)
        Wrocila aby ozywic to forum ponownie i wszystko robi z premedytacja....
        Wiem kim jestes:)))))))
        • claudia207 Re: Mi Andrea z Radiowozu przypomina 01.06.06, 19:11
          Prawdopodobnie myslimy o tej samej osobie, ktora juz nie pierwszy raz wraca
          tutaj.
          • bluedream Wlasnie:))))))))))) 01.06.06, 20:44
            To jest napewno TA OSOBA:)
            • zyta2003 Re: Wlasnie:))))))))))) 01.06.06, 22:43
              Jesli na pewno jest to "ta osoba" to co z tego? kogo skrzywdzila piszac, ze w
              ogolnosci nudno tu, albo ze forumowiczki nie sa tak do konca szczere, bo sie
              znaja prywatnie. Moze tak myslec? Co chcecie zrobic z powzieta rewelacja o
              tozsamosci osoby?
              • bluedream Wykorzystac:) 01.06.06, 22:51
                Zalozymy teczke :)
                • aniutek Re: Wykorzystac:) 01.06.06, 23:37
                  o tak, dajcie teczke :)
                  a pozniej bedziemy lustrowac :=)

ja po prostu nie lubie gadac ( nawet w necie) z osobami dwulicowymi, a mzoe andrea71 uwaza, ze nie
                  ma z kim dyskutowac na odpowiadajacym jej poziomie ( sic!) wiec uznala siebie jako najlepszego
                  rozmowce?
                  tak czy owak, pozegnan nie ma konca ;)
            • marekatlanta71 Re: Wlasnie:))))))))))) 01.06.06, 23:54
              A ja myslalem ze to ja mam jakies spiskowe zboczenie psychiki. Bo mi tez sie
              wydaje ze to ta sama osoba. Nawet zajrzalem do archiwum zeby porownac styl
              pisania...
              • bella41 Re: Wlasnie:))))))))))) 02.06.06, 00:06
                ja tez zagladalam, ale z innej przyczyny, nowa jestem,
                to nie za bardzo kojarze fakty,
                ciagle nie wiem, czy dobrze skojarzylam,
                ale cos jest w tym, co piszecie
                • aneta05 Re: Wlasnie:))))))))))) 02.06.06, 00:26
                  ja jakas powolana jestem bo nie moge polaczyc faktow (moze za malo watkow Andrei
                  czytalam?)moze mi ktos na prv podsunac ta 'trzecia" osobe???
              • claudia207 Re: Wlasnie:))))))))))) 02.06.06, 00:31
                I co wyniklo z porownania? Mam nadzieje, ze nie zbiorowe zboczenie?
              • bluedream Nie Marku, wszystko z Toba ok:) 02.06.06, 00:31
                Nie mylisz sie......
                • bluedream Ta osoba tez w podobny sposob 02.06.06, 00:40
                  zegnala sie z nami:)
                  Zagadka na weekend:)
                • zyta2003 Re: Nie Marku, wszystko z Toba ok:) 02.06.06, 00:44
                  To nie jest osoba dwulicowa, skoro kazde lico, nawet to trzecie (czy dobrze
                  zrozumialam, ze ma trzecie lico?) ma takie samo. To nie jest to samo co
                  dwulicowa, czy trzylicowa przyjaciolka, ktora moze wyrzadzic cos naprawde
                  zlego, czy gleboko zawiesc.
                  Jedni dociekaja przeprowadzajac nawet badania, ja bez badan tez sie wlaczam
                  chociaz jest mi zupelnie obojetna ilosc lic. No i maglujemy, i w porzadku.
                  • marekatlanta71 Re: Nie Marku, wszystko z Toba ok:) 02.06.06, 04:46
                    Podawalem juz raz ten link, ale rzuce go jeszcze raz:
                    www.sidran.org/didbr.html
    • andrea71 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 01:46
      Ja tez jestem ciekawa tej trzeciej osoby. A tak w ogole, to nie macie nic
      lepszego do robienia, niz analizowanie mnie? Ja sie nie zastanawiam nad ludzmi
      na forum. Czytam, co maja do powiedzenia i to wszystko. Do tego sluzy Internet:
      bezosobowej komunikacji. Mam "zywych" znajomych, ktorych osobowosc mnie
      interesuje, ale internetowych rozmowcow nie.
    • andrea71 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 01:58
      Przeczytalam wlasnie, to co napisaliscie powyzej. Nie pisalam wczesniej (przed
      andrea i radiowoz) na forum, wiec nie wiem, ktory jeszcze nick mi
      przypisujecie. Niektorzy chyba maja na moim punkcie obsesje. Nieciekawe
      niektorzy daja sobie swiadectwo pisza o zabawie ze mna. Nieladnie! Pisze, co
      mysle liczac na wymiane zdan. To wszystko. Moglam dac sobie spokoj z moim
      postem o szczesliwej bezdzietnosci, bo chyba wiele osob tym zdenerwowalam. Co
      ciekawe, na pierwszy post o akcencie byla pozytywna reakcja, ze zrozumieniem,
      okazalo sie, ze nie ja jedna pracuje nad akcentem. Moj drugi post zostal
      zupelnie inaczej odebrany. Milo mi uslyszec zyczliwe slowa od ludzi jak zyta,
      czy rogatadusza. Chociaz po tym, co pisaliscie, to nie wiem, czy nie jest to
      dalszy ciag ubawu ze mnie. Byc moze niektore osoby umawiaja sie w mailach na
      dalsza zabawe. Smutne to i na pewno wyleczylo mnie z checi spotkania z
      kimkolwiek z tego forum. Moze w przyszkosci zmienie nick'a i styl pisania jesli
      bede chciala kogos spotkac. Zmusiliscie mnie do zmiany nicka! Wyobrazam sobie
      jak zostalabym potraktowana obecnie. Slyszalam o sytuacjach gdy dziecko w
      szkole bylo zaszczute przez grupe, do ktorej nie pasowalo. Wielu z Was
      zachowalo sie jak tacy bullies! Gratulacje! Jest mi naprade smutno i nie chce
      mi sie juz dzisiaj przynajmniej pisac. Jeszcze raz gratuluje, bullies.
      • triskell Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 02:43
        Dziewczyno, przesadzasz. Obsesja na Twoim punkcie? Umawianie się w mailach?
        Jakaś wielka konspiracja przeciwko Tobie? Weź głęboki oddech, uśmiechnij się w
        lustrze do swojego na pewno i bez botoxu miłego oblicza i nie rób wielkiej afery
        tam, gdzie naprawdę nie ma z czego. :-)

PS. Ja osobiście mam do Ciebie stosunek zupełnie neutralny.
        • bella41 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 03:11
          mnie ta zagadka zaintrygowala, bo lubie kryminaly, haha

lubilam babskie watki andrei, ale nie rozumiem zupelnie tej mnogosci imion/
          chodzi mi o 2 znane/, dla mnie to dziwne, tym bardziej, ze nie zauwazylam
          jakiejs nagonki na andree/chyba, ze przez okres mojej nieobecnosci taka
          nastapila/, za to na radiowoz, owszem i sie nie dziwie
          mam wrazenie, ze to ty,andrea, bawilas sie kosztem forumowiczow, wiec teraz nie
          miej pretensji, ze ktos cie podejrzewa o 3 nick
          • andrea71 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 03:48
            Nie, nie bawilam sie. Po tym jak zdenerwowalam ludzi jako andrea i kazdy moj
            watek byl atakowany nie za tresc, ale za to, ze to ja go napisalam, musialam
            zmienic nicka.
            • dominika801 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 04:56
              Wiesz co andrea nie rozumiem po co ci na tym samym forum drugi nick.Niby jestes
              taka pewna w swoich przekonaniach,ostro ich bronisz,a z drugiej strony tak
              latwo poddajesz sie czyjes krytyce.Albo masz taki,a nie inny swiatopoglad i
              nikt i nic tego nie zmieni,albo sama nie wiesz w co wpasc czy w go.. czy w
              masc.Ten drugi nick to naprawde glupota,zdradzilas sie przede wszystkim tym
              samym stylem pisania i obie z Wisconsin,czy nie lepiej byc ta sama ,moze
              kontrowersyjna osoba,sama siebie osmieszasz.Poza tym krytyke tez trzeba umiec
              przyjac,a ty tylko narzekasz.Przyznam ci racje,ze nakrecilas to forum,pare
              watkow nawet ciekawych stworzylas,ale jestes bardzo drobiazgowa,czepiasz sie
              drobiazgow(mam na mysli akcent i nie tylko)i sama tez chcialabys siebie
              zmienic,Wiesz ja mam 26 lat i nie wyobrazam sobie ze jak bede miec 30,ze bede
              musiala se aplikowac botoks na zmarszczki.Co za kolejne 10 lat,wole juz nie
              myslec.Ludzie sa tylko ludzmi,kazdy z nas popelnia bledy.Mowi sie ze czlowiek
              uczy sie na bledach tzn,nie popelnia 2 razy tego samego glupstwa.Zawsze sie
              znajdzie ktos kto uzna mnie za idiotke,kto mnie skytykuje,czy z tego powodu mam
              obrazac sie na caly swiat?
              • andrea71 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 05:06
                Nie mozesz sie porownywac ze mna, bo jestem od ciebie starsza o conajmniej 10
                lat. Gdy bedziesz w moim wieku, to pogadamy o botoksie. Nie rozumiesz, ze
                mimika twarzy i zwiazane z nia zmarszczki sa rzeczy bardzo indywidualna. Jedni
                maja bardzie, inni mniej ekspresywna twarz.
            • nanuk24 Re: Pozegnanie z forum 02.06.06, 05:03
              A ja Ci powiem tylko tyle
              Cierpisz kobieto na manie przesladowcza.
    • marekatlanta71 Wierszyk 02.06.06, 04:40
      www.literatura.zapis.net.pl/okresy/20leciemiedzywojenne/Brzechwa/sojka.htm
      Wybiera się sójka za morze,
      Ale wybrać się nie może.

"Trudno jest się rozstać z krajem,
      A ja właśnie się rozstaję."

Poleciała więc na kresy
      Pozałatwiać interesy.

Odwiedziła najpierw Szczecin,
      Bo tam miała dwoje dzieci,
      W Kielcach była dwa tygodnie,
      Żeby wyspać się wygodnie,
      Jedną noc spędziła w Gdyni
      U znajomej gospodyni,
      Wpadła także do Pułtuska,
      Żeby w Narwi się popluskać,
      A z Pułtuska do Torunia,
      Gdzie mieszkała jej ciotunia.
      Po ciotuni jeszcze sójka
      Odwiedziła w Gnieźnie wujka,
      Potem matkę, ojca, syna
      I kuzyna z Krotoszyna.
      Pożegnała się z rodziną,
      A tymczasem rok upłynął.

Znów wybiera się za morze,
      Ale wybrać się nie może.

Myśli sobie: "Nie zaszkodzi
      Po zakupy wpaść do Łodzi."
      Kupowała w Łodzi jaja,
      Targowała się do maja,
      Poleciała do Pabianic,
      Dała dziesięć groszy za nic,
      A że już nie miała więcej,
      Więc siedziała pięć miesięcy.

"Teraz - rzekła - czas za morze!"
      Ale wybrać się nie może.

Posiedziała w Częstochowie,
      W Jędrzejowie i w Miechowie,
      Odwiedziła Katowice [Mysłowice],
      Cieszyn, Trzyniec, Wadowice,
      Potem jeszcze z lotu ptaka
      Obejrzała miasto Kraka:
      Wawel, Kopiec, Sukiennice,
      Piękne place i ulice.
      "Jeszcze wpadnę do Rogowa,
      Wtedy będę już gotowa."
      Przesiedziała tam do września,
      Bo ją prosił o to chrześniak.
      Odwiedziła w Gdańsku stryja,
      A tu trzeci rok już mija.

Znów wybiera się za morze,
      Ale wybrać się nie może.

"Trzeba lecieć do Warszawy,
      Pozałatwiać wszystkie sprawy,
      Paszport, wizy i dewizy,
      Kupić kufry i walizy."
      Poleciała, lecz pod Grójcem
      Znów się żal zrobiło sójce.
      "Nic nie stracę, gdy w Warszawie
      Dłużej dzień czy dwa zabawię."
      Zabawiła tydzień cały,
      Miesiąc, kwartał, trzy kwartały,
      Gdy już rok przebyła w mieście,
      Pomyślała sobie wreszcie:
      "Kto chce zwiedzać obce kraje,
      Niechaj zwiedza. Ja - zostaję."
      • bluedream Marku:) 02.06.06, 05:23
        Cenie cie za Twoja inteligencje, oczywiscie miedzy innymi:)
        Fajnie, ze znami jestes.

J.
    • edytkus buziaki, pa, do zobaczenia pod innym nickiem n/t 02.06.06, 05:42

• kreola4 Brzechwa dzieciom :). 02.06.06, 08:05
        Bardzo fajny jest ten Brzechwa. Z duza przyjemnoscia przeczytalam
        wierszyk pare razy. Tyle miast jest wymienionych w podrozach sojki :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka